• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 12-18 aralığında bebekleri olan anneler bana yardım edin..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mersinli

KIZIM NİSAM
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2008
732
2
96
İstanbul
arkadaşlar benim 14 aylık kızım var.önce sadece 14 aylık bebeği olan anneler diyecektim ama sonra bu aralıkta bebeği olan herkes faydalansın diye konuyu genişlettim.yardım etmenizi istediğim konu bebeklerinizi ne sıklıkta besliyor ve neler yediriyorsunuz.öncelikle ben kendi menümü paylaşim.ben hala kızımı emziriyorum.özellikle geceleri çok sık emiyor.sırf emmek için yeni doğmuş gibi uyanıp emiyor.gündüzleride genelde yemeklerden 1 saat sonra emziriyorum.
KAHVALTI SAAT 9.30:hala bulamaç şeklinde yiyor.tek tek vermeye çalıştım ama 2 lokma sonra kıyamet kopuyor.içine;cicibebe,biraz süt,yumurta,peynir,tereyağı,ev reçeli,ceviz ve kıvamlansın diyede az bişey hazır kahvaltı maması.
ÖĞLEN 14.00:yoğurdu sevmiyor.hemen kusuyor.ama haftada 2 3 defa öğlenleri yoğurda biraz ekmek doğrayıp veriyorum.eğer yoğurt vermiyorsam çorbaya ekmek soğrayıp veriyorum.sebze,mercimek,şehriye,bulgur,pirinç hertürlü çorbayı seviyor.
AKŞAMÜSTÜ17.30:evde ne yemek yaptıysam veriyorum.zaten herzaman pilav oluyor.pilav üstüne yemeğin suyunu koyup veriyorum.eğer bişey yoksada yine çorba veriyorum.
20.00 :bizim yemek saatimizde sofraya oturtuyorum azda olsa o anda ne yiyosak çok zorlamadan ne yese kardır diyorum veriyorum.et,tavuk,balık,makarna,pilav.çok yemiyo ama biraz atıştırıyor.
GECE 21.30:pirinç unu,buğday ve mısır nişastasından muhallebi yapıyorum onu yediriyorum.
siz neler yediriyosunuz.sizce bunlar yeterlimi?gece muhallebisi hala veriyomusunuz verilmelimi?beni emdiği için ben süt vermiyorum doğrumu bu?hadi birbirimize yardımcı olalım kızlar.

benimde 15 aylık bir kızım var bende sana bizim menümüzü yazım benim kızımda emiyo bu arada ama o kadar çok sık değil artık bayağı bir azalttı emmeyi
sabah kahvaltı ben hiç karıştırarak vermedim o yüzden biz ne yiyosak o da onu yiyo yumurta peynir domates salatalık kaşar peyniri ıhlamur yada kuşburnu çayı içiyo pekmezle yada balla tatlandırıyorum
saat 11.30 gibi meyve yiyo ya mandalian yada elma kahvaltısını iyi yaptıysa bazen vermiyorum öğlen 13 gibi çorba yada yemek sonra uyuyo uyandıktan sonra saat 16 gibi evde yaptığım kek yada börekten veriyorum yanınada ya ayran yada meyve suyu hazılıyorum evdeki meyvelereden bazende yoğurt oluyo bu öğünde
akşam yemeğimiz saat 19-19.30 gibi akşama ne yemek yaptıysam et yada sebze yemeği yanında makarna yada pilav eğer uyandıktan sonra yoğurt vermediysem yemeğin yanında vermeye çalışıyorum yani ona göre ayarlıyorum yemekten sonrada bizimle bazen çerez yada meyve falan yiyo
akşamlarıda 22 gibi beni emerek uyuyo
süt vermeye başlamalısın bence ilk vericeğin zaman sulandırarak ver sonra sonra suyu azaltıp sadece süt vermeye başlayabilrsin biz bazen uyumadan önce hep beraber sütte içiyoruz:))hep beraber derken babamızda dahil buna :))
yani cnm artık benim kızım biz ne yersek ondan yiyo umarım sana yardımcı olabilmişimdir

Yani gece yatmadan muhallebi falan vermiyorsun sadece emzirip uyutuyosun.gece acikmiyomu?biberonla süt veriyosun dimi?benim kız ne emzik ne biberon seviyor.bardaklada icecek durumdada degil?devam sutu degil normal sise günlük sutu dimi verdigin.

normal süt cnm verdiğim benim kızım bardaktan içiyo biberon kullanmıyoruz
gece yaatrkende muhallebi falan vermiyorum zaten artık gece acıkmazlar sadece alışkanlık yaptığı için kalkarkarlar yoksa acıktıklarından değil yani benim kızım nerdeyse bir yaşına girdiğinden beri geceleri yatmadan ona bişey yapıp vermiyorum dediğim gibi bizle beraber meyve yada çerez yer fındık ceviz badem gibi

Sevgili Mersinli, resimdeki bebis senin kendi kızın mi? Çünkü eğer öyleyse şey diyeceğim, ne veriyosan, ne yiyosa aynen devam et :)) Zira yanaklar elma elma maşallah, insan görünce hemen yumulup defalarca öpmek istiyo, tatlı tontis.

canım benim oğlum da 15 aylık . günlük menüsü şu şekilde;

08:00 sabah süt+peynir+yumurta+cici bebe ekmeği ile bulamaç şeklinde kahvaltı,
12:00 sebze çorbası+cici bebe ekmeği+yoğurt
16:00 meyve saati mandalina suyu içine 1 adet muz+elma+kivi v.s.
18:30 benim yaptığım yemeklerden atıştırır.
08:00 çorba ya da muhallebi yer

oğlumun günlük menüsü genelde bu şekilde fakat , neredeyse tüm dişlerini çıkarmasına rağmen hala katı gıdaya geçemedik !! 1-2 lokma yiyor sonra boğazına takılıyor ve bir önceki öğünle birlikte hepsini çıkarıyor :( katı gıdaları yiyemediği tüm sebzelerin çorbasını yapıyorum artık (kereviz+pırasa-ıspanak+karnıbahar v.s. ) balık çorbası bile yaptım geçen gün.
gece beslenmesini 7.aydan itibaren bıraktı. ayrıca su dışında hiç bir sıvı gıdayı içmiyor :(

benim kızım da 14 aylık.. 1 yaşına kadar geceleri 2 defa devam maması içiyordu 100er cc ama artıl ne süt ne de mama içmiyor. yoğurt yemeyi de bıraktı malesef ama peynir ve danino yiyor. günlük menüsü,
08:00 kahvaltı (haşlanmış yumurta, domates püresi, bal ve peynir)
11:00 bir kase meyve püresi (genelde muz, elma, armut, şeftali, ananas herhangi ikisinden karıştırıp veriyorum.)
13:00 çorba ya da sebze yemeği
16:00 danino veya danette
19-20:00 makarna ya da pilav yer genelde

normal süt cnm verdiğim benim kızım bardaktan içiyo biberon kullanmıyoruz
gece yaatrkende muhallebi falan vermiyorum zaten artık gece acıkmazlar sadece alışkanlık yaptığı için kalkarkarlar yoksa acıktıklarından değil yani benim kızım nerdeyse bir yaşına girdiğinden beri geceleri yatmadan ona bişey yapıp vermiyorum dediğim gibi bizle beraber meyve yada çerez yer fındık ceviz badem gibi

valla benim kız sudan başka sıvı aldığı yok oda suluğundan.dr emzirdiğim için süt için acele etme demişti ve gece muhallebi verebilirsin tok tutar gece için demişti.

Sevgili Mersinli, resimdeki bebis senin kendi kızın mi? Çünkü eğer öyleyse şey diyeceğim, ne veriyosan, ne yiyosa aynen devam et :)) Zira yanaklar elma elma maşallah, insan görünce hemen yumulup defalarca öpmek istiyo, tatlı tontis.

ay öyle tontiş kızım olsa bu topiki açarmaydım canım.benimki yanaklar elma ama resimdeki kadar değil.maşallah o bebişe..

canım benim oğlum da 15 aylık . günlük menüsü şu şekilde;

08:00 sabah süt+peynir+yumurta+cici bebe ekmeği ile bulamaç şeklinde kahvaltı,
12:00 sebze çorbası+cici bebe ekmeği+yoğurt
16:00 meyve saati mandalina suyu içine 1 adet muz+elma+kivi v.s.
18:30 benim yaptığım yemeklerden atıştırır.
08:00 çorba ya da muhallebi yer

oğlumun günlük menüsü genelde bu şekilde fakat , neredeyse tüm dişlerini çıkarmasına rağmen hala katı gıdaya geçemedik !! 1-2 lokma yiyor sonra boğazına takılıyor ve bir önceki öğünle birlikte hepsini çıkarıyor :( katı gıdaları yiyemediği tüm sebzelerin çorbasını yapıyorum artık (kereviz+pırasa-ıspanak+karnıbahar v.s. ) balık çorbası bile yaptım geçen gün.
gece beslenmesini 7.aydan itibaren bıraktı. ayrıca su dışında hiç bir sıvı gıdayı içmiyor :(

sende gece beslenmesini yapıyosun benim gibi.bende son öğünü muhallebi yapıyorum.benim kızımda katı yemekleri yemiyordu dr blendırı bırak dedi alışsın.bir iki kustu ama alıştı çok şükür.

konuyu daha önce okumuştum tamam aynı şeyleri yiyoruz hemen hemen ama miktarı ne kadar. örneğin kahvaltı,püre ,çorba,yoğurt,muhallebi yaklaşık kaç cc hazırlıyorsunuz önemli olan o. şimdiden teşekkürler.

benim kızım 16 aylık oldu bu ay.
sabah 7 de 125 cc devam sütü içine 3 tane cici bebe atıyorum.
saat 9 da haşlanmış yumurtta,(yumurtanın sarısını çok seviyor) peynir,ekmek reçel yiyor
saat 11 de 2 adet danino meyveli yoğurt
saat 1 de 1 kase tarhana çorbası,yoğurt çorbası,tavuksuyu çorba gibi çorbalardan içiyor.
saat 3 te meyve püresinden veriyoruz.
saat 6 da sofraya oturuyoruz. o gün ne yemek yaptıysam veriyorum mesele 1 adet köfte birkaç kaşık pilav yiyor.
saat 9 dada 1 kase bebelac muzlu pirinçli mamadan veriyorum.
Balık yağı şurubumuzu içip saat 9.30 dada uyuyor. gazı falan olmassa sabaha kadar uyuyoruz.:emir_bebek:

kızlar meyveyi püre olarak mı veriyorsunuz yoksa mesela bi elmayı dilimleyip mi veriyorsunuz?birde ne kadar veriyorsunu arkadaşın dediği gibi
mesela meyve öğününde kaç meyve veriyorsunuz?bir elma az olur mu?
öğlen çorba bir kase mi?bir kase ise ekmekle mi veriyorsunuz?bende miktarlara taktım.
biz 10.5 aylığız.1 yaşına az kaldı ve merak ediyorum yazdıklarınızı.

Son düzenleme:
benim kızım da 14 aylık (keyfi yerindeyse)
sabahları 1 yumurta,1-2 dilim peynir,2-3 zeytin yiyor
öğlen 1 kase(küçük yoğurt kasesi ) çorba+ekmek yada pilav ya da 2 köfte yanında birkaç kaşık yoğurt
akşamüstü 4 gibi meyve(mesela 1 portakal,yarımdan fazla muz...)
akşam 6-7 gibi bizim yediğimiz yemeklerden,mesela yarım levrek,1küçük kase makarna gibi
akşam meyve yersek bizimle yer
9-10 gibi süt içer
mama içiyordu önceleri yarı mama yarı süt verdim artık sadece süt içiyor.
peynir yemiyordu.geçenlerde babytvde farepeynir yiyo dedim hadi biz de yiyelim dedim.maşallah artık yiyor peyniri.
umarım yardımcı olabilmişimdir.

benim oğlumda 16 aylık bizde tam olarak katı gıdalara alışamadık bizim menümüzde şöyle
sabah 7 8 gibi beni emiyor sonra 10 akadar uyuyor 10 buçuk gibi kahvaltımızı yapıyoruz
bebe bisküvisi peynir pekmez kaşıkmaması varsa biraz ceviz koyuyorum biz yumurtamızı ayrı yiyoruz
ara öğünde meyve suyu içiyor saat 11:30 gibi
saat 13:30 14:00 arasıçorbamızı yiyoruz birkase veriyorum içine ekmek doğruyorum hergün başka çorba yapıyorum
öğlen uykusuna yatıyor çorbadan sonra
16:30 gibi süt ve kınder süt dilimi yiyor(çok seviyor)üstünede beni emiyor
arada atıştırmalık eline kraker falan veriyorum
saat 19gibi akşamyemeğimizi yiyoruz benim oğlum köfteyi yemiyor öğürüyor bende yemeklerin içine koyuyorum eti kıymayı
tavuğunda çorbasını yapıyorum bir tabak yemeğimizin yanında yoğurt yiyoruz bazen yemek yemiyor sadece pilav yada makarna yiyor bir tabak
akşam yemeğinden 1 2 saat sonra meyve yiyor mutlaka yine atıştırmalık kraker bisküvide veriyorum eline saat 10:30da uyumadan sütünü içip yatıyor
bizim menümüzde böyle bebişlerinizle sağlıklı günler diliyorum:emir_bebek:

Katigidalara yani pilav makarna gibi seylere kac aylikken alistilar.
Bunlari ilk nasil kac kasik verdiniz ilk denemenizde kustularmi.
Benimki 8 aylik yemiyor oyle taneli

kızlar bana yardım edin.
cocugum 18. ayıonda sabahları kahvaltıda labne penırı yumurta(bazen yagda bazen haslama)yıyor salatalık yıyor domates sevmıyor.bunlarıda zorla atıştırıyorum.
meyvesını yıyor öğlende tarhana corbası yedırıyorum çok yemek secıyor
akşam 6-7 gıbıde corba yıyor sonra sut ıcyor 8 gıbı 9 dada yatıyor
ama ne balık yıyor ne tavuk ne et zorla bır ıkı lokma yedırebılırsem ne mutlu cok yemek seccıyor hemen agzından cıkarıyor
tarhana corbası oldumu butun tabagı yıyor makarna yıyor pılav bazen yıyor ekemk ver elıne yıyor ama ev yemeklerı falan yemıyor napıcam benm ya
kuçukken yıyodu 8-9 aylıkken en azından engınar yemegı kabak yemegı patates yemegı falan
balıkda yıyodu ama yemıyor artık nasıl yedrcem kızlar herseyı yeseler keske ya

Katigidalara yani pilav makarna gibi seylere kac aylikken alistilar.
Bunlari ilk nasil kac kasik verdiniz ilk denemenizde kustularmi.
Benimki 8 aylik yemiyor oyle taneli
canım ben 8 aylıkken pilav veriyordum yiyordu..önce 1 tek pilav tanesi vermiştim korktuğumdan..yiyince 3-4 tane verdim ...8.5 aylıkken mantı vermiştim onu da yedi...şimdi 13 aylık köfte tavuk sevmiyor ben de kıymayı yemeklere koyupm veriyorum..çok iştahlı değil ama idare eder işte..
kızlar bana yardım edin.
cocugum 18. ayıonda sabahları kahvaltıda labne penırı yumurta(bazen yagda bazen haslama)yıyor salatalık yıyor domates sevmıyor.bunlarıda zorla atıştırıyorum.
meyvesını yıyor öğlende tarhana corbası yedırıyorum çok yemek secıyor
akşam 6-7 gıbıde corba yıyor sonra sut ıcyor 8 gıbı 9 dada yatıyor
ama ne balık yıyor ne tavuk ne et zorla bır ıkı lokma yedırebılırsem ne mutlu cok yemek seccıyor hemen agzından cıkarıyor
tarhana corbası oldumu butun tabagı yıyor makarna yıyor pılav bazen yıyor ekemk ver elıne yıyor ama ev yemeklerı falan yemıyor napıcam benm ya
kuçukken yıyodu 8-9 aylıkken en azından engınar yemegı kabak yemegı patates yemegı falan
balıkda yıyodu ama yemıyor artık nasıl yedrcem kızlar herseyı yeseler keske ya

bebeklerin dönem dönem huy değiştirdiklri oluyor..belki diş çıkarıyordur..
ne güzel çorba seviyormuş benşm oğlum sevmiyor çorbaları...

canım ben 8 aylıkken pilav veriyordum yiyordu..önce 1 tek pilav tanesi vermiştim korktuğumdan..yiyince 3-4 tane verdim ...8.5 aylıkken mantı vermiştim onu da yedi...şimdi 13 aylık köfte tavuk sevmiyor ben de kıymayı yemeklere koyupm veriyorum..çok iştahlı değil ama idare eder işte..

bebeklerin dönem dönem huy değiştirdiklri oluyor..belki diş çıkarıyordur..
ne güzel çorba seviyormuş benşm oğlum sevmiyor çorbaları...

canım pilav yada makarnayı bir kase mi veriyorsun?
miktar ne kadar?bizimki 11 aylık hergün çorba içiyor.pilavdan 6-7 kaşık felan verebiliyorum.

ooooo burdakileri okuyunca benimki birsey yemiyormus onu anladım delircem zaten ne yapmalı bilmiyorum acıkcası sizinkiler gibi bir düzen yok benim oglumun yani sabah kalkınca kahvaltı yemez öle bir alıskanlıgı yok vardıda yok uzun hikaye bir süte alıstırdılar gerisi berbat arsa yoksa süt içiyor delircem bende adam gibi sabah su öğle buolayı yok yani ne isterse onu yiyor ve zamanıda kendi belirliyor ne yapmalıyım herseyi vemeye calısyoruz yani meyve suyu tavukköfte ama süt girdi araya durum vahim ya delircem yardım edinne yapmalıyımmm

Back