112 kiloyum kadın doğum uzmanı bana hastalıklı muamelesi yaptı.

pembesigittitozukaldi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2024
27
5
1
34
112 kiloyum, son derece sağlıklıyim vitaminlerin tam yumurtlamam çok iyi, kolesterolum tiroitim, tansiyonum herşey normal. Daha önce iki melegimi eşimin varikosel olmasından dolayı kaybettim. Eşim ameliyat oldu bir yıl gecti. Acılarımı dindirdim, kendimi toparladım ve yarım kalan hikayemi yeniden yazmak istedim. Medipol Çamlıcaya gittim ve kadın doğum uzmanı bana hastalıklı muamelesi yaptı. Aynı gün endokrine gittim tüm testleri yaptık gebeliğe engel durumun yok dedi ama kadın doğumcu beni yerin dibine soktu sen hamile kalsan gene düşük yaparsın insülin direncin var senin kilo verememissin, düştüklerin de senin yüzünden öldü dedi.Psikolojim bozuldu öyle soğudum ki bu çocuk mevzularindan, hırs yaptım doktora gideli 5 gün oldu ve ben aç kalarak aralıklı oruçla 108 e düştüm kilolu hamilelik geçirenler yorum yapabilir mi? Ben sırf kilom var diye sağlıklı olmama rağmen gerçekten anne olmayı haketmiyor muyum?

112 kiloyum, son derece sağlıklıyim vitaminlerin tam yumurtlamam çok iyi, kolesterolum tiroitim, tansiyonum herşey normal. Daha önce iki melegimi eşimin varikosel olmasından dolayı kaybettim. Eşim ameliyat oldu bir yıl gecti. Acılarımı dindirdim, kendimi toparladım ve yarım kalan hikayemi yeniden yazmak istedim. Medipol Çamlıcaya gittim ve kadın doğum uzmanı bana hastalıklı muamelesi yaptı. Aynı gün endokrine gittim tüm testleri yaptık gebeliğe engel durumun yok dedi ama kadın doğumcu beni yerin dibine soktu sen hamile kalsan gene düşük yaparsın insülin direncin var senin kilo verememissin, düştüklerin de senin yüzünden öldü dedi.Psikolojim bozuldu öyle soğudum ki bu çocuk mevzularindan, hırs yaptım doktora gideli 5 gün oldu ve ben aç kalarak aralıklı oruçla 108 e düştüm kilolu hamilelik geçirenler yorum yapabilir mi? Ben sırf kilom var diye sağlıklı olmama rağmen gerçekten anne olmayı haketmiyor muyum?
Gecmis olsun öncelikle.
Benim de hep fazla kilom vardı ve neredeyse aynı muameleyi gördüm doktorlardan devlet ya da özel farketmeksizin. Ama tarzları yanlış olsa da söyledikleri doğru. İnsülin direnciniz varsa son derece sağlıklı değilsinizdir.
İnsilun direnci hemen olmasa bile sonrasında karaciger yaglanmasini beraberinde getirir maalesef. 5 sene önce 108 kilo ile diyetisyen eşliğinde sağlıklı beslenerek kilo vermeye karar vermistim sizin gibi tüm değerlerim gayet güzel ama insilun direncim 4.25 ti. Diyetisyenim dedi ki sağlıklı beslenerek kilo vermezseniz 5 sene sonra şeker hastasisiniz. 35 kilo verdik, sonrasinda benim tüp bebek sürecim, akabinde yaşadığım tiroid problemi ve düşükler büyük kısmını geri aldım ve son 5 aydır 3 aylik sekerim 6 larda , açlık şekerim 128 lerde. Diyetisyenimin ve diger doktorlarin kilo konusunda soylediklerini yaşıyorum, suan 9 haftalık tüp bebekle hamileyim ama seker olduğu icin doktorlar yakin takipteler , 28 haftalık küçük bir bebek dunyaya getirmek istemezsin degil mi dedi mesela bana 1 doktor. Neden? Çünkü şeker bebegin suyunu artırdığı için , rahmim kucuk oldugu icin ve benim de geçmişte 19 haftalık düşugum olduğu için yeniden aynı sıkıntıyı yasamamdan endise ediyorlar.
Aslında doktorlar soylediklerinde haklılar sadece yaklaşımları hatalı.

Ay anlamıyorum bir kişinin kendi psikolojik sorunlarını sizin üzerinizden rahatlatması mıdır annelik kıstasınız? Bu kadar kolay vazgeçilecek bişey mi sizce? Bu sadece annelik için değil, konu ne olursa olsun başkalarına göre şekil almayın, amacınızdan sapmayın. Yapmayın gözünüzü seveyim bi kendinizi okuyun

Doktorun üslubu kabul edilemez, deli mi ne 😠 kilolu hamile kalıp sağlıklı gebelik ve doğum geçirenler tabii ki var. Yine de kilo vermeniz sizin açınızdan iyi olur. Sağlıklıyım diyorsunuz ama dengeler her an değişebilir, hamilelikte vücutta bir sürü problem çıkabiliyor. Hiç ekstra kilo almasanız sadece bebekten 9-10 fazla kilonuz olacak. Hareket kabiliyetiniz kısıtlanacak belki daha da fazlasını alacaksınız. Doğum sonrası emzirmeyle iştah açılıyor o zaman da kolaylıkla kilo alınıyor. Çok riskli bir durum bence. O doktorun söylediklerinden bağımsız kendi ve bebeğinizin sağlığı için kilo vermeye çalışmalısınız. Anneliği haketmemek diye bir şey olabilir mi, eminim çok güzel bir anne olursunuz, çok terbiyesiz ve kaba bir doktora denk gelmişsiniz sadece.

İnsülin direncim çıkmadı ki endokrinolojiye gittim normal değerlerin dedi sabah açlık sekerim 120 onu da ara öğünlerle diyetle dengelersin dedi ilaç bile yazmadı ama kadın doğumcu ısrarla sen şeker hastasisin hamile kalma yine düşük yaparsın dedi. Elbette onun dediğine göre şekil almıyor fikirlerim ama o cesaret güven bir anda kayboldu yaşadıklarımı bilseniz...

Kilolu hamilelik her zaman risklidir çünkü hamileyken 25 kilo alan var çoğu hastane kilolu gebe kabul etmiyor doğum için de etmiyor bebeğe de zararı olabiliyor hamilelikte çok sıkıntı her şey değişiyor sağlıklı olmanız bebe de sağlıklı olacak demek değil

Doktorun daha ılımlı daha naif bilgi vermesini gerekiyordu.

Öncelikle kimse icin değil kendi sağlığın için kilo ver ❤️.
Çevremde ciddi kiloları olan çok güzel arkadaşlarım vardı.
Doktorları kilo verdirdi.
İki arkadaşım kilo verdikleri gibi gebe kalıp doğum yaptılar.
Kilo ciddi anlamda insülin direncine neden oluyor. Hem sen hem bebek için tehlikeli.

Ver mis gibi kilonu, indigin kiloda da kal. Doğur mis gibi evladını, git doktora beni tanıdım mı de🫠🫠🫠

Mesleğim yazı yazmak üzerine, bu yüzden onun için çok güzel planlarım var sadece kendimi toparlamaya çalışıyorum onca yaşadıklarım acılarım gerçekten benim yüzümden mi oldu diye kendimi sorguluyorum. Önce kendime inanmak istiyorum yeniden anne olmaya hazır mıyım 😔
Sizin yüzünüzden değil. Ben de düşük yaşadım benim de eşimde varikosel vardı, ameliyat oldu. Benim bir tanıdığım 125 kilo ile hamile kalıp doğum yaptı, hamileliği boyunca diyetisyen desteği ile diyet yaptı. Ama öncesinde de doğum yapmıştı kilolu olarak. Ben iki kez düşük yaptım 65 kiloydum.

İnsülin direncim çıkmadı ki endokrinolojiye gittim normal değerlerin dedi sabah açlık sekerim 120 onu da ara öğünlerle diyetle dengelersin dedi ilaç bile yazmadı ama kadın doğumcu ısrarla sen şeker hastasisin hamile kalma yine düşük yaparsın dedi. Elbette onun dediğine göre şekil almıyor fikirlerim ama o cesaret güven bir anda kayboldu yaşadıklarımı bilseniz...
Açlık 120 ise problem
90 maksimum değer olmalı açlıkta.

İki kız kardeşim var ve kiloları çok normal şeker hastalığı genetik bizde kilomu veririm ama şeker segisecegini sanmıyorum sadece diyetle dengeleyebilirim bu hamileleige engel mi gerçekten. Şeker hastaları nasıl doguruyor

İki kız kardeşim var ve kiloları çok normal şeker hastalığı genetik bizde kilomu veririm ama şeker segisecegini sanmıyorum sadece diyetle dengeleyebilirim bu hamileleige engel mi gerçekten. Şeker hastaları nasıl doguruyor
Ben de sizin gibi yaklaşıyordum konuya
Ama suan şekerle imtihan oluyorum.
Düşük tehlikesi , erken doğum benim bir de yas faktörüm var 42 yasindayim , 6 tane düşugum var , tüp bebekteki bir doktorum planladigimiz transferi yazmadı mesela , ben bir hekim olarak bu kilodaki bir hastama transfer yapmam demişti. Evet kilolu hamile kalan benim cevremde de cok kisi var , evet cok da saglikli dogum yaptılar ama herkes böyle olmuyor

“Senin yüzünden öldü” cümlesini gerçekten kullandı mı? Kullandıysa zira kendisi doktor olamaz! İlk üç aylık dönemde olan düşüklerin %90 nının sebebini bulamıyorlar. Tekrarlayan düşüklerde genetik test yaptırmanız gerekiyor. Yani doktor sırf kilona bakıp kesin bu yüzünden düştü gibi bir teşhis koyamaz.
Sizin söylediğiniz de doğru değil bu arada; “eşimin varikosel sorunu düzünden düştü” bildiğim kadarıyla varikosel sperm azlığı ve sağlıklı sperm olmaması demek. Sağlıksız sperm zaten dölleyemez. Hadi diyelim sağlıksız sperm dölledi ve sonuçta düşük oldu, düşük sonrasında bebeğe genetik test yaptırıp kesinlikle bu yüzden olduğu teşhisini aldınız mı? Doktorun size yaptığını siz de eşinize yapmışsınız sanki biraz. Yani ne doktorun size bunu söylemeye hakkı var ne de sizin eşinize böyle bişey söylemeye hakkınız var. Erken dönem düşüklerin bir çok sebebi olabilir. Her bir düşüğe genetik test yaptırmadan sebebini bilemezsiniz. Sağlıksız sperm olabilir, sağlıksız yumurta olabilir, kilo olabilir, kan pıhtılaşması olabilir, gizli şeker olabilir, her şey sağlıklı olsa bile, gelişim esnasında ufacık bir aksaklık bile olabilir. Ama anne ve bebek sağlığı açısından kilo vermek daha iyi olacaktır. Gebelik sırasında olmasa bile doğum sırasında fazla kilo risk teşkil ediyor. Umarım sağlıklı bir şekilde istediğiniz evladınıza en kısa sürede kavuşursunuz.

Bende 105kg gitmiştim doktor beni bir dövmedigi kalmıştı. Sen de bir sorun yok gibi zayıfsa gel dedi.ben inadına daha çok yedim çünkü psikolojim bozuktu. Sonra Çölyak hastası çıktım 3 senedir glutensiz besleniyorum 85 kiloya düşüp rahmetli oğluma kendiliğinden hamile kaldım. Tabii ondan sonra tüp bebek denemek zorunda kaldım çünkü Rahmi ile küçük bir problem vardı. Siz ben de doktorun dediklerini ciddiye almayın desem de kilo ile ilgili olanları ciddiye alın çünkü en güzel örneği benim

Back
X