Gebeliğe Hazırlık 11 Aydır hamile kalamadım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Gonulmeyvesi

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Mart 2019
14.094
49.469
598
Bu aya kadar içimde hep bi ümit vardı ha oldu ha olacak diye.. her ay bir beklenti içine giriyordum ister istemez.. Yapılan testler.. hayalii çizgiler.. kurulan hayaller... Şuan bile olsa beşiğini şuraya koyarım odanın şeklini şu şekilde değiştiririm diye planalar yapıyorum..
Allah nasip etmeyeceği şeyi hayal ettirmezmiş sözü geliyor aklıma biraz rahatlıyorum

Ama bana doktor yolu göründü sanırım..
Doktora gitmeden olmayacağını kabullendim sanki..
Belki de Allah hiç yazmadı benim kaderime evlat.. Ama çaba ve gayret göstericem.. Takdir Allahtan..

Hani akışına bırak olur diyorlar ya ben bi türlü bırakamadım işte..
Nasip kısmet diyorum..
Adet oluyorum her ay düzenli, Adet olunca bile acaba üstüne mi görüyorum diyorum böylede paranoya oldum,

Hamilelik hesaplamasını duyuncada kafam karıştı belki de yanlış anladım
Hafta hesaplanmaya başlayınca adetin ilk günü 1.gün, 7.günü de bir hafta gebe sayılıyormuş
Nasıl yani adetkende hamile mi olunuyor o zaman

Ne zaman tam hamile kaldığını bilmedikleri için adetin ilk gününden hesaplıyorlar normalde bir ay değil iki haftalık hamile oluyorsun ben böyle biliyorum Allah tüm isteyenlere nasip eder inşallah evlat sevgisini. Siz çok stres yapıyorsunuz çok düşünüyorsunuz olurunu bırakın derim stres yapınca olacağı varsa da olmuyormuş bu dönemler de en önemlisi stres den uzak durmak.

Hamile kaldigin ay ilk adet tarihine gore hesaplaniyor yani 1 aylik hamile oluyorsunuz. Daha doktora bile girmeden neden bu kadar karamsarliga kapildiniz ki? 11 ay bu kadar umut ve hayal kirikligi ile niye gitmediniz? Belkide cok basit bisey var belki vitamininiz eksik , tiroidiniz fazla vs. Ben daha dusunmeden 3 ay once gittim kist var mi hormonlarim duzenli mi eksik vitaminim var mi derken ogrendik ki tiroidim bir miktar yuksek. Ilmi veren Allah yararlanacak olan ise bizleriz. En kisa zamanda bebeginize kavusmaniz dilegimle

Amin inşallah evet stres istemedn yapıyırım sanırım uzak durmaya çalışıcam inşallah
Yorumunuz için teşekkür edrim

Evet aslında öncesinde gidip kontrol olmak en doğrusu
Doktora gitmeye karşı hep bi fobim var bekledim ki gitmeden olsun ama bi sorun var belli ki
Artık gitmek için kendimi hazırlıyorum..
Aslında genel olarak pozitif olmaya çalışan biriyim ama bazen böyle düşüncelere de kapılıyorum..
Allah razı olsun amin inşallah.. yorumunuz için teşekkür ederim.. Bebeğinize sağlıklı bir şekilde kavuşmanızı dilerim ❣❣

canım kardeşim sana hikayemi anlatayım da umudun olsun....,21 yaşında evlendim evlendikten 3 ay sonra adet görmedim doktora gittim hamilesin dedi ilaç verdi eve yolladı.tam 1 hafta sonra adet oldum bu böyle 3 ay devam etti.doktor her ay hamilesin diyordu ben 1 hafta sonra yine adet oluyordum.En sonunda bana tahlil yaptı sonuçları nerdeyse önüme fırlattı ve senin çocuğun olmaz dedi.sokakta hüngür hüngür ağlayarak eve geldim. Başka doktora gittim o da bu sonuçlara göre senin çocuğun olmaz dedi ve ben yine hüsran....sonra bir doktorla tanıştım.Beni görür görmez şikayetlerimi sıraladı ve merak etme bebeğin olur ama tedavi lazım dedi.Ultrason muayenesine aldı ve tam da tahmin ettiğim gibi polikistik over dedi.İlk adetini düzenleyeceğiz ve ovulasyon tedavisi uygulayacağım dedi.Tam 5 ay tedavi uyguladı herşey yolunda olmasına rağmen hamile kalamadım.Artık tedavi uygulayamam sevcan vücuduna fazla yüklendik ama hamile kalmaman için hiçbir sebep yok bol bol dua et ve sabret dedi. 6 ay sonra adetim 1 hafta geçti ama hiç belirti yok aksine acaip kasık ağrım var adet ağrısı gibi... anneme söyledim o da kızım hamile olsan belirti olur heralde hastalığın tekrarladı doktorunu ara dedi.... Hamile arkadaşımın ısrarı üzerine test yaptım negatif....Arkadaşıma bak beni de boşuna ümitlendirdim dedim testi attım arkadaşım testi çöpten geri almış 10 dakika sonra banyodan deli gibi bağırıyor bi baktım ki pozitif...hemen doktora gittim hem de beşiktaşta ünlü tvlere çıkan bir erkek doktor karından ultrasonla baktı dış gebelik 3 gün sonra gel ameliyat dedi.Tabii ben salya sümük ağlayarak eve geldim. Annem sakın kendi doktoruna gidiyorsun o görmeden hiçbirşey yaptırma dedi. Doktorum vajinal ultrason ile baktı tam 5 haftalık gebeyim kesemde gözüküyor. Şimdi ellerinden öper 12 yaşında kızım var.Allahıma bin şükür olsun....demem o ki umut inanç ve sabır... Birgün elimi açtım ve dedim ki Rabbim bunu verecek olan sensin vereceğine de sonsuz inanıyorum. Ve şükürler olsun ki dualarım kabul oldu.Şimdi 2.bebek için 2 senedir bekliyorum gebelik tedavisi de gördüm ama olmadı.Yine inanıyorum ki olacak biliyorum sadece vakti zamanını bekliyor.
uzun oldu kusura bakma...hepsini yazmak istedim ki sana umut olsun....hep inan ama hep inan ve sabret....Rabbim çok büyük....

Çok teşekkür ederim iyi ki yazdınız..
İnanıyorum inancım sonsuz aslında hissediyorum da bi gün bebeğimin olacağını içimde hep böyle bir his var Rabbime teslimim o herşeyi bilendir..
Evet biraz aceleci ve ihmalkârım.. en kısa sürede doktora gidicem inşallah Allah sizede ikinciye hayırlı bi evlat nasip etsin.. Tekrardan yorumunuz için çok teşekkür edrrim

CANIM BENİM BEN TEŞEKKÜR EDERİM NE DEMEK...HEP UMUTLU VE MUTLU OL TEZ VAKİTTE GÜZEL HABERLER AL İNŞAALLAH

Ne işe yarıyor söyleyeyim, burayı okuyan, çocuk yapmamış kişilere uyarı bu. Sen zaten yapacağını yapmışsın, çocuklar ömrünün geri kalanını bu ülkeden kaçmaya çalışarak geçirecek ya da sürekli fakir halde yaşayacak karın tokluğuna çalışacak.
Diğer insanlar da bu hataya düşmesin. Çocuklar eşya değil. Bin kere düşünmek lazım yaparken.

Ne demek istediğinizi anlayamadım tam olarak

Ne demek istediğinizi anlayamadım tam olarak
Ben kimseye hayat dersi vermiyorum. O çocuklardan birisi ciddi bir hastalığa yakalansa nasıl tedavi ettirecek ? Bu kadar kolay mı ya yeni bir birey dünyaya getiriyorsun.Bu dünyada fakirler ve alt kademe çocuk yapmasa bu düzen sürmez böyle, ama ısrarla anlamamazlıktan gelip kendiniz süründüğünüz gibi sürünecek başka bireyler oluşturuyorsunuz.

En son soruna cevap vereceğim sadece.Ne zaman tam olarak hamile kalındığı bilinemediği için adetin ilk gününden sayılır . Diğer bir nedeni hamileliğe yumurtanın gelişimide dahil edildiği için +2 hafta eklenmiş olur diyebiliriz. 2 haftası yumurtanın olgunlaşması-çatlaması ve en son döllenme aşaması (yine ortalama olarak)

Diğer taraftan seni çok çok iyi anlıyorum. Tam 1. Senemiz olmuştu 13. Ayda hamile kaldığımı öğrendim ama o 13 ay nasıldı anlatamam..
(Hamile kaldığım ay hiç beklemiyordum artık kırılma noktamdı, istemiyorum demiştim kabullenmiştim)
Nisan ayında 39 haftalık doğum yaptım fakat bebeğimi ameliyatta kaybettim 3 günlüktü. Sezeryandan sonra doktorum 1 sene gebelik olmasın dediği halde korunmayı 3. Ayda bıraktım ve hala bekliyorum..
3 sene olacak evlat hasretiyle yanıp tutuşuyorum.
Eşimde de bendede sorun yok. İlla sebep olacak diyede düşünme sende. Ama stres çok çok etkiliyor yaşamış biri olarak.. Kafandan atmaya çalış hobi edin düşünmeye vaktin kalmasın belki bir mucize oluverir. Ben yapamıyorum belki sen yapabilirsin.

Siz başka konuyla karıştırdınız heralde
Kime ne dediğiniz belli değil yani ben anlayamadım
Kimsenin süründüğü yok

Elhamdülillah halimiz vaktimiz yerinde ki olmasa da ALLAH rızka kefil
Yeterki kanaat etmesini bilelim

Bu yorumunuzun benim konumla alakası yok ama yinede cevap vermek istedim ☺
Sevgi ve hoşgörüyle kalın

Çok üzüldüm benim okurken gözlerimi yaşartan bu kayıp sizi nasıl sarsmıştır kim bilir imthanınız çok büyük olmuş inşallah ahirette karşınıza çok güzel bir şekilde çıkar ve dilerim Rabbimden enn kısa sürede hayırl7 sağlıklı bir evladınız olur..

Bu yaşadıklarınıza rağmen umut dolu yorumunuz için çok teşekkür ediyor ve mahcubiyetimi bildiriyorum..

Rabbim ne dilerse o oluyor..
Hepimiz imtihandayız
Allahımız kazanmayı nasip etsin..
Tekrardan teşekkür ederim

Icinizi ferah tutun ama tedbiride birakmayin bence dra bir gozukun sonuclara gore onunize bakin derim hem aklinizda kalmaz iciniz rahat eder

Icinizi ferah tutun ama tedbiride birakmayin bence dra bir gozukun sonuclara gore onunize bakin derim hem aklinizda kalmaz iciniz rahat eder

Allah razı olsun teşekkür ediyorum yorumunuz için..
Evet kesinlikle gidicem
Bir senenin dolmasını beklemeye karat vermiştik eşimle zaten bir ay kaldı,

Bugün beklemeyelim gidelim dedim..
Ama eşim biraz daha tevekkül edelim bir ay sonra gideriz dedi..
Bu ayda elimden geleni yapıcam Takdir Allahtan ❣❣❣

Bende çok teşekkür ederim güzel dileklerin için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…