canım ameliyat sonrası hastanede yattınmı acaba yoksa hemen çıktınmı nasıl oldu ?
tamam canim simdi ailemin yaninayim almanyadayim, yilbasindan sonra donucem eve, evden konusuruz
benim emzirmeme sebebim goguslerim degildi, ilk kizimi 9 ayfln kadar emzirdim severek isteyerek ama cok depresif oldum emzirdigim donemde, oglumu oyuzden emzirmedim, bundan sonra dogursam bile yine emzirmem dogum doktorum bile istemiyorsan emzirme psikolojin daha önemli dedi
arzumcum bence yaptırmadan öncede senin göğüslerin güzeldir özellikle doğum öncesi ....alt yapı sağlam gibi geliyor
eveeeeet biraz daha iyiyim :) sanada çok az kaldı inş ameliyattan sonra senin konunuda okuycaz :)
yok yok sakın emzirmeyin memeleriniz sarkar allah korusun, çocuğunuz gerizekalı, hastalıklı, gelişmemiş olsun önemli değil sizin memeleriniz dik olsun
Dogru söze ne demeli.
Anne olmaya karar veren kadin, zaten vücudundan vazgecmeyi göze alan kadindir. Cogu, aylar boyu icinde bir can tasayacagini degilde, yastik tasayacagini zannedip "hamile kaliyor" herhalde :) Kadinlar böyle aptal olmaya devam ettikce, helede türk kadinlari
(en güzel örnegi burada istemeyerek okumak zorunda kaldigim yazilardan bir tanesi gibi "Surami da yaptirayim diyorum, malum eslerin estetik anlayisina uymuyor") kendinden vazgecip sirf esi istiyor diye ameliyat olmak, sadece vücudunu bicak altina yatirmak olmuyor. Acaba kac tanesi esini düzgün fizigi, kaslari, henüz dökülmeyen saclari icin seviyor. Oysa kendilerine oldugu gibi deger vermeye baslasalar, böyle bir adamin degil sevilmeye layik, komsusuyla aldattigini bile ortaya cikarirlar. Neyseki böyle birsey yapmazlar, nede olsa yerlerini dolduracak benzer (aptal) kadin cok.
Siz ve Lovelinya bu yazıları neye dayanarak ve kimler için yazdığınızı açıklar mısınız? Burada sizi rahatsız eden nedir rahatsızlığın ne anlayamadım ve neden bizi itham altında bırakıyorsunuz, şu son yazıları okuyan da zanneder ki göğsü bozulmasın diye çocuğunu emzirmiyorlar ve eşleri istedi diye estetik yaptırıyolar, biz kendimizi böyle mutlu hissettiğimiz için yaptırıyoruz, bizi böyle yargılayıp dalga geçemezsiniz!
Siz ve Lovelinya bu yazıları neye dayanarak ve kimler için yazdığınızı açıklar mısınız? Burada sizi rahatsız eden nedir rahatsızlığın ne anlayamadım ve neden bizi itham altında bırakıyorsunuz, şu son yazıları okuyan da zanneder ki göğsü bozulmasın diye çocuğunu emzirmiyorlar ve eşleri istedi diye estetik yaptırıyolar, biz kendimizi böyle mutlu hissettiğimiz için yaptırıyoruz, bizi böyle yargılayıp dalga geçemezsiniz!
ben tamamen şu birkaç üstteki, ay sarkar mı bilmiyorum ki emzirir miyim emzirmez miyim bilemedim şimdi vs vs tarzındaki yorumları baz alarak yaptım. eşle alakalı ise tek bir kelimem dahi yok. dalga geçmiyorum aksine, komik olan şeyle dalga geçilir; böyle durumlar kınanır.
tekrar söylüyorum ki; memenizin görünüşü çocuğunuzun sağlığından daha önemli ise lütfen hiç doğurmayın...
şunu da belirtmeliyim ki; burdaki beni irite eden konu silikon veya estetik değil kaldı ki bu başlığı okuyorsam ben de düşünüyorum birşeyler demektir... burda annelik içgüdülerime karşı gelemeyip emzirirsem ne olur ay tarzı yorumlarda benim yazım...
ayrıca; eşi istiyor diye yapıyor olması da bana göre kınanacak bi durum değil, hatta eşine hiçbirşey yaptırtmayıp dışarda gördüğü her yaptırana gözü düşen adam da çok... o tamamen eşler arasındaki diyalogla alakalı, evet kendimi beğenmem önemli ama benim için de eşimin de beğenmesi önemli sonuçta o da benimle aynı yatağa giriyor... nasıl ki eşimden benim duygusal fiziksel ihtiyaçlarıma karşılık vermesini bekliyorsam, eşimin de bunu benden beklemesi doğal. estetik yaptırmak bana yada çocuğuma zarar vermeyecek bir operasyon ise neden olmasın bir kere daha genç olmayacağız.
Erkeklerin kadın vücuduna bakışı ile kadınların erkek vücuduna bakışı aynı değil. Allah biz kadınlara çok özel bir güzellik vermiş. Erkeklere de bizdeki bu güzelliğe karşı bir zafiyet vermiş. O yüzden bizim vücudumuzla bu kadar ilgileniyorlar ve meftun oluyorlar. Bizler ise bir erkekde vücuttan ziyade tipe, ondan da ziyade kişiliğe bakarız. Erkekdeki zeka, etkili bir hitabet ve nazik bir dil çoğu kere bizi etkilemeye yeter :) Ama erkekler bizim gibi değil çünkü biz çok güzeliz. :) Sizin vücudunuzun güzelliğine çok önem veriyorlar veya başka kadınlara bakıyorlar diye eşinizi suçlamayın çünkü bunların hepsi böyle. Dolayısıyla biz kadınlar erkeklerimizi elimizde tutmak ve onların ilgisini üzerimize çekmek istiyorsak mümkün olduğu kadar güzelleşmeli ve bakımlı olmayılız. Bunu dikkate almamak da hatadır, aşırıya kaçıp kendine saygısını yitirmek de hatadır. Her zaman olduğu gibi orta yolu bulmak lazım. Ben de dindar bir insanım ve eşim için güzelleşmek tabi ki isterim. Bu ayıp değil günah değil, hatta belki sevap! :)
O zaman o erkegin yanindaki kadinin, baska erkeklere bakarken, o erkegin tepkisine veya sadece yüz ifadesine bakalim:) O erkegin önceki hayatinda kadin ticareti gibi bir meslegi yoksa, bunu hos karsilayacagini pek sanmiyorum,
Kisaca.. öbür dünyada nasil kadina "zina!", erkege "elinin kiridir, kocum gec" denmicekse.. Kadinda esit muamele görmeyi ögrenmeli.
Sizin yorumunuz da çok aykırı değil aslında.
Eşimin başka bir kadına baktığını görürsem tabi ki çok rahatsız olurum ve bunu hoş görmem. Tabi bakmakdan bakmağa da fark var. Bir an gözü takıldı diye kıskançlık krizine girmem. Kızarsam eşimden daha çok o kadına kızarım. Güzelliğini teşhir ettiği için.
ve sizin yukarda verdiğiniz örneğin de çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum çünkü erkeklerle biz çok farklıyız. karşılaştırmak doğru değil. Biz güzeliz ve sevilmekten, sahip olunmaktan, korunmaktan hoşlanıyoruz, onlar ise güçlüler ve sevmekten, sahip olmaktan, korumaktan hoşlanıyorlar. Erkeğe sertlik, kadına yumuşaklık yakışır. Erkeğe cesaret, kadına şefkat yakışır vs. vs. kısacası yaradılışımız farklı.
"Erkekle eşit" veya "insanca" tabirleri, kadının hakettiği muameleyi ifade etmeğe yetmez bence.
Bence ona şöyle demeliyiz: kadın, kadına yaraşır, insanlığın anası olmanın şerefine layık bir muamele görmeli. Allah'ın emaneti olarak görülmeli ve ona göre el üstünde tutulmalı. :) :)
Yo hayır ben böyle bir mantık yürütelim demedim.Sizin mantiginiza göre, baska bir kadin esime baktiginda, kadina degil, esime kizmaliyim.."güzelligini teshir ettigi icin"
Burada bazı yerleri tam çözemedim ama ifade etmek istediğinizi genel olarak anladım ve buna tabi ki katılıyorum.Yanimdaki insan gözüne - nefsine hakim olmali, onu "güzelligiyle teshir eden" kadin degil. Her koyun kendi bacagindan asilir. Nasil bir erkek esinin veya herhangi bir aile ferdi kizinin namusuna sahip cikamazsa, cikamaz, cünki bazi seyler insanin icinde vardir, yasaklar o insani bir yere kadar yapmak istediklerinden eli koyar sonunda yine kendi dogrulari yönünde ilerler buda böyle birseydir. (...)
farkli yaradilislarimizin elbette mantikli sebebleri var, ama bunlardan biri erkegin "göz zinasi" yapma icerigini tasimiyor.
Yazdigim herseyi cözebildiginize eminim, en azindan bunu yazdiklariniz yeterince belli ediyor. Yinede takildiginiz, takilmak istediginiz bi yer varsa, tabiki sorabilirsiniz..Burada bazı yerleri tam çözemedim ama ifade etmek istediğinizi genel olarak anladım ve buna tabi ki katılıyorum.
Göz zinası bir günahtır ve karşı tarafın teşhirci olması bu günahı mazur hale getirmez.
Karşı taraf teşhirci olsun veya olmasın kişi kendi nefsine hakim olmakla mükelleftir.
Neyse.
Konuya şuradan geldik: özetle biz erkeklerden daha güzeliz ve ne yazık ki kadınlar arasında güzellik konusunda acımasız bir yarış var. Kimde ne güzellik varsa, piyasasını yükseltmek adına ortaya seriyor.
Büyükşehirlerde kalabalık caddelerde ve avm lerde başını nereye çevirsen karşına bir teşhirci çıkıyor.
Erkekler ne kadar nefsine hakim olmak gayreti içinde olsalar da ister istemez bu manzaralardan etkileniyorlardır.
Etkilenmiyorum diyenin erkekliğinden şüphe ederim.
dolayısıyla onların eşleri olan bizler de kendimizi bu yarıştan soyutlayarak işin içinden çıkamayız.
göz zinası haramdır günahtır diyerek, başkalarını suçlayarak meseleyi çözemeyiz, empati yapmalıyız.
erkeklerin de tıpkı bizler gibi, harama sapmakdan korunabilmeleri için eşleriyle tatmin yaşamaları gerekiyor.
Bizler de hiç olmazsa eviimizde eşlerimize karşı güzel giyinip süslenmeliyiz, bakımlı olmalıyız.
İmkânımız varsa eşimizi mutlu etmek için estetik ameliyat da olabiliriz.
Bu kendimize olan saygımızı yitirmek demek olmaz.
"Bu adam benim vücudumla niçin bu kadar ilgileniyor, benimle vücudum için mi evlendi?" diyerek yola çıkarsak sağlıklı sonuçlara ulaşamayız.
Onları anlamaya çalışmalıyız.
Sizin ve sizin gibi kadinlar böyle düsünüp "saglikli" düsündüklerini sanarken sonunda esini baska bir kadinla yakaladiginda bile buna giydirecek kiliflari olur. "Olabilir, karilik görevlerimi yerine getirmemisimdir" diyip kendini avuturken sonunda aslinda sagligi bozulan tek kisinin kendileri oldugunu fark ederler. Cünki hic bir kadin buna bir ömür göz yumamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?