1000 lira nafakayla geçinme yolları

Merhaba kk üyeleri başlık bulamadığım için buraya yazıyorum uygun bir platform bulamasım yada gözden kaçırdım.iyki varsınız tüm şeffaflığıyla herkese destek oluyorsunuz.bende fikir almak istiyorum benden daha parlak düşünceleriniz olabilir belki deneyimleriniz.1000 lira nafaka alıyorum 2 çocuk ve kendim için.konut kredisini sağolsunlar ailem destek oluyorlar ama fazla 1 kuruş dahi destek olamıyorlar.2 çocuğum var küçük biri okula gidiyor.ailemden uzaktayım çocuklara bakanım yok ve çalışamıyorum.küçük çocuğumda sağlık problrmi olduğu için çalışamıyorum çalışsamda 2 çocuğa bakmak için baya para istiyorlar zaten çalıştığım bakıcıya gidicek biliyorum.neticeye varırsam 1000 lirayla hem faturalarım hemde mutfak masrafımı karşılamam gerekiyor.eşimden yeni ayrıldık. O planlamayı henüz yapamadım ama neler yapabilirim önerileriniz varmı.1000 lirayla geçinilirmi? Yada yöntemi varmı kasabileceğim dikkat etmem gereken püf noktaları ne bilim market pazar çarşı küçük çocuğum bezleniyor bez masrafıda var.neler önerirsiniz bana mutfakta yapabileceklerim püf noktaları ne biliyim alışverişte evde ekonomi olarak nelere dikkat edebilirim.bilgi paylaşırsanız çok sevinirim.şartlar dahada zor biliyorum ama kasabildiğim kadar kasmam lazım.şimdiden teşekkür ederim paylaşımlarınız için fikirlerinize çok ihtiyacım var🙏🏻
çocuk bakıcılığı yapabilirsiniz kendi evinizde
kendi çocuklarınızla beraber 1 çocuk daha bakarsınız hem de para kazanırsınız

ek olarak da;
örgü işleri yapıp satabilirsiniz (kazak yelek lif patik)
eğer anlıyorsanız üniversite öğrencileri para karşılığında ödev yaptırıyor
tez makale vs. şeyler. sosyal medyada bu öğrencilerden çok var

Merhaba kk üyeleri başlık bulamadığım için buraya yazıyorum uygun bir platform bulamasım yada gözden kaçırdım.iyki varsınız tüm şeffaflığıyla herkese destek oluyorsunuz.bende fikir almak istiyorum benden daha parlak düşünceleriniz olabilir belki deneyimleriniz.1000 lira nafaka alıyorum 2 çocuk ve kendim için.konut kredisini sağolsunlar ailem destek oluyorlar ama fazla 1 kuruş dahi destek olamıyorlar.2 çocuğum var küçük biri okula gidiyor.ailemden uzaktayım çocuklara bakanım yok ve çalışamıyorum.küçük çocuğumda sağlık problrmi olduğu için çalışamıyorum çalışsamda 2 çocuğa bakmak için baya para istiyorlar zaten çalıştığım bakıcıya gidicek biliyorum.neticeye varırsam 1000 lirayla hem faturalarım hemde mutfak masrafımı karşılamam gerekiyor.eşimden yeni ayrıldık. O planlamayı henüz yapamadım ama neler yapabilirim önerileriniz varmı.1000 lirayla geçinilirmi? Yada yöntemi varmı kasabileceğim dikkat etmem gereken püf noktaları ne bilim market pazar çarşı küçük çocuğum bezleniyor bez masrafıda var.neler önerirsiniz bana mutfakta yapabileceklerim püf noktaları ne biliyim alışverişte evde ekonomi olarak nelere dikkat edebilirim.bilgi paylaşırsanız çok sevinirim.şartlar dahada zor biliyorum ama kasabildiğim kadar kasmam lazım.şimdiden teşekkür ederim paylaşımlarınız için fikirlerinize çok ihtiyacım var🙏🏻
Ailenin yakinina mi tasinsan? Seni onlardan uzak tutan nedir orada?

Belediyrnin 2.el dükkanını duymamıştım bi araştırıyım onuda yazdım defterime👍🏻
Tüm önerileri not aldım bana ışık olucak hrpsi çok güzel fikirler geldi çok minettarım herkesten elinize emeğinize sağlık

Istanbulda Kadikoy belediyesi yapiyor mesela, bende Bursadayim, burda Nilufer belediyesinin bu sekilde uygulamasi var.
Allahim yardimciniz olsun su ezan saatlerinde.
O metresine michael kors canta alip colugunu cocugunu muhtac eden adami da Allah islah etsin, omrunde unutamayacagi tekmeyi insallah o metresi olacak kadindan yer🙏🏻

15F29876-C30E-47E3-B61A-ADBB7098BECF.jpeg

Geçen konu açılmıştı, Turkcell evden home Office çalışacak çağrı elemanları alıyormuş. Ona bir bakın derim.

Şu zamanda çalışan annelerimiz çok, ve kreşler aşırı pahallı. Evde çocuk bakan çok, sizde öyle yapın hem ek gelir olur Allah yardımcınız olsun

Belediyeye gidip durumunuzu izah edebilirsiniz. Kuzenim eşinden ayrıldı iki çocukla, evden payına düşenle daha küçük bir ev aldı eşyalar da ondaydı. Belediyeden gelen ekip evi de inceliyor. Onlara durumu izah etti, yardım ilk seferde çıkmadı sonra tekrar gitti dikekçeyle. Üç ayda bir erzak veriyorlar, yağ salça, pirinç bulgur makarna gibi çok tutan kuru gıdalar. Aylık da bir miktar çocuklar için yardım parası alıyor.

Kasaplarda ilikli kemikler oluyor ücretsiz. Onlardan talep edin çocuklar için doktor önerdi diye. Bir hafta önceden haber verin gidin alın. Tarifi de yazayım.

İki ya da üç parça halinde kırılmış kemikler iyice yıkanarak en az bir gece, iki üç saatte bir soğuk suyla suyu değiştirilerek kanı gidene kadar dolapta bekletilir. Su Duru hale geldikten sonra tekrar yıkanır, büyük boy (6-7 litre) bir tencereye soğuk suyla konur. İçine bir-iki yemek kaşığı sirke konur. Köpük çıktıkça üstünden alınır. Kaynadıktan sonra en küçük ocağın ek kısık ayarında, kaynar kaynamaz arası olacak şekilde 7-8saat bırakılır. Çok az yandığı için doğalgaz faturasını etkilemiyor. Ilıyınca kemikleri alıyoruz içinden. İlikler dökülüyor zaten. Ben ilikleri atmayıp blenderdan geçiriyorum. Sonra da plastik ya da kağıt bardaklara koyup ağzını streç filmle kapatıp buzluğa atıyorum. Her çorba ya da sulu yemeğe günde bir tane olacak şekilde harika oluyor. Çocuklarınıza vitamin olur.

Allah kolaylık versın.. sızın bır harcama yapmadan yanı sermayesız bırseyler bulmanız gerek.. kucuk cocugunuz oldugu için de tam gün çalışamazsınız. merdıven sılmek olabılır ve arastırın belkı servıs annelıgı de saatlı oluyor sıze uyacaksa olabılır.

Eliniz yatkınsa iğne oyası ya da amigurumi yapabilirsiniz. Ortalama bir iğne oyasını 50 liradan satarsınız. Amigurumi uyku arkadaşı, anahtarlık, bebek mevlitleri için süs şeklinde de çok talep geliyor ve fiyatı da yüksek. Çocuklar uyuduktan sonra yaparsınız. İnternet var zaten, oradan inceleyip deneyebilirsiniz.

400 TL biraz zor . evden makale falan yazsanız ? cebinize en az 500 daha girmesi lazım. çocukların iyi beslenmesi gerek. ve zamanla sıkılacaksınız istediğiniz zaman çocukları alıp dışarı çıkamamaktan kendinize eksiklerinizi alamamaktan sıkılacaksınız :KK43: Allahım yardımcınız olsun inşallah bu günleri çabucak atlatırsınız diliyorum.

Bir erkegin cok duzenli nafaka verecegine inanmiyorum. Sizle beraberken sevgilisine marka canta alan adam bundan sonra iyice dagitir. Nafakayi geciktirirse ne yapacaksin? Tek yol ailenle yasamak. Herjes en iyisini ister ama senin durumun cok zor. Mutlaka calismalisin. Annenle anla cocuga baksin. Sakin eski koca denen illetin verecegi nafakaya guvenme.

1000 lira ile hemde istanbulda asla geçinemezsiniz. O çocuklar sefil olur gıdasızlıktan. Nafaka arttırım talebinde bulunsanız. Bu arada madem aldatıldınız tazminat falan almadınız mı talepte bulunup? İ

babam bızı terkedıp baska kadına gıttıgınde annem nafakasız ev kıra kımseden destek gormemıstı ustelık kardesım 1. sınıfa bende 6. sınıfa gıdıyordum ve kıs gunuydu.. annem temızlıklere gıttı merdıven yıkadı.. ılk etapta pazar toplandıktan sonra pazarcıların bıraktıgı meyve sebzelerden topladı.. ısınmak ıcınse yıne pazardan kagıt naylon ne varsa ıste:KK43: yerı geldı suyla doyurduk karnımızı yerı geldı komsularıın verdıgı bır tabak yemegı uc kısı bolustuk.. cok sukur onumuze hep ıyı ınsanlar denk geldı.. sonra annemın ıslerı artınca pazar toplanmasına yakın gıttık pazara, kırık parca peynırler daha uygun oldugu ıcın onlardan alırdı mesela bırde fırınlar bırgun kalmıs ekmeklerı daha uyguna verıyor onlardan alırdı.. cok cabaladık.. annem unıversıte bıle okuttu bızı.. yaz tatıllerınde vs hep calıstım... kucucuk yasımda hem ablalık hem annelık yaptım kardesıme.. evı cekıp cevırdım.. gecmıse donup baktıgımda ıyıkı dıyorum bılıyor musun.. ıyıkı yasanmıs onca zorluklar da sımdı rahatlıgımın kıymetını bılıyorum ben neler gordum neler yasadım bu mu benı devırecek dıyorum resmen oldurmeyen guclendırdı yanı.. bır ekmek parası nedır derler cok şey.. sımdı askıda ekmek askıda sebze vs gıbı oluşumlar var etrafında varsa degerlendırebılırsın bence

anlamıyorum kadın 1000 tl ıle gecınme yolları yazmıs kımılerı aslaaaa mumkun degıl vs yazmıs.. arkadaslar kadın geçinilir mi dememiş.. nasıl geçinebilirim, neyi en ucuz nerden nasıl alırım veyahut bunun gibi öneri istemiş. neden tek başına ayakta durmaya çalışan kadını umutsuzluğa sürüklüyorsunuz.. hele ki çocukların için dayanıcaktın adama diyenlere hiç sözüm yok.

Yani sizin durumunuzda 2 bin lira konut kredisi ödemek lüks değil mi? 700 1000 lira arası kiraya çıkman aileninde kalan 1000 tlyi sana elden vermesi ve eşinden gelen 1000 lira ile toplam 2binle geçinmen daha olası. Ama bundan da mantıklısı hazir konut krediniz odenirken. Eşinizin maaşıyla çocuklara baktırıp sizin de asgari ücretle olsa dahi çalışıp gecinmeniz.

X