1000 lira nafakayla geçinme yolları

Gecen hafta kızımın doğum gunuydu. 2 yas kurabiyesi yapmistim.instada paylastim. Yaklasik 10 kisi filan sordu nerede yaptirdin kaca yaptirdin diye. kendim yaptim deyince yaptirmak isteyenlerde cikti. Ben bu isi yapmadigim icin red ettim ama siz de bu tarz seyler yapip internette satabilirsiniz. Maliyeti yaklasik 2 lira tanesinin. 5 tl ye filan satiliyor alisveris sitelerinde. Aksamlari cocuklarin uyuyunca yapip satarsin.

Çok çok üzgünüm 😔😔Allah yar ve yardımcın olsun. Malesef benim ailem de böyle. Varsa yoksa oğulları. Çaresizlikten yüzüğümü bile bozdurdum. Benim de iki evladım var. Allahım onları sana bağışlasın. Elimden birşey gelse sana seve seve yardımcı olurdum. Ama kendi yağımda kavrulamıyorum bile yoksa inan senin için elimden geleni yapardım. Belediyeye baş vur devlette sahip çıkmayacaks ne için var

Şuan en azından cocuklariniz büyüyene kadar ailenizle yaşayın. Evinizi kiraya verin. Ve siz de calışın. Çünkü elden gelene güven olmaz. Ayaklarınızın üzerinde öyle ya da böyle durmalısınız. En kötü asgari ücretle şu her sokakta olan marketlere girseniz. Birikim yaparsınız. Cocuklarinizla tatilr bile gidersiniz zamanla.

Çünkü anlattıgınız kadarıyla öyle bir şahıs diğerinden sıkılınca yine size saracaktır. Sizi maddiyatla vurmaya çalışacaktır. Kedi fare gibi oynyacak sizinle. Eğer onun vereceği nafakaya muhtaç olursanız olacaklar bunlar. Ki böyle olmadı diyelim onun verdiği para sizin ruhunuza ne kdar iyi gelecek ? Onun verdiği parayla geçinmeye çalışma düşüncesi... Siz anı kurtarmaya çalışmayın. Geleciğinizi garanti altına almya çalışın lütfen. Ailenizle görüşün durumu anltın. Sizin ev kredinizi ödeyecek insanlar fedakarlık yaparlar diye düşünüyorum. Ortak bir karar alın ne yapyım nasıl edeyim diye onlara sorun.

[QUOTE="Mayflower75, post: 62690488, member: 734300
Altın para pul kalmadı ki metresi hayatında olduğundan beri eve para veriyomu acaba hep bir bahane.ben hayatımda michel kors orjinal çanta takmadım mesela metresine almış.bu evi borçlu verdi herşeyimi paramı pulumu yedi yani varya bi anlarsam bu kadar aptallık olurmu dersiniz belki ama güvendim banam gibi sandım :KK43:(((
Sehir zıkkım olsun, çantası kafasında dolansın da paralansın inşallah!!!
Çocuğunun rızkını evi hariç başka yerde yiyen adamın ayakları düz gidemesin!!!

evden yapip satabileceginiz seyleri arastirin. hersey olabilir, yemek, pasta kurabiye, el isleri, suslemeler, aksesuarlar, nikah sekeri... ayrica evden bilgisayarda yapilacak uc kurusta olsa getirisi olabilecek isler de var bildigim. anket doldurma, adminlik, cagri merkezi vs. hic bisey olmasa evde cocuk bakimi yapabileceginiz birini bulursunuz belki. kendi cocuklariniza da arkadas olur, hem size ek gelir.

ben ogretmendim bir kac ay oncesine kadar. ama isim olmasina ragmen 8 yildir evden butik tasarim yaparak online satis gerceklestiriyorum. bazi aylarda 1 lira bile kazanmiyorum ama bazen 3-4 bini bulabiliyo nadiren de olsa... hatta bundan 4-5 yil once ayda 15-20 bin ciro yaptigi bile oluyodu sezonda.

evden yapabileceginiz isler vardir, yani anlattiginiz butcr ile imkansiz. biz bir suredir maddi olarak sikintiliyiz. faturalari ve cocugun giderlerini dustugumuzde elimizde binlira bile kalmiyor ya da en cok o kadar kaliyor. sadece gunluk harcliklarimiz ve mutfak alisverisi icin.o bile yetmedigi halde, ustune ivir zivirlar cikabiliyor. sizin bahsettiginiz butce ile faturaniz dahi var. yani bilemedim allah yardimciniz olsun.

Arkadaşlar kadın küçük çocuğuna bakıyor, onu bırakıp gidebileceği işler önermeyin lütfen.

Ayrıca ailemin yanına da gidemem diyor, vardır bir bildiği.
Yok mu hiç yakın muhitinde yaşayan birileri?
En azından bez, kuru gıda için yol gösterecek, ben böyle yapıyorum buraya başvurdum ya da şöyle yarım gün iş buldum diyecek birileri?
Apartman temizliği, evde ütü, atkı bere ve kurabiye mantıklı işler, çok zaman almaz.
Ama pasta börek, temizliğe gitmek vs, anlık mesai isteyen, dikkat edilmesi gereken şeyler.
Yarım bırakıp ertesi gün devam edilemez.

İstanbul’da nerde yaşıyorsunuz , Kadıköy Acıbadem’de sevgi mağazası var , tertemiz ikinci el kıyafetler ütüleyip askılara asılıp kişi başı ayda 8 parça olarak veriliyor . Muhtarlıktan bir belge alıp , burdan kendinize ve çocuklarımıza kıyafet ayakkabı alabilirsiniz hatta burdan aldıklarınızı internette 2. Elsitelerinde satabilirsiniz baya marka kıyafetlerde oluyor içlerinde.

İstanbul’da nerde yaşıyorsunuz , Kadıköy Acıbadem’de sevgi mağazası var , tertemiz ikinci el kıyafetler ütüleyip askılara asılıp kişi başı ayda 8 parça olarak veriliyor . Muhtarlıktan bir belge alıp , burdan kendinize ve çocuklarımıza kıyafet ayakkabı alabilirsiniz hatta burdan aldıklarınızı internette 2. Elsitelerinde satabilirsiniz baya marka kıyafetlerde oluyor içlerinde.

Oturduğu yeri yazmıyor bir türlü
Bende bekliyorum yazmasını

1000 tl ye imkansız..çocuk bezi zaten canına okur. İlaç masrafı temizlik malz. sağlık konuları,telefon faturası ,doğalgaz elektrik su zaten baş belası. Evde kefir mayalayıp şişeleyip internet üzerinden satabilirsiniz..ama böyle nereye kadar bilemedim:KK43: adamın gücü 1000 tl yemi yetti başka yardım etmeyecekmi? siz ananınızın evindenmi getirdiniz o kuzuları? ya bu erkekler yatacak yerleri yok yeminle

Nerede yaşıyorsunuz? Hani yakınsak eğer elden bile yardımcı olabiliriz. Bizim temizlikçi Bi abla var saati 25 TL dün komşuma geldi 4 çocuğu var birini hep yanında getiriyor. Belki Bi fikir olur diye yazıyorum. Bunun dışında GSM operatörünüzü arayıp uygun Bi paket isteyin. Allah yardımcınız olsun.

Çocuğunuz uyumlu sakin bir cocuksa onunla beraber temizliğe gidebilirsiniz.
Çocuğunuzla gittiğiniz için de daha uygun fiyat söylersiniz.
Of of..
Çok zor cookkk....

Oturduğum evin kirası 1050 lira civarında komşum kiraya vermişlerdi.zaten ortalama bunun altında çok zor.bide çocuk okula gidiyor taşınma masrafı gitceğin yere evi uydurma perde uymaz vs depozito dediğiniz gibi verir vermez risk olur yerimden hiç oynamak istemiyorum açıkçası ailemdede fazla oda yok o yüzden gidemiyorum 2 çocukla

Ailenizin evinde kalmama nedeniniz sadece oda yetersizliği mi gercekten? Baska neden var da soylemiyorsaniz anlarim, ama tek sebebp buysa siz hic ev gecindirmemissiniz ki 1000 liraya gecinebileceginize inaniyorsunuz diyecegim kusura bakmayin.
Ben olsam evi esyali bir sekilde kiraya verir (bos hali 1050 ediyorsa esyali en az 1500 e verilir) ailemin evinde kalirim.
Yok baska nedenleri de var diyorsaniz evden 3-5 kazanacaginiz islere bakin, tütün sarın, tesbih dizin, internetten anket doldurun vs vs

Çok teşwkkürler fikirleriniz için istanbulda yaşıyorum.evim 2+1 biri çocuk odası biri yatak odası küçükle yatıyorum bide oturma salonum var.oda kiralam zor çünkü odalarım küçük çocuklara oyun alanı kalmaz oyuncak vsama evde çocuk bakma olayını düşünebilirim.küçük çok kıskanç ablasını kucsğıma aldığımda kıyameti koparıyo zor ya bilmiyorum vurma huyuda var.brn kıt kanaat geçinmekten başka çarem yok ama bana verebileceğiniz altın öğütler mutfakla ilgili varsa çok sevinirim alışveriş olarak.çocukların devletten 18 yaşına kadar sigırtaları var zaten onda sıkıntım yok çok şükür.kendimide babamdan faydalanıcam ayrıldığım için sağ babam yararlanıyorum üzerinden
krediniz ne kadar var... bence de çocuklara bakıcı veya kreş siz Bi yerde çalışsanız en azından daha iyi olur.. hani ikisine bakacak biri araştırırısanız belki bulursunuz maddi sıkıntısı olup işe ihtiyaç duyan biri.

Durumunuz zor. Allah yardimciniz olsun.
Kredi borcu kaç sene. Ailenizi taktir ettim, her aile ödemez her ay 2000 lirayı.
Ama 1000 lira 2 Küçük çocukla bir anne için çok çok az.
Eski eşinizin maddi durumu nasıl. Prosedürü bilmiyorum ama maaşı iyise daha fazla nafaka talep edin.
Çocuğunuzun nesi var? Çalışamam diyorsunuz ama sizin durumunuzda evden yapılacak işler, mutfak masraflarını kısmak gibi planlar sadece günü kurtarır. Zamlara hergün yenisi ekleniyor o 1000 lira 4-5 ay sonra 800 lira gibi olabilir. Üstünüzde ev olduğu için alabileceğiniz yardımlar zaten kısıtlı. Evi satmak istemiyorsunuz, haklı olarak ama sizin durumunuzda 2000 lira kredili bir ev çok yüksek. Aileniz sonuna kadar ödeyebileceklermi.
Benim yardımcım yıllarca çocuğuyla geldi yaptı işini. Herkes çocuklu kabul etmiyor ama ben sorun etmedim. Oda hem işini güzel yapar hemde çocuğuna dikkat ederdi. Hiç birşeye zarar vermedi çocuk, zaten usluydu annesi gelirken onu oyalacak birşeyler getirirdi. Biraz o beni biraz ben onu idare ettim çocuk büyüdü zaten okula gidiyor artık. Öyle birşey düşünebilirsiniz. Veya evde ütü işleri yapabilirsiniz. Dr, ofis vb yerlere başvurarak akşamları mesai saati dışında yada haftasonu temizlik yapmayı teklif edebilirsiniz. Oraya çocuklarınızıda getirebilirsiniz.
Anliyorum durumunuz iç açıcı değil piskolojinizde bozuktur tahminen ama evde oturup 1000 lirayla en iyi nasıl geçinirim diye düşünmek çözüm değil. En az 1000 lira daha eklemelisiniz bi nebze rahatlamak için. O eski eşe zaten güven olmaz, ya ödemeyi bir ay askıya aldı yada geciktirdi ozaman nolacak.

Merhaba kk üyeleri başlık bulamadığım için buraya yazıyorum uygun bir platform bulamasım yada gözden kaçırdım.iyki varsınız tüm şeffaflığıyla herkese destek oluyorsunuz.bende fikir almak istiyorum benden daha parlak düşünceleriniz olabilir belki deneyimleriniz.1000 lira nafaka alıyorum 2 çocuk ve kendim için.konut kredisini sağolsunlar ailem destek oluyorlar ama fazla 1 kuruş dahi destek olamıyorlar.2 çocuğum var küçük biri okula gidiyor.ailemden uzaktayım çocuklara bakanım yok ve çalışamıyorum.küçük çocuğumda sağlık problrmi olduğu için çalışamıyorum çalışsamda 2 çocuğa bakmak için baya para istiyorlar zaten çalıştığım bakıcıya gidicek biliyorum.neticeye varırsam 1000 lirayla hem faturalarım hemde mutfak masrafımı karşılamam gerekiyor.eşimden yeni ayrıldık. O planlamayı henüz yapamadım ama neler yapabilirim önerileriniz varmı.1000 lirayla geçinilirmi? Yada yöntemi varmı kasabileceğim dikkat etmem gereken püf noktaları ne bilim market pazar çarşı küçük çocuğum bezleniyor bez masrafıda var.neler önerirsiniz bana mutfakta yapabileceklerim püf noktaları ne biliyim alışverişte evde ekonomi olarak nelere dikkat edebilirim.bilgi paylaşırsanız çok sevinirim.şartlar dahada zor biliyorum ama kasabildiğim kadar kasmam lazım.şimdiden teşekkür ederim paylaşımlarınız için fikirlerinize çok ihtiyacım var🙏🏻

Konu başlığını görüp giriceğim an "eee çalış" diyerek hırsla girdim açıkçası.
Ama sonra kendi düşüncemden utandım.
Allah yardımcınız olsun.
İnternette anahtarlık yapan butikler var onlar gibi işler yapabilirsiniz.
Ortalama olarak 3 4 ay sonra minimum 500 TL kazanabilirsiniz müşteri arttıkça kazancınız artar.
Benim öğrenci bir arkadaşım var bununla geçiniyor hem zamani pek olmamasına rağmen 500tl civarı kazanıyor daha yeni açmasına rağmen.
El beceriniz varsa atkı falan örebilirsiniz.
Bu gibi evde yapılabilecek işler işinizi kolaylaştırabilir.
Ve adını çok duyduğumuz ucuz diye nitelendirilen marketlerden alışveriş yapabilirsiniz.
Aklıma başka birşey gelmedi sadece bu kadar fikir verebiliyorum.
İnşallah daha iyi fikirler çıkar.
Çocuklarınızla mutluluklar :emir_bebek:

evden sirketlere falan yemek yapabilirsiniz belki yada yapabilirim derseniz evde bir cocuga daha bakabilirsiniz memur aileler falan yarim gun bakacak birini cok ariyorlar cocuk okuldan gelince tek kalamaz diye

Selamün aleyküm kardeşim. Allah yar ve yardımcın olsun. Diğer arkadaşlarımın da dediği çocuk bakımı fikri mantıklı bir fikir. İnternette bunun için bir kaç tane güvenilir site var. Saatlik bile bakabiliyorsun. Özellikle İstanbul gibi bir yerde bu yönde daha çok iş bulabilirsin. Kendi çocuklarınızla birlikte ona da bakmış olursun. Bilmiyorum site ismi vermek doğru mu? Ben tevafuk diyeyim siz tesadüf adı her ne olursa olsun sizin durumunuzu okurken internette bir haber gördüm Çalışan Çalışmayan Tüm Annelere 100 Euro Ödeme E-Devlet Üzerinden Başvuru Ekranı Açıldı! şu şekilde aslı var ya da yok bilmiyorum. Umarım vardır 🙏 Her şey gönlünüzce olsun. Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah.

X