%100 üzeri artan özel okul fiyatları😔

okyonus

Dua,sabır,şükür...
Pro Üye
8 Şubat 2011
16.401
27.656
Çok moralim bozuk bugün sabahtan beri kafam ağrıyor sinirden.Dün okuldan mesaj geldi kayıt yenileme ile ilgili.Demişler Ocak ayında kayıtlar 20bin Şubat ayında 15bin indirimli olacak diye.Bu arada karı koca kamuda çalışıyoruz.1 çocuğumuz var bu yıl 2. Sınıfta.3-4 gün önce % 65 özel okullara zam yapıldı diye açıklama yapıldı.Ama memur maaşları %30 arttı herkes biliyor neyse burayı geçiyorum.Bugün görüşmeye gittim.Geçen yıl okul ücreti 32bin yemek ücreti 8bindi. Bugün okul ücreti 60bin yemek ücreti 23bin çıkarttılar.Hemde 3 taksit şeklinde ödememiz isteniyor.%100 okul %200yemek artmış😫%65 artmayacakmı çok fazla dedim taban fiyatlar üzerinden fiyat malesef böyle dediler.Geldiğimden beri kendime gelemedim.İlk defa bu yıl çocuğumu okutamamaktan bukadar tedirgin oldum.Bukadar yüksek artış ile karşılaşan oldumu aranızda bir yaptırım olmazmı bu duruma?Geçen sene 40bin bu yıl 80bin eee seneye 160bin mi olacak? Birde 2 ay içinde karar vermezsek çocuğun yerine başka birini alabilirlermiş kontenjan dolabilirmiş.Herkes sıradamı bekliyor bu ne böyle nasıl düzen çok üzgünüm😔

Çok moralim bozuk bugün sabahtan beri kafam ağrıyor sinirden.Dün okuldan mesaj geldi kayıt yenileme ile ilgili.Demişler Ocak ayında kayıtlar 20bin Şubat ayında 15bin indirimli olacak diye.Bu arada karı koca kamuda çalışıyoruz.1 çocuğumuz var bu yıl 2. Sınıfta.3-4 gün önce % 65 özel okullara zam yapıldı diye açıklama yapıldı.Ama memur maaşları %30 arttı herkes biliyor neyse burayı geçiyorum.Bugün görüşmeye gittim.Geçen yıl okul ücreti 32bin yemek ücreti 8bindi. Bugün okul ücreti 60bin yemek ücreti 23bin çıkarttılar.Hemde 3 taksit şeklinde ödememiz isteniyor.%100 okul %200yemek artmış😫%65 artmayacakmı çok fazla dedim taban fiyatlar üzerinden fiyat malesef böyle dediler.Geldiğimden beri kendime gelemedim.İlk defa bu yıl çocuğumu okutamamaktan bukadar tedirgin oldum.Bukadar yüksek artış ile karşılaşan oldumu aranızda bir yaptırım olmazmı bu duruma?Geçen sene 40bin bu yıl 80bin eee seneye 160bin mi olacak? Birde 2 ay içinde karar vermezsek çocuğun yerine başka birini alabilirlermiş kontenjan dolabilirmiş.Herkes sıradamı bekliyor bu ne böyle nasıl düzen çok üzgünüm😔
devlet okulu?

Devlet okuluna yollayın onun dışında okullarda ek ders de veriyorlar çok fazlaymış

60bin mi:ruh:%100 zam nasil yapmislar:KK57:
Taban fiyat üzerinden yapılıyor diyor.Yazdırmasam gerçekten kontenjan dolar diyede korkuyorum.Servis ücretleri 25bin diyor arkadaşlar bizim servis yok.Evine yada iş yerine yakın olsun diye millet okulunu değiştiriyormuş hep çocuklarının.

Birde 2 ay içinde karar vermezsek çocuğun yerine başka birini alabilirlermiş kontenjan dolabilirmiş.Herkes sıradamı bekliyor bu ne böyle nasıl düzen çok üzgünüm😔
Tamamen pazarlama tekniği bence
Kimse bu fiyatlardan kontenjan kapma peşinde olmaz
Sizi mecbur bırakmak ve hemen kayda almak için yapılmış bir taktik
Başka bir özel okula baksanız

Ne sıkıntısı var bilmiyorum ama özel eğitim sınıfıda var devlet okulunda
Çevremizde uygun okul yok yollayanlarda yok herkes imkanlarını sonuna kadar kullanıp çırpınıyor suan.Özel eğitim sınıfa gitmesini gerektirecek durum değil.Devlette takip etmem zor

Ben de devlet okulu derim. Çünkü ekstra çocuklara birşey kattığını düşünmüyorum.
Benim oğlum bir devlet okulunda. Okul başarısına baktığımda özel okulları geride bırakıyorlar mesela. Dil eğitimi de güzel. Ekstra özel kursları da oluyor. Bende çalışıyorum saat 14.10 da çıkıyor gidip alıp işe getiriyorum. Öyle bir imkanım olmasaydı etüt düşünürdüm. 1000 lira civarı etütler de.
Çünkü artık devir böyle. Bebeğim kreşe gidiyor 3500. Yıla vurunca bu yıl için bir de. 42 bin civarı. Seneyi de atlatırsam onu da devlet anaokulu ya da belediye anaokuluna vermeyi düşünüyorum

Tamamen pazarlama tekniği bence
Kimse bu fiyatlardan kontenjan kapma peşinde olmaz
Sizi mecbur bırakmak ve hemen kayda almak için yapılmış bir taktik
Başka bir özel okula baksanız
Bu konuda sana katılıyorum oğlum şuan ana sınıfına gidiyor şuan yarım gün aylık 400 lira uygun bi fiyat ama ilk okula başlayınca devlet okuluna yollarım 60 bin ne ya Allah'tan da korkuları yok

Bana kalırsa özel okula göndermeyin.biz özel okullarla mı büyüdük.nedir bu özel okul çılgınlığı ülkemizde hiç anlamıyorum ben.yok derseniz ki bu ülkenin eğitim sistemi felaket mecbur yollayacağız.eee bu ülkenin bütün kurumları, sistemleri, sosyal ilişkileri rezalet zaten.direkt baştan böyle bir ülkeye çocuk yapmayacaksınız.fanusta yaşamayacak ki bu çocuklar.

X