• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

100 mt kare evde kurutma makinesine yer yok!

Benim hem camasir makinem hem lurutma makinem balkonda üst üste duruyor dolapsiz. Hic de birsey olmadi bugüne kadar cok sükür. Benim kurutma makinem de sallanmiyor yalniz camasiz makinesi sallaniyor sonlara dogru. Bence sizde balkona koyun dediginiz gibi

İşte bir diğer sorun da alt kattayız ne bileyim ev de arka taraf, kim kime dum duma durumu var. Açıkta dolapsız dursa evde yokken hırsız vs. durumu olur mu, onu düşünüyorum. Tatile falan çıkınca. Güvenemiyor insan...

benimki camasır makinasının üstünde duruyor. arasına aparat da konuyormus ama ben kullanmıyorum. İkisini aynı anda açamıyorum sadece. Bence yeri varsa çamaşır makinasının üstü de cok mantıklı. Sesi cok çıkıyor kurutmanın. ben elektrik süpürgesi vs aletlerin sesinden aşırı rahatsız olan biriyim. sesi yankılayacak bi yere koyarsanız rahatsız olabirsiniz belki.

ve yoğuşmalı calıstığı için accayip sıcaklık yapıyor. kapalı kaldığında kapı sauna etkisi yapıyor. Sorun onu da doğalgaza sıkıntı yaratır mı diye mtlaka

Yok çamaşır makinem mutfakta tezgah altında, o şekilde uymuyor. Evet o sıcaklık olayı da var. Bir çare bulacağız bakalım...

Çamaşır makinesi yeni değilse ve kurutma makinesi henüz almadıysanız kurutma özelliği olan bir çamaşır makinesi alın.
Hem yerden hem iki makine kalabalığından tasarruf edersiniz. Performansında en ufak bir fark olmuyor. Yine ütülü gibi çıkıyorlar kuruyunca.

Yok çamaşır makinem mutfakta tezgah altında, o şekilde uymuyor. Evet o sıcaklık olayı da var. Bir çare bulacağız bakalım...

anladım, bende de geçen sene oturduğum eve yer yoktu, çamaşır ve kurutmayı mutfakta yan yana kullandım. üstüne de muşamba masa örtülerinden serdim, bayaa tezgah olarak kullandım. masa falan varsa belki onu çıkarabilirsin. Bu arada kurutma makinası sallanmıyor.

Çamaşır makinesi yeni değilse ve kurutma makinesi henüz almadıysanız kurutma özelliği olan bir çamaşır makinesi alın.
Hem yerden hem iki makine kalabalığından tasarruf edersiniz. Performansında en ufak bir fark olmuyor. Yine ütülü gibi çıkıyorlar kuruyunca.

Sanırım ben de o şekilde alacağım bu gidişle. Çamaşır makinem 3 yıllık da olsun, başka çare yok gibi... Sizde var mı, varsa markası nedir acaba? Verimi düşüyor diyenler var da...

anladım, bende de geçen sene oturduğum eve yer yoktu, çamaşır ve kurutmayı mutfakta yan yana kullandım. üstüne de muşamba masa örtülerinden serdim, bayaa tezgah olarak kullandım. masa falan varsa belki onu çıkarabilirsin. Bu arada kurutma makinası sallanmıyor.

Sallanmıyorsa iyi o zaman. Valla cnm, zaten 4 beyaz eşyam da mutfakta dizi dizi. Küçük ev aletleri de ortada. Mağazaya girmiş gibi hissediyorum kendimi. 2 gündür satılık evlere bakıyorum valla iyice sinir oldum eve, zaten sevmiyorum evimi.

Tek yolum sanırım kurutmalı çamaşır makinesi almak...

Ev kendi evim de, masraf çok zaten bu ara. Balkonu kapatmak da ekstra bir masraf olacak gibi...
Emin olun değdiğini göreceksiniz. Kendiminkini 7 sene sonra kapattırdığım için kendime kızıyorum. Hem temiz kalıyor, hem işe yarıyor. Benim balkonum küçük değil çok, 1300 tuttu kapatması, balkona dolap yaptırmak istedim 500 istedi adam. Yani aynı masraftı neredeyse :)

Benimki tuvalette duruyor

Eski evimde ebeveyn banyo vardı orada idi burada tuvalette duruyor tabii tuvalet kullanılamıyor

Son düzenleme:
İşte bir diğer sorun da alt kattayız ne bileyim ev de arka taraf, kim kime dum duma durumu var. Açıkta dolapsız dursa evde yokken hırsız vs. durumu olur mu, onu düşünüyorum. Tatile falan çıkınca. Güvenemiyor insan...

Hmm dogru o sorun olabilir biz 4. Kattayiz kolay kolay balkondan hirsiz giremez herhalde

Emin olun değdiğini göreceksiniz. Kendiminkini 7 sene sonra kapattırdığım için kendime kızıyorum. Hem temiz kalıyor, hem işe yarıyor. Benim balkonum küçük değil çok, 1300 tuttu kapatması, balkona dolap yaptırmak istedim 500 istedi adam. Yani aynı masraftı neredeyse :)

O da doğru tabi ki. Ama şu an başka masraflar da var. 500 tl bile önem arz ediyor bizim için şu an.

He şöyle olabilir, bir süre idare edip doğumdan 6 ay sonra falan yaptırabilirim. Doğum ve bebek odası masrafları bitince. Evimizde tadilat falan yaptırdık bu yaz, ciddi anlamda sıkıştık. Daha bebek odası takımı alacağız, kurutma makinesinin kendi, doğum var vs. O yüzden en uygun çözümü bulmak zorundayız.

Kurutma makanasina yer yok diye okuyunca. Sac kurutma makinasina gitti aklim. Dedim nasil yer olmaz :) sandimki sen sac kurutma makinasi istiyon eşin yada kv yer yok diyordir diye bir konu bekliyordum :)))

Him koca kurutma makinasina yer olmayabilir.
Entre falan yokmu oraya koysan. Holle yani.

Sanırım ben de o şekilde alacağım bu gidişle. Çamaşır makinem 3 yıllık da olsun, başka çare yok gibi... Sizde var mı, varsa markası nedir acaba? Verimi düşüyor diyenler var da...

Ben Lg kullanıyorum. Hem kurutuyor, hem yıkıyor. Performansta değişiklik yok. Hemen hemen her gün kullanıyorum kışın. Pantolonda bile ütüye gerek kalmayacak şekilde düzgün çıkıyor çamaşırlar. Yalnız kurutmali çamaşır makinelerinin kurutma makinesi kg hacmi olarak düşük olur. 8 kg yıkıyorsa, 4 kg kurutuyor. Çok tıkış tıkış atmadığım için daha üstü bi' çamaşırı nasıl yıkar bilemiyorum. Sıvı deterjanda kıyafetlerde hav oluşuyor yıkamada. Sıvı kullanmadığım için memnunum. Ben kireç topu kullandığım için yumuşatıcı kullanmıyorum. Önemli olan suyun yumuşak olması zaten çamaşırları kireç sertleştirir.

Bir de bebek kıyafetleri çoğu kez makinede kurutmaya uygun değildir. Kullanacağınız deterjan ve yumuşatıcıların parfüm içermemesi, kokusuz olması gerekir. Alerji riski yüksek çünkü parfüm içeren deterjanların.

Yumuşatıcı kokusundan ben de nefret ediyorum normalde. Başımı ağrıtıyor. Kireç topundan önce de parfümsüz sensitive olanları kullanıyordum.

Şimdi benim annemin gelinimizin ki arçelik....
Ablamin kii Beko...
Hepimizde memnunuz kii yaz kış kullaniyoruz hemde bayağı aktif şekilde...
Elektrik faturasinda abartılı bir artış olmadı...
Balkona dolapsiz koyma aslında dalap diyoruz ama arkası açık olabilir hava alması için...
Yazın tatile giderken içeri alırsınız öyle aman aman ağır değil sonuçta tesisat bağlantısı da yokk...
Çamaşır makinan yeniymis canım daha yazık ki değiştirme bence...
Bebek kıyafetleri onda kurutmak zararlı değil tam aksine daha sağlıklı olduğunu söylemişti dr...

Kurutma makanasina yer yok diye okuyunca. Sac kurutma makinasina gitti aklim. Dedim nasil yer olmaz :) sandimki sen sac kurutma makinasi istiyon eşin yada kv yer yok diyordir diye bir konu bekliyordum :)))

Him koca kurutma makinasina yer olmayabilir.
Entre falan yokmu oraya koysan. Holle yani.

Hahaha saç kurutma makinesine de yer olmsaydı bu evi yakardım herhalde :D zaten çok sevemedim evimi, balyozla girişirdim valla :D

Yok cnm maalesef, garip bir ev biraz...

Ben Lg kullanıyorum. Hem kurutuyor, hem yıkıyor. Performansta değişiklik yok. Hemen hemen her gün kullanıyorum kışın. Pantolonda bile ütüye gerek kalmayacak şekilde düzgün çıkıyor çamaşırlar. Yalnız kurutmali çamaşır makinelerinin kurutma makinesi kg hacmi olarak düşük olur. 8 kg yıkıyorsa, 4 kg kurutuyor. Çok tıkış tıkış atmadığım için daha üstü bi' çamaşırı nasıl yıkar bilemiyorum. Sıvı deterjanda kıyafetlerde hav oluşuyor yıkamada. Sıvı kullanmadığım için memnunum. Ben kireç topu kullandığım için yumuşatıcı kullanmıyorum. Önemli olan suyun yumuşak olması zaten çamaşırları kireç sertleştirir.

Bir de bebek kıyafetleri çoğu kez makinede kurutmaya uygun değildir. Kullanacağınız deterjan ve yumuşatıcıların parfüm içermemesi, kokusuz olması gerekir. Alerji riski yüksek çünkü parfüm içeren deterjanların.

Yumuşatıcı kokusundan ben de nefret ediyorum normalde. Başımı ağrıtıyor. Kireç topundan önce de parfümsüz sensitive olanları kullanıyordum.

Aa çok iyiymiş. Ben de çok doldurmam çok sık yıkıyorum zaten çamaşır o sorun değil. Sıvı deterjan da kullanmam. Bana uyuyor bu özellikler.

Tabi ki bebek kıyafetlerini farklı doğal şeylerle ayrıca yıkarım. Küçük kıyafetler zaten her yerde kuruyabilir. O hiç önemli değil gibi...

Yumuşatıcı kokusunu kuru çamaşırlarda seviyorum ben ama o ıslak çamaşırları eve asınca çok ağır kokuyor, tüm evi sarıyor. Kışın cam da kapalı. Bebeği düşünemiyorum bu şekilde...

Şimdi benim annemin gelinimizin ki arçelik....
Ablamin kii Beko...
Hepimizde memnunuz kii yaz kış kullaniyoruz hemde bayağı aktif şekilde...
Elektrik faturasinda abartılı bir artış olmadı...
Balkona dolapsiz koyma aslında dalap diyoruz ama arkası açık olabilir hava alması için...
Yazın tatile giderken içeri alırsınız öyle aman aman ağır değil sonuçta tesisat bağlantısı da yokk...
Çamaşır makinan yeniymis canım daha yazık ki değiştirme bence...
Bebek kıyafetleri onda kurutmak zararlı değil tam aksine daha sağlıklı olduğunu söylemişti dr...

Evet yazın tatilde falan içeri alabilirim o iyi fikir. Demek ki arçelik, lg, bosch öne çıkıyor. Valla bgn eşim vestelin servisine sormuş, dolapta makineye birşey olmaz ama kurutma performansından verim alamayabilirsiniz demiş.

Bu durumda ikisi bir arada alacağım gibi. Keşke evlenirken düşünseymişim. Bakalım artık.

Bebek kıyafeti sorun değil çok zaten minik minik kurur her yerde. Önemli olan kalın eşofmanlar falan...

image.webp
Yada mutfağında bu tarz bi dolaptaysa böyle de yapabilirsin
image.webp
Banyoda müsait yer varsa böyle bişey çok hoş olur..

Aa çok iyiymiş. Ben de çok doldurmam çok sık yıkıyorum zaten çamaşır o sorun değil. Sıvı deterjan da kullanmam. Bana uyuyor bu özellikler.

Tabi ki bebek kıyafetlerini farklı doğal şeylerle ayrıca yıkarım. Küçük kıyafetler zaten her yerde kuruyabilir. O hiç önemli değil gibi...

Yumuşatıcı kokusunu kuru çamaşırlarda seviyorum ben ama o ıslak çamaşırları eve asınca çok ağır kokuyor, tüm evi sarıyor. Kışın cam da kapalı. Bebeği düşünemiyorum bu şekilde...

O kokuyu biliyorum. :/ Cidden ağır oluyor.
Bir de söylemeyi unuttum. Makinede kurutma işleminden sonra pek yumuşatıcı kokusu kalmıyor.
Kurutma makinesi için yumuşatıcı mendiller var. Kurutma işlemi esnasında atıyorsun. Onlar daha iyi sonuç veriyor.
Ben bir iki kere kullandım. Sıvı yumuşatıcıdan daha ağır gelince kokusu bıraktım.

Kurutma makinesinin, kurutma işleminden ziyade en iyi yanları kıyafetlerin tüylerini müthiş bir şekilde toplaması ve ütüyü kolaylaştırması. Tişörtleri hiç ütülemiyorum bu sayede epeydir, dümdüz çıkıyor. Pantolonlardan da ince bir kat geçiyorum.

Bebek olduğu zaman epey işinize yarayacak. Bayağı zamandan tasarruf.

Back
X