How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Saç Rengi ve Saç Boyama %100 küllü kumral formülü(kuaförlere inat)

makyajsiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2011
3
11
36
Diğer
Arkadaşlar ben aylardır cebimde her ay 100-150 lira kuaför kuaför dolaşıp küllü kumral saç isteyen biriydim:) bu iş için 500 e yakın para harcadım.Buradan "sadece" çok bilmiş ama küllü kumral tutturamamış olan kuaförlere sesleniyorum,lütfen mesleğinde profesyonelliği elden bırakmayanlar üzerine alınmasın.Başlıyorum:

1)Okulda dersler verilirken mix ana tonların nasıl kullanıldığı ile ilgili derste uyuyormuydunuz?yada yanınızdaki arkadaşınızla sos vs mi oynuyodunuz?

2)Size katalogtan bir renk gösterdiğimizde aynen o renk çıksın istiyoruz,o rengi elde etmek için kaç boyayla karıştırmanız gerektiği size öğretilmedi mi?

3)Neden çoğunuz direkt katalogtan seçtiğimiz rengi direkt saça uyguluyor?taban rengimizin bi önemi yok mu?

4)Müşteri "küllü kumral" istiyorsa küllü kumral istiyodur zorla karamel yada turuncu ağırlıklı bir kumral yaptırıp kakalamaya çalışmak biraz ayıp olmuyomu?

5)Küllü kumral seni yaşlı gösterir gel biz şöyle yapalım derken müşteri diretiyorsa ve parasını eksiksiz veriyosa neden hala kendi seçtiğiniz renkleri uyguluyosunuz? Size mi kaldı beni gençleştirmek? hem nası bilmezsiniz Türk kadının doğal saçında küllülük ağır basar!

6)Ve son gittiğim sarışın tombul kuaför teyze,saçımı mahvedip bana "ben de insanım hata yaparım paranı vereyim git başka yerde yaptır dedin" ozaman o tabelanı indir de seni kuaför sanmasınlar birdaha!!! Sen o tabelanı asıyosan o rengi tutturucaksın.Tutturamıyosan kullandığın markaları gözden geçireceksin! elinde sigaranla karşımda oturup kül rengi diye turuncu yapamazsın sen! Önündeki kül tablasına baksana tıkındığın sigaradan çıkan kül bile GRİ.Turuncu kül mü olur tombul teyze.Benim yıllardır özenle uzattığım pırıl pırıl saçlarımı mahvetmenin karşılığı 100 lira olamaz verdiğim parayı geri verme al paranı kendine korse falan al tombul teyze.bide dükkanı kapa.acil!!!!

7)Çoğunuzun tabelasında kocaman harflerle igora royal yazar içeride nevacolor lilafixlerle boya hazırlanır,çok etiksiniz çooook.ayrıca doreyle turuncuyu ayırt edemeyecek kadar şuursuzlarınız var,bravo size.....

Şimdi konumuza dönelim nasıl mı küllü kumral oldum(daha önce muhakkak verilmiştir konularda)
arkadaşlar çok basit ve öyle çok da pahalı bir işlem değil saçınıza aldığınız kumral tonlarında boyaya
4-5 cm mavi renk boya karıştırıyosunuz tabi saçınızın tabanı çok koyu olmamalı.koyu ise oksidan kremin volümünü arttırmalısınız.benim saçım küllü kumral özürlü izmir kuaförleri yüzünden turunculaşmıştı doreleşmişti karmakarışık olmuştu.colormax yoğun açık kumral (8.0) dan 1ölçek koyu küllü kumraldan (6.1 )1/4 ölçek ,008 yoğun mavi düzelticiden 5-6 cm
kadar ve oksidanı 2ölçekten biraz daha az ekleyerek karıştırdım ve 25 dk bekledim.sonunda saçlarım küllü kumral oldu

Son düzenleme:
Tebrik ederim:)
Benim de hem kesim hem de boya konusunda saçlarim çok çekmistir kuaforlerden.
En son isyan bayragini çekerek kina yakmaya karar verdim, evet evet kina yaktim saçlarima...:76:
Oysaki çok guzel hayallerim vardi :1: bal kopugu yapcaktim, sonra siyah, sari, bakir rengi...
Hepsi hayal oldu. Saçlarimin boyamadan mutevellit ugradigi zarardan dolayi pes ettim...

Neyse nasilsa bu kina omur boyu yapisip kalmayacak o yuzden sana sormak istiyorum; o saydigin urunleri nereden tedarik ettin? :90:

makyajsiz amma doluymuşsun bu konuda yahu :1:
Öyle bi anlatmışsın ki okuyan (bi de ilk mesajın) sırf bunu yazmak için üye oldun sanır :27:
Neyse şaka bi yana çok eğlendim okurken
Faydalı bi bilgi teşekkürler :71:

Tebrik ederim:)
Benim de hem kesim hem de boya konusunda saçlarim çok çekmistir kuaforlerden.
En son isyan bayragini çekerek kina yakmaya karar verdim, evet evet kina yaktim saçlarima...:76:
Oysaki çok guzel hayallerim vardi :1: bal kopugu yapcaktim, sonra siyah, sari, bakir rengi...
Hepsi hayal oldu. Saçlarimin boyamadan mutevellit ugradigi zarardan dolayi pes ettim...

Neyse nasilsa bu kina omur boyu yapisip kalmayacak o yuzden sana sormak istiyorum; o saydigin urunleri nereden tedarik ettin? :90:

Aslında saydığım ürünlerin markalarının bi önemi yok işin sırrı gidip kuaför malzemeleri satan yerlerden mavi mix boya almakta:) ben izmirde oturuyorum burada kuaför malzemeleri satan bi yerden aldım adını unuttum:/ki gittiğin zaman malzemeci de mavi boyayı napıcan saçın morarır falan diyo onlar da bi alem zaten.Saçlarına üzüldüm canım ama hayırlısı olsun ben saçlarımı hep evde kesiyorum son 3yıldır. çünkü dikkat ettim kat vermelerinde bile bi art niyet var öyle bi kesiyolar ki amaç föne sık gitmen.saçını minnacık bırakıyolar bide moda olmuş en paçoz kuaför bile camekanına postiş,çıtçıt takıo ee okadar kesmeye saç mı dayanır bide uzun saçlara özendiriolar.
ben de kına yapmıştım çocukken gerçekten çok uzun zaman kurtulamamıştım ama saçlarım gürleşmişti saçın omuzlarından aşağıdaysa bol bol yıka ve bence kızıllıktan sıkıldığın anda 3-4 liraya bi tüp mavi boya al ama sadece bi tutamını boya 15 dk beklet bence kızıl rengi alır en azından gri olmasada kahve olur.ah ahh ben çok dertliyim böyle bi yerden piyango çıksa bedavaya saçlarınızı boyatacağınız bir dükkan açardım tüm kuaför mağdurlarını mekanımda ağırlardım:)

makyajsiz amma doluymuşsun bu konuda yahu :1:
Öyle bi anlatmışsın ki okuyan (bi de ilk mesajın) sırf bunu yazmak için üye oldun sanır :27:
Neyse şaka bi yana çok eğlendim okurken
Faydalı bi bilgi teşekkürler :71:

Ehehe valla öyle LadyEvil daha saçımı kuruturken karar verdim buraya yazmaya:) benden çok çekicekleri var çakma kuaförlerin :47: sen de sağolasın:)

Umarım iki üç yıkama sonrası küllüğünü atmaz
Bide foto paylaşırsan çok ii olcak:)

Aslında saydığım ürünlerin markalarının bi önemi yok işin sırrı gidip kuaför malzemeleri satan yerlerden mavi mix boya almakta:) ben izmirde oturuyorum burada kuaför malzemeleri satan bi yerden aldım adını unuttum:/ki gittiğin zaman malzemeci de mavi boyayı napıcan saçın morarır falan diyo onlar da bi alem zaten.
E onlar da haklı nerden bilecekler senin o boyayla ne yapacağını :1:
Sarı üzerine mavi kullanınca yeşerio siyah üzerine kullanınca morarıo

Ehehe valla öyle LadyEvil daha saçımı kuruturken karar verdim buraya yazmaya:) benden çok çekicekleri var çakma kuaförlerin :47: sen de sağolasın:)

Bi resim isteriz artık ;)

çoook doğru yazmışsınız!!! gerçekten saç boyamaktan renk bilgisinden bi haber çok kuaför var maalesef. ben özellikle şu 3. maddeden dolayı çok mağdur oldum:

"3)Neden çoğunuz direkt katalogtan seçtiğimiz rengi direkt saça uyguluyor?taban rengimizin bi önemi yok mu?"

saçlarım karameldi, turunculuklar vardı ve sıkılmıştım. kendi saç rengim olan koyu kahveye dönmek istiyordum. kendim yapacak olursam çok koyu olur veya iyi olmaz diye düşünerek kuaföre gitmiştim. katalogta koyu kahveyi gösterdim doğal rengim buydu diye. çıkan sonuç ise mavi siyahtı. aslında açık küllü kahveye boyasaydı muhtemelen saçım öyle simsiyah olmayacaktı. bir kere de balyaj attırmıştım aralara. sonuç bakır-turuncu ve kalın şerit şerit tutamlardı... cila attı üstüne bir de güya :43:bu sorunu yaşayan benden başka o kadar çok kişi var ki...

kesinlikle katılıyorum söylediklerinize özellikle İzmir kuaförlerinde var birşey..ben izmire geleli 3 ay oldu kaç kuaföre gittim mahvettiler saçımı kullü kumral istedim bildiğin röfle yaptılar saçıma saçma sapan renkler ...istediğinden çok farklı...kesim desen aynı dediğin gibi kat istedim öyle bir kat vermişler ki saçımı topladığımda uzun saçlarım halbuki tepemdeki saçlar havaya kalkıo tokaya gelmicek kadar kısa bitanesine gittim 10 dk tuttu tuttu kesti aynısını ben evdede yapardım halbuki en sonunda eşim 2 kutu boya aldı evde boyadı onlarınkinden kat kat iyi...hele gelin saçım allahım düşündükçe kahroluyorum bütün moralimi alt üst ettiler düğünümde....kendim boyucam artıkkk yani eşimm...

Şimdi konumuza dönelim nasıl mı küllü kumral oldum(daha önce muhakkak verilmiştir konularda)
arkadaşlar çok basit ve öyle çok da pahalı bir işlem değil saçınıza aldığınız kumral tonlarında boyaya
4-5 cm mavi renk boya karıştırıyosunuz tabi saçınızın tabanı çok koyu olmamalı.koyu ise oksidan kremin volümünü arttırmalısınız.benim saçım küllü kumral özürlü izmir kuaförleri yüzünden turunculaşmıştı doreleşmişti karmakarışık olmuştu.colormax yoğun açık kumral (8.0) dan 1ölçek koyu küllü kumraldan (6.1 )1/4 ölçek ,008 yoğun mavi düzelticiden 5-6 cm
kadar ve oksidanı 2ölçekten biraz daha az ekleyerek karıştırdım ve 25 dk bekledim.sonunda saçlarım küllü kumral oldu

4-5 cm dediğin nedir canım.?. bir de ölçek dediğin ne?1/4 ölçek ne? 1 tüp falan demek mi?biraz daha açıklayıcı yazarmısın..
ayrıca istediğin rengi tututurman iyi olmuş..:34:

Arkadaşlar ben aylardır cebimde her ay 100-150 lira kuaför kuaför dolaşıp küllü kumral saç isteyen biriydim:) bu iş için 500 e yakın para harcadım.Buradan "sadece" çok bilmiş ama küllü kumral tutturamamış olan kuaförlere sesleniyorum,lütfen mesleğinde profesyonelliği elden bırakmayanlar üzerine alınmasın.Başlıyorum:

1)Okulda dersler verilirken mix ana tonların nasıl kullanıldığı ile ilgili derste uyuyormuydunuz?yada yanınızdaki arkadaşınızla sos vs mi oynuyodunuz?

2)Size katalogtan bir renk gösterdiğimizde aynen o renk çıksın istiyoruz,o rengi elde etmek için kaç boyayla karıştırmanız gerektiği size öğretilmedi mi?

3)Neden çoğunuz direkt katalogtan seçtiğimiz rengi direkt saça uyguluyor?taban rengimizin bi önemi yok mu?

4)Müşteri "küllü kumral" istiyorsa küllü kumral istiyodur zorla karamel yada turuncu ağırlıklı bir kumral yaptırıp kakalamaya çalışmak biraz ayıp olmuyomu?

5)Küllü kumral seni yaşlı gösterir gel biz şöyle yapalım derken müşteri diretiyorsa ve parasını eksiksiz veriyosa neden hala kendi seçtiğiniz renkleri uyguluyosunuz? Size mi kaldı beni gençleştirmek? hem nası bilmezsiniz Türk kadının doğal saçında küllülük ağır basar!

6)Ve son gittiğim sarışın tombul kuaför teyze,saçımı mahvedip bana "ben de insanım hata yaparım paranı vereyim git başka yerde yaptır dedin" ozaman o tabelanı indir de seni kuaför sanmasınlar birdaha!!! Sen o tabelanı asıyosan o rengi tutturucaksın.Tutturamıyosan kullandığın markaları gözden geçireceksin! elinde sigaranla karşımda oturup kül rengi diye turuncu yapamazsın sen! Önündeki kül tablasına baksana tıkındığın sigaradan çıkan kül bile GRİ.Turuncu kül mü olur tombul teyze.Benim yıllardır özenle uzattığım pırıl pırıl saçlarımı mahvetmenin karşılığı 100 lira olamaz verdiğim parayı geri verme al paranı kendine korse falan al tombul teyze.bide dükkanı kapa.acil!!!!

7)Çoğunuzun tabelasında kocaman harflerle igora royal yazar içeride nevacolor lilafixlerle boya hazırlanır,çok etiksiniz çooook.ayrıca doreyle turuncuyu ayırt edemeyecek kadar şuursuzlarınız var,bravo size.....

Canım çok çoook güzel konuşmuşsun.. Ben de yeni farkettim millet niye karamelk rengi herkes bi fabrikadan çıkmış gibi diye meğer kuaförlerin küllü zoruna karamel kolayına geliyomuş... Zaten karaeml için kuaföre gitmeye ne gerek var anlamıyorum, çiçekçi kadınlar bunu daha basit hallediyo gördüğüm kadarıyla...Hep dediğim gibi karamel ruh gibi beyaz olabalr dışında kimseye yakışmıyooooooo.....

tebrik ederim..
çok beğendiğim küllü kumral beni mahvetti, artık cesaret edemem sanırım...

Bende birkaç saat evvel bi kuaförle konuştum. Küllü sarı için. Saçımın birkaç işlemden geçeceğini söyledi aklım karıştı. Saç taban rengi falan demedi, dibini açacaklarmış aşağılar turuncumsu bi renk. Yüzde doksan yanar dediler :( Bi de çok para istediler. Nasılsa yanacak saçlarım ben bu formülü deneyeyim yanacaksa da evde kendim yakmış olurum. O kadar da para vermemiş olurum :9:

yanması için oriel wurmaları lazım cnm :) yani açıcı şart oksidan düşük olursa yıpranır ama yanmaz... oriell direk yakar hooopp kopar gider benim öyle oldu :( bencede tesellin ben yaktım olur :D :D ama eğer oriel wurmazsan yanmaz

söylediklerine aynen katılıyorum cnm işini iyi yapan kuaför yok denecek kadar az burda çoğumuz onlardan daha çok şey biliyor saç konusunda... ama bir de foto koysaymşn süper olcakmş :34:

Son düzenleme:

selamm

helall olsun wallaa süper yazmısın bnımde duşunduklerımı bırebır yazışsın benımde dün basıma resmen aaynısı geldı suanda sacımda doreliklerle dolasıorum lanet ede ede...:53: bugün boya aldm selectve 8.03 aldım ama olury güzel bişi çıkarmı teddutteyım cok bılemedım napıcamıı :( fikri ola warsa paylaşrsa sewınırım :(

Back