- 28 Ocak 2009
- 34.064
- 56.289
- 1.123
- Konu Sahibi papatyasevilir
-
Almayın arkadaşlar doğruyu söylüyor. Ya kacaktir ya Hisseli tapudur yada başka birşey vardır ayrıca kullandıkları su vs şantiye diye geçer faturalariniz cok yuksek gelir.Yok canim daha almadik.ancak
10 yillik binanın hala kar irtifakinin olmasi
ustelik mantolamasi yapıliyot.)
Yani sorun varsa nasil mantolama yapılıyor
sorun yok o zaman niye mülkiyet alınmıyor
Yok canim daha almadik.ancak
Babamların 20 yıllık binanın kat mülkiyeti yoktu yıllarca oturdu sonra da sattı
Mantolama paraya bakar ver parayı yapsınlar bunun kat mülkiyeti ile ilgisi yok
Bir de kat îrtifakı olunca şantiye suyu elektriği değil iskan var ise elektrik su normal ama sığınak vs gibi yerlerde sorun olabilir
Yeni çıkan yasaya göre yılını tam bilmiyorum yalan olmasın yeni yapılan yapılar iskan almadığı sürece şantiye elektriği ve suyu kullanıyor. Ben de 2 sene önce yapılan bir binada kiracıyim binanın iskani yok ve şantiye elektirigi suyu kullanıyor ve oldukça yüksek geliyor faturalar kullandığımız metreküpe göre.Eğer arazi imarlı değilse hisse tapuludur belki de. Benim bir önceki oturduğu yer istnbukun en lüks yerlerindendi ve binaların %90inin katmumülkiyeti yoktu hepsi hisse tapuludur ve insanlar milyon dolarlar vererek buralardan ev alıyorlardı. Ve biz hiç şantiye suyu falan kullanmadık 25 yıllık bir binaydi.
Peki 20 yildir neden kat mülkiyeti cikarmamislardi babaniz mesela.merak ettim
Yeni çıkan yasaya göre yılını tam bilmiyorum yalan olmasın yeni yapılan yapılar iskan almadığı sürece şantiye elektriği ve suyu kullanıyor. Ben de 2 sene önce yapılan bir binada kiracıyim binanın iskani yok ve şantiye elektirigi suyu kullanıyor ve oldukça yüksek geliyor faturalar kullandığımız metreküpe göre.
Bina projesine uygun yapılmamışsa mesela çatı piyesi fazla çıkıldıysa o fazla olan kısım yıkılmadan iskan verilmez. Mesela kör cepheye iskan alınmadan pencere actiysaniz o pencereyi kapatmadan iskan çıkmaz. Bina şu kadar metrekare olacak diye ruhsat belgesi sunup da sonrasında çekme mesafelerinden kısarak daha büyük metrekare kullanıldiysa binaya iskan verilmez dolayısıyla kat mülkiyetine geçilemez. Bunlar gibi bir çok örnek daha olabilir. Ya da imarı yoktur siz yeşil alan olarak belirlenmiş bir araziye bina yaparsanız o bina kaçak olur iskan çıkmaz.Peki 20 yildir neden kat mülkiyeti cikarmamislardi babaniz mesela.merak ettim
İskani olmayan bir yerin kat mülkiyeti olmaz.Iskan ayrı kat mülkiyeti ayrı ama iskanı olup kat mülkiyeti olmayabilir
Yeni çıkan yasaya göre yılını tam bilmiyorum yalan olmasın yeni yapılan yapılar iskan almadığı sürece şantiye elektriği ve suyu kullanıyor. Ben de 2 sene önce yapılan bir binada kiracıyim binanın iskani yok ve şantiye elektirigi suyu kullanıyor ve oldukça yüksek geliyor faturalar kullandığımız metreküpe göre.
Evet o durum farklı ben tam yılını bilmiyorum ama en az 5 yıl öncesini kapsiyordur diye tahmin ediyorum durum artık bu şekilde.Dediğim gibi bizim oturduğumuz binanın en az bir 20 yılı vardı ve o ilçedeki bütün yapılar aynı durumda. Su an 2b li oldular sanırım yavaş yavaş herkese tapusunu vereceklermis.
İskani olmayan bir yerin kat mülkiyeti olmaz.
Mantolamanin iskanla alakasi yokkiYok canim daha almadik.ancak
İskan ile kat mülkiyetini birbirinden bağımsız düşünmemek lazım. İskan oturma izni, yapı kullanım izni olup gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda ilgili belediyece verilen bir belgedir.evet ama iskanı olup kat mülkiyeti olmayan yerler de var demek istedim
İskan ile kat mülkiyetini birbirinden bağımsız düşünmemek lazım. İskan oturma izni, yapı kullanım izni olup gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda ilgili belediyece verilen bir belgedir.
Kat mülkiyetinde ise imarlı bir arsa üzerine ve o arsanın imar durumuna uygun inşaat projesi yaptırılır ve ilgili belediyece onaylanır. İnşaat projesi onaylanmış ve onaylı projeye sadık kalınarak yapı yapılıp bitirilir ve ilgili belediyeye iskan raporu için müracaat edilir. Belediyenin ilgili birimi inşaatı yerinde inceler resimlerini çeker, projeye uygun yapılmış ise iskan belgesini verir ve bu belge ile tapu dairesinden kat mülkiyetine geçilmiş olur.
Kişilerin anlaşamamasından kaynaklı kurulamıyor bu gibi durumlarda kat mülkiyeti. O zaman bayanlara ne diyoruz iskan ve kat mülkiyetli olmasına dikkat ederek evinizi alınız :)Bunlar doğru da benim demek istediğim bir binanın iskanı olması kat mülkiyeti alınabilir durumda olduğunu göstermez
Iskanı okup kat mülkiyeti olmayan ve alınamayacak binalar da var bu nedenle iskanı var zaten ileride kat irtifakını biz başvurup kat mülkiyetine geçiririz düşüncesi doğru olmayabilir
Özellikle de mirasçılar vs olunca sıkıntılar artıyor davalar ile dahi kat mülkiyeti kurulamayabiliyor
Kızlar bir derdimiz var konu da açtık.
10 yıllık bir binanin kat mülkiyeti niye olmaz.
neden olmaz??
Bilen anlayan varsa bizi aydinlatabilir mi???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?