• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 yıl öncesine dönseniz

Tastamam 10 yıl öncesiyse eğer:

Bulunduğun yerden sakın ayrılma.orda kal .gözünü iyi aç mutlu olacağin eşikten koşarak geçip gitme derdim.bir de ambalaja saķın hemen inanıp kapılma bekle ve içindekini tüm zerresine kadar gör derdim kendime..

İçim acıyor böyle düşününce ya...o zamanlardaki ince ,naif, hayalleri tertemiz olan, insanlara hep şans vermeye inanan, sabırlı kıza sarılmak geliyor içimden.saçını okşamak,kıyamama hissi...

Güçlü ol,çünkü bundan sonrası gerçekten zor olacak derdim birde..
Kaderden kaçılmiyor çünkü.

Sigaraya baslamazdim 15 yil oncesine donsem. Ne illetmis mubarek ama birakicam yapicam bunu ( buda gelecegime nispeten )

birde Soguk kanli ol, kimseye guvenme derdim.

yas 30

Evet bu gecede bu aklıma takıldı iyi akşamlar öncelikle :) konuyu yanlış yere açmış olabilirim emin olamadım kusura bakmayın
10 yıl öncesine dönseniz mesela 20 yasınızda olsanız
neler yapardınız nasıl bir yol izlerdiniz neleri değiştirirdiniz kendinize neler söylerdiniz :)

10 yıl önce 32 yaşındaydım, 2010 hayatımın felaket dönemi asla dönmek istemezdim
Ha 20 deseydin olurdu, her şeyi değiştirmek isteyebilirdim

10 yıl önce 25 yaşındaydım.
O gereksiz salak krediyi çekmezdim mesela.

Paramı savurmak yerine biriktirirdim.

Daha çok gezerdim.

Krediye ödemeyeceğim parayı dershaneye verir. Kpss ye doğru düzgün çalışır kaç sene olursa olsun kazanmaya bakardım.

Memurluk istemezsem de kendimi ticaret konusunda eğitip bir işyeri açmaya çalışırdım. Yaş ilerleyince hiç cesaret edilmiyor zira.

2 sene sonra tanışıp evleneceğim adamla yine evlenmek isterdim. Yine aynı çocuğa sahip olmak isterdim.

10 yil öncesine gitsek 22 oluyorum...bana 15- 20 yil lazim.
20 yil olsa annem ve babamla doya doya zaman geçirirdim. Belki doymazdim onlara ama daha çok anim olurdu. Babamin en cok sevdiği rengi bilirdim belki.
Başka değiştirmek istediğim birşey yok. Zaten hep istediğimi yaptim, yaşadım...gezdim, tozdum vs.

Bir şey değiştirmezdim ama sağlığımın kıymetini bilir, daha mutlu bir kiz olurdum.

20 yaşimdaydim..
Birkać deģistirmek istediģim şeyler var ama ömrüm olduğu sùrece firsatim var.
Bugunume sükrediyorum gecmiste aci seyler yaşasamda onlar buyütùr insani , sayilar değil.

Evet bu gecede bu aklıma takıldı iyi akşamlar öncelikle :) konuyu yanlış yere açmış olabilirim emin olamadım kusura bakmayın
10 yıl öncesine dönseniz mesela 20 yasınızda olsanız
neler yapardınız nasıl bir yol izlerdiniz neleri değiştirirdiniz kendinize neler söylerdiniz :)
Hemen, hemen değiştir bölümünü bu fırsat bir daha geçmez eline. Bitir deli gibi çalış atan yoksa ev kadını olacaksın😭 ve hemen Memleketine don hayatınin askina belki daha erken kavuşursun❤️

10 sene öncesine 24 yaşıma dönsem annemle kalan 6 yılımı bir dakika yanından ayrılmadan bir kere üzmeden kokusunu sonsuza kadar bende kalsın diye defalarca içime çekerek geçirirdim :(

10 yıl önce, 30 yaşımdaydım.
bana bak 30 yaşındaki prenses006, zaman ve hayat çok çabuk akıp gidiyor, öncelikle bunun farkında ol. ev kredisine gir, ödeyecek gücün var, bir ev sahibi ol. hani şu 6 yıl çıkacağın adam var ya, o ilk büyük yanlışını yaptığında şutla gitsin, zamanını ve kendine saygını kaybetme. ve sakın 36 yaşında kanına girecek olan o korkak kişiliksiz adama aşık olma. :(
şimdilik aklıma bu kadarı geldi. ama gerçekten de bu yaştaki aklımla 10 yıl öncesine dönebilseydim bir sürü şey değişirdi eminim.

10 yil önce 23 yaşında olurdum ve köpekler gibi çalışıp girmeye uğraştığım üniversitenin peşini bırakmazdım kat sayı laneti bana da uğradı ayni puanla arkadaşlarım öğretmenliğe gideken ben 2 yıllık bir yer seçebildim orda da olmadi yapamadim.
Şimdi ki aklim olsa çalışmaya devam ederdim asla bırakmazdım mesleğimi elime alırdım ailem eşim yakın arkadaşlarım hep söyler zehir gibi çalışıyo kafan diye ama neye yarar simdi uzaktan okuyorum ama bir universiteyi o yıllarda örgün okumak vize final için çalışmak bol bol gezmek arkadaşlarımla ne.biliyim herseyi yapmak en önemliside meslek sahibi olmak isterdim en büyük pismanligim bu
hala okuyabilirsiniz örgün, şimdi daha kolay okumak

10 yil öncesine gitsem 13 yaşımda olurdum manevi yönden kendimi daha çok geliştirirdim namazlarima ozaman baslardim ailemle daha çok vakit geçirirdim etrafımdaki insanlara hakettiğinden fazla değer vermezdim hayatımdan çıkarmam gereken insanları çıkartırdim . Okulumla derslerimle daha çok ilgilenirdim ve yine tabiki biricik canım eşimle evlenirdim. Hoppa

10 yil oncesine gitsem kardesim yanimda olurdu bir kez bile yanimdan ayirmazdim. 20 yil oncesine gitsem annecim de olurdu. Cok cok sarilirdim rahmetli annem cennet olsun mekanin seni cok seviyorum.

10 yıl kurtarmıyor anacım. Bana en az 17 yıl lazım. 10 yıl önce zaten olanlar olmuştu. Pek bir halt değişmezdi hayatımda. Kaldı ki aynı ailede, aynı genle, aynı hayata doğmuş olduktan sonra kaç yıl geriye gidersen git bir şey değişmiyor.

Keşke içeren hiçbir cümleden haz etmiyorum. Bu tür hayallerin de insanın modunu düşürdüğünü, mücadele etme isteğini körelttiğini düşünüyorum. Olan oldu. On yıl sonra nerede olmak istiyorum demek daha makul sanki. Zira birinde yapacak hiçbir şey yokken, diğer seçenekte hala yapacak çok şey var.

Tam da bu yüzden on yıl sonra yani 43 yaşındayken önce sağlıklı bir insan olmak istiyorum. Oğlum küçük yaşta annesiz kalsın istemiyorum. En azından kendi hayatını kurana dek yanında, sağlıklı bir anne olarak kalmak istiyorum. Önceliğim bu. Sonra diye cümleye devam etmek isterdim ama bu olduktan sonra kalan her şey önemsizleşiyor sanki. Çok fazla beklentim yok bu hayattan. Cesaretimi toplasam, Allah da nasip ederse bir kız çocuğuna sahip olmak istiyorum. Onu ayakları üzerinde duran elalem ne der kaygısını hiç hissetmeyen, canı her yandığında her hata yaptığında yanına gidebileceği bir annesi olduğunu bilerek yetiştirmek istiyorum. Kadın olduğu için ezilmeyen, ezmelerine müsaade etmeyen muhteşem bir kadın olmasını istiyorum. Aynı şekilde iki meme bir vajinası olduğu için dişiliği ile bir yere gelmeye gayret göstermeyen, aklı ve benliği ile var olan bir kadın yetişsin istiyorum. Çok okusun, çok gezsin, var olsun istiyorum.

On yıl sonra tam olarak bu olsun istiyorum.

ben okuldan kaçmalarımla, okuldan sürekli öğretmen şikayetleriyle, sevgili yapmalarımla annemi çok üzdüm. (17 yaşında lise öğrencisi oluyorum) o günlere dönebilsem annemi asla üzmezdim..

Hamilesin bak ,hamileliği rahat geçir bol bol dinlen ,stres yapma zira uykuya önümüzdeki 10 yıl bile doyamayacaksın, bi daha çocuk yapmaya tövbe edip doğduktan 6 yıl sonra yine kendin kasinacaksin. Hadi şimdi gut ve uyu derdim kendime

Back
X