10 yıl öncesine dönseniz

sedefxx

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2019
71
79
3
27
Evet bu gecede bu aklıma takıldı iyi akşamlar öncelikle :) konuyu yanlış yere açmış olabilirim emin olamadım kusura bakmayın
10 yıl öncesine dönseniz mesela 20 yasınızda olsanız
neler yapardınız nasıl bir yol izlerdiniz neleri değiştirirdiniz kendinize neler söylerdiniz :)

10 yıl önce 12 yaşında olurdum ve yapabileceklerim 12 yaşında bir çocuğun yapabileceklerinden öteye geçmezdi :)

20-21 yaşında hayatımı, beni, tepeden tırnağa değiştiren bir olay oldu. Benim değiştirebileceğim bir şey değildi.

10 yıl önce 14 yaşındaydım. Gereksiz aşk acısı çektiğimi zannedip salya sümük hönkürerek her gün ağlamazdım. Elimde telefon mesaj beklemek yerine mis gibi gezer tozar, bir sürü kitap okurdum. Her şeyi dramatize etmek yerine huzuru kendi yüreğimde bulmak için çabalardım. Görünümümü hiç kafama takmazdım, lekelerimle boyumla kısacası her türlü kendimle barışık olurdum. Özellikle kendime şunu söylerdim: " saf kız, daha küçücüksün.. sen kendini ne zannediyosun! erkeklere de bu kadar önem verilir mi?!"

10 yil önce 23 yaşında olurdum ve köpekler gibi çalışıp girmeye uğraştığım üniversitenin peşini bırakmazdım kat sayı laneti bana da uğradı ayni puanla arkadaşlarım öğretmenliğe gideken ben 2 yıllık bir yer seçebildim orda da olmadi yapamadim.
Şimdi ki aklim olsa çalışmaya devam ederdim asla bırakmazdım mesleğimi elime alırdım ailem eşim yakın arkadaşlarım hep söyler zehir gibi çalışıyo kafan diye ama neye yarar simdi uzaktan okuyorum ama bir universiteyi o yıllarda örgün okumak vize final için çalışmak bol bol gezmek arkadaşlarımla ne.biliyim herseyi yapmak en önemliside meslek sahibi olmak isterdim en büyük pismanligim bu

10 yıl kesmez beni 20 yıl lazım,tevellüt eski çünkü.
Eğitimimi daha iyi hale getirir ve erkenden yurt dışına çıkardım
Tevellütten belli kayınbabam takılır hep tevellüt kaç diye oradan bilir oldum
Soruya gelince neler yapmazdım yazmaya kalksam ben yazmaktan siz okumaktan yorulursunuz.

Yazlari 2 ay magazada calisir hazir dolar 1,5 lirayken work and travel yapardim.
Ah kafama tukureyim:))
Tek pişmanlığım bu valla. Onun disinda keyifli bir okul hayatim vardi, palyaçoluk yapıp 3-5 kazanir gezerdim, bir suru sivil toplum kuruluşunda gönüllüydüm,kendime ait evim vardi...

Hiçbir şeyi değiştirmezdim. Kendisini sevmememe rağmen size Şebnem Ferah'tan bir dize çığırayım; "Hayatıma giren herkese / Yaşanmış her şeye / Teşekkürler, büyüyorum sizinle."

Ha, 20 yıl deseydiniz, o zaman işler değişirdi. Hayatımın miladı olan bir felaket yaşadım, onu değiştirmek için her şeyi yapar, her şeyi verirdim. Ama olmuyor işte öyle.

Şu an evli olduğum çocukluk ilişkim, senelerce uzattığım okulum, ama çok başarılı olduğum diğer etkinliklerle ilgili farklılıklara giderdim.

16 yaşında olurdum, lisede maruz kaldığım zorbalığa aldirmayip okula devam sağlar dersleri daha iyi tutardım, ardından ünv sınavında farklı tercih verir ailemin yanında okur 21 yaşında atanirdim. Sonrası hakkında bi bisey diyemem. Ama evlenmek için yine 25i beklerdim herhalde :)

22yaşında olurdum okudugum bolumu okumazdim en büyük hatam yanlis bolum tercihi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…