- 9 Eylül 2007
- 21.429
- 66.507
- 1.123
- Konu Sahibi willedwoman
-
çocuğunuzda zamanla özgüven eksikliği başarısızlık korkusu yetersizlik duygusu ve okula karşı olumsuz tutum geliştirme problemleri baş gösterecek. ben demiyorum kohlberg amca diyor. bir an önce bunun önüne geçin
ben buna katılıyorum.. uzun saatler ödev yapılarak başarılı olunsaydı bugün Finlandiya yerinde biz olurduk.. eğitimde dünya sıralamasında son sıralarda olduğumuza göre düzende bir sıkıntı var demektir..
Şöyle de bir şey var ama biz finlandiya değiliz.Oradaki rahat sistemin bize uyacağını sanmıyorum ben.Çünkü nasıl desem biraz gevşek bırakınca salmaya meyilliyiz gibi.Ne veliler oradaki bilinçte ne öğrenciler oradaki gibi sorumluluk sahibi.
Düzende sıkıntı olduğuna katılıyorum bu arada.
aslında uyar, belki ilk yıllar biraz sıkıntı olur ama zamanla oturur.. Finlandiya olmaz Kanada olur, o olmaz İngiltere olur, Almanya olur ama diplerde olmayız en azından.. sallama konusunda ise tamamen katılıyorum bunun için önce büyükleri eğitmek gerek :) bir yerden bu sistemin acilen değişmesi gerekli.. bu sene ygs ye hazırlanan kiminle konuşsam panik atak ve kendine güvenememe sorunu var.. çocukları elimizle hasta ediyoruz resmen.
Bence de o kadar ödev işkence. Okul kendi başarısını yüksek göstermek için çocuklara aşırı yüklenmiş, tıpkı yarış atı gibi. Okul başarısı artarsa iyi reklam yapmış olacak. Herşey daha çok öğrenci ve para için. Çocukların, duyguları, ihtiyaçları, bu kadar ödevi kaldırıp kaldıramayacakları onlar için önemli değil.günaydın arkadaşlar,
kızım 10 yaşında 4. sınıfta özel bi kolejde okuyor. arkadaşlar sınıf öğretmenleri hergün çocuklara öyle bir ödev veriyorki dün mesela 80 soru sosyal bilgiler 50 soru matematik 60 soru türkçeden vermiş. çocuk okuldan geliyo oturuyo dersin başına akşam 11 e kadar ders yapıyo ne tv izleyebiliyo ne kardeşiyle oyun oynayabiliyo. ödevlerini bitirdiğindede yatma saati gelmiş oluyo. ve çocuk bıktı artık hergün bi gürültü evin içinde anne ödevimi yapmasam olmazmı diyo bende yapmasını istiyorum ama artık işkence gibi geliyo. okul zaten tam gün eve bukadar ödev veriyosa okulda 500 soru çözüyorlardır. hanımlar sizce normalmi bu özel okul olduğu içinmi böyle devlet okullarındadamı böyle. öğretmenle konu hakkında konuşmayı düşünüyorum ama önce sizin fikirlerinizi almak istedim
Merakimdan soruyorum yasak olduğu nerde yaziyor acaba?ödev yasak zaten şu anda okullarda bilginiz olsun ,bimere ya da 147 ye iletebilirsiniz şikayetinizi...bizden istenen şu:öğrencilere ödev vermek yerine bizzat ders esnasında yanında durup yönlendirerek yapın tüm etkinlikleri...
Tipik hırslı öğretmen hareketi. Bu şekilde kapasitesi yüksek olanları öne çıkarıp düşük kapasiteli öğrencileri patır patır dökecek. Markalaşma pesindegünaydın arkadaşlar,
kızım 10 yaşında 4. sınıfta özel bi kolejde okuyor. arkadaşlar sınıf öğretmenleri hergün çocuklara öyle bir ödev veriyorki dün mesela 80 soru sosyal bilgiler 50 soru matematik 60 soru türkçeden vermiş. çocuk okuldan geliyo oturuyo dersin başına akşam 11 e kadar ders yapıyo ne tv izleyebiliyo ne kardeşiyle oyun oynayabiliyo. ödevlerini bitirdiğindede yatma saati gelmiş oluyo. ve çocuk bıktı artık hergün bi gürültü evin içinde anne ödevimi yapmasam olmazmı diyo bende yapmasını istiyorum ama artık işkence gibi geliyo. okul zaten tam gün eve bukadar ödev veriyosa okulda 500 soru çözüyorlardır. hanımlar sizce normalmi bu özel okul olduğu içinmi böyle devlet okullarındadamı böyle. öğretmenle konu hakkında konuşmayı düşünüyorum ama önce sizin fikirlerinizi almak istedim
Internetten bimer sikayet yazin.kimlik bilgilerim gizlensin secenegi ile yapiyorsunuz.daha sonrada girip sikayet durumu sorgulama yaparak sikayetiniz hamgi mercide durumu ne ogreniyorsunuz.ucretsiz 1 sey : )merhaba bimere isimsiz şikayet yapabiliyormuyuz ? hangi numaradan..kaç konturdür dakikası acaba .. bundan bir ay önce bir devlet hastnesinde resmen doktor beni dövücekti bende şikayet edebilirmyim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?