• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 yaşındaki çocuğa ödev işkencesi

çocuğunuzda zamanla özgüven eksikliği başarısızlık korkusu yetersizlik duygusu ve okula karşı olumsuz tutum geliştirme problemleri baş gösterecek. ben demiyorum kohlberg amca diyor. bir an önce bunun önüne geçin

ben buna katılıyorum.. uzun saatler ödev yapılarak başarılı olunsaydı bugün Finlandiya yerinde biz olurduk.. eğitimde dünya sıralamasında son sıralarda olduğumuza göre düzende bir sıkıntı var demektir..

ödev yasak zaten şu anda okullarda bilginiz olsun ,bimere ya da 147 ye iletebilirsiniz şikayetinizi...bizden istenen şu:öğrencilere ödev vermek yerine bizzat ders esnasında yanında durup yönlendirerek yapın tüm etkinlikleri...

ben buna katılıyorum.. uzun saatler ödev yapılarak başarılı olunsaydı bugün Finlandiya yerinde biz olurduk.. eğitimde dünya sıralamasında son sıralarda olduğumuza göre düzende bir sıkıntı var demektir..

Şöyle de bir şey var ama biz finlandiya değiliz.Oradaki rahat sistemin bize uyacağını sanmıyorum ben.Çünkü nasıl desem biraz gevşek bırakınca salmaya meyilliyiz gibi.Ne veliler oradaki bilinçte ne öğrenciler oradaki gibi sorumluluk sahibi.

Düzende sıkıntı olduğuna katılıyorum bu arada.

Şöyle de bir şey var ama biz finlandiya değiliz.Oradaki rahat sistemin bize uyacağını sanmıyorum ben.Çünkü nasıl desem biraz gevşek bırakınca salmaya meyilliyiz gibi.Ne veliler oradaki bilinçte ne öğrenciler oradaki gibi sorumluluk sahibi.

Düzende sıkıntı olduğuna katılıyorum bu arada.

aslında uyar, belki ilk yıllar biraz sıkıntı olur ama zamanla oturur.. Finlandiya olmaz Kanada olur, o olmaz İngiltere olur, Almanya olur ama diplerde olmayız en azından.. sallama konusunda ise tamamen katılıyorum bunun için önce büyükleri eğitmek gerek :) bir yerden bu sistemin acilen değişmesi gerekli.. bu sene ygs ye hazırlanan kiminle konuşsam panik atak ve kendine güvenememe sorunu var.. çocukları elimizle hasta ediyoruz resmen.

Ben öğretmen değilim ama yine de söylemek istiyorum.Ödev verince anında öğretmeni şikayet ediyorsunuz ama ileride sınav yıllarında çok test çözmeleri gerekiyor.Şu an temel atılmazsa çok zorlanırlar.
Kolejlerdeki çocuklar ve dersleri iyi bilip takip eden velilerin çocukları düzenli ders çalışıyorlardır zaten , olan sizin çocuklarınıza olur.
Bu arada üniversite sınavında derece yapan insanlar da gayet sosyaller onu da belirteyim.Sanki çok ders çalışan herkes sosyal hayatta sıfırmış gibi zannediliyor.
Bu biraz aileye , çevreye bağlı , yaşanılan şehire vs. bağlı.

Ben ogretmenim.
Ama benim cocuguma ogretmeni bu kadar odev verse yaptirmam.
Cocuk cocuk oldugunu bilsin.
Ogretmen dersi yeteri kadar verimli gecirirse bir 4.sınıf öğrencisinin bu kadar takviyeye ihtiyaci olmaz.
Ben öğrencilerime evde yarim saatten fazla zamanlarini alacak odev vermem.

aslında uyar, belki ilk yıllar biraz sıkıntı olur ama zamanla oturur.. Finlandiya olmaz Kanada olur, o olmaz İngiltere olur, Almanya olur ama diplerde olmayız en azından.. sallama konusunda ise tamamen katılıyorum bunun için önce büyükleri eğitmek gerek :) bir yerden bu sistemin acilen değişmesi gerekli.. bu sene ygs ye hazırlanan kiminle konuşsam panik atak ve kendine güvenememe sorunu var.. çocukları elimizle hasta ediyoruz resmen.

Ben sanmıyorum çünkü biz de sınav sisteminin olmadığı yerde torpil girer hemen ortaya.Öyle herkesi yeteniğine göre yönlendirelim sınavsız giriş olsun gibi uygulamaların bize uyacağını sanmıyorum.
Serbest kıyafet uygulaması bile ne kadar sorun yarattı biz de.
Ben üniversiteye hazırlanırken bu aşırı heyecanlananlar genelde daha başarısız öğrenciler oluyordu.Çünkü çocuk alışmamış masa başında oturup çalışmaya , yüzlerce soru çözmeye sonra sınav yılı gelince bocalıyor tabi.
Bence bizim en büyük sorunumuz kitap okumamak , türkiye dünya gündemini takip etmemek , sosyal faaliyetlere önem vermemek.
Tabi bunlar benim görüşlerim yanlış olabilir sadece açıklamak istedim.Sizin düşüncenize de saygı duyuyorum.

günaydın arkadaşlar,
kızım 10 yaşında 4. sınıfta özel bi kolejde okuyor. arkadaşlar sınıf öğretmenleri hergün çocuklara öyle bir ödev veriyorki dün mesela 80 soru sosyal bilgiler 50 soru matematik 60 soru türkçeden vermiş. çocuk okuldan geliyo oturuyo dersin başına akşam 11 e kadar ders yapıyo ne tv izleyebiliyo ne kardeşiyle oyun oynayabiliyo. ödevlerini bitirdiğindede yatma saati gelmiş oluyo. ve çocuk bıktı artık hergün bi gürültü evin içinde anne ödevimi yapmasam olmazmı diyo bende yapmasını istiyorum ama artık işkence gibi geliyo. okul zaten tam gün eve bukadar ödev veriyosa okulda 500 soru çözüyorlardır. hanımlar sizce normalmi bu özel okul olduğu içinmi böyle devlet okullarındadamı böyle. öğretmenle konu hakkında konuşmayı düşünüyorum ama önce sizin fikirlerinizi almak istedim
Bence de o kadar ödev işkence. Okul kendi başarısını yüksek göstermek için çocuklara aşırı yüklenmiş, tıpkı yarış atı gibi. Okul başarısı artarsa iyi reklam yapmış olacak. Herşey daha çok öğrenci ve para için. Çocukların, duyguları, ihtiyaçları, bu kadar ödevi kaldırıp kaldıramayacakları onlar için önemli değil.

Bu tarz kolejlere çocuğunu veren veliler aslında böyle tempo istiyor.sikayet neden anlamadım?
Daha ilk kademede böyleyse orta kademede ne yaparlar bilemedim.benim çocuğunda istanbulda iddali bir kolejin orta kademesinde.1 haftada o kadar soru cozuyolardir.
Çocuklar böyle sıkılmaya devam ederlerse bu faciaya sebep olucak bence.

Lütfen öğretmeniyle konusun. Orada burada whatsapp gruplarında öğretmeninin arkasından konuşmuş olmayın ve Türkçe öğrenin yazım yanlışlarınız imlanız korkunç.

ödev yasak zaten şu anda okullarda bilginiz olsun ,bimere ya da 147 ye iletebilirsiniz şikayetinizi...bizden istenen şu:öğrencilere ödev vermek yerine bizzat ders esnasında yanında durup yönlendirerek yapın tüm etkinlikleri...
Merakimdan soruyorum yasak olduğu nerde yaziyor acaba?

günde 190 soru mu yuh alt tarafı ilkokul çocuğu ygs öğrencisi değil çok abartmışlar.
Evde bu kadarsa okulda 500 soru falandır demişsiniz ama bazı öğretmenler okulda fazla ilgilenmemek için her şeyi eve ödev verip yükü üstünden atıyor.Yani sorun okulla değil öğretmenle ilgili bence.Konuşun öğretmenle azaltsın olmazsa başka şubeye geçsin.

Her gün 190 soru mu:) yılsonu gelmeden piyasada test kitap kalmaz.Nerde buluyor ogretmen bu kadar soruyu:olamaz: Çok fazla..

günaydın arkadaşlar,
kızım 10 yaşında 4. sınıfta özel bi kolejde okuyor. arkadaşlar sınıf öğretmenleri hergün çocuklara öyle bir ödev veriyorki dün mesela 80 soru sosyal bilgiler 50 soru matematik 60 soru türkçeden vermiş. çocuk okuldan geliyo oturuyo dersin başına akşam 11 e kadar ders yapıyo ne tv izleyebiliyo ne kardeşiyle oyun oynayabiliyo. ödevlerini bitirdiğindede yatma saati gelmiş oluyo. ve çocuk bıktı artık hergün bi gürültü evin içinde anne ödevimi yapmasam olmazmı diyo bende yapmasını istiyorum ama artık işkence gibi geliyo. okul zaten tam gün eve bukadar ödev veriyosa okulda 500 soru çözüyorlardır. hanımlar sizce normalmi bu özel okul olduğu içinmi böyle devlet okullarındadamı böyle. öğretmenle konu hakkında konuşmayı düşünüyorum ama önce sizin fikirlerinizi almak istedim
Tipik hırslı öğretmen hareketi. Bu şekilde kapasitesi yüksek olanları öne çıkarıp düşük kapasiteli öğrencileri patır patır dökecek. Markalaşma pesinde:confused: harcatmayın çocuğunuzu yaziktir

merhaba bimere isimsiz şikayet yapabiliyormuyuz ? hangi numaradan..kaç konturdür dakikası acaba .. bundan bir ay önce bir devlet hastnesinde resmen doktor beni dövücekti bende şikayet edebilirmyim ?
Internetten bimer sikayet yazin.kimlik bilgilerim gizlensin secenegi ile yapiyorsunuz.daha sonrada girip sikayet durumu sorgulama yaparak sikayetiniz hamgi mercide durumu ne ogreniyorsunuz.ucretsiz 1 sey : )

Çok fazla soru var . Bunun harıcınde baska odev vermıyorlar mı? Bırde test kıtaplarında asla ama asla konunun takıbı olmuyor ya da 20 soru olup karma gıdıyor o gun ogrendıklerıyle alakalı 50 tane soru mumkun degıl.
tabı test kıtaplarını kendılerı yaptırmadılarsa.
Benım oglum 2. sınıfa gıdıyor her gün 36 soru cozuyor.

Back