• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 yaşındaki çocuğa ödev işkencesi

ouvv ben üniversite sınavına hazırlanırken bu kadar soru çözüyordum. onda da derece yaptım,4.sınıf nedir ya? test çözdüğümü bile hatırlamıyorum sokakta oynardım.

Severek anlayarak çözülen 10 soru
Aceleyle sinirle çözulen 100 sorudan iyidir..
4. Sınıf için çok fazla bu odev..
Tüm derslerden toplam 50 soru veriyorduk hafta sonu için.. gayet güzel sonuç alıyorduk..
Her çocuk yanlış yaptığı soruları sorabiliyor mu bu kadar çok soru varken..
evet bir de bu var. yanlış yaptığı sorulara dönebiliyorlar mı mesela? çünkü soru çözmenin amacı odur. adı üstünde kendini test edersin,yanlışlarını görürsün. göremedikten sonra sürekli çözmenin anlamı ne?
bir de bu sistem çocuğu okuldan,derslerden soğutur. yetiştiremeyince de arkadan bak işaretleye döner. çok ödev verilince ben de yapardım LİSEDE. anlamışım konuyu,hala üzerine 500 soru istiyor adam mesela. ben de yapmazdım,sıkıntılı konularıma yönelirdim.

öss ye hazırlanırken bu kadar soru çözüyomuydum ben yaaa:confused:

Ben öğretmenlerin bu kadar çocuğun ödev kontrolüne ayıracak vakitleri olmasına da hayret ediyorum. Bir dönem çok takmıştım kontrol ediyordum, hani geri dönüşü olsun boşa yapmasınlar diye. Sonra baktım olacak gibi değil, her gün en az 1 ders gidiyor artık çok nadiren sürpriz kontroller yapıyorum. Veliler bazen isyan ediyor ama ödevlerin benim kontrol etmem için olmadığını, çocukların öğrendiklerini pekiştirmek için olduğunu, istemiyorsa yaptırmamalarını söylüyorum.
Zaten çok az ödev veririm, daha fazla isteyenler için kitap önerdim; ödev az geldikçe oradan yapıyorlar. Bizimkiler ödev yerine daha çok kitap okumaya odaklı artık, günde 2 kitap okuyorlar. Bu çok kitap okuyanların da algısı daha açık, diğer derslerde de daha başarılı. 1. sınıf için konuşuyorum elbette ama 4. sınıfta yüzlerce soru çözmenin çok da bir faydası olacağını düşünmüyorum. Müfredat yeterince ağır zaten.

Özel okulda aradaki derslerden biri ödev kontrol saati sizin öyle zamanınız yok

Sınıf branş dersinde iken öğretmen oturup tüm ödevleri kontrol ediyormuş hatalı harfleri bile tek tek düzeltiyordu renkli kalemle

Dün oğlumun problem çözme ödevine süpersin yazmış çok Mutlu olmuş

Zira bir öncekine biz sadece toplamaları yapmıştık oysa bu problem çözme imiş topladığımız şeyin ne olduğunu da yazacakmış 12 kalemi oldu gibi

Onu da yazıp süpersin aldı bir daha unutmaz

evet bir de bu var. yanlış yaptığı sorulara dönebiliyorlar mı mesela? çünkü soru çözmenin amacı odur. adı üstünde kendini test edersin,yanlışlarını görürsün. göremedikten sonra sürekli çözmenin anlamı ne?
bir de bu sistem çocuğu okuldan,derslerden soğutur. yetiştiremeyince de arkadan bak işaretleye döner. çok ödev verilince ben de yapardım LİSEDE. anlamışım konuyu,hala üzerine 500 soru istiyor adam mesela. ben de yapmazdım,sıkıntılı konularıma yönelirdim.

Çok doğru hatta çocuk gerçekten vakit ayırmalı ki dogrusuna da yanlışına da sahip cikabilsin.. atıp işaretlemis sonra öğretmen o soruyu anlatmış ne fayda hele bi de atıp tutturdu ise doğru olmuş o daha beter.. öğretmen de öğrencinin eksiğini bulamaz bu kadar çok soru sorarak..

Benim çocuğum da 10 yaşında. Devlet okuluna gidiyor, nerdeyse hiç ödev vermiyorlar ama çocuğum sorumluluklarının farkında, çok da başarılı. Bence çok ödev başarıyı arttırmıyor, bıktırıyor.

lisede son iki sınıfta yapıyordum ben bunu. yazık günah çocuklara çocukluklarını yaşayamıyorlar.

Çok doğru hatta çocuk gerçekten vakit ayırmalı ki dogrusuna da yanlışına da sahip cikabilsin.. atıp işaretlemis sonra öğretmen o soruyu anlatmış ne fayda hele bi de atıp tutturdu ise doğru olmuş o daha beter.. öğretmen de öğrencinin eksiğini bulamaz bu kadar çok soru sorarak..
kısıtlı zamanda o kadar soru çözmek+stres = bir sürü yanlış demek. her öğrencinin bu şekilde olacağını da düşünürsek,ben zannetmiyorum öğretmenin yanlış sorulara dönebileceğini.
bence günlük 50 soru yeterli. öğretmeniyle muhakkak konuşun. her konuyla ilgili toplam 50 soru bu yaştaki bir çocuk için mükemmeldir. sonra test sonuçlarını beraber kontrol edin,doğrulara renkli kalemlerle tik atın. yanlışları da kesin,bir dosyaya koyun. öğretmenine o şekilde sorsun,azıcık motivasyon olur hem. çocuğa üzüldüm.
haftaiçi böyle çalışınca zaten haftasonu çalışmasın çocuk artık. bırakın oynasın, sabahtan akşama kadar ders yapan bir çocuk için haftasonun anlamı ne. cuma gelince sevinebilsin. pazartesiye enerjik başlasın.

günaydın arkadaşlar,
kızım 10 yaşında 4. sınıfta özel bi kolejde okuyor. arkadaşlar sınıf öğretmenleri hergün çocuklara öyle bir ödev veriyorki dün mesela 80 soru sosyal bilgiler 50 soru matematik 60 soru türkçeden vermiş. çocuk okuldan geliyo oturuyo dersin başına akşam 11 e kadar ders yapıyo ne tv izleyebiliyo ne kardeşiyle oyun oynayabiliyo. ödevlerini bitirdiğindede yatma saati gelmiş oluyo. ve çocuk bıktı artık hergün bi gürültü evin içinde anne ödevimi yapmasam olmazmı diyo bende yapmasını istiyorum ama artık işkence gibi geliyo. okul zaten tam gün eve bukadar ödev veriyosa okulda 500 soru çözüyorlardır. hanımlar sizce normalmi bu özel okul olduğu içinmi böyle devlet okullarındadamı böyle. öğretmenle konu hakkında konuşmayı düşünüyorum ama önce sizin fikirlerinizi almak istedim
Valla ben verdigim 2 fotokopiyi hepsi yaparsa ertesi gun mutluluktan ucuyorum diyeyim. Bunun yani sira ogrencilerimi sisyal etkinliklere yoneltmeyi tercih ediyorum yaparak yasayarak ogreniyorlar.

Soru sayısı fazla evet. Ama çocuğunuz bu tempoda yanlış soruların üzerinde durarak ilerlerken çok iyi yerlere gelir. Anne baba çocuğa bu kadar soru cozduremez bunu anca öğretmen yapar. Kendi çocuğum bu durumda olsa haftalik boş vakitlerini sevdiği aktiviteleri yaptırarak değerlendirir. Bu şekilde devam ettirirdim. Çocuk az zamanda çok eğlencegi yeterli doyumu alacağı aktiviteleri yapsa pek sorun yapmaz bence

Soru sayısı fazla evet. Ama çocuğunuz bu tempoda yanlış soruların üzerinde durarak ilerlerken çok iyi yerlere gelir. Anne baba çocuğa bu kadar soru cozduremez bunu anca öğretmen yapar. Kendi çocuğum bu durumda olsa haftalik boş vakitlerini sevdiği aktiviteleri yaptırarak değerlendirir. Bu şekilde devam ettirirdim. Çocuk az zamanda çok eğlencegi yeterli doyumu alacağı aktiviteleri yapsa pek sorun yapmaz bence

Bizim ödevlerimizden annelerimizin haberi olmazdı, kendimiz yapardık, yanlış çıkmışsa öğretmen direk bize söylerdi doğruyu gösterirdi.
Eğer bir çocuk sallama test çözmüşse ailesine nasıl şikayet edilir? Bi de bu yüzden çocuğunuza kızmışsınız yazık.
Ben hayatta ders yüzünden kızmam ne gerek var öyle şeylere. Ders bu yani.
Şimdi aslında öğretmenlerin bu kadar çok ödev vermelerinin sebebi velilerin o ödevleri yapmaları.
Çocuğum olursa okula verdiğimde sanırım bu yönlerden iyi araştıracağım. Kendi sosyal alanı olmayacaksa ne anladım bu işten.

Benim kardeşim öğretmen, 1. Sınıfta 10 dk, 2. Sınıfta 20 dk... olacak şekilde tekrar ödevi veriyor sadece, öyle öneriliyormuş meb tarafından da.
Bu kadar ödev veriliyoraa kesin bir sorun vardır bence, ya öğretmen konuyu yetiştiremiyordur ya da çok yükleniyorlardır çocuklara.
Yine özele giden bir akrabam daha 1. Sınıftan ödev yapmaya başladı, haftasonu akrabalar buluştuğumuzda falan bu çocuk hep başka odada ödevlerle boğuşuyordu, çok üzücü bence.

çocuğunuz çözdüğü testte az yanlış hatta hiç yanlış yapmıyorsa çözdüğü hangi kpnuysa o kpnuyu anlamış demektir ve bence daha fazla çözmesine gerek yok. Günlük verilen soru sayıları çok fazla bir yerden sonra ağır gelir çocuğunuza ve tamamen derslerden kopabilir kesinlikle öğretmenle konuşmalısınız

çocuğunuzda zamanla özgüven eksikliği başarısızlık korkusu yetersizlik duygusu ve okula karşı olumsuz tutum geliştirme problemleri baş gösterecek. ben demiyorum kohlberg amca diyor. bir an önce bunun önüne geçin

Bizimde ayniydi.kizim kosarak gittigi okula gece gec yattigi icin ve biktigi icin gitmek istemiyordu.
Ogretmenle konuştum. Mudurle konuştum. Egitim vermeyi sizden ogrenemem begenmiyorsaniz alin cocugunuzu dedi.kendiniz gezip tozacaginiza evde egitim verin diyede ekledi.bimere isimsiz sikayet yazdim.bi hafta sonra hakkinda gizli arastirma ve sorusturma yapildi.simdi geregi kadat veriyor haftada 1 gunde odevsiz dinlenme gunu yapiyor.sikayeti benim yaptigimi tahmin ediyor benden nefret ediyor kizima ise inanilmaz alakali tekrar ederim diye.keske bu sekilde olmasaydi ama baska sekilde anlamayacagi belkiydi

Bizimde ayniydi.kizim kosarak gittigi okula gece gec yattigi icin ve biktigi icin gitmek istemiyordu.
Ogretmenle konuştum. Mudurle konuştum. Egitim vermeyi sizden ogrenemem begenmiyorsaniz alin cocugunuzu dedi.kendiniz gezip tozacaginiza evde egitim verin diyede ekledi.bimere isimsiz sikayet yazdim.bi hafta sonra hakkinda gizli arastirma ve sorusturma yapildi.simdi geregi kadat veriyor haftada 1 gunde odevsiz dinlenme gunu yapiyor.sikayeti benim yaptigimi tahmin ediyor benden nefret ediyor kizima ise inanilmaz alakali tekrar ederim diye.keske bu sekilde olmasaydi ama baska sekilde anlamayacagi belkiydi

merhaba bimere isimsiz şikayet yapabiliyormuyuz ? hangi numaradan..kaç konturdür dakikası acaba .. bundan bir ay önce bir devlet hastnesinde resmen doktor beni dövücekti bende şikayet edebilirmyim ?

Ödev vermek yasak değil mi artık ilkokulda? En ufak bir şikayette açığa alinabilecekleri söylendi.

Ben kendim günlük dört dersten 10-15 soru arası toplamda yaklaşık 40-50 arasi soru cozduruyorum. Yarım saat sürüyor sadece. Bence fazlasıyla yeter.

Çok başarılı öğrencilerin olduğu bir okulsa diğer öğrenciler hızlı çözüp zorlanmıyor olabilir.

Back