- 5 Şubat 2016
- 6.480
- 9.877
- 148
- Konu Sahibi willedwoman
ouvv ben üniversite sınavına hazırlanırken bu kadar soru çözüyordum. onda da derece yaptım,4.sınıf nedir ya? test çözdüğümü bile hatırlamıyorum sokakta oynardım.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
evet bir de bu var. yanlış yaptığı sorulara dönebiliyorlar mı mesela? çünkü soru çözmenin amacı odur. adı üstünde kendini test edersin,yanlışlarını görürsün. göremedikten sonra sürekli çözmenin anlamı ne?Severek anlayarak çözülen 10 soru
Aceleyle sinirle çözulen 100 sorudan iyidir..
4. Sınıf için çok fazla bu odev..
Tüm derslerden toplam 50 soru veriyorduk hafta sonu için.. gayet güzel sonuç alıyorduk..
Her çocuk yanlış yaptığı soruları sorabiliyor mu bu kadar çok soru varken..
Ben öğretmenlerin bu kadar çocuğun ödev kontrolüne ayıracak vakitleri olmasına da hayret ediyorum. Bir dönem çok takmıştım kontrol ediyordum, hani geri dönüşü olsun boşa yapmasınlar diye. Sonra baktım olacak gibi değil, her gün en az 1 ders gidiyor artık çok nadiren sürpriz kontroller yapıyorum. Veliler bazen isyan ediyor ama ödevlerin benim kontrol etmem için olmadığını, çocukların öğrendiklerini pekiştirmek için olduğunu, istemiyorsa yaptırmamalarını söylüyorum.
Zaten çok az ödev veririm, daha fazla isteyenler için kitap önerdim; ödev az geldikçe oradan yapıyorlar. Bizimkiler ödev yerine daha çok kitap okumaya odaklı artık, günde 2 kitap okuyorlar. Bu çok kitap okuyanların da algısı daha açık, diğer derslerde de daha başarılı. 1. sınıf için konuşuyorum elbette ama 4. sınıfta yüzlerce soru çözmenin çok da bir faydası olacağını düşünmüyorum. Müfredat yeterince ağır zaten.
evet bir de bu var. yanlış yaptığı sorulara dönebiliyorlar mı mesela? çünkü soru çözmenin amacı odur. adı üstünde kendini test edersin,yanlışlarını görürsün. göremedikten sonra sürekli çözmenin anlamı ne?
bir de bu sistem çocuğu okuldan,derslerden soğutur. yetiştiremeyince de arkadan bak işaretleye döner. çok ödev verilince ben de yapardım LİSEDE. anlamışım konuyu,hala üzerine 500 soru istiyor adam mesela. ben de yapmazdım,sıkıntılı konularıma yönelirdim.
kısıtlı zamanda o kadar soru çözmek+stres = bir sürü yanlış demek. her öğrencinin bu şekilde olacağını da düşünürsek,ben zannetmiyorum öğretmenin yanlış sorulara dönebileceğini.Çok doğru hatta çocuk gerçekten vakit ayırmalı ki dogrusuna da yanlışına da sahip cikabilsin.. atıp işaretlemis sonra öğretmen o soruyu anlatmış ne fayda hele bi de atıp tutturdu ise doğru olmuş o daha beter.. öğretmen de öğrencinin eksiğini bulamaz bu kadar çok soru sorarak..
Valla ben verdigim 2 fotokopiyi hepsi yaparsa ertesi gun mutluluktan ucuyorum diyeyim. Bunun yani sira ogrencilerimi sisyal etkinliklere yoneltmeyi tercih ediyorum yaparak yasayarak ogreniyorlar.günaydın arkadaşlar,
kızım 10 yaşında 4. sınıfta özel bi kolejde okuyor. arkadaşlar sınıf öğretmenleri hergün çocuklara öyle bir ödev veriyorki dün mesela 80 soru sosyal bilgiler 50 soru matematik 60 soru türkçeden vermiş. çocuk okuldan geliyo oturuyo dersin başına akşam 11 e kadar ders yapıyo ne tv izleyebiliyo ne kardeşiyle oyun oynayabiliyo. ödevlerini bitirdiğindede yatma saati gelmiş oluyo. ve çocuk bıktı artık hergün bi gürültü evin içinde anne ödevimi yapmasam olmazmı diyo bende yapmasını istiyorum ama artık işkence gibi geliyo. okul zaten tam gün eve bukadar ödev veriyosa okulda 500 soru çözüyorlardır. hanımlar sizce normalmi bu özel okul olduğu içinmi böyle devlet okullarındadamı böyle. öğretmenle konu hakkında konuşmayı düşünüyorum ama önce sizin fikirlerinizi almak istedim
Bizimde ayniydi.kizim kosarak gittigi okula gece gec yattigi icin ve biktigi icin gitmek istemiyordu.
Ogretmenle konuştum. Mudurle konuştum. Egitim vermeyi sizden ogrenemem begenmiyorsaniz alin cocugunuzu dedi.kendiniz gezip tozacaginiza evde egitim verin diyede ekledi.bimere isimsiz sikayet yazdim.bi hafta sonra hakkinda gizli arastirma ve sorusturma yapildi.simdi geregi kadat veriyor haftada 1 gunde odevsiz dinlenme gunu yapiyor.sikayeti benim yaptigimi tahmin ediyor benden nefret ediyor kizima ise inanilmaz alakali tekrar ederim diye.keske bu sekilde olmasaydi ama baska sekilde anlamayacagi belkiydi