10 yaşındaki çocuğa ödev işkencesi

benim bir komsum vardı.özellikle isterdiki öğretmen test versin eve.yani velilerden talep felanda olabilir belki.öğretmenle konuşun..

Bana da çok fazla geldi. Öğretmen ilerisini teog u düşünerek hazırlamak istiyor sanırım ama şimdiden bu kadar çok yoğun çalışırsa daha çocukluğunu yaşamadan sıkılır ter teper.
Gerçekten teog çalışma vakti geldiğinde çalışmak istemeyebilir bu bıkkınlıkla.

evet bende bunda korkuyorum bu bıkkınlıkla ben artık okumak istemiyorum bile diyebilir.

O yolu izlemek isteyenler için bilgi olsun

benim kuzenimde bu şekilde üzülüyorum artık çocuklara ama düzen artık böyle kurulu bi gün az soru çözse bu seferde arkadaşlarından geri kalıyorum diye aglıyo , ortası yok mu bunun acaba .

öğretmen test versin ama 200 soru yerine 50 soru versinki çocuklar kendilerine de zaman ayırabilsin.
haklısınız bende öyle düşünüyorum.bizim öğretmenimiz suan hafta sonu ödev vermiyor bilerek mesela.ama demek istedigim öğretmenin verdigi sayıyı beğenmeyip fazlasını isteyenler oluyor bazen.çocukları sürekli çalışsın isteyen sürekli başarı bekleyen ve bunun sürekli çalışmaktan geçtiğini düşünen aileler var.öğretmenle konuşun fikrini söyleyin mutlaka dikkate alacaktır diye düşünüyorum..

evet hergün böyle. haftasonları zirveye çıkıyo resmen toplamda 150 sayfayı buluyor.

O kadar ödev össye hazırlananlara verilmiyor yahu. 4. Sınıf çocuğunu okuldan uzaklaştırmaktan başka bir işe yaramaz ki onlar. Yazık günah el kadar çocuk. Bence bir an önce öğretmenle konuşmalısınız, bu kadar idealist olmanın anlamı yok.

Ben olsam bütün sınıf anneleriyle örgütlenirim. Ya normal kabul edilebilecek bi ödev verin yada biz hiç yaptırmıyoruz deriz. Vasata düşürene kadarsa bişey yaptırmam.

1 ay yapmadığı ödevle hayatta çok alt basamaklara düşmez ilkokul öğrencisi galiba

Özel kurumlarda inisiyatif idareye ait oluyo heralde, en azından bizim kreste öyleydi, bi problemi öğretmene taşıdık idareyle görüşün dedi, tek veli gitti görüştü dikkate alınmadı hep beraber gittik sonuç aldık

4. sınıf

Bence verilen test sayısı fazla olmakla birlikte bence her gün test çözülmesinin çok faydası var.Küçücük çocuğa bu kadar ödev verilir mi demeyin esas ilk okul temeli çok önemli

Ben öğretmenlerin bu kadar çocuğun ödev kontrolüne ayıracak vakitleri olmasına da hayret ediyorum. Bir dönem çok takmıştım kontrol ediyordum, hani geri dönüşü olsun boşa yapmasınlar diye. Sonra baktım olacak gibi değil, her gün en az 1 ders gidiyor artık çok nadiren sürpriz kontroller yapıyorum. Veliler bazen isyan ediyor ama ödevlerin benim kontrol etmem için olmadığını, çocukların öğrendiklerini pekiştirmek için olduğunu, istemiyorsa yaptırmamalarını söylüyorum.
Zaten çok az ödev veririm, daha fazla isteyenler için kitap önerdim; ödev az geldikçe oradan yapıyorlar. Bizimkiler ödev yerine daha çok kitap okumaya odaklı artık, günde 2 kitap okuyorlar. Bu çok kitap okuyanların da algısı daha açık, diğer derslerde de daha başarılı. 1. sınıf için konuşuyorum elbette ama 4. sınıfta yüzlerce soru çözmenin çok da bir faydası olacağını düşünmüyorum. Müfredat yeterince ağır zaten.

Bence çok soru çözmenin çok faydası var arkadaşlar,tamam kapasiteyi zorluyor çocuklar ancak ilk okulda ne kadar matematik türkçeyi sağlam öğrenirse ileriki dönemlerde o kadar rahat ediyorlar.Sistem acımasız çocuklarımız da buna göre donanımlı olmak zorunda kalıyorlar.

Okuldan almıcaksınız ki yine öğrenecek zaten ama bu çocuklar 9ay boyunca bitkisel hayatta gibi mi yaşayacaklar ödev yüzünden.
özel okullar çocukları birbiriyle yarıştırıyor. bazen eşime acaba özelden alıp devletemi versek diyorum 8. sınıftada eksik olduğu derslerden özel ders aldırırız sınav öncesi diyorum. buda ne kadar mantıklı olur bilmiyorum.

Bazı okullarda öğretmenler kendi aralarında çocuklar üzerinden yarışıyorlarmış diye duymuştum bir kaç kez.
Ama çok abartılı bir durum, çocuk tüm gün zaten okulda ders ile meşgul, evde sadece pekiştirme yapmalı ve sorumluluk almış olması için makul ödevler verilmeli.
Çocuğun kendisine ayıracak vakti kalmalı, ailesiyle arkadaşlarıyla vakit geçirebilmeli.

Belki yanlış düşünüyorum
ama eğer testse ve yazması istenmiyorsa sadece test üzerinde çözüm yapılıyorsa bana normal geldi
eğitim sistemi tamamen sınav üzerine kurulu ve alışmasi lazım
egitimcilere göre yanlış da düşünüyor olabilirim

Ben hepsini yaptirmazdim,net.Yazik günah çocuğa,tam gün okul eve gel ödev, yat kalk tekrar aynı, robot mu bunlar ?
Biz de bir yaprak olur genelde ,yarım saat kırk dakikaya biter.Kardesiyle de oynar,resim de yapar,kitapta okur,boş vakti bile kalır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…