hatırlanmayan menülere ne yapıyordukkkkk20 temmuz
sahur
yok..
iftar
5-6 sarma
1 adet şekerpare
su
hatırladıklarımbunlar
sarmaların yanına ekmek koysaydın puan kırardım ama güzel olmuş, bugün tatlıda yok iyi.21 temmuz
sahur
avuç içi kadar pide arası peynir
iftar
1 kase şehriye çorbası
2 hasan paşa köfte
lahana salatası
4-5 sarma
üzüm
1litre su
ellerine sağlık çok iyi anlatmışsın epey lezzetli görünüyor çorban ama bir yemek kadar kaloriliymiş :)canım teşekkürler. keşke bugünde dünki gibi beslensedim.senin mantığın doğrultusunda düşünüp menümü öyle hazıradım. pilav makarna mahsus yapmadım eşimide mahrum bıraktım.
aynı şekilde baklagil olması nedeniyle tahıllı çorba pişirmedim.
sebze çorbam uydurmaydı ama çok güzel oldu
soğanı yemekik doğrayıp az yağda kavurdum, çok az patates,kabak havuç onalrıda soteledim üzeine su döküp haşlanmasını sağladım, ayrı bir kapta bezelyeleri haşladım(buzluktan kendi ayıkladığım bezelyelerden)
soğan havuç kabak patates karışımını blenderdan/rondodan geçirdim,
rondonun tabanında(yeni kap kirletmedim çok önemli bir üşengeçlik ayrıntısı) azcık bıraktm, üzerine süt ekledim ve yumurta sarısı ve un karıştırdım hatta rondoda bir tur dönderdim garanti oldu, yavaşça ekledim kaynayana kadar karıştırdım. sonra bezelyeleri ekledim
biraz kaynatıp kapattım.
eğer terbiyeli çorbalarda tane varsa; taneler eklenmeden terbiye işini çözmeye gayret ediyorumki topaklanırsa taneler eklenmediğinden rahatça giderebileyim diye
ööle işte yemek yemeyi ve yapmayı ne kadar sevdiğimi belki kısmen anlatbilmişimdir.
Pazartesi günü saat 11:00 civarı ya da 17:00 civarı toplantı yapmayı düşünüyorum. Bu iki saatten birinde.. Kızımın durumuna göre 6 üyemi de burada görmek istiyorum.. Bilginize
ellerine sağlık çok iyi anlatmışsın epey lezzetli görünüyor çorban ama bir yemek kadar kaloriliymiş :)
patates,bezelye,havuç üçlüsü epey şekeri içeriği olan sebzeler özelliklede havuç piştiği zaman. bir arada diyetteyken pek kullanmamaya gayret et. birinden birini çıkar mesela.. tüm bunlara ilave olarak un kullanmışsın.. unu koymasanda patetes sayesinde zaten kıvamlı bir çorba olacaktır. benim nacizane önerim çorbalarının hiç birine un katma..
benim birkaç çok düşük kalorili çorba tariflerim vardı sayfa 457..
yemek yapma ve yeme konusunda aynı hisleri paylaşıyoruz..
ben burdayım.. 5:30da yogaya gideceğim..
umarım fazlasını yeisindir çünkü çok az var burada20 temmuz
sahur
yok..
iftar
5-6 sarma
1 adet şekerpare
su
hatırladıklarımbunlar
valla ne söyleseniz haklısınızmaymuncum, öğlen hiç olmamış yaaa, birde öyle elmalı soda falan içme yapay aroma onlar doğal maden suyu tavsiye ederim içine limon sık ohhhh..
7 YILDIZ
öğlen akşam için az yedim diyorsun ama şeker yüklmesi yapmışsın yemek yesen belkide daha iyi olacaktı. ve yanında proteinde almamışsın. eğer ana öğünde meyve yiyorsak onu öğünden saymam içinde yanında protein olması lazım. yoksa açlık veren şeker yüklemesi sayıyor ve puan kırıyorum.
gelelim akşama, mercimek çorbası ve beraberinde pilav ama ekmek yok bu iyiye işaret derken o baklava yok mu? kaptanım bunun için gerekli şeyleri söylemiş benim vereceğim puan ile cezaya düşmüyorsun ama kaptanım ceza diyorsa ceza olsun
6 YILDIZ
canım biraz garip olacak ama emin ol yavrucuklar bizi taklit ediyor. biz güzel ve düzenli bir uykuya sahip değilsek onlardanda olmasını beklememeliyiz. biz uyku sorunumuzu babamızı uykuya yatırarak çözdük, artk erken yatınca daha erken uyanıyor öğle uykusunuda erken uyuyunca akşam yine erken uykusu geliyor. yaşıtlarına göre yine çok az uyuyor ama en azından bir düzene oturdu diye umuyorum. akşam kızını uyutur uyutmaz sende uyu, en azından ertesi güne daha dinç kalkarsın. sahur yarım saatlik olay onun için 3 saatlik gece uykusunu feda etme,uykunu alırsan sahurada kalkabilirsin diye düşünüyorum.Ayrıntıları diğer topiğe yazmışken sizi de yapıştırayım:
Dün annemlere gittik. Saat 00:00 da kızı uyutma çalışmalarına başladım.. 1 e doğru nihayet uyudu. Sonra biz ailecek film izledik. Saat 2:30 u geçe uyandı ve sallamamı istedi. Sahur vakti tam.. Neyse zoraki uyuttum. Sonra yemeği yedik falandı fişmandı kız saat 4 e doğru uyandı.. Veeeeeeeeeeeee. Uyumadı!!!!!!!!!! Ben zaten uyumamıştım. Salla babam salla. 12 kilo eşek kadar kız.. Bacaklarım ağrıdan öldü.. Babası sallasın dedim çünkü kıyameti koparıyor uyumuyor, babayı da istemedi. Anne sallasın dedi. Ama bacağım ağrıyor ben de sallamadım.. Resmen eklemlerim sızladı ya 1 saati geçkiin sallıyorum uyuyor, yatağa koyuyorum gene uyanıyor.. böyle saatler geçti. ne babası ne ben uyuyabildik. eminim annemler de uyuyamamıştır.. Sonra oturma odasına gittik film açtım. saat sabahın 7 si.. Ben daha uyumamışım.. İlk filmi btirdik. baktım uyumuyor 2. yi açtım.. sonra uykuya daldı ama film beni de açtı... gözlerim öyle sabahın 10 unda film izliyorum.. O uykuya daldı.. film bitti... 3. ye geçtim.. geceyi de sayarsak 4.. babam da geldi kızın uyumuşken sen de yat dedi.. Saat 11:30.. Ayy manyak gibi şaştı uyku düzenim... 16 gibi uyandım.. Sonra akşamında da başka yere davetliydik oraya gittik..
Pazartesi günü saat 11:00 civarı ya da 17:00 civarı toplantı yapmayı düşünüyorum. Bu iki saatten birinde.. Kızımın durumuna göre.. Ona göre 6 üyemi de burada görmek istiyorum.. Bilginize
Günaydın
bu dediğin olmaz şuracım.. buranın değerini şimdye kadar anlamayan şimdiden sonrada ne yaparsak gene anlamaz. boşuna bu işlere girmemek gerek..
içeride ölmemek istiyorsanız, o zaman bana kepenkleri indirtmeyeceksiniz. diyorsun ya biz pes ediyoruz ama sen neden.. biz etsek de sen etme.. bu cümleyi şöyle düzeltmek istiyorum: tam tersi ben etmiyorsam size noluyor? siz kendi çıkarınız için buradasınız. ya ben? sizin elinize geçen harika bir beden olacak.. benim elimde tutacağım bir şey yok.. o yüzden hep kendinize şunu söyleyin, kaptanım vazgeçmiyorsa bana n'oluyoooo??
Sevgili Darki..
Sana ne desem bilmem ki.. ısrar ettiler de illa 3 mü ye dediler... hadi öyle demiş olsunlar.. ne biçim ev sahibi ki sayı sınırlaması yapmış misafirine.. yok öyle dememiş olsun.. sen neden 3 yedin? Bir de oruç da tutmadığın halde.. cezama razıyım demişsin. dün dediğim 5+10+5 ödevini raporunda görmedim... önce bir onu yap cezanı sonra konuşuruz.
arkadaşlar raporlarınızda dikkatimi çekiyor, spor yerine koşturmaca, ev işi falan yazıyorsunuz. bunlar hareket olabilir doğru, metabolizmayı da hızlandırır.. ama kesinlikle spor değil.. adam akıllı sporlarla gelin karşıma.. beni şaşırtın...
dünden çok uykusuzum yarın ayrıntıları yazarım.. bu hafta spor manyağı yapacağım sizi.. özellikle gdogan ve innuk ve şura ve darki... neyse neyse hepiniz işte... gözüm üstünüzde olacak.. mahvedicem sizi
3 olayına açıklık getirmek istiyorum
tabakta 4 baklava 1 de dondurma varde, eşimin teyzesi çoook ısrar etti yemezsen ölümü gör kendim açtım emek verdim falan filan dye bak dondurmada bulaştı emek verdim kimse yemez çöpemi gitsin falan filan diyince başladım yemeye dondurmada emeği sözkonusu olmadığı için onu bıraktım baklavanın 1 ini kızımın ağzına tepitirdim kalan kırıntıları bıraktım yarısında tükürdü zaten, sonra geriye 3 tane kaldı onuda yedim.ama herşeyi göze aldım, bir teyzenin kalbini kırmak ile cezaya tabi tutulmak arasında bir seçim yaptım.
katancığım 5+10+5 cezamı 30 dk. pilatese çevirsek olurmu
canım çorbişten kzımda içiyor o yüzdeen bastım kaloriyi. ama bu işede bir çözün ürettim. normal bir kasenin 3/4 ünü çorba ile kalan 1/4 ünü suyla dolduruyorum. 1/4 oranında kaloriden tasarruf etmi oluyorum. birde bu tarz çorbalarda kabak,soğan, beszelye oranını çok havuç patates az yapıyorum. sırf lezzet katsın diye patates havuç un koydum ama un fazlaydı gerçekten kvamıda beklediğimdn yoğun oldu.
umarım fazlasını yeisindir çünkü çok az var burada
valla ne söyleseniz haklısınız
canım biraz garip olacak ama emin ol yavrucuklar bizi taklit ediyor. biz güzel ve düzenli bir uykuya sahip değilsek onlardanda olmasını beklememeliyiz. biz uyku sorunumuzu babamızı uykuya yatırarak çözdük, artk erken yatınca daha erken uyanıyor öğle uykusunuda erken uyuyunca akşam yine erken uykusu geliyor. yaşıtlarına göre yine çok az uyuyor ama en azından bir düzene oturdu diye umuyorum. akşam kızını uyutur uyutmaz sende uyu, en azından ertesi güne daha dinç kalkarsın. sahur yarım saatlik olay onun için 3 saatlik gece uykusunu feda etme,uykunu alırsan sahurada kalkabilirsin diye düşünüyorum.
3 olayına açıklık getirmek istiyorum
tabakta 4 baklava 1 de dondurma varde, eşimin teyzesi çoook ısrar etti yemezsen ölümü gör kendim açtım emek verdim falan filan dye bak dondurmada bulaştı emek verdim kimse yemez çöpemi gitsin falan filan diyince başladım yemeye dondurmada emeği sözkonusu olmadığı için onu bıraktım baklavanın 1 ini kızımın ağzına tepitirdim kalan kırıntıları bıraktım yarısında tükürdü zaten, sonra geriye 3 tane kaldı onuda yedim.ama herşeyi göze aldım, bir teyzenin kalbini kırmak ile cezaya tabi tutulmak arasında bir seçim yaptım.
katancığım 5+10+5 cezamı 30 dk. pilatese çevirsek olurmu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?