sanırım dukan gibi olmuş hiç ekmek yok protein ağırlıklıRAPOR
17.07.2013/Çarşamba
Sabah 08:40
1 haş yumurta
1 hindi füme
30gr süzme peynir
Öğlen 12:30
3 adet küçük haşlanmış derisiz but
yarım domates
Ara 16:00
100ml süt
15gr yulaf kepeği
10 gr goji berry
Akşam 18:30
1 tam, 1 yumurta beyazı ile
20 gr ezine peynirli omlet
40 gr süzme peynir
40 gr light kaşar
3 yeşil biber
30 dk yürüyüş
2 kupa adaçayı
1 fincan yeşilçay/kiraz sapı
1 fincan yeşilçay/tarçın/karanfil
3 litre su
8 YILDIZ
not: kendime tam puan vermekten hoşlanmıyorum ama kıracak bir şey bulamadım. eğer aksini düşünüyorsanız lütfen yazın. asla kendime hak geçirmek istemiyorum. kendi menüm olarak bakmıyorum hiç...
denemeye değer bence en azından burada paylaşınca daha anlaşılır olur. benginin barından 2 tane deriz meselaMEYVELİ YULAFLI BAR
3 su bardağı yulaf ezmesi
1 yumurta
5 günkurusu kayısı
1 çay bardağı kuru üzüm
10 adet badem (isteğe bağlı)
10 adet fındık (isteğe bağlı)
başka kuruyemişlerde olabilir.
1 yemek kaşığı pekmez(siteğe bağlı)
toz tarçın
fırını 175 dereceye ısıtıyoruz.
Kuru meyveleri 5 dakika ılık kadar su dolu bir kasede bekletiyoruz. kuruyemişleri parçalıyoruz. kuru kayısıyı bıçakla küçük parçalara bölüyoruz. Kuru üzümleri bütün kullanıyoruz. tüm malzemeyi bir kaseye koyup. yumurta, pekmez ve tarçını ekliyoruz.
Bu tarifteki tek püf noktası yulaf ezmesinin miktarının hamura göre ayarlanması gerektiği. Çünkü kuru meyvenizin miktarına, yumurtanın büyüklüğüne göre tarifin kaldıracağı yulaf ezmesi miktarı değişebilir. Dilerseniz yulaf ezmesini iki ayrı partide ekleyin hamura. Tamamını eklediniz ve çok koyu bir hamur olduysa içine bir miktar süt ya da su ekleyerek hamuru cıvıklaştırabilirsiniz.
ayrıca eğer tam kurabiye gibi olsun isterseniz yulaz ezmesi biraz rondodan geçirip iri taneli bir un kıvamında kullanabilirsiniz.
kaşıkla kurabiye şekli vermektense aşağıdaki yöntemde uygulama bilir.
fırın tepsisinin tabanına yağlı kağıt seriyoruz. Hamurun tamamını tepsiye alıyoruz. Kaşıkla bastıra bastıra bir parmak kalınlığında bir plaka elde edene kadar hamuru yayıyoruz.
Kaşığın arkası ile yüzeyini dümdüz yaptıktan sonra şimdi bu şekli tam bir dikdörtgene benzeteceğiz. Bunun için geniş yüzeyli büyük bir bıçakla dört kenarı bastırıyoruz. Sonra yine yükselen yerleri kaşıkla hamura yediriyoruz.
Şimdi dilimleme zamanı. Bir bıçak ya da hamur ruleti bu işi halleder. Hamuru dikdörtgen parçalara bölüyoruz.
Kesme işi bittikten sonra parçalar birbirine yapışmasın diye bıçakla hafif aralıyoruz hepsini.
175 dereceye ısınmış fırında 18 dakika pişiriyoruz. Aslında pişme süresi 15-20 dakika arasında değişiyor, fırını açıp kontrol edebilirsiniz.
bir siteden yola çıkarak kendi yaptığım bara göre malzemerli uyarlıyarak tam tarifi yayınlıyorum... 2 tanesi harika bir ara öğün olacaktır. tabi diyette olduğumzu için kuruyemiş çeşitini ve miktarını azaltıyoruz.. kaptanım sen tam koy hepsinden..
bence ekmek fazla değil gerekliydi ancak meyve sunuyunu yada meyveyi yemekten sonra yada önce yesen daha iyi olurdu17.07.2013
Sabah
1 kepekli beyaz peynirli sandviç (küçük)
Öğle
4-5 yk Patlıcanlı tavuk sote
2-3 yk bulgur pilavı
salata
cacık
Akşam
3 ızgara köfte
bol salata
3-4 kaşık yoğurt
taze vişne suyu 1 küçük bardak
1 dilim ekmek (bu fazlaydı biliyorum)
Spor 20 sabah + 15 akşam dk yürüyüş
Su: 1,5 litre
kaptan uyardı dikkat :26::26::26:yarın spor raporunuzu yayınlayacağım ve bir haftalık bir plan hazırlayacağım. bundan sonra "spor yok" yazısını bu kadar sık görmek istemiyorum.
gdogan, yapabilirim diyorsan melinda dan boşalan resim bakanlığına atayalım seni?
tşkler. bu arada bende evde müsli yoksa yulaf ezmesi mutlaka bulunur onu kullanıyorum eğer irbirine eşdeğerswe yulaf ezmesi kullanayım.bugüne kadar en beğendiğim menün bu. tebrik ederim her şey dengeli. aralar sağlıklı meyvenin yanına protein koymuşsun acıkmanı engellmiş. öğlen baklıyatların yanında ekmek yememişsin. akşam ise bakliyat yemeyip ekmek yemişsin. gerçekten çok beğendim.
gece meyveside fazla olmadığı için iyi olmuş.
tamamen içimden gelerek
8 YILDIZ
not: müslilerin yerini ylaf almaya başladı bundan çok mutluluk duyuyorum. sadece diyet yapmayalım arkadaşlar daha sağlıklı bir yaşam için çabalayalım değil mi?
bence çok az şey yiyorsun bence bu kadar az yiyerek metabolizmanı yavaşlatırsın.16.07.2013 salı
Sabah
1Dilim peynir
3zeytin
1Yumurta
2dilim kepek ekmek
Öglen
Yayla çorbası
Akşam
Taze fasulye
Salata
2litre su
Evde kol bacak egzersizleri
17.07.2013 Çarşamba
Sabah
Yarım kase yulaf sütle
Ara
5 fıstık
Öglen
Çegrek tabak bamya
Ara sade soda
Akşam
Kıymalı patlıcan
2 çatal pilav
Türk kahvesi
Spor yok
2litre su
canım tekrar görüşmek dileğiyle inşallahkilo almazsın.kibÇok haklısın chentiq öncelikle bugüne kadar bana destek olduğunuz için benim yanımda olduğunuz için çok teşekkür ederim.Sayenizde 5 kilo kuş gibi uçup gidiverdi.Bu aralar bedensel ve psikolojik olarak kendimi iyi hissetmiyorum.Hiç bişey yapasım gelmiyo.Hiç bişey bana tat vermiyo.Buraya geliyorum topluca mesaj yazıyorum ve sonra gün boyunca bi daha hiç girmiyorum farkındayım.Bana gösterdiğiniz müsama için çok teşekkür ederim.Çok güzel zaman geçirdim sizle.Ben yediklerime dikkat etmeye çalışıcam yine.Ama dediğim gibi bedensel ve psikolojik anlamda sıkıntım var ve bunu diyeti düşünerek daha fazlalaştırmak istemiyorum.Ben diyete bi süre ara vericem kilomu korumaya çalışıcam yine biraz dikkat edicem.Ama randımanlı bi diyeti sonraya erteliyorum.İstediğim hedefin yarısına ulaştım.Yarısını da bi süre sonra inşallah.Her şey için çok teşekkür ediyorum.Sizi çok sevdim.Hayatınız boyunca hep mutlu olun.Ben yine okurum yazdıklarınızı yazarım size ara sıra.Çok iyi bakın kendinize takım arkadaşlarım.Hoşçakalın
sanırım dukan gibi olmuş hiç ekmek yok protein ağırlıklı
denemeye değer bence en azından burada paylaşınca daha anlaşılır olur. benginin barından 2 tane deriz mesela
kaptana beleş :))
bence ekmek fazla değil gerekliydi ancak meyve sunuyunu yada meyveyi yemekten sonra yada önce yesen daha iyi olurdu
kaptan uyardı dikkat :26::26::26:
tşkler. bu arada bende evde müsli yoksa yulaf ezmesi mutlaka bulunur onu kullanıyorum eğer irbirine eşdeğerswe yulaf ezmesi kullanayım.
bence çok az şey yiyorsun bence bu kadar az yiyerek metabolizmanı yavaşlatırsın.
canım tekrar görüşmek dileğiyle inşallahkilo almazsın.kib
sanırım dukan gibi olmuş hiç ekmek yok protein ağırlıklı
denemeye değer bence en azından burada paylaşınca daha anlaşılır olur. benginin barından 2 tane deriz mesela
kaptana beleş :))
bence ekmek fazla değil gerekliydi ancak meyve sunuyunu yada meyveyi yemekten sonra yada önce yesen daha iyi olurdu
kaptan uyardı dikkat :26::26::26:
tşkler. bu arada bende evde müsli yoksa yulaf ezmesi mutlaka bulunur onu kullanıyorum eğer irbirine eşdeğerswe yulaf ezmesi kullanayım.
bence çok az şey yiyorsun bence bu kadar az yiyerek metabolizmanı
canım hava sıcak biliyorsun, yemeğin yanında soğuk soğuk bizimkiler içince canım istedi. İçtim maalesef ki normalde ne meyve ile nede suyu ile aram yoktur. Ama memkette dalından kendim toplayınca tadına bakamadan olmadı işte :)
Yineden koladan iyidir dimi ?
Ayran her zaman ilk tercihimdir.
slm arkadaşlar bugün niyetliyim şaftım kaydı resmen ruhumun teslim etmek üzereyim.
sabah günlerdir ishali geçmeyen kızımın ve taze yapılmış kakasını doktoro götürdüm.
akşam yemeğini hazırladım. bakayım geçmişte neler olmuş
Ayyyy çok teşekkür ederim boyle düşündüğünü bilmek mutlu etti beni.. Her şeyi fazla fazla araştırmak gibi bir huyum var.. İnternet yokken kütüphanede geçirildim epey bir zaman.. Tabi o zamanki araştırma konularım farklıydı :))geçmiş olsun.. umarım kakadan bir şey çıkmaz.. öp kızını bizim yerimize..
Bengi,
kendine gevezelik ettim demişsin ya. aklıma yaşadığım bir olay geldi seninle paylaşayım. ben de çok konuşkan bir insanım. tabi ortamına göre.. bir gün birinin kafasını ççok şişirdiğimi düşünerek, ya kusura bakma çok gevezelik ettim dediğimde bana dediğini hiç unutamam.. boş konuşan insanlar gevezelik ederler. sen gayet güzel şeyler anlattın seninle vakit geçirmek çok keyifliydi. aynı şeyleri şu an senin için söylüyorum.
barını da ekmeğini de deneyeceğim. ekmek sadece makinesinde yapılıyor sanıyordum. fırın hiç aklıma gelmemişti. ama keten tohumunu nasıl öğütüyorsun ki zaten minnak...
Kızına üzüldüm kaç yasında sanırım daha çok küçüktü.. Umarım hemen iyileşir bol su içirmeyi unutmuyorsundur.. İftara az kaldı dayan.. Yalnız açlıktan fazla yeme.. Bir corba iç bekle biraz..
Evet dukan gibi oldu.. İzindeki asırı kacamaklarimi yoketmeye çalışıyorum.. Ben normaldede çok ekmek arayan biri değilim olmasada olur hayatımda.. Ama simit severim.. Gevrek kızarik seyleri severim.. Ekmek yumuşak geliyor.. Yersem kızartip yerim.. Kısın kendi ekmegimi yaptığımda ondan fazla fazla yiyordum.. Çok lezzetli oluyordu.. Pazar günleri nişanlım gelince ona ve kendime hızlı bir ekmek yapıyorum..
3 y. kasigi yulaf kepeği,
2 y. kasigi Mısır unu
1 y. kasigi sarı un ( burda çörek yapmak icin kullanıyorlar buğdayın cinsi sarı)
1 y. kasigi tam buğday unu
1 yumurta
2 yemek kasığı yogurt
1 yumurta
Çörek otu
Keten tohumu
Kabartma tozu veya kuru maya
Tuz
İle karıştırıp ekmek kivaminda hafif dagilan bir hamur elde ediyoruz.. yogurt veya un eklenebilir duruma gore. 30 dk bekletiyoruz sonra sekil verip ben yuvarlak yapiyorum ve 175 derecede 20dk pişirin..
Bugun markete gittiğimde emin olmak icin tum muslilerin içindekilere baktim.. Çeşitlerine göre buğday, yulaf ve Mısır gevreği var.. Mısır gdo olarak çok tartışmalı bir besin.. Ve seker ilavemiz yazanlarda bile Mısır gevreğinin icinde seker var.. Cogunda ise ilave seker var.. Bazılarında bitkisel yag bile var yani su bildigimiz margarin.. koruyucu ve asit düzenleyicilerden hiç bahsetmiyorum.. Sadece bir ürünün icinde gercekten seker yoktu.. O ürün ise ithal normalde pek Türkiye'de bulamayacağız bir marka.. Burda yabancılar ( turistik bir ilcede yasiyorum) çok alışveriş yaptıgı icin bulunuyor diğer illerde bulmak epey zor.. Sonuc olarak yulaf kepeği, yulaf ezmesini bulabilirseniz bugday ve cavdar ezmesini karıştın icine kuru uzum, kuru kayısı ( mutlaka gunkurusu.. Sarı olanlar ilaç ile kurtuluyor) doğal kurtulmuş meyve kuruları, ceviz, keten tohumu( hafif ögutmek lazim yoksa mide onu hazmedemiyor) koyarsanız iste size musli...
Bazen çok gevezelik yapıyorum belki bunları biliyorsunuzdur.. Ama çevremde o kadar bilmeyen var ki.. Yazmaya başlayınca devamı geliyor.. Kusura bakmayın durum bilgiçlik taslamak degil sadece bilgi paylaşımında bulunmak..
sahur;03:00
5-6 halka sucuk su ile yağ katılmadan 1 yumurta eklenerek pişirildi
1 adet domates
2 çatal peynir
1 adet ceviz
1 tatlı kaşığı bal
3 dilim t.b. ekmeği
1 litre su
iftar;08:30
1 kase un tarhanası çorbası
6 y.k. bol domates biberli kuzu kuşbaşılı tava
2 dilim kepekli ekmek
1 litre su
1 bardak şekersiz limonata
salata
ara;10:30
1 dilim kek
yarım litre su
yatış01:30 da planlanıyor
su; çaylar hariç 2.5 lt
spor :kaptan kızacak bana ama yok
aç kalacağım korkusuyla sahaura daha çok yükleniyorum
umarım kübra gelir. paylaşmayı unuttum.. ramazanda oruç tutanlar için tartılma önerisi gelmişti.. gece sahura kalktığınızda, sanki sabahmış gibi uyanıp, tuvalete gidip daha yemek yemeden tartılın diye.. çünkü sabah yemiş olarak uyanıyorsunuz ya..
tabi benim kafa bi milyon. anca şimdi aklıma geldi söylemek. ama bir kübra tutuyor bizde değil mi?
ah ah bu yaramaz çocuklar...kızım 1.5 -2 yaşında çok yaramaz bişey ne bulursa ağzına atıyor sonrası cır cır
canım gevezelik yada bilgiçlik olarak düşünme buradaki bulunma amacımız bilgiyi paylaşmak hiç aklına öyle bişey gelmesin bak ne güzel tarifler paylaşıyorsun. vala verdiğin ekmek tarifine bakıyorumda bir poaça kadar lezzetli olmalı diye düşünüyorum.
son olarak sevdiğim bir söz var onu yazmak istedim bilgiyi elma olara düşünürsek senin 1 elman var benimde ikimizde elmalarımızı ortaya koyrsak ikimizinde ikişer elması var artık.
kekler ve ekmek dururken spora kızmam... yarım ekmek yemişsin resmen.. ben şimdi sana müdahale edebilir miyim bilemiyorum. çünkü diyetisyene de uyabilirsin. ama ben diyetisyenlere güvenemiyorum. ben de gitmiştim zamanında.. normalde yediğimden daha fazla bir menü vermişti. bu konuda en iyisi bengiye sormak.. bir de senin fikrin ne? bırakacağım demiştin...
gece kalkarsan tartılırsın inallah. yarın deneme süren bitiyor, malum...
yarın spor raporunuzu yayınlayacağım ve bir haftalık bir plan hazırlayacağım. bundan sonra "spor yok" yazısını bu kadar sık görmek istemiyorum.
gdogan, yapabilirim diyorsan melinda dan boşalan resim bakanlığına atayalım seni?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?