Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

slm arkadaşlar bugün niyetliyim şaftım kaydı resmen ruhumun teslim etmek üzereyim.

sabah günlerdir ishali geçmeyen kızımın ve taze yapılmış kakasını doktoro götürdüm.

akşam yemeğini hazırladım. bakayım geçmişte neler olmuş

sanırım dukan gibi olmuş hiç ekmek yok protein ağırlıklı
denemeye değer bence en azından burada paylaşınca daha anlaşılır olur. benginin barından 2 tane deriz mesela
kaptana beleş :))
bence ekmek fazla değil gerekliydi ancak meyve sunuyunu yada meyveyi yemekten sonra yada önce yesen daha iyi olurdu
kaptan uyardı dikkat :26::26::26:
tşkler. bu arada bende evde müsli yoksa yulaf ezmesi mutlaka bulunur onu kullanıyorum eğer irbirine eşdeğerswe yulaf ezmesi kullanayım.
bence çok az şey yiyorsun bence bu kadar az yiyerek metabolizmanı yavaşlatırsın.
canım tekrar görüşmek dileğiyle inşallahkilo almazsın.kib

Kızına üzüldüm kaç yasında sanırım daha çok küçüktü.. Umarım hemen iyileşir bol su içirmeyi unutmuyorsundur.. İftara az kaldı dayan.. Yalnız açlıktan fazla yeme.. Bir corba iç bekle biraz..
Evet dukan gibi oldu.. İzindeki asırı kacamaklarimi yoketmeye çalışıyorum.. Ben normaldede çok ekmek arayan biri değilim olmasada olur hayatımda.. Ama simit severim.. Gevrek kızarik seyleri severim.. Ekmek yumuşak geliyor.. Yersem kızartip yerim.. Kısın kendi ekmegimi yaptığımda ondan fazla fazla yiyordum.. Çok lezzetli oluyordu.. Pazar günleri nişanlım gelince ona ve kendime hızlı bir ekmek yapıyorum..

3 y. kasigi yulaf kepeği,
2 y. kasigi Mısır unu
1 y. kasigi sarı un ( burda çörek yapmak icin kullanıyorlar buğdayın cinsi sarı)
1 y. kasigi tam buğday unu
1 yumurta
2 yemek kasığı yogurt
1 yumurta
Çörek otu
Keten tohumu
Kabartma tozu veya kuru maya
Tuz
İle karıştırıp ekmek kivaminda hafif dagilan bir hamur elde ediyoruz.. yogurt veya un eklenebilir duruma gore. 30 dk bekletiyoruz sonra sekil verip ben yuvarlak yapiyorum ve 175 derecede 20dk pişirin..

Bugun markete gittiğimde emin olmak icin tum muslilerin içindekilere baktim.. Çeşitlerine göre buğday, yulaf ve Mısır gevreği var.. Mısır gdo olarak çok tartışmalı bir besin.. Ve seker ilavemiz yazanlarda bile Mısır gevreğinin icinde seker var.. Cogunda ise ilave seker var.. Bazılarında bitkisel yag bile var yani su bildigimiz margarin.. koruyucu ve asit düzenleyicilerden hiç bahsetmiyorum.. Sadece bir ürünün icinde gercekten seker yoktu.. O ürün ise ithal normalde pek Türkiye'de bulamayacağız bir marka.. Burda yabancılar ( turistik bir ilcede yasiyorum) çok alışveriş yaptıgı icin bulunuyor diğer illerde bulmak epey zor.. Sonuc olarak yulaf kepeği, yulaf ezmesini bulabilirseniz bugday ve cavdar ezmesini karıştın icine kuru uzum, kuru kayısı ( mutlaka gunkurusu.. Sarı olanlar ilaç ile kurtuluyor) doğal kurtulmuş meyve kuruları, ceviz, keten tohumu( hafif ögutmek lazim yoksa mide onu hazmedemiyor) koyarsanız iste size musli...

Bazen çok gevezelik yapıyorum belki bunları biliyorsunuzdur.. Ama çevremde o kadar bilmeyen var ki.. Yazmaya başlayınca devamı geliyor.. Kusura bakmayın durum bilgiçlik taslamak degil sadece bilgi paylaşımında bulunmak..

Ohhh afiyet olsun canım.. Benden sadece hatırlatması zaten biliyorsun..
O taze toplanmış kiraza kim dayanır..
Ben degil şahsen... :))

Not: elbette koladan hazır meyve suyundan kat kat iyidir.. Yalnız ilk tercih maden suyu olsun.. Ayran ile maden suyunda karıştırabilirsin..

Son düzenleme:

geçmiş olsun.. umarım kakadan bir şey çıkmaz.. öp kızını bizim yerimize..

Bengi,

kendine gevezelik ettim demişsin ya. aklıma yaşadığım bir olay geldi seninle paylaşayım. ben de çok konuşkan bir insanım. tabi ortamına göre.. bir gün birinin kafasını ççok şişirdiğimi düşünerek, ya kusura bakma çok gevezelik ettim dediğimde bana dediğini hiç unutamam.. boş konuşan insanlar gevezelik ederler. sen gayet güzel şeyler anlattın seninle vakit geçirmek çok keyifliydi. aynı şeyleri şu an senin için söylüyorum.

barını da ekmeğini de deneyeceğim. ekmek sadece makinesinde yapılıyor sanıyordum. fırın hiç aklıma gelmemişti. ama keten tohumunu nasıl öğütüyorsun ki zaten minnak...

Ayyyy çok teşekkür ederim boyle düşündüğünü bilmek mutlu etti beni.. Her şeyi fazla fazla araştırmak gibi bir huyum var.. İnternet yokken kütüphanede geçirildim epey bir zaman.. Tabi o zamanki araştırma konularım farklıydı :))
Keten tohumunu annemdeki eski kahve degirmeniyle ogutuyorum ben.. Karabiber değirmenleri ile deneyen bilirsiniz.. Karabiber değirmeni yok ise mutlaka edinin karabiberinizi kendiniz örgütün tane alın.. O toz karabiber hiç guzel degil.. Keteni olmadı bir beze koyup çekiç ilede parcalayabilirsin..
Ekmek yapmak icin ekmek yapma makinesine hiç gerek yok firindada gayet guzel oluyor bence... Dışı kıtir içi sıkı oluyor ve firindaki ekmekten doyurucu oluyor..
Afiyet olsun :)))

kızım 1.5 -2 yaşında çok yaramaz bişey ne bulursa ağzına atıyor sonrası cır cır
canım gevezelik yada bilgiçlik olarak düşünme buradaki bulunma amacımız bilgiyi paylaşmak hiç aklına öyle bişey gelmesin bak ne güzel tarifler paylaşıyorsun. vala verdiğin ekmek tarifine bakıyorumda bir poaça kadar lezzetli olmalı diye düşünüyorum.

son olarak sevdiğim bir söz var onu yazmak istedim bilgiyi elma olara düşünürsek senin 1 elman var benimde ikimizde elmalarımızı ortaya koyrsak ikimizinde ikişer elması var artık.

umarım kübra gelir. paylaşmayı unuttum.. ramazanda oruç tutanlar için tartılma önerisi gelmişti.. gece sahura kalktığınızda, sanki sabahmış gibi uyanıp, tuvalete gidip daha yemek yemeden tartılın diye.. çünkü sabah yemiş olarak uyanıyorsunuz ya..

tabi benim kafa bi milyon. anca şimdi aklıma geldi söylemek. ama bir kübra tutuyor bizde değil mi?

sahur;03:00
5-6 halka sucuk su ile yağ katılmadan 1 yumurta eklenerek pişirildi
1 adet domates
2 çatal peynir
1 adet ceviz
1 tatlı kaşığı bal
3 dilim t.b. ekmeği
1 litre su

iftar;08:30
1 kase un tarhanası çorbası
6 y.k. bol domates biberli kuzu kuşbaşılı tava
2 dilim kepekli ekmek
1 litre su
1 bardak şekersiz limonata
salata

ara;10:30
1 dilim kek

yarım litre su
yatış01:30 da planlanıyor

su; çaylar hariç 2.5 lt
spor :kaptan kızacak bana ama yok

aç kalacağım korkusuyla sahaura daha çok yükleniyorum

kekler ve ekmek dururken spora kızmam... yarım ekmek yemişsin resmen.. ben şimdi sana müdahale edebilir miyim bilemiyorum. çünkü diyetisyene de uyabilirsin. ama ben diyetisyenlere güvenemiyorum. ben de gitmiştim zamanında.. normalde yediğimden daha fazla bir menü vermişti. bu konuda en iyisi bengiye sormak.. bir de senin fikrin ne? bırakacağım demiştin...

gece kalkarsan tartılırsın inallah. yarın deneme süren bitiyor, malum...

kübra ve melinda tutuyor darkda tutmaya başladı. melinda artık yok mu yanii.

ah ah bu yaramaz çocuklar...
ben yeni şeyler denemekten zevk alıyorum. böyle olunca sürekli farklı tarifler çıkıyor. aslında bu tarifleri yazsam iyi olacak çünkü sonra unutuyorum ada yapınca farklı oluyor.
ikişer elma fikri çok tatlı :) teşekkürler

bu arada dark menünde (daha sonra ayrıntılı yazacağım)sucuklu yumurtayı yaparken yağ değilde su koymuşsun tebrik ediyorum. benimde normal hayatımda yağ çok azdır. kızlar bilir nerdeyse herşeyi yağszı yaparım. kızartmaları bile :))
sigara böreğini fırında kızartma gibi bile yapıyorum.
neyse işin özü; sucuklu yumurta için tavaya su koymana gerek yok sucuk yağlı zaten hemen yağını salıyor tavana yapışma ihtimali yok. ben seramik tavada tüm omletlerimi yağszı yapıyorum. su koymayada gerek olmuyor. su belki tadını bozuyordur denemedim hiç.

Kilo Bildirimi
60.00 kg

nasıl hesaplayacağımı bilmediğimden geçen hafta bildirimde bulunmadığım için sadece yazıyorum kaptanım kusura bakma..
ayrıca biliyorum yine 60lar.. ama izinde fazla kaçırdım normal yani.. salı tartıldığımda 61,8 çıkmıştım. tabi şişkinlikte vardı.
bu haftaya iyi başladım. hafta sonuda dikkatim dağılmazsa 50lere geri döneceğime inanıyorum. ama en azından epeydir yemeğe atağım yok..

kaptanım zaten bu ara diyetisyene gitmiyorum ama eski listeklerime takılıyorum. ara öğünlerle beraber en az 6 en çok 10 dilim ekmek vermiş günlük. bende en azı uygulayım dedim. tabi bengiyede bi sormak lazım.kek yediğim için meyve yemedim, süt içmedim akşamdanda 1 dlim ekmek çaldım. zaten hiç güzel olmamış kek şekeri az olmuş :))

kiloma baktım 67.2 yani 800 gr kaybım var.

Günaydın Takım,

Kilo 65.6, geldiğim gün 66.1 di ancak 500 gr verebildim.. Adapasyon sorunu yaşamasaydım daha da fazla olabilirdi..

Bende bengi gibi geçen hafta izinde olduğumdan bu hafta nasıl hesaplayacağımı bilemedim.

olur chentiq resim ekleyebilirim, bu arada bu gece sahura kalkamadık, uyuyakalmışız,( bugün nasıl akşam edeceğim bilmiyorum başımda ağrıyor fena,
benim hala kabızlığım devam ediyor, iki günde bir neredeyse oda çok az,, ramazandan önce öyle düzenliydi ki bağırsaklarım...aşırı rahatsızlık veriyor bana...
onun dışında melindaya üzüldüm ... arada uğrasa keşke...

18 temmuz
sabur
1 hurma
3-4kayısı
5-6 fındık

iftar
1 kase mercimek çorbası
1 tabak kurufasulye
1 dilim tam buğday
salata

2 kaşık irmik tatlısı
1,5 litre su

haydi şuraaa haydi meelll haydi maymuşşş sesime gelinde raporumuzu erkenden yayınlayalım...

hiiiiiiç uyumadım daha.... kızım gece 1 de yattı sabah 9 da kalktı ve şimdi kolumdan tutup kalk diyor kalkınca bir şey yapmıyor oynamıyor sürekli susmayan bir bağırtısı cırlaması ve mızmızlanması var.. ya sabırrrrrrrrrrrrrrr

haydi haydi haydiiiiiiiiiiiiiiiiii
tam zamanı tam zamanı şimdiiiiiiiii
bana lazım bir huniiiiiiiiiiiiii

ben izin istiyorum kaptanım. Toparlanmam gerekiyor. Buraya giremiyorum. Ve giremeyeceğimde. Sizleri asla bırakamam. Sizlerle güç kattım ben kendime. Ama inanın yazacağım fikrim olunca dahi yazmak gelmiyor içimden. iznim İki hafta olacak demiyorum. Nekadar olacağını bilmiyorum. Belki üç güne dönerim. Belki beş güne.. Ama gerçekten çok yoruldum artık ben. Bu izin süresinde diyetimi bırakmayacağım sporumu yapacağım. Sizden bir müddetlik izin istiyorum. Sadece kafamı toparlamak istiyorum.. Teker teker dökülüyoruz biliyorum. Ama bırakıp gitmiyorum asla da gitmem.. O 65i sizlerle göreceğim ben..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…