- 23 Ekim 2012
- 1.022
- 124
- 73
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
okurken çok gelgitler yaşadım. ilk olarak iki gündür uğrayamama sebebim elektriklerimin kesilmesi. ancak geldiler malesef. bu sıralar olmaması gereken birşey ama üstüme gelinmesini kaldıramıyorum. çünkü bir topikte de beni yanlış anlayan bir şahıs yüzünden sinirlerim harab olmuş durumda açıkcası ona da birşey açıklama gayesinde olmayacağım artık çünkü ne desem anlayacağını düşünmüyorum böyle kızlar neyse bu durumumu geçtikten sonra yaşadığım gelgitlere gelince chentiqin yazısını okudum ve üzüldüm. o an yok ben bu takımda olmamalıyım dedim. çıkmak istediğimi belirten birşey yazmak istedim. sonradan dedim ki. bu kadın yakınını kaybetti ve buna rağmen bu kadar uzun yazı yazacak şekilde enerjisi olmasada ayırıyor vaktini bizlere. yok dedim kalacağım ve dediklerine harfiyen uyup dediklerimi herkese yaptıracağım. püsküütünkini okudum ve evet 13 kilo vermeyi başarmış biriyim ve vücudumda en ufak bir sarkma olmadan hafif çatlaklarla atlatmış biriyim. devamını zaten yapabileceğimi biliyorum ama yaz geldi meyvalar çıktı şura bozuldu. buna bir dur demem gerekiyor. arada çok izin kullanıyorum ama melindanın yaptığını malesef hoş göremiyorum. sabah uyanınca yazıp gece yatınca yazıp değil aradada gelmeli. iki dakika dahi olsa uğramalı. yada gece yatmadan misafirleri yatınca bakmalı. yapmalı birşeyler gelemeyecekse de geldiği anlarda bizi ikna edici olmalı. belirtip gitmemeli. bir iş yeri düşünün patronunuza misafir geldi kusura bakmayın diyebiliyor musunuz? melindacım kötülüğüne söylemediğimi biliyorsun.yaz geldiği için çok evde olamıyorum durumumda var tabiki ama elimden geldiğince burada olmaya özen gösteriyorum. bunu içtenlikle söylüyorum. bir de kullandığım izinlere gelelim. daha uzun bir yolum var her ay 3 kilo desem yaklaşık 6,5 ayım var. beni idare etsinler diye değil. ama dayanabilmek için izin alıyorum. kaçamaklarım cabası onda sonuna kadar haklısınız. son olarak söyleyeceğim şu ki. özellikle maymun için. kuzum çok bir kilo geçmişin yok anladığım kadarıyla. ve daha yolun başındayız biz bunu yaparsak diğerleri neler yapsın? bu cumartesi gene izin almam gerekiyor buna mecburum çünkü hayatımın önemli sunumlarından birini gerçekleştirmek için ankaraya gidiyoruz sevdicekle. cumartesi ve çarşamba arası yokum perşembe de istanbula gidiyorum ailemin yanına. tartı değişikliğim olacak gene. buna ne çözüm bulacağız bilmiyorum. ve kızlar sonuç olarak diyorum ki.. bir hafta var ama perşembeden sonra yeni bir yolculuğuma sizinle çıkıyorum. düzenli spor yapacağıma söz veriyorum yapmazsam sizin cezalarınızın her türlüsü kabulum. chentiq demişsin ya şuranın ödev verdiğini görmedim diye. arkadaşlarıma bas bas yazdım indirin programı bunun üzerinden gideceğiz diye bir tek bengi ve kübra beni dikkate aldı yanlış hatırlamıyorsam. kübraya bu hafta browni yok dedim gitti 3, veya 4, günü yedi. kendimi neden dinletemiyorum? bu konumda bende pes ettim kimse beni takmıyor çünkü. cezamı da düşündüm. geç bir tarih belki ama izin alacağım için bu tarih o nedenle haftaya kilo bildiriminden sonra bir hafta dondurma yemeyeceğim.
Benim diyeceklerim bunlar kızlar.. Bu kadar kiloyu verdim gerisinide verebilirim. Artık eli maşalı bir ödev bakanıyım bana başka bir seçenek bırakmadınız.![]()
Tamam bengicim ekstra caydırıcı şeyler düşüneceğim. Mesela senin dondurmaya zaafın vargideceksin dondurma reyonuna alışveriş yaptığın bir gün ve bir iğne almayacaksın oradan. bunlar çok acımasızz gelse de dahasını da düşüneceğim. bu arada sizden birşey istiyorum çocuklarımız hata yaptığında yapma diyoruz çocukken biz yaptığımızı bilsekte bunu belirtmiyoruz o nedenle bengi menü yorumu yaparken kendi menünün kötülüğünü düşünmeden bende spor yapmadığımı düşünmeden vs vs vs.. chentiqin söylediğini biraz değiştirdim oysaki. tabii menülerimiz kötü olmayacak artık ama diyelim ki bir gün kaçamak yaptık..
kübracım sen iyice ramazana hazırlık yapıyorsun bak bak bak sen heleeeehaydiiiiiiiii toparlanma sırası sizde kızlarrrrrrrrrrrrr
4 TEMMUZ
sabah 10.30
iki dilim kepek ekmek arası peynir
13,30 öğlen
1 kase çorba
ara 13,30
195 ml ayran
ara 17,00
20 gr kepek ekmeği
akşam 20,00
4-5 yk mantar sote
2,5 litre su
2 kupa yeşilçay
300 ip atlama
30x5 kalça hareketleri
1. GÜN
iftar
1 kase sebze çorbası ( pirinçli olmayacak)
10 dk sonra
ızgara veya fırında tavuk ve yağsız salata
1,5 saat sonra
1 yeşil elma, 3 adet ceviz
sahur
3 dilim kızarmış tam buğday ekmeği
1 tam 1 beyaz yumurta peynir, maydonoz ile yapılmış omlet( yağı tavaya dök sonra peçete ile sil)
domates/salatalık/biber/maydonoz/dereotu(dereotu mutlaka ye)
az yağlı peynir (bimde dost süzme peynri var kalorisi az tadi güzel biraz tuzlu benim için ben 2-3 dk sıcak suda bekletiyorum)
4 zeytin
3-4 kiraz
2. GÜN
iftar
10 dk sonra
sebze yemeği
yoğurtlu semizotu (çiğ)
1,5 saat sonra
light puding 1 kase (dr otherin var)
sahur
3 adet sigara böreği (kestiğin yufkaların içine süt ve 1 tatlı kaşığı yağlı karışımdan fırça ile sür. Lor peyniri ve maydonoz koy yağlı kağıt üzerinde fırında pişir.)
1 haşlanmış yumurta
domates/salatalık/biber/dereotu
4 zeytin
yatmadan 1 küçük kase 3 yemek kaşı kadar dolu dolu yoğrut (üzerine toz tarçın ekle)
3. GÜN
iftar
10 dk sonra
fırında sebzeli köfte
yağsız yeşilsalata (marul/yeşilsoğan/semizotu/maydonoz/dereotu)
1,5 saat sonra
1 küçük kase yoğurt üzerine yulaf ezmesi(marketlerde var) 8-9 adet kuru üzüm. 1 ceviz ve toz tarçın
veya süt ile müsli
sahur
yumurtalı patates salatası bol yeşillikli
söğüş domates/salatalık/dereotu
4. GÜN
iftar
1 kase mercimek çorbası
10 dk sonra
sebze yemeği
yoğurt
1,5 saat sonra
Elma tatlısı: Bir orta boy elmanın kabuklarını soyduktan sonra ortadan ikiye bölün ve üzerine tarçın serpip fırınlayın,
piştikten sonra üzerine bir tatlı kaşığı ceviz serpip, bir top dondurma.
sahur
3 dilim kızarmış tam buğday ekmeği
1 tam 1 beyaz yumurta ile menemen ( yağı tavaya dök sonra peçete ile sil)
domates/salatalık/biber/maydonoz/dereotu
az yağlı peynir
4 zeytin
3-4 kiraz
kübracım incele bakalım yapabilirmisin bunları. bence yaparsan hem kilo vereceksin hemde ramazda aç kalmacaksın. özel olarak yazdım... araştırdım ramazdan diyetlerini harmanladım. sonuçta bu çıktı eğer uyabilirsen ve istersen devamınıda yazabilirim.
kendine göre özelleştirebilirsin..
ramazanda kilo alacağım diye korkma sadece hatalar yapma. pilava makarnaya, böreğe çöreğe dayanma. yemeklerin yağ oranlarını azalt. tatlılardan uzak dur.. kızartmaları mutfağa bile sokma..