Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

pazartesi gününden 1. olmak için çalışmaya başladık umarım başarılı oluruz.
benden bireysel birincilik büyük hafta bir şey yememem demektir :)
ama deniyorum.. bu hafta olsada haftaya çok çok daha iyi olacağım temmuz ayını çok iyi değerlendireceğim. ramazn geliyor ama benim için bir şey değişmeyecek. çünkü burda oruç tutmamak cidden çok zor bir şey. 1-2 yıl önce eylül ayında denemiştim bayılıyordum gün içinde. günler çok uzun hava aşırı sıcak. ve benim dışarıda çok fazla işim oluyor. yemek sorun değil ama susuzluya ben 1 saat bile dayanamıyorum. o yüzden arkadaşlar ben oruç tutmuyorum. diyetimde bri değişiklik olmayacak.

ama tutan arkadaşlarda bence oruç tutuyorum diye kilo veremeyecekleri düşünmesinler..
iftarı bir çorba ile açıp 15-20 dk sonra yemek yemeğe devam etmeleri öneriyorum.. böylece direk karbonhidratlara saldırmazlar. sahurda ise protein ağlırkılı yiyip börek vs.. gibi şeylerden uzak durmak lazım. ayrıca alacağınız tuz oranını azaltarak daha az susamanızı sağlayabilrisiniz. ve en önemlisi tatlılar kesinlikle yasak.

yogayı grup halinde (kışın kapalı evde yazın deniz manzaralı açık havada) yoga hocası ile yapıyroz. yani yanına kardio eklemem mümkün değil. ama kaptanım yogayıda hafife alma güneşe selam diye bir poz grubu var kardio yanında çocuk oyuncağı kalır..
sabah karnım ve miden çok fenaydı o yüzden kalkıp spor yapmadım. hatta sabah kahvaltı bile yapmadım.
ama akşam evde bir şeyler yapacağım..
eklediğin videoyu yapmadım.

bende yapmadım kaptanım şimdik o sekiz dakikalık videoyu yapmam için önce ısınmam gerekecek sonra gevşemem gerekecek derkennn yarım saatimi alacak eve geldiğimde 10 bucuktu. imkanı yoktu yani.

Kızlar nasılsınız ne zamandır giremedim .vakit buldugumda da hemen yataga attım kendimi.dogru düzgün geçmişi okuyayım diye zaman bekledim. Hem arkadaşımın taşınması hem iş hem misafirler üstüste geldi.Nefes alamıyorum resmen.

1 TEMMUZ 2013,PAZARTESİ

SABAH

2 dilim ekmekle yapılmış kaşarlı sucuklu tost
1 kibrit kutusu peynir
2 zeytin

ÖĞLE

1 dondurma

AKŞAM

1 kase yayla çorbası
2 ymek kaşığı taze fasülye
2 çatal pilav
3 köfte

2 litre su
1 saat yürüyüş

Kızlar size bir motivasyon önerisii..

Vermeyi hedeflediğiniz her 1 kg için kendinize bir hediye alın.

Şöyleki..

Çok beğendiğiniz ayakkabıları şimdi almayın 1 kg verdiğimde alacağım diye kendinize söz verin..Ama o kiloyu verince hemen alın..

walla süper yöntem.. Ben şu aralar kıyafet bakınıyorum ama şimdi kendime söz verdim 63 ü görünce kendime güzel bir yazlık elbise alacağım. Hatta size fotosunuda göstereyim

Baktım canım hedefime 4 kilo var şu an.13günde 4 kilo verebilirim umarım
Çok güzelmiş önerin .ben haketmiyorum diye kıyafet almıyorum.ihtiyaçtan alıyorum bitek.ama ayakkabı hastalıgım var.
Geldim canım artık :) ben de pazap günü nöbet yapamadım
Herşey istedigin gibi olur umarım.çok heycanlı :)
Kızlar doktordan geldim şimdi...

Durum sandığımdan da kötüymüş.. 10 tane iğne yazdı sabah akşam hemde :18::18:

hiç sevmem iğne olmayı ödüm kopar..

Off napcam ben yaa
Ilknurcum nasıl oldun?

Hoşgeldin kızçe :) özlettin .ne zaman göbek atıyoruz? çektigin sıkıntıya degmiş sınav sonuçların

Diyet algınızı değiştirin
Pazartesi başlanıp Cuma bitirilen diyetlere veda edin. Eğer diyet sözcüğü size olumsuz şeyler çağrıştırıyorsa, bu sözcüğü de aklınızdan çıkartın. Çünkü yapmanız gereken aç kalmak değil; ihtiyacınız kadar yemek ve yediğinizi yakmaktır.

Sağlıklı beslenmek, bir daha hiç abur cubur veya tatlı yiyemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Fakat haftada bir iki porsiyon tatlı yemekle, her canınız çektiğinde tatlı yemek arasında fark vardır. Tatlıyı veya sevdiğiniz abur cuburu, kendinizi ödüllendirmek için kullanın. Her gün 15 dakika spor yapıyorsanız, kendinizi 30 dakika spor yapmaya şartlayın ve ödül olarak da sevdiğiniz tatlıdan bir porsiyon yiyin.

Kendinize bir gün izin verin
Eğer bir beslenme uzmanı tarafından düzenlenen ve kalori hesabına dayalı bir diyet uyguluyorsanız, uzmanınız, günlük kalori ihtiyacınızı hesaplayacak ve bunun 500 ya da 1000 kalori eksiğini alacak şekilde beslenmenizi düzenleyecektir. Genelde tercih edilen, 500 kalori eksiktir; çünkü bir anda 1000 kalori eksik enerji almak kişiye ağır gelebilir.

Böyle bir durumda kendinize bir gün izin verebilirsiniz. Bir gün, belirlenen kalori değerinizi 500 kalori aşın. Bunu yalnızca haftada bir gün yapın. Hafta boyunca, her gün 500 kalori eksik alırsanız bu 3500 kalori kaybedeceğiniz anlamına gelir. Haftada bir gün bunu 500 kalori aşarsanız, hâlâ 3000 kalori geridesiniz demektir. Bu da yaklaşık yarım kilo vücut yağı kaybedeceğiniz anlamına gelir. Bu da ayda 2 kilo demektir. Kas kütlesi veya su değil; doğrudan yağ kaybettiğinizi düşünürsek bu rakam hiç de fena değil. Egzersiz yaptığınızda bu miktar daha da artacaktır.

Bu izin günleri, sizi diyet yaptığınız ve yasaklı olduğunuz psikolojisinden çıkaracaktır. Böylece devam etmek güç bulacak ve motivasyonunuzu kaybetmeyeceksiniz.

Hedefinizin resmini çizin
Kafanızda olmak istediğiniz halde olduğunuz bir reminiz oldun. Giymek istediğiniz ve sizi dal gibi gösteren bir elbisenin içindeki görüntünüzü kafanızda canlandırabilirsiniz. Sahilde bikininizi giymiş düzgün hatlı vücudunuzla uzanırken de hayal edebilirsiniz kendinizi. Ya da sadece göbeğiniz gitmiş, kalçanız küçülmüş hâlde düşünün kendinizi.

Aynanın karşısına geçin, kendinizi inceleyin. Neyi isteyip istemediğinizi enine boyuna düşünün. Hedefine ulaştığınızda nasıl görüneceğinizi ayrıntılı bir şekilde kafanızda canlandırın. Kalçanız nasıl görünecek, beliniz, karnınız, aya bilekleriniz, kollarınız. Hepsini kafanızda canlandırın.

Motivasyon Eksikliği Çekenlere Öneriler (2)

*Alıntıdır.

29 06 2013 cumartesi
▶Sabah
1Yumurta
2dilim peynir
1Dilim ballı ekmek
1Kupa yeşil çay

▶Öglen
1kupa yeşil çay
Salata

▶Akşam
1Tabak tavuklu bezelye

2litre su
Spor yok

30 06 2013 pazar

▶Öglen
1 bardak yeşil çay
Yarım domates
Yarım salatalık
1Dilim peynir
1Yumurta
3zeytin
2dilim ekmek

▶Akşam
1Tabak etli nohut
1Kase cacık

2litre su
Yarım saat yürüyüş

1 07 2013 pazartesi

▶Sabah
1Kupa nescafe
1,5 dilim peynir
2dilim ekmek

▶Öglen
Xpress coffee (130 kalori )

▶Akşam
çeğrek tost

1Buçuk saat yüzme
2litre su

2 07 2013 salı

▶Öglen
1Kupa yeşil çay
1Dilim peynir
3zeytin
1Yumurta
2dilım domates
3dilim salatalık
2dilim ekmek

▶Akşam
1Kase tavuk çorbası
1Dilim ekmek

2litre su
Spor yok

Son düzenleme:
Günaydın baayaanlar..

Bu sabah erkenden geldim henüz kimsecikler yok..

Kalktım evin perdelerini açtım içeri güneş girdi.. Enerjim arttı vallahi.. Evde olmak güzel şeyy beeaa

Hafta sonu memlekete gidiyoruz. Çok mutluyum ama birazda buruk. Yapmam gereken çok iş var bugün evde son günüm..

Birde kaptanımın isteği üzerine bugün ara tartı günü herkes tartılsın bakalım..
Pek hoş olmasada 100 gr fark var 64.00 çıktım ama sanırım ödem bu çünkü son 3-5 gündür su içme düzenim çok kaydı.. Bugün güne spor ile başlayacağım.. Hadi bakaım hayırlısı..

Son düzenleme:

akşam biraz fazla yemişsin keşke hiç pilava bulaşmasaydın.
öğleni hiç beğenmedim..

öğlen öğün atlama,
kaçamak dondurma
6 yıldız

1 temmuz

ah ah şu öğleni atlamasan bari ayran içseydin nescafe yerine.. akşamıda geçiştirmişsin. alınan kalori fazla değil ama hiç sağlıklı bir gün olmamış canım..
öğün atlama öğlen
7 yıldız

2 temmuz
bugünde sabahı atlamışsın ama öğlen ve akşam yediklerini beğendim.
öğün atlama sabah
7 yıldız

Pazartesi
akşam fazla karbonhidrat
kızartma
öğün atlama (meyve ile)
***** 5 yıldız
Salı
kaçamak cips
kaçamak kurabiye
öğün atlama (aburcubur ile)
***** 5 yıldız
Çarşamba
öğlen kızartma
******* 7 yıldız
Perşembe
öğlen öğün atlama (cacık)
******* 7 yıldız
Cuma
öğlen öğün atlama kuruyemiş
******* 7 yıldız
Cumartesi
8 tam yıldız
Pazar
öğlen atlama
******* 7 yıldız

TOPLAM
39 yıldız

RAPOR
02.07.2013/Salı

Sabah
yok

Öğlen 12:10
1 tabak bamya yemeği
150gr süzme yoğurt

Ara 15:30
100ml süt
15 gr yulaf kepeği
20 gr goji beri

Akşam 19:30
2 biber 3 domates 2 yumurta ile
menemen

3 litre su
1 fincan nane tarçın çayı

spor yok

öğün atlama sabah
7 yıldız

2 temmuz
sabah kepekli ekmekle yapılmış soğuk sandviç

öğlen
3-4 yk ıspanak kavurma
1 kase yoğurt
2 adet nugget
salata

akşam
1 dürüm

1,5 litre su
1 bardak yeşilçay

günaydınnlar kızlar
takımda hareketlilik gördüm sevindim... böyle sabahları bende enerji ile uyanıyorum, ama eve gidene kadar enerjimden eser kalmıyor malesef( neyse yeni bir gün yeni umutlar...
innukcum izine mi ayrıldın sen , ne güzel ya... bu sene benim izin durumlarım çok karışık , belki hiç izin kullanamayabilirim, ama tatile çok ihtiyacım var çok...

bu arada ben kendimdeki motive eksikliği sebebini buldum,, kafamdaki 52 hedefine çok yakşatığım için artık kendimi sıkamıyorum,, keşke baştan hedefimi 50 yapsaydım şuanda bu halde olmazdım.... ama yinede elimden geleni yapmaya devam edeceğim...

Günaydın Kübracım,

Evet bu hafta sonu izne ayrılıyorum.2,5 senedir gitmediğim memleketime gideceğim. Gitme işi belli olmadan hiç özlemiş gibi hissetmiyordum ama şimdi özlediğimi fark ettim.

Motivasyonunu kaybetme kübra o kadar kilo vermişsin 2,5 kiloyu mu veremeyeceksin. Zaten sen artık yemekten kısamazsın sen spora odaklan.. zaten biraz sıkılaşırsan 50 kg olmana gerek bile kalmayacak biliyorsun değil mi?

çok sevindim senin adına , değişiklik olacak senin için, oralarda memleket yemekleri yiyip kilo alma sakın:)) bende öyle diyorum 2,5 kilo ne ki diyorum ama çabalamak adına da hiç bir şey yapmıyorum.. spor olayını oturtamadım bir türlü tembellik başa bela inan ki...

2 temmuz
sabah kepekli ekmekle yapılmış soğuk sandviç

öğlen
3-4 yk ıspanak kavurma
1 kase yoğurt
2 adet nugget
salata

akşam
1 dürüm

1,5 litre su
1 bardak yeşilçay
nuggetler kızartma sanırım..
akşamı dürümü ise hiç beğenmedim. pek sağlıklı bir gün olmamış.

kızartma
akşam fazla karbonhidrat
6 yıldız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…