10 senedir kurtulamadım bu beladan ...

canım aşkım eşim.12 sene evvel bıraktırdı bana ama şöyle ki;sözlüydük.kendisi içmez içenin de yanında asla durmaz.astımı da var.ben de içiyordum.bi gün bana içmesen olmaz mı dedi.oluuur dedim ve o an bitti benim için sigar.oh be dünya ne güzalmiş.aldığım nefes,yemeğin tadı değişti.mis gibi kokuyorum. bırakın arkadaşlar,maddi manevi bin türlü zararı olan bir saçmalık sigara

6yıl boyunca aktif olarak ve çok severek içtim sigarayı hatta bırakmayı hiç geçirmiyordum aklımdan. Fakat sözlendiğimin ertesigünü babam beni karşısına alıp bak o çocuk içmiyor sen içiyorsun ilerde sigara üzünden çocuğun olmazsa o zaman ne yapıcaksın dedi.. Sigara benim için o an bitti.. BU arada babam yıllardır s,gara içer ve biz 3 kardeşiz iyiki o an bu aklıma gelmemiş :=))

Ben de çok olmasa da sigara içiyordum, bi gün bronşit olmuştum, doktora gittim, doktor boğazımı gördüğünde dedi ki ; "bu sigara içen boğaz". Kendimden tiksindim o an utandım da. O günden sonra bir daha içmedim

bağımlılık yapmıyor diyenler olmuş,yapıyor hemde nasıl kanda nikotin seviyesi düşünce huzursuzlanıyor içen kişi,ben bıraktığım ilk hafta tansiyonun çıkar gibi oluyordum çevremde konuşulanlar gürültü gibi geliyordu konsantrasyon zorluğu çektim 1 hafta bu arada içgüdüsel olarak o hafta 2-5 kez patlıcanlı yemek yemişimdir meğer patlıcanda nikotin varmış o kesmiş beni,bekide bırakmama yardımcı olan şey buydu diyorum,1hafta sonra sanki zorlu bir mücadeleden sonra karaya ulaşan yüzücü gibi rahatlamıştım daha rahat nefes alıyor ve yediğim içtiğim herşeyden zevk alıyordum damak tadım ve tüm duyularım arttı sigarayı bırakmamla,insan yeterki istesin sonuçlarını düşününce bırakmak çokta zor değil,sigara bizden daha güçlü değil

21 yıldır içiyorum, 14 yaşında başladım...

Daha bırakmayı istemeyi bile düşünemiyorum

Karar verip bırakanları çok takdir ediyorum

Bir kere IQS e gittim, ileri derece bağımlılık teşhisi koydular, çok da uğraştılar ama 8 gün sürdü sigarasız yaşamım, bir daha hiç denemedim

38 yaşındayım ve 20 yıldır sigara içiyordum arada bıraktığım süreleri saymazsam..1,5 ay önce dayımı akciğer kanserinden kaybettik.o pis maddenin bir insanı nasıl o hale getirdiğini gördünüz mü hiç?hele ki bu bir yakınınız ise...çok defalar bırakmayı denedim.bir denememde bir yıl içmemiştim. ve her seferinde sonuç aynı oldu..yeniden döndüm bağımlılığıma...dayımın o halini gördükten sonra kesin bir kararla sigarasız bir hayata başlamak istedim...1 aydır sigara içmiyorum ve hiç bir destek almadım..sanırım bu olay benim beynimi ikna etmeme sebep oldu.daha önce nikotin bandını denemiştim.evet çok işe yarıyor ama tek başına değil.kendinizi inandırmanız lazım önce.ve gerçekten sanki
özgürlüğüme kavuştum.bağımlı değilim artık.sabahları mis gibi kalkıyorum.saçlarım, ellerim, nefesim mis gibi kokuyor...allen carr'ın sigarayı bırakmanın kolay yolu isimli kitabını tavsiye ederim.ben bıraktıktan sonra alıp biraz okudum.gerçekten faydalı...içenlerin bırakması dileği ile...

14 yıl sigara içtim....31 yaşımdayım...

bikaç kere denemiştim ama bir türlü bırakamıyordum...3 günden fazla duramıyordum içmeden...

sigarayı 23 ocakta Allen Car'ın kitabıyla bıraktım...daha önce videosunu izlemiştim pek etkili olmamıştı,bırakamadım da zaten ama kitabı son noktayı koydu...önce kitabı okuyup üstüne videoyu izleyince olay bitiyor tamamen...

5 ay oldu bırakalı....Allah'a şükrediyorum hep bıraktığım için...çok memnunum...bir daha aslaaa elimi sürmem...

hatta yanlış anlaşılmasın ama sigara içenlere acıyorum...onları izlerken hasta gibi geliyorlar....severek içiyorum diyenlere de gülüyorum,öyle olduğunu sanıyorlar...bırakamadıkları için "ben severek içiyorum" un arkasına sığınıyorlar...yazık....dilerim herkes kurtulur bu illetten

Ne açıdan zorlandınız?Oldukcaa etkili değilmi

arkadaşım mora terapi ile bıraktı eşiyle gittiler birlikte eşi bırakaamadı ertesi gün başladı sonra destek terapisi aldı 2 sefer ama olmadı o bırakamadı .arkadaşımsa bıraktı çok zorlandı bu günler geçöecekmi diye sorardı bana ben ona teselli verirdim ondan 8 ay önce bırakmmıştım şimdi benim 1.5 sene onun 10 ay oldu maşallah .şunu dicem ben grip sırasında bazı sebeplerde çok stresli bir dönemde bırraktım. eşim bunu fırsat bil bırak(grip) demesiyle hee bırakayım diyerek bırktım o oldu .ikimizde beyinde bitirdik arkadaşın eşi bitiremdi olay bu..bi sigarayla bi sigarayı yakan ,babamın akciiğer kanserii olması ve onu bu sebepten kaybetmem bile beynimde bitirmeme yetmedi ...
bu işin sırrı bu beyinde bi düğme var ona basmak gerek destek almak önemli tabi alınabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…