Ne açıdan zorlandınız?Oldukcaa etkili değilmiBen 3sene evvel mora terapı yontemıyle bıraktım canım 12 yasında falan baslamıstım 25yasımda da bıraktım su an hıc ıcmemısım gıbı cok yabancıyım sıgaraya ama ılk 1sene zorlandım baya
ne açıdan zorlandınız?oldukcaa etkili değilmi
canım bende 10 sene içtim bıraktım 4 sene oldu bırakalı,çok rahat bıraktım ben sebebi soğuk algınlığı olmuştum ama yinede içiyordum o sırada sigarayı bırakan bir bayanla karşılaştım ,kadın 2,5 -sene oldu bıraktım dedi yüzü bembeyaz parlıyordu,kadının eski halini esmer hatırlıyordum meğer sigaradan lekeymiş hep yüzü,neyde öyle deyince kendimden tiksindim aynaya baktım bide soğuk algınlığı artı sigara yüzüm çökmüştü resmen bırakıyorum dedim bıraktım. şöyle dedim yüzüm böyleyse içim nasıldır resmen şok geçirdim o esmer hatırladığım sigarayı bırakan yüzünde nur açan kadın bende şok etkisi yarattı. Beynimde sanki bi sigara içme düğmesi vardı ve ben o düğmeyi kapattım,hem nasıl kendime bu denli zarar veririm diye çok hayıflandım.tabi hafta boyunca sigara içenlerden uzak durdum belki canım çeker diye,belkide canım çekti ama ben kabullenmedim o lanet şeyi canımın istediğini düşünmedim bile düşman olarak görüp şartladım kendimi... Ve evet heleki bir bayana hiç yakıştıramıyorum ben hep derim ozamandan beri elinde siagara tutan bayan gördüğüm an bana çok çirkin ve neredeyse iğrenç geliyor diye,bir bayan bunu kendine yapmamalı aslında ,kimse yapmamalı hatta,burdan sesleniyorum yol yakınken dönün sigara içenler hayattaki en büyük kazığı siz kendinize atıyorsunuz başka hiç kimse size böyle bir kötülük yapamaz ve yaptıramaz,size kötülük yapan birilerini düşünün ve bunu milyonla çarpın işte o sigara içmek isteyen düşüncenizdir kurtulun bu lanet düşünceden....
Vay be coşmuşum
Sigara hakkında yıllardır içiyorum bağımlılık yapmıyor şeklinde bir espri vardır ama ben gerçekten bağımlı olduğuma inanmıyorum. lise birde tek tük sigara içen en az 3-4 yıldır da düzenli içici olan birisi olarak ailemin yanına geldiğim zaman tak kesiyorum, annem çok üzülüyor sigara içe insanlara babasını çok erken bı yaşta kalpten kaybetmiş o yüzden evde hiç içmiyorum hiç te istemiyor canım aylar boyunca. Kendi evime gittiğimde günde bı yarım paket diğer içici arkadaşlarla uç uca gecede bı paket içiyorum ama içmesem gereken zamanlarda hiç canım istemiyor, sonra yine keyifden içiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?