10 senedir kurtulamadım bu beladan ...

goflet

▐▬▌er Şey Güzel Olacak.!!
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
256
1
26
İstanbul
arkadaşlar yokmu içinizde bende şu kadar sene içtim ..bu şekile biraktım, şunu demedim diyenn...aslında biliyorum tüm iş beyinde bitiyor ama kendime engel olamıyorum birde bakmışımki elimde gene sigara..hem sağlıktan gidiyor hem maddi yönden üstüne hiç yakıştıramıyorumda hiç hoş durmuyor bir bayanın elinde sıgara..

sadece bır kere denedım merakımdan ıctım ve az kalsın boğuluyordumm
töbe ettım sonraa ..

bunun ıcın sakızlar var sanırım pek bılgım yok ama ..171 siğara bırkma hattından yardım isteyebılırsınız

Benim bi tanıdığım göğüs hastanesinin sigara bırakma merkezi vardı oraya gitmişti.Bıraktı sigarayı hemde tiryakiydi

istemek başarmanın yarısıdır,çoğu kadın hamile olduğunu öğrenir öğrenmez bi anda bırakıyor sigarayı
demekki iş beyinde bitiyor..
bence ilk işiniz fırsat yaratıp göğüs hastanesine gitmek,orada ücretsiz sigarayı bırakma hizmetinden yararlanabiliyorsunuz.
şimdiden kolay gelsin

gerçekten istemek lazım.hastanelerin yardım için klinikleri varmış.keşke benim eşimde bırakmak istese.ALLAH yardımcınız olsun.

Ben 3sene evvel mora terapı yontemıyle bıraktım canım 12 yasında falan baslamıstım 25yasımda da bıraktım su an hıc ıcmemısım gıbı cok yabancıyım sıgaraya ama ılk 1sene zorlandım baya

Sigara hakkında yıllardır içiyorum bağımlılık yapmıyor şeklinde bir espri vardır ama ben gerçekten bağımlı olduğuma inanmıyorum. lise birde tek tük sigara içen en az 3-4 yıldır da düzenli içici olan birisi olarak ailemin yanına geldiğim zaman tak kesiyorum, annem çok üzülüyor sigara içe insanlara babasını çok erken bı yaşta kalpten kaybetmiş o yüzden evde hiç içmiyorum hiç te istemiyor canım aylar boyunca. Kendi evime gittiğimde günde bı yarım paket diğer içici arkadaşlarla uç uca gecede bı paket içiyorum ama içmesem gereken zamanlarda hiç canım istemiyor, sonra yine keyifden içiyorum.

canım bende 10 sene içtim bıraktım 4 sene oldu bırakalı,çok rahat bıraktım ben sebebi soğuk algınlığı olmuştum ama yinede içiyordum o sırada sigarayı bırakan bir bayanla karşılaştım ,kadın 2,5 -sene oldu bıraktım dedi yüzü bembeyaz parlıyordu,kadının eski halini esmer hatırlıyordum meğer sigaradan lekeymiş hep yüzü,neyde öyle deyince kendimden tiksindim aynaya baktım bide soğuk algınlığı artı sigara yüzüm çökmüştü resmen bırakıyorum dedim bıraktım. şöyle dedim yüzüm böyleyse içim nasıldır resmen şok geçirdim o esmer hatırladığım sigarayı bırakan yüzünde nur açan kadın bende şok etkisi yarattı. beynimde sanki bi sigara içme düğmesi vardı ve ben o düğmeyi kapattım,hem nasıl kendime bu denli zarar veririm diye çok hayıflandım.tabi hafta boyunca sigara içenlerden uzak durdum belki canım çeker diye,belkide canım çekti ama ben kabullenmedim o lanet şeyi canımın istediğini düşünmedim bile düşman olarak görüp şartladım kendimi... ve evet heleki bir bayana hiç yakıştıramıyorum ben hep derim ozamandan beri elinde siagara tutan bayan gördüğüm an bana çok çirkin ve neredeyse iğrenç geliyor diye,bir bayan bunu kendine yapmamalı aslında ,kimse yapmamalı hatta,burdan sesleniyorum yol yakınken dönün sigara içenler hayattaki en büyük kazığı siz kendinize atıyorsunuz başka hiç kimse size böyle bir kötülük yapamaz ve yaptıramaz,size kötülük yapan birilerini düşünün ve bunu milyonla çarpın işte o sigara içmek isteyen düşüncenizdir kurtulun bu lanet düşünceden....

vay be coşmuşum

Ben 3sene evvel mora terapı yontemıyle bıraktım canım 12 yasında falan baslamıstım 25yasımda da bıraktım su an hıc ıcmemısım gıbı cok yabancıyım sıgaraya ama ılk 1sene zorlandım baya
Ne açıdan zorlandınız?Oldukcaa etkili değilmi

ne açıdan zorlandınız?oldukcaa etkili değilmi

valla ben cok savas verdım cok canım ıstedı ama bırakmayı kafama koymustum hıcbırsey ınsana sıhırlı bır deynek deydırmıyor sadece destek gerısı beyınde bıtıyor

Son düzenleme:

benımde cıldım cok esmerlesmıstı cok bozulmustu en cokta onun ıcın bıraktım okadar fark varkı arada anlatamam
baya baya beyazladım bende kan can geldı yuzume en cokta cıldımın duzelecegını dusunerek azmettım sıgara ıcmemek ıcın

Arkadaslar ben mora terapıden once sıgarayı 3senedır bırakmak ısteyen fakat sabah oldumu asla sıgarasız yapamayan bırısıydım mora terapı kendımı tutmamda faydalı oldu o olmasaydı kendımı tutamazdım tavsıye ederım ya benım bıraktıgım donem evdekıler ıcıyodu arkadaslarım hergun bızdeydı onlarda ıcıyodu pek destek olmadılar acıkcası yak bıtaneden bısey olmaz dıyenlerde oldu yaksaydım gerısı gelırdı destek cok onemlı cevrenız ailenız destek versın cooooook onemlı

Ben hic icmedim. Birakanlar cekirdege sariyor genelde. 5-10 kg aliyorlar. Doktor onersin sana birseyler. Hipnozu dene belki daha iyi gelir.

babam 38 yıl boyunca günde bir paketten fazla samsun içerdi.bir günde bıraktı inanamadık.paketi bitirmedi bile yumuşturdu attı benim için bitti dedi.helal olsun 9 yıldır içmiyor.ALLAH'ım bırakmak isteyenlerin yardımcısı olsun.isteyin deneyin vaz geçmeyin.

Sigaraya 13 yaşında başladım. Bir ara ekonomik durumumuz bozulduğu için sigara alacak param olmuyordu.
Daha sonra çalışmaya başladım, 17 yaşında artık paket taşır duruma gelmiştim.

12 yıl içtikten sonra 2010 yılının temmuz ayında bıraktım.

Bırakma sebebimse oğlumdu.
Bir gece uyuyoruz birlikte. Gecenin bir vakti uyandı, kokladı beni. Saatlerdir sigara içmemiştim. Sigara kokmuyorken çok daha güzel koktuğumu söyledi.
Sabah uyandıktan sonra pakedi buruşturup çöpe attım içindeki sigaralarla birlikte.
Bir daha da içmedim.

Kendinize çok güçlü bir hedef koymalısınız. Sigara içmek en çok neye zarar veriyorsa sizin açınızdan, ona odaklanmalısınız.

Şimdiden başarılar dilerim.

Bende aynı şekildeyim.Yani hiç içmememiz en doğrusu ama,üniversite 1 den bu yana tek tük içenlerdenim.üniversite bitti halada tek tük içiyorum.arkadaşlarlaysak eğer.evde içmiyorum,tak kesilıyor isteğim.Garip bi durum bu biraz.Dışarda arkadşlarla içmeyı severdim,dışarı çıktğımda paket alırdım,4 paketim vardır içlerinden bier ikişer aiçilmiş.Tam 1 yıl o paketlere hiç dokunmadım.Sonra bazı sorunlar yasayınca birer birer bitirdim biraz çoğalttım.Haftada toplasan 4 tane içen ben şimdi günde 2 defa içiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de nerden baksan 15 senedir içiyorum her zaman paket taşırım eğer evde yalnızsam günde 1 paket bile içtiğim olur ama bazı günler de hiç içmem mesela yani eğer evde yoksa gidip de almaya üşenirim, galiba bende de çok ağır bir bağımlılık yok sigaraya karşı.

birkaç yıl içtim ama canım nişanlım içme hiç sevmem dedi bende o günden sonra bıraktım bir daha hiç içmedim zaten şu tiryakiliğe inanmıyorum tamamen iş kafada bitiyor 5 yıl falan oluyor içmeyeli kokusu bile miğdemi bulandırmaya yetiyor şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…