• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 günlük nişanlıyım . Bayramda nişanlımın ailesiyle olacağız . Bayramlık alınacak mı diye sordum tartışma çıktı?

coffeeandcoffee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
121
-107
26
24
Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm 😔😔

Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm 😔😔

Kusura bakmayın ama gerçekten iğrenç bi durum.
Kendi ağzınızla bunu isterken utanmadınızmı?
Onlar düşünüp alırsa tamam ama almazsada asla ağzımla tenezzül etmem istemem.
Sizin adınıza utandım.

Sonunda beni anlayan biri. Teşekkür ederim gerçekten . Ailem yok o yüzden burayı keşfedip sordum ama linçlendim . Kendi çabalarımla nişanımı yaptım . Ben illa eltime yaptınız bana yapın demiyorum yapmak zorunda değil kimse . Bayramlık olayı varmış ben bunu sonradan duydum . Sana da yapıcaz kızım hak geçmeyecek dediler . Hepsi bu
Bakın sizin yanlışınız şurada erkek tarafı derse gelin hanımımız sana bayramlık hediye almak istiyoruz diye he tamam eyvallah kabuldür almazlarsa da illa bayramlık diye tutturulmaz çocuk gibi sonuçta bir miktar yine vermişler siz eltinize kaç TL olmuş onu hesaplıyorsunuz dolar kuruyla hesaplayın olmamış nişanı atmanız hayırlı olur eltiyle geçinemezsiniz.

Bir asgari ücret yarısı dedi nişanlım hesabı falan ben yapmadım kendi arasında konuşulmus

Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor .

Kendi arasında nasil konusulmus
Siz eltinize ne yapıldı diye hesap sormussunuz , nisanliniz da hesaplamis işte ortaya da asgari ücretin yarisi çıkmış. Allah'ım ben yazarken utandim ya

Bazı yerlerde Böyle adetler var da parayı niye nişanlınız değil de ailesi veriyor onu anlamadım. Nişanlınızın parası yok mu
adete uyulacaksa parayı nişanlısı vermez, erkeğin ailesi verir
esasında para da verilmez, birlikte çıkılıp alınır.

Ağzıyla altın isteyenleri biliyoruz da ağzıyla bayramlık isteyeni ilk defa duydum. Bi de çok bilmiş gibi adamın aile meselelerine karışmış yüzgöz olmuşsunuz, hakikaten size ne ailesinin birbiriyle alışverişinden, adam size daha çok yağdırabilmek için ailesiyle kavga kıyamet mi girişsin şimdi?
Konuya çok dikkat etmedimde sen kimsin ya yerine takıldım erkegin tavrına direk şimdi dikkatle bakınca konuyu anladım.Keşke uyusaymışım uykulu bakmasaymışım.🤣
Gercekten berbat bir duruma sokmuş kendisini böyle devam ederse erkek kendisi bırakacak onu kuruşu kuruşuna aynımı olmalı eltiyle.😵‍💫Yarışıyor sanki.Utançtan yerin dibine girmeliydi isterken.

Bugün de başkasının yerine utandım 🤦 kim ne demiş olursa,ne söz vermiş olursa olsun istemek, ısrarcı olmak çok ayıp şeyler ya. Rezillik akıyor her satirdan. Ama korkmayın ilginç bir şekilde sizin gibiler değerli oluyor bu hayatta..

Henüz 10 günlük nişanlılık sürecinde mi oldu bunlar? Görücü usulü mü nasıl taşındınız? Konunun derinine inmek lazım bu kadar açıklama ile tam olmuyor.
2 yıldır beraberiz 10 gündür nişanlıyız . Ailesi beni çok sever hiç gelin kaynana gibi değiliz arkadaş gibiyiz . Nişanlım hep beni savunur normalde ailesine karşı tabi haklı konularda . Ailesiyle hiç kötü olmadım bu dönemde . Bu nişan sürecinde farklı olaylara tanık oldum . Kendi aralarında hak geçmesin diye ilk geline ne yapıldıysa ikinci geline de o yapılacak dedi kaynanam hep . Bunlar hak hukuk meselesi değil ama onlara göre öyleymiş . Evlat arasında ayrımcılık olsun istemiyorlar . O dönemin parasına göre asgari ücret yarısı her bayram alışveriş yapmış eltim . Bunda asla gözüm yok bu kadar istediğim de yok . Kendi alabilecek gücüm var ki aldım zaten bilmiyordum alacaklarını . Sana da alıcaz dediler ama nişanlım 1500 hesabına göndericekler dedi . Nişan takısında bile benimki fazla tutmuş sanırım ne kadar fazlaysa o kadar parasını istediler eltimle eşi . Benimki de hiç para istemez aksine nişanda bana yapılanı bile istemedim dedi . Bende evladısın sonuçta yapmaları gerekir zaten dedim . Yaptılar ama bundan rahatsız olmuş bide bu bayramlık çıkmış almıcam falan dedi . Bende istemiyorum zaten dedim

Yani nisanlinizinda uslubü yanlış. Durumları ona yetiyordur. Saygı duymanız gerekir. Eğer bu sizin çok önemliyse yol yakınken ayrılın. Simdiden size bu sekilde konusan evlenince neler der.

Ben aldım takımını asgari ücretli çalışıp bir eve bakıyorken
Asgari ücretle çalışıp eve bakarken nasıl her gün alışveriş yapıyorsun sen?
Bir yorumunda her gün alışveriş yapıyorum yazmışsın, ihtiyacım yok demişsin. :deli:
Sen niye ha bire kanal değiştiriyorsun? Bir her gün alışveriş yapan "lady" oluyorsun. Bir asgari ücretle çalışan ev bakan biri oluyorsun. Ne yapıyorsun sen?

Asgari ücretle çalışıp eve bakarken nasıl her gün alışveriş yapıyorsun sen?
Bir yorumunda her gün alışveriş yapıyorum yazmışsın, ihtiyacım yok demişsin. :deli:
Sen niye ha bire kanal değiştiriyorsun? Bir her gün alışveriş yapan "lady" oluyorsun. Bir asgari ücretle çalışan ev bakan biri oluyorsun. Ne yapıyorsun sen?
Sus gerçekten

2 yıldır beraberiz 10 gündür nişanlıyız . Ailesi beni çok sever hiç gelin kaynana gibi değiliz arkadaş gibiyiz . Nişanlım hep beni savunur normalde ailesine karşı tabi haklı konularda . Ailesiyle hiç kötü olmadım bu dönemde . Bu nişan sürecinde farklı olaylara tanık oldum . Kendi aralarında hak geçmesin diye ilk geline ne yapıldıysa ikinci geline de o yapılacak dedi kaynanam hep . Bunlar hak hukuk meselesi değil ama onlara göre öyleymiş . Evlat arasında ayrımcılık olsun istemiyorlar . O dönemin parasına göre asgari ücret yarısı her bayram alışveriş yapmış eltim . Bunda asla gözüm yok bu kadar istediğim de yok . Kendi alabilecek gücüm var ki aldım zaten bilmiyordum alacaklarını . Sana da alıcaz dediler ama nişanlım 1500 hesabına göndericekler dedi . Nişan takısında bile benimki fazla tutmuş sanırım ne kadar fazlaysa o kadar parasını istediler eltimle eşi . Benimki de hiç para istemez aksine nişanda bana yapılanı bile istemedim dedi . Bende evladısın sonuçta yapmaları gerekir zaten dedim . Yaptılar ama bundan rahatsız olmuş bide bu bayramlık çıkmış almıcam falan dedi . Bende istemiyorum zaten dedim
Elti de az değil vay canına bee kaynana kayınpedere bizim altınımız az oldu ekleme yapın ne demek off biz çok safız gerçekten 😂😂

Ben ona ne yaptıysanız bana yapacaksınız hiç demedim. Kaynanam kayınbabam o kızımıza ne yapıldıysa A Z her şey sana yapılacak dendi kaç kez . Ben ona rağmen bayramlık istemedim nişanlım hesap yaptı asgari ücretin yarısı kadar dedi . Ben onu da istemedim .
Bayramlık istemediniz mi?

ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu

Israr üzerine ısrar etmissiniz

Back