- 2 Kasım 2022
- 121
- -107
- 26
- 24
- Konu Sahibi coffeeandcoffee
-
burada eski zamandaki ekonomik durumlar da giriyor. Ben 9 sene önce evlendim. O zaman çeyrek 180 liraydı. O zaman çok zorlanmadan alınana bugün zor ulaşabilir aileler. Bilmiyorum ya bana illa aynısı olacak diye o dönemin kurunu hesaplamak çok basitlik olarak geldi. Utanç verici
Ben 12 sene önce evlendim, bir şey istememiştik. Eltim de yok zaten yarışacakburada eski zamandaki ekonomik durumlar da giriyor. Ben 9 sene önce evlendim. O zaman çeyrek 180 liraydı. O zaman çok zorlanmadan alınana bugün zor ulaşabilir aileler. Bilmiyorum ya bana illa aynısı olacak diye o dönemin kurunu hesaplamak çok basitlik olarak geldi. Utanç verici
Yarışacağım bir durum yok düşmanım değiller altın alınırken bana biraz fazla tuttu benimki parasını bana verin dedi eltim hak geçmesin falan dedi kendi aralarında böyle anlaşmışlar ben o zaman öğrendim hak hak diye tutturdular bu zamana kadarSaçma asla gelinlere eşit davranilmyor çünkü şartlar ve zaman değişiyor
Yarışa girmeye vs gerek yok yeterince olgunluk gösteremiyorsunuz
Evlilik malesef kolay değil bence bu yoldan dönün
Ya sen bizden birinin çevresine giremezsin ki zaten ? Ne eğitimin yeter ne kapasiten senin gibi gelini niye görelim yani ?Benim gibi gelini rüyanda dahi göremezsin abla sen
Benimki fazla olursa parasını istedi zaten ya da bir bilezik tekrar yapın bana dediBir üye vardı 17 yıl önce evlenen eltisine takılan altının aynısı olmadı diye küsüyordu o aklıma geldi
kendinizle çok çelişiyorsunuz parayı önemsemeyen lafını dahi etmez.Bana kalırsa hiç olmasa da olur .
Bu konuyu nişanlınızla konuşmanız bile hata, hiç anılmaması gerekirdi. Yapmış olduğunuz ve bize konunuzda yansıttığınız ilk izlenim ne kadar çiğ ve hesapçı olduğunuz kusura bakmayın.Ben zaten hepsini düşünüyorum ben bayramlık istemedim kendileri konusunu açınca ben konuştum . Yoksa kendime bayramlık aldım zaten . Herkes orada hak geçmez dendi nişanlım da o döneme göre bi asgari ücret yarısı ödemişiz dedi şimdi sana da mı yapalım dedi ben o kadar istemiyorum dedim . Bana kalırsa hiç olmasa da olur .
Nişanlınınız da bir tuhafmis yengesine alınanlari mi takip etmişNişanlım yaptı hesabı o döneme göre şuan bi asgari ücret yarısı kadar harcama yapmışız dedi . Hak hukuk hesabı bizim takılarda başladı ilk alırken benimki biraz fazla gelmiş sanırım madem öyle bana da parasını verin dedi eltim . Kendi ailevi sorunları aslında . Ben illa ona yapıldı bana yapılacak demiyorum
O kız hiçbir şey yapmıyor emin olabilirsin o da uzakta ben deDiğer geline kaynana evi temizletiyoruz, sürekli dib dibeyiz, hiç rahat vermiyoruz sana da aynısını yapacağız hak hukuk geçmesin dese ha sektör diyecek miniklady'miz söz konusu para pul olunca deliriyor hahahshs
Kendi alacak gücüm var eltimin de o dönemler alacak gücü vardı ama damat tarafı karşıladı . Seninki de öyle olacak denildi ne yapsaydım
Aynen abla susYa sen bizden birinin çevresine giremezsin ki zaten ? Ne eğitimin yeter ne kapasiten senin gibi gelini niye görelim yani ?
Yani biz o zaman neredeyse bir memur maaşına tüm beyaz eşyaları almıştık. Gelen bir davetli kuyumcuya uğrayamadım diye özür dileyip para takmıştı. 200 tl altından pahalı taktı demişlerdi. Şu ekonomik tabloyu bugün beklemek haksızlık. Aynı memur maaşına şu an bir buzdolabı belki bir de fırın alınır: insanlar birebir aynısını nasıl yapsınlar?Bir üye vardı 17 yıl önce evlenen eltisine takılan altının aynısı olmadı diye küsüyordu o aklıma geldi
Zaten o dönmeden nişanlısı ilk durakta indirecek onu haberi yok.Saçma asla gelinlere eşit davranilmyor çünkü şartlar ve zaman değişiyor
Yarışa girmeye vs gerek yok yeterince olgunluk gösteremiyorsunuz
Evlilik malesef kolay değil bence bu yoldan dönün
Büyük konuşma boşver boşver. İki oğlum var vallahi cümlelerimi o kadar seçerek kuruyorum ki ben mesela. Allah'ım çocuklarımızı hep iyilerle, huyu güzellerle karşılaştırsın. Bu yaştan sonra gelin tribi elti çekişmesi kaldıramam benYa sen bizden birinin çevresine giremezsin ki zaten ? Ne eğitimin yeter ne kapasiten senin gibi gelini niye görelim yani ?
Minik lady’nin memleket de Adana ggsgsgsgsDiğer geline kaynana evi temizletiyoruz, sürekli dib dibeyiz, hiç rahat vermiyoruz sana da aynısını yapacağız hak hukuk geçmesin dese ha sektör diyecek miniklady'miz söz konusu para pul olunca deliriyor hahahshs
Nasıl bir hak bu?Bende bu söze karşılık sadece hakkım olanı sordum
Hala devam edilen ve istenen bir adet. Üstelik büyükşehir merkezlerinde. Koçun boynuzunda birer tane bilezik. Ayaklarında kurdele falan.Köy yerinde eskiden kurbanlik da getirilirdi geline onuda isteseydiniz
Anlamadığın su. Hak hukuk meselesi degil cunku oyle bir hakkın yok. Ona yaptilarsa sana da yapmak zorunda değiller. Bu hediyedir. Hediye ise verilir istenmez. Hak da değildir. Birine verildi diye diğerine de verilme zorunlulugu doğurmaz. Bakiyorum da bayağı gec anlıyorsun baydin burdaİnanın umrumda değil konu bu değil zaten . Kendisi paraya değer vermediğimi bilir hemen hemen her gün alışveriş yaparım zaten . Konu hak hukuk meselesi. O kıza yapıldı sana da yapıcaz kızım diyip yapmamaları yoksa ben 10 tl olsa yine giyerim onu alamayız durumumuz yok deseler yine kabul ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?