10 günlük nişanlıyım . Bayramda nişanlımın ailesiyle olacağız . Bayramlık alınacak mı diye sordum tartışma çıktı?

coffeeandcoffee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
121
-107
26
24
Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm

Bir üye vardı 17 yıl önce evlenen eltisine takılan altının aynısı olmadı diye küsüyordu o aklıma geldi

Ben 12 sene önce evlendim, bir şey istememiştik. Eltim de yok zaten yarışacak ama kızda bir beklenti oluşturmuşlar.

Saçma asla gelinlere eşit davranilmyor çünkü şartlar ve zaman değişiyor
Yarışa girmeye vs gerek yok yeterince olgunluk gösteremiyorsunuz
Evlilik malesef kolay değil bence bu yoldan dönün
Yarışacağım bir durum yok düşmanım değiller altın alınırken bana biraz fazla tuttu benimki parasını bana verin dedi eltim hak geçmesin falan dedi kendi aralarında böyle anlaşmışlar ben o zaman öğrendim hak hak diye tutturdular bu zamana kadar

Bu konuyu nişanlınızla konuşmanız bile hata, hiç anılmaması gerekirdi. Yapmış olduğunuz ve bize konunuzda yansıttığınız ilk izlenim ne kadar çiğ ve hesapçı olduğunuz kusura bakmayın.

Nişanlınınız da bir tuhafmis yengesine alınanlari mi takip etmiş
Kaldı ki o zamanın şartları ile şu anki şartları aynı değil belki de
İnsanları darlamaya gerek yok

Diğer geline kaynana evi temizletiyoruz, sürekli dib dibeyiz, hiç rahat vermiyoruz sana da aynısını yapacağız hak hukuk geçmesin dese ha sektör diyecek miniklady'miz söz konusu para pul olunca deliriyor hahahshs
O kız hiçbir şey yapmıyor emin olabilirsin o da uzakta ben de

Eltinin gazına gelmişsiniz
Baklava vs karşılaştırmak
Hala bu tür adetlere bağlıysanız şehirlerarası geleceklerinde lafını etmişler. O an kestirip atsaydınız konuyu
Daha şimdiden yorulmuş bi adam var karşınızda
Bu mudur evlilik yolunda ilerlemek
Tutturmuşsunuz ona yapıldı sanada yapılacak dediler diye
Daha çok karışır kişiler böyle olduktan sonra süreciniz

Bir üye vardı 17 yıl önce evlenen eltisine takılan altının aynısı olmadı diye küsüyordu o aklıma geldi
Yani biz o zaman neredeyse bir memur maaşına tüm beyaz eşyaları almıştık. Gelen bir davetli kuyumcuya uğrayamadım diye özür dileyip para takmıştı. 200 tl altından pahalı taktı demişlerdi. Şu ekonomik tabloyu bugün beklemek haksızlık. Aynı memur maaşına şu an bir buzdolabı belki bir de fırın alınır: insanlar birebir aynısını nasıl yapsınlar?
Ki ben en başta kendi annen baban olmayan bir insandan nasıl beklenti içine girersin onu anlamıyorum.
9 senelik evliyiz, bu sene aracı değiştirdik. Eş ailesinde para var biliyoruz ama istemedik kredi çektik gereken miktar için. Neden el açalım dedik. Burada nişanlı bir kız müstakbel eş ailesi için Para hesabı yapıyor bir de

Saçma asla gelinlere eşit davranilmyor çünkü şartlar ve zaman değişiyor
Yarışa girmeye vs gerek yok yeterince olgunluk gösteremiyorsunuz
Evlilik malesef kolay değil bence bu yoldan dönün
Zaten o dönmeden nişanlısı ilk durakta indirecek onu haberi yok.

Ya sen bizden birinin çevresine giremezsin ki zaten ? Ne eğitimin yeter ne kapasiten senin gibi gelini niye görelim yani ?
Büyük konuşma boşver boşver. İki oğlum var vallahi cümlelerimi o kadar seçerek kuruyorum ki ben mesela. Allah'ım çocuklarımızı hep iyilerle, huyu güzellerle karşılaştırsın. Bu yaştan sonra gelin tribi elti çekişmesi kaldıramam ben çocuklar daha çok küçük ama olsun

Diğer geline kaynana evi temizletiyoruz, sürekli dib dibeyiz, hiç rahat vermiyoruz sana da aynısını yapacağız hak hukuk geçmesin dese ha sektör diyecek miniklady'miz söz konusu para pul olunca deliriyor hahahshs
Minik lady’nin memleket de Adana ggsgsgsgs
İnsan bi kütüğüne bakar nick seçmeden önce.

Adanalı, bayramlık isteyen lady

Bende bu söze karşılık sadece hakkım olanı sordum
Nasıl bir hak bu?
Anayasaya baktım bulamadım. Nişanlı olan kadınlara bayramlık alınır yazmıyor.
23 yaşında uğraştığınız şeylere bakın ya. Yaşıtlarınız iş kariyer derdinde. Sizse kayın ailem bana bayram harçlığını az verdi derdindesiniz. Vizyonunuzu genişletin biraz ya, geliştirin kendinizi.
Adamlar Egeli bir de, ne anlar sizin adetinizden törenizden. Madem çok bağlısınız bu saçma sapan adetlere, gidip doğudan birini bulsaydınız.

Anlamadığın su. Hak hukuk meselesi degil cunku oyle bir hakkın yok. Ona yaptilarsa sana da yapmak zorunda değiller. Bu hediyedir. Hediye ise verilir istenmez. Hak da değildir. Birine verildi diye diğerine de verilme zorunlulugu doğurmaz. Bakiyorum da bayağı gec anlıyorsun baydin burda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…