anladm canm allah sabrını arttırsın canm allah yardımcın olsun bende neler çektımm off boş ver ya
4 aylik hamileydin ara ara az miktarda kanamam oluyordu.4 gun önce az bi sanciyla lavaboya gittim ve bebegimi kanamayla düşündüm Rabbim kimseye vermisin bu aciyi yavrunuzu oyle gormek ölüm gibi..henüz nedeni bu cuma gidince soyleyecek doktoru..basina boyle bisey gelen var mi nolur yardim edin.neden olabilir..evladimami uzuleyim yeniden hamile kalmak icin kendimimi toparlayayim bilemedim.3 senelik evliyim eşimin cocuk srvgisi ve istegi içimi parcaliyo cok şükür desemde ne yasadigimi ne de yasamadigimi biliyorum kabullenmesi cok zor..
Ben doktorum artı 3 hafta bacaklarından şakır şakır kan aktığı için her an eline bir bebek düşüverecek diye korkudan günlerce ağlamış bir gebeyim.
Bahsettiğiniz testler tekrarlayan gebelik kayıplarında yapılır.
Tekrarlayan gebelik kaybı nedir?kadın doğumun ana textbooku Williams'ın obstetriğe bakalım.
Arka arkaya yapıla 3 ve daha fazla düşüğe ki bunlara biyokimyasal gebelik,dış gebelik,mol gebelik dahil değildir ve arka arkaya olması önemlidir tekrarlayan gebelik kaybı denir ve araştırma amaçlı testler yapılır.35 yaş üstü kadınlarda ise araştırmalar 2 düşükten sonra başlatılabilir.kısacası sizin o pişkin dediğiniz doktorlar işini kitabına göre yapanlar!açın acog,rcog gibi kadın doğumun ünlü birliklerinin guideline larını okuyun bir!
Rahim ağzı yetmezliği ise bambaşka bir durum zaten genetik,hormonal testlerde vs tanı konmuyor.16. Haftada rutin usg ile vajinal rahim ağzı uzunluğu ölçülmesini öneren kaynaklar olduğu gibi çoğu ünlü kurum bunu sadece riskli gebede yapmayı anlamlı buluyor.riskli gebe nedir, daha önce ikinci trimesterde ağrısız doğum veya düşük yapmış gebe.
Enfeksiyon ise düşüklerin en ender sebebidir.konuyla hiç alakası yok.
Acılı mısınız?evet acılısınız anlıyorum.ama sebebini hele ki gerçek bilgi sahibi olmadığınız konularda başkalarının suçu günahı kabul etmekten kaçının ve boşuna günah almayın bence
Ahh canm keske yapabilsem.bir an mutlu olsam inadina gibi bebegi hatrlatacak bi soz bi davranis oluyo en başa don..Allah hepimizin yardimcisi olsun
amin canmm ne yapalm ıste allahın takdırı buymus sen nerelısın canm nerde yasıyosun
sizi sevgiyle selamlarım..
benim adetim tam 5 gündür gelmiyor ve hiçbir problemim yok şuanda hamilelik istemiyorum testlerin kimileri belli belirsiz ya da negatif çıktı uzun süre sonra testler değişebiliyorsa bu betahcg hormonununun etkisi midir ? hamile olabilme ihtimalim var mıdır ?
En garantisi kanda bhcg baktır,idrar testleri adet beş gün gecikince gebeliği gösterirler aslında
Uzun süre bekletirsen negatif bir test sonucu pozitif gibi görünebiliyor,test süresini geçmemek lazım
negatif ise rahat olabilir miyim yani burada pek çok arkadaş var testte negatif olup bilahare hamile olduğunu sonradan anlıyan ben yasal sınırı geçmek istemiyorum o yüzden dikkat etmem gerek
ilk gebeliğiniz sanırım,ilk gebelikte düşük riski daha çok oluyor sanırım, en azından çevremdekiler hep ilk gebelikte sorun yaşayıp düşük yaptı ama tekrar hamile kalıp bebeklerini sağlıkla kucaklarına aldılar. geçmiş olsun,moralinizi bozmayın,dediğim gibi yaygın aslında,stres,üzüntü gebeliğe engel olan faktörlerden biri ayrıca...
Ahh canm keske yapabilsem.bir an mutlu olsam inadina gibi bebegi hatrlatacak bi soz bi davranis oluyo en başa don..Allah hepimizin yardimcisi olsun
amin canmm ne yapalm ıste allahın takdırı buymus sen nerelısın canm nerde yasıyosun
Ben aslen yozgatliyim csnm.simdi manisanin küçük bi ilcesinde yasiyoruz..sen nerelisin
Ben aslen yozgatliyim csnm.simdi manisanin küçük bi ilcesinde yasiyoruz..sen nerelisin
ben mersinliyim mersinde yaşıyorum canm
Evet ilk bebegimizdi canm..biliyorum dusuk riski var ama ne bileyim insan kendine hic yskistimiyor bi de cevremde düşük yasayan kimse olmadigi icin bu büyük şok oldu ..Allah razi olsun ..moralimi yuksek tutmak icin elimden geleni yapiyorum .oldugu kadar..Allah kimseye yasatmasin
ben mersinliyim mersinde yaşıyorum canm
Eşim mersin tarsuslu..bi kac kere gelmisligim var cok guzel yerler ama sicagi mahvetti beni..
ikizmiydi canm tekmıydı kaç aylıkdı canm
Tekti canm... 4. Aydaydik...malesef cinsiyetini ogrenecegimiz hafta kaybettik..
allah yardmcın olsun ne dıım canm dencek bısey yok malesef
Allah sabır versin canm...benim durumumda çok farklı değil 4. ayıma yeni girmiştim kanamam vardı ama bebeklerim gayet iyiydi hattaa ultrasonda hereketlerini görebiliyoduk ve bundan 25 gün önce sabaha doğru az bi sancıyla lavaboya gittim bebeğim avucuma düştü ve benim bebeklerim üçüzdü hemen hastaneye gittik diğer iki bebeğiminde anında kalbi durmuştu kürtajla aldılar...yarım saat içinde 3 oğlumuda kaybettim ilk bebeklerimizdi ilk umutlarımız ilk hayallerimiz acısının tarifi yok yüreğim paramparça gözyaşım hiç dinmedi eşimle kahrolduk yaşadıklarım bi rüya olsun diye o kadar çok dua ettim ki ama malesef hepsi gerçekti...meleklerim avuçlarımdan uçup gitti... Rabbim hiç kimseye yaşatmasın4 aylik hamileydin ara ara az miktarda kanamam oluyordu.4 gun önce az bi sanciyla lavaboya gittim ve bebegimi kanamayla düşündüm Rabbim kimseye vermisin bu aciyi yavrunuzu oyle gormek ölüm gibi..henüz nedeni bu cuma gidince soyleyecek doktoru..basina boyle bisey gelen var mi nolur yardim edin.neden olabilir..evladimami uzuleyim yeniden hamile kalmak icin kendimimi toparlayayim bilemedim.3 senelik evliyim eşimin cocuk srvgisi ve istegi içimi parcaliyo cok şükür desemde ne yasadigimi ne de yasamadigimi biliyorum kabullenmesi cok zor..
Allah sabır versin canm...benim durumumda çok farklı değil 4. ayıma yeni girmiştim kanamam vardı ama bebeklerim gayet iyiydi hattaa ultrasonda hereketlerini görebiliyoduk ve bundan 25 gün önce sabaha doğru az bi sancıyla lavaboya gittim bebeğim avucuma düştü ve benim bebeklerim üçüzdü hemen hastaneye gittik diğer iki bebeğiminde anında kalbi durmuştu kürtajla aldılar...yarım saat içinde 3 oğlumuda kaybettim ilk bebeklerimizdi ilk umutlarımız ilk hayallerimiz acısının tarifi yok yüreğim paramparça gözyaşım hiç dinmedi eşimle kahrolduk yaşadıklarım bi rüya olsun diye o kadar çok dua ettim ki ama malesef hepsi gerçekti...meleklerim avuçlarımdan uçup gitti... Rabbim hiç kimseye yaşatmasın
Mrhba arkadasim ne diyecegimi bilmiyorum ,ben sana basimdan geceni anlatayim benim bir kizim var allah bagislarsa (12ys) sonrasinda 4bebegimi kaybettim bana rahim agzi yetmezligi tasisi koyuldu gec oldu biraz ama ogrendim 3.bebekte 12 haftalikken alttan yapilan serklaj uygulandi ama benim rahim tersmis geride oldugu icin ameliyat badarisiz oldu 18haftalik kaybettim ,sonrasinda karindan yapilan bir operasyondan bahsetti dr um abdominal serklaj bu amelyatin basari sansi daha yuksekmis bende oldum 2 yil once bu operasyon hamile olmadan once yapiliyor simdi 4 aylik hamileyim simdilik iyi gidiyo sukur senin benim durumumuzda cok insan var belki bir kisiye yardimci olmak adina yaziyorum yasadiklarini unutmiyacaksin ama bu aci gececek alisacaksin rahatsizligini tam olarak ogren derim eger rahim agzin kisaysa abdominal serklaj en iyisi isini sansa birakma sorun olursa cevaplarim .
Allah sabir versin canm benim...bende her gün uyandığımda yasanan rüya olsun diye kahrolarak uyaniyorum..cok zor bi durum Rabbimin bir bildiği mutlaka vardir diyorum ama keşkeler yokmu beynim duruyo bazen düşünmekten..sebebi bilmemek kadar zor bişey yok..öyle korkuyorum ki yaa yine ayni sey olursa..ne yapmam lazim bilmiyorum..sen sebebini ogrendin mi canm az cok ayni seyi yasamisiz belki sebepte aynidir..48 gun gecti ..zaman bu kadar mi yavaş ilerliyordu yoksa acilar mi yavaslatiyor ömrü. ..nacizene bi tavsiyem acini sonuna kadar yaşa..zor ama bunu atlatmanin tek yolu..ben ailemdeki rahatsizliklardan dolayi acimi yasayamadim hep güçlü olmam gerekti..o yüzden hic gecmeyecek gibi bu aci..yeni bir hayal bile kuramiyorum..Rabbim binlerce sabir versin canm insallah cabuk toparlar bi an once yeni bir mucizen olur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?