- Konu Sahibi giovinetta
10 aylık melek gibi kızım 2 haftadır huysuz, tepinen, ağlayan ve bağıran bir kız oldu ( çok üzülüyorum, ne yapacağımı ve nasıl davranacağımı şaşırdım. ben önce nasıl davranıyorsam hala öyleyim aslında. çok neşeli ve ilgili bir anne olduğumu düşünüyorum. kızıma şarkılar söyler, onunla oynar ve sık sık konuşurum. istemediği zaman yemeye falan da zorlamam. ağladığı zaman işimi gücümü bırakır yanına koşarım. yani baştan beri olumlu bir ortam oluşturmaya çalıştım. şimdi resmen benimle inatlaşıyor sanki. öyle zamanında o an ne yapıyorsam hemen duruyorum, onu sakinleştirmeye dikkatini bişeylere çekmeye çalışıyorum ama resmen artık tepinmeye başladı. tiz bir ses çıkarıp yattığı oturduğu yerde birden tepinmeye başlıyor. ne uyutabiliyorum ne dikkatini dağıtabiliyorum. sarılıyorum, kucağımda beni ittiriyor ( henüz konuşamıyor ama yüzünü buruşturarak sinirle anlamsız o kadar çok şey söylüyor ki sanki birşeye kızmış da onları sıralayıp bizi azarlıyor... meme veriyorum, sonra kendi kendine sakinleşiyor. hiç bu günleri hayal etmemiştim, inşallah geçecek diye umuyorum. bu durumu tecrübe etmiş anneler varsa belki tavsiyeleri olur diye paylaşmak istedim.