- 16 Şubat 2022
- 153
- 46
- 28
-
- Konu Sahibi kavunicibaliikk
Evet yani sanırım. Desteksiz ayakta durmaya başladı kısa süreli hamleler yapıyor ama henüz daha başlamadi. Bundan kaynaklı olabilir mi?Yürümek üzere mi?
Bunda. Olduğunu duymuştum gece de tekrar ermeye çalışıyolar filan gibi bi bilgi vardı.Evet yani sanırım. Desteksiz ayakta durmaya başladı kısa süreli hamleler yapıyor ama henüz daha başlamadi. Bundan kaynaklı olabilir mi?
Gündüz uykuları çok düzenli ve olması gerektiği gibi aslında araştırmalarım sonucu öyle olduğunu anladım. Tablet hiç yok TV yok denecek kadar az. Bolca vakit geçiriyoruz gündüzleri. Hava da aldiriyorum gündüz gayet iyiyiz ama akşam olunca başlıyor işte malesefYeni kazandığı beceriyi bolca deneyimlemesi için gün içinde ona yer açın. Gününüz nasıl geçiyor kaçta kalkıyor ? Kaç uyku yapıyor ve saat kaçta? Kaç saat? Gün içerisinde hava almak için dışarı çıkıyor mu?t Tablet tv izler mi?
Yaaa evet aslında aklıma geldi. Uyku tulumu arayisindayim. Çünkü çok hareketli uyuyor ve tabiri caizse aşırı deli yatıyor ve üzerinde battaniye falan tutması imkansız. Uyku tulumuna geçiş yapicam bakalım umarım düzelirBöyle bir sorun yaşıyorduk, 6 aylık. Bir tık kalın uyku tulumu ile yatırdım dün ve sadece 1 lere kalktı emmeye. Acaba böyle bir şey olabilir mi?
Gündüz uyku süreleri ve uykuyu yaptığı saatlerde önemli ama bazen dönemsel çocuklarda bu tarz durumlarda olabiliyor. Anneden ayrılma kaygısı ya da günü kaçırma dolayısıyla. Edineceği yeni beceri üzerin bol bol çalışın. Belkide onun sancısıdırGündüz uykuları çok düzenli ve olması gerektiği gibi aslında araştırmalarım sonucu öyle olduğunu anladım. Tablet hiç yok TV yok denecek kadar az. Bolca vakit geçiriyoruz gündüzleri. Hava da aldiriyorum gündüz gayet iyiyiz ama akşam olunca başlıyor işte malesef
22. Aydan bildiriyorum 10 aylıkken başladı aynı durum hala aynı duzeltemedikMerhaba anneler. Benim kızım 10 aylik hatta 10 buçuk aylık ama geceleri uykuya çok zor dalıyor ve surekli uyanıyor. Alıp tekrar uykuya döndürüyorum ancak tahmin edersiniz ki bu çok yorucu ve yenidoğan bebek gibi neredeyse saat başı bazen yarım saatte bir yaşanıyor bu olay sabaha kadar. Bu neyden kaynaklabilir? Bunu yaşayıp çözen var mı ?
Bende uykuyu düşürüp erken yatirmayai denedim ama o gece kabus gibiydi. Gece 1 gibi uyandı ve asla uyumadı ne yaptıysam uykuya döndüremedim. Yeni doğan zamanindan beri ilk kez öyle bir gece yaşadık diyebilirim ve buna hazır olmadığına karar verdim. Benim kızım da bu ara çok dillendi resmen diyalog kuruyor gibi ve yürümek üzere sanırım bu yüzden. Ama uyku düzeni değişikliği bize hiç yaramadıMerhaba benim de 11 aylık kuzumda aynı sorun var. Azı dişlerini çıkarıyor. Geçen ay yürümeye başladı. Bir de çok dillendi. Muhtemelen bir sürü yeni şey öğrendiği içindir.
Ben gündüz uykusunu bire düşürüp gece uykusunu erken başlatmaya başladım. Biraz iyi geldi. Şimdi 7den 7ye her 2-3 saatte bir uyanarak uyuyor. Geçen ay 8-9 gibi yatıp 7ye kadar her yarım saatte bir uyanıyordu. Delirecektim.
5gun sonra 10 aylik olcak oglum var hep o moddayiz uykuya direniyo uyuyunca max45 dk da uyaniyo. Sonra basa aliyoruz boyle derken sabah oluyo. Cozumde bulamadik hergun yorgun uykusuz basliyoruz güneMerhaba anneler. Benim kızım 10 aylik hatta 10 buçuk aylık ama geceleri uykuya çok zor dalıyor ve surekli uyanıyor. Alıp tekrar uykuya döndürüyorum ancak tahmin edersiniz ki bu çok yorucu ve yenidoğan bebek gibi neredeyse saat başı bazen yarım saatte bir yaşanıyor bu olay sabaha kadar. Bu neyden kaynaklabilir? Bunu yaşayıp çözen var mı ?
Sanırım bu dönemler hem uyku gerilemesi varmış hemde atak haftaları bir sürü yeni şey öğreniyorlar ama bebeği uyuyan anneleri gördükçe ben nerde hata yapıyorum diyorum. Elbette her bebek bir olmuyor elbette düzelecek ama uyku olayı insanı çok yıpratıyor malesef5gun sonra 10 aylik olcak oglum var hep o moddayiz uykuya direniyo uyuyunca max45 dk da uyaniyo. Sonra basa aliyoruz boyle derken sabah oluyo. Cozumde bulamadik hergun yorgun uykusuz basliyoruz güne
Ayrilik kaygisi var dedi doktorumux bideSanırım bu dönemler hem uyku gerilemesi varmış hemde atak haftaları bir sürü yeni şey öğreniyorlar ama bebeği uyuyan anneleri gördükçe ben nerde hata yapıyorum diyorum. Elbette her bebek bir olmuyor elbette düzelecek ama uyku olayı insanı çok yıpratıyor malesef