• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 aydır hamile kalamıyorum

Nilsu88

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2013
105
163
303
İstanbul
Merhaba,
Eminim bu konudan artık çok sıkıldınız ama gerçekten yardıma ihtiyacım var. Aranızda bu konuda tecrübeli yol gösterecek birisi varsa lütfen bir yorumu esirgemeyin. Ekim 2015'ten beri bebeğimiz olsun istiyoruz. Bu kararı aldıktan sonra özel bir hastanede kontrole gittim smear testi yaptırdım muayene oldum. O günkü muayenemde doktor bana bir yumurta görüyorum bunu yakalayın dedi. Semar testi temiz çıktı. Sonra tabi hiç bi şey olmayınca ben başka bir doktora gittim. O da bana yumurtalıkların durumuna bakmak için bi hormon testi yaptı. O sonuçlarda güzel çıktı. Malesef ben doktora gitmeden doktorlar beni yönlendirmiyor. Eşim bu ay gidecek çok geç kaldı işlerin yoğunluğundan.. Eşimin sonuçları temiz çıkarsa benim başka hangi testleri yaptırmam gerekiyor. İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum. Önerebileceğiniz uygun fiyatlı bir yer yada devlet hastanesi var mı? ilgilenecek iyi bir doktor. Yol gösterecek yardımcı olacak birisi.

Eşin spermiyogram versin . .
Sonrasında rahim filmi (hsg) . .
Yumurtalık takibi. .
İyi bir doktor bulun . .

Cnm en azından kendi gördüğüm tedavileri anlatayım öncelikle doktora gittiğimde ilk yumurtalıklarıma bakıldı daha sonra klomen (yumurta gelişimi için) kullandım işe yaramadı daha sonra tüplerime bakıldı sonra klomenin bir üstü femara kullandım oda işe yaramadı doktorumu değiştirdim insülin direncim çıktı onun için ayrı bir ilaç başladım bir şekilde klomenle yumurtalarım oluşmaya büyümeye başladı arkasından çatlama iğnesi üç defa oldum 6 defaya kadar Hakkı'm var eger Hakkı'm biterse aşılama dahada olmazsa son çare tüp bebek ..
Kısacası
Yumurta büyütücü ilaçlar
Rahim Filmi
Çatlama İğnesi
Aşılama
Tüp bebek

Bende ekim 2015'ten beri istiyorum aynı duyguları yaşıyoruz kardeşim
Ben bu aralar hsg çektirmeye yoğunlaştım ve araştırmalarım sonucunda en iyi yerin şişli echomar olduğunu gördüm bende anadolu yakasında oturuyorum
yazmak istersen özelden yazışabiliriz

Cnm en azından kendi gördüğüm tedavileri anlatayım öncelikle doktora gittiğimde ilk yumurtalıklarıma bakıldı daha sonra klomen (yumurta gelişimi için) kullandım işe yaramadı daha sonra tüplerime bakıldı sonra klomenin bir üstü femara kullandım oda işe yaramadı doktorumu değiştirdim insülin direncim çıktı onun için ayrı bir ilaç başladım bir şekilde klomenle yumurtalarım oluşmaya büyümeye başladı arkasından çatlama iğnesi üç defa oldum 6 defaya kadar Hakkı'm var eger Hakkı'm biterse aşılama dahada olmazsa son çare tüp bebek ..
Kısacası
Yumurta büyütücü ilaçlar
Rahim Filmi
Çatlama İğnesi
Aşılama
Tüp bebek

Teşekkür ederim yumurtalık testi yapıldı bir sorun çıkmadı sanırım sırada Rahim filmi var :(

İyi bir dr önerebilirim Bahçelievler çalışlar caddesi Mualla Vural
Hem tecrübeli hemde inançlı bir kadın o kadar rahatlatiyo ki umut oluyo
Ama birazcık pahalı :KK14:

Biz de 1 yıldır bebek istiyoruz beni yumurta geliştirici haplar çatlama iğneleriyle 1 yıldır oyaladılar eşimin sperm sonuçları her ay aynı geç değişmedi o da ilaç kullandı Dr değiştirdim boşu boşuna beklediğimizi eşimin bu değerleriyle normal yollardan gebeliğin oluşmasının zor olduğunu aşılama veya tüp bebek denemenizi söylediler sende benim gibi olma Adetin 3 günü Fsh Lh e2 testleri yaptır zamanı fark etmez amh Tsh prolaktin testleri yaptır.eşinde 3-4 günlük cinsel perhiz yapsın sperm testi yaptırsın üroloji ye gitsin durumu anlatsın o yönlendirir sonra bütün sonuçlarla birlikte kadın doğum uzmanına git.rahim filmini gerekli görürse ister eğer sıkıntı eşimdeyse film falan çektirmeye gerek yok sıkıntının benim eşimde olduğunu bile bile bana çektirdiler gereksiz yere gittiğim başka Dr lar gerek yok dediler yani

Biz de 1 yıldır bebek istiyoruz beni yumurta geliştirici haplar çatlama iğneleriyle 1 yıldır oyaladılar eşimin sperm sonuçları her ay aynı geç değişmedi o da ilaç kullandı Dr değiştirdim boşu boşuna beklediğimizi eşimin bu değerleriyle normal yollardan gebeliğin oluşmasının zor olduğunu aşılama veya tüp bebek denemenizi söylediler sende benim gibi olma Adetin 3 günü Fsh Lh e2 testleri yaptır zamanı fark etmez amh Tsh prolaktin testleri yaptır.eşinde 3-4 günlük cinsel perhiz yapsın sperm testi yaptırsın üroloji ye gitsin durumu anlatsın o yönlendirir sonra bütün sonuçlarla birlikte kadın doğum uzmanına git.rahim filmini gerekli görürse ister eğer sıkıntı eşimdeyse film falan çektirmeye gerek yok sıkıntının benim eşimde olduğunu bile bile bana çektirdiler gereksiz yere gittiğim başka Dr lar gerek yok dediler yani

Merhaba söylediğin testleri ilk kez duydum bakacağım. Eşim test yaptırdı 3 gün cinsel pehriz yaptı ve sonuçları çok iyiymiş gösterdiğimiz doktor öyle söyledi. Benim hormon testim muayenelerimde temizdi geriye hsg ve senin dediğin testler kalıyor sanırım. Bu ayda olmadı bebek ve artık çok bunaldım sorun ne anlayamıyorum :(

tamam fsh lh e2 testlerini yaptırdım kanda hormon testi ile ilgili onlar temiz çıktı işte doktor bi sıkıntı yok dedi aslında o doktor çok çok iyi bir doktor ama kocaeli de ve benim istanbuldan oraya gidip gelmem çok zor :(

tamam fsh lh e2 testlerini yaptırdım kanda hormon testi ile ilgili onlar temiz çıktı işte doktor bi sıkıntı yok dedi aslında o doktor çok çok iyi bir doktor ama kocaeli de ve benim istanbuldan oraya gidip gelmem çok zor :KK43:

Canım hormonlarının iyi çıkmasına çok sevindim amh tahlilini de mutlaka yaptır o senin yumurta rezervlerin hakkında bilgi verir. Rezervlerin azsa beklemeye gerek yok aşılama tüp bebek falan denersin. Herşey iyiyse bir kadın doğumcuya git yumurta takibi yaptır gerekirse çatlama iğnesi yapar. Aklında bir şey kalmaması için hsg çektir istersen.Hsg korkulacak bir şey değil ben özelde 70 tl ye çektirdim. Çekim öncesi ağrılesicili iğne yaptılar normal muayene pozisyonunda bir ilaç veriyorlar alttan ilaç sıkarken bir anda ağrı giriyor 2-3 dk lık bir ağrı ve çekim bitince hiç.birşey kalmıyor her şey 5 dk da bitiyor

Canım hormonlarının iyi çıkmasına çok sevindim amh tahlilini de mutlaka yaptır o senin yumurta rezervlerin hakkında bilgi verir. Rezervlerin azsa beklemeye gerek yok aşılama tüp bebek falan denersin. Herşey iyiyse bir kadın doğumcuya git yumurta takibi yaptır gerekirse çatlama iğnesi yapar. Aklında bir şey kalmaması için hsg çektir istersen.Hsg korkulacak bir şey değil ben özelde 70 tl ye çektirdim. Çekim öncesi ağrılesicili iğne yaptılar normal muayene pozisyonunda bir ilaç veriyorlar alttan ilaç sıkarken bir anda ağrı giriyor 2-3 dk lık bir ağrı ve çekim bitince hiç.birşey kalmıyor her şey 5 dk da bitiyor
Merhaba hsg 70 tl özel de nerde cektiediniz benim sorduğum en uygun yer 350 tl istedi çok pahalı 70 tl olsa acisa da umursaman koşa koşa giderim ☺

Hsg de tıkalı olsa tüpler kanallar varsa açılıyor rahimde veya tüplerle sıkıntı varsa ortaya çıkıyor.rahim ve tüpler de sıkıntı yoksa ve bekleyebilirim diyorsan hsg sonrası 2-3 ay bekle o ilaç kaygan bir madde spermin ilerlemesini yumurtaya ulaşmasına katkıda bulunuyor:halay: bu arada stres yapma kafana takma psikolojik olarak rahat olmaya çalış. Daha da olmazsa diğer tedavilere yönelirsin

Back