merhaba arkadaşlar,
ilk hamileliğimde 1 hafta lekelenmeler vardı ve dr.filanda gitmemiştim. akıl alacağım bir aile büyüğü filanda yoktu. bu arada ev işi yapmayada devam ettiğim için 1 haftanın sonunda aşırı kanamam oldu ve bebeğimi düşürdüm. bu acı tecrübeyle 2.hamileliğimde dr. kontrolunden çıkmadım. en ufak belirtide dr.uma danıştım. ilk hamileliğinde düşük yaşayanlar genelde 2.hamileliklerindede düşük tehtidi yaşarlarmış. dr.um bu çocuğu istiyorsan yataktan hiç çıkmayacaksın demişti .dr.um (14 yıl önce) o zamanlar hiçbir ilaç önermiyorum demişti. 2. hamileliğimde tam 1 ay ayaklarımın altına yastık koyarak yattım, hiçbir ev işi yapmadım, yükseğe kesinlikle uzanmadım,ağır bir eşya kaldırmadım, beslenmeme dikkat ettim. o kadar dikkat etmişim ki bu seferde içime iyice yerleşmiş 41.hafta dolmasına rağmen doğmamıştı. dr.um tebessümle bebeğin kendiliğinden doğmaya niyeti yok biz onu biran evvel doğurttalım diyerek
doğumumu gerçekleştirmişti. şimdide 18+4 günlük hamileyim. hamileliğimin başından beri coraspirin100 kullanıyorum. bebeğin düşmemesi için verdi dr. hamileliğimin ilk haftalarındada 4 adet iğne olmuştum. İnşallah hep beraber sağlıklı bebeklerimizi alırız kucaklarımıza.
kızlar mutlaka hamilelikte dinlenin kendinize vakit ayırın. etrafınızdaki aman bişey olmaz bizde iş yaparak doğurduk. kısmeti varsa doğacaksa ne yapsan doğar diyen insanların lafına bakmayın. çünkü böyle konuşanlar ne bizi nede bebeğimizi umursayan insanlar değiller . her insanın vücudu farklı kimi 3 kg.kaldırır bebeğini düşürür kimi 20 kg kaldırır hiç bişey olmaz. Allahımız herkese bir akıl vermiş tedbirimizi alalım gerisi tabiki Allahımızın takdiri. İnşallah bizlere sağlıklı bebekler nasip eder. kendinize iyi bakın sağlıcakla kalın.a.s