Doğuma Hazırlık 1 yıllık anneden, yeni annelere öneriler :)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
dr browns 120 ml plastik olannını aldım.. cam daha mı iyi değiştirsemmi:
:2:

Ben de onu kullandım, BPA içermiyor bunlar bence sorun olmaz. cam olan daha sağlıklıdır elbet ama tutması zor, ağır oluyor çünkü..ve bebek çarpar falan düşer kırılır diye tercih etmemiştim camı

doktorlar ilk 3 ay sizin odanızda kalsın, sonra odası ayrılabilir diyor. bence bu seçeneği değerlendirin. sonuçta 3 aydan sonra en çok bi 3 ay daha sepeti kullanacaksınız, değer mi bilmem

anneler, buraya yazma sebebimi daha önce belirtmiştim. internette bilgi kirliliği oluyor, ben hem araştırıp hem tecrübe ettiklerimi paylaşıyorum sizinle.. çok arkadaş mesaj atmıştı, web sitesi kurmam için ama ben profesyonel düşünmüyorum. o nedenle hem hamilelik, hem doğum, hem de bebek bakımı ile ilgili ( ki göreceksiniz, süt artırma, emzirme, gaz sorunu, ek gıda vs) yazacak çok şey olduğundan bi blog açtım. www.anneakademi.blogspot.com.tr
isterseniz ordan takip edebilirsiniz, hepinizi ve meleklerinizi öpüyorum

Ne kadar güzel bilgiler vermişsin canım:) Şimdiden heyecanlanmaya başladım benim daha var ama insan heyecanlanıyor nasıl tamamlayacağım eksik bir şey olacak mı falan diye. Bu yüzden çok teşekkürler bizlere yardımcı olduğun için

Yazdıkça o günleri hatırlıyor mutlu oluyorum, zaman öyle hızla akıp geçiyor ki..blog için bakım notlarını yazarken aaa evet ya böyle olmuştu diyorum kendi kendime, aslında 1 yıl önce..ama sanki yıllar geçmiş gibi. o nedenle her anın tadını doyasıya çıkarın

faydalı bilgiler, bikaç şeyi not ettim 30.haftamda bile.
teşekkürler paylaştığın için...

hmm.. devamı var yani:) güzel, teşekkürler...
takip edeceğim...

devamı daha fazla aslında, yazacak ne çok şey varmış..hamileyken bir hastanede yoğun bir bakım eğitimi almıştım, onları deftere yazmıştım o zaman..şimdi bloğa geçiriyorum her gün bi parça :)

www.anneakademi.com yeni adresim. yazıları buraya taşıdım ve daha fazlasını yazacağım. sizden de merak ettiğiniz, kafanıza takılan soruları alırsam ona göre yazarım..yardım ve önerilerinizi bekliyorum

Emzirmeye hazırlık hamileyken başlar.. Önerilerime kulak verin hanımlar bana dua edeceksiniz.

Sağ salim doğumumuz gerçekleşmiş, sütüm gelmiş, bebeğim memeyi tutmuş, kendimi baya toparlamışım derken birde göğüslerimdeki çatlaklarlar ve yaralar belirmişti o dönem. Annelik acayip bir serüven hep biri biter biri başlar derlerdide inanmazdım.

Göğüslerdeki o tiz acının tarifi yok, çok rahatsızlık verimişti bana, emzirmek bir kabus haline gelmişti. Tam bebiş emmeye başlıyor süt bollaşıyor,acıdan ki ben çok az yaşadım memeyi oğlumun ağzına vermekten acayip korkar olmuştum, bebeğim emerken ağladığımı bile biliyorum. Neyseki bu durum bende çok az sürdü ama çevremde neler gördüm göğüs ucu kopma aşamasına gelenler bile vardı. Hamileyken 8. aydan itibaren sorun yaşamamak için göğüslerime her gün zeytinyağı ve lansinoh sürmüştüm. Hemşire bir arkadaşımın tavsiyesiydi. (Ayrıca susam yağına E vitamini ampülü kırıp göğüslere dairesel masaj yapmakta süt kanallarının açılmasını süt bezlerinin gelişmesini ve süt üretiminin artmasını sağlıyormuş. Satır arası bir bilgi ben bunu çok yapmadım annemin ve ablamın sütü boldu benimde öyle olacağanı düşündüm ama şimdi keşke yapsaydım diyorum.)

Emzirme harika bir süreç bebeğinizin gözünün içine bakarak aranızdaki bağı kuvvetlendirmenin harika bir yolu. Benim çatlaklarım bebeğimi doğru emzirememekten olmuştu. Göğsümün kahverengi kısmı ile değilde ucunu alıyordu kuzucum. Giderek artan acı ile başedemedim bir sürü tavsiye oldu ama tek fayda gördüğüm madecassol, bepanten krem, bepanten merhem ve çinko oksit kremi karışımı oldu. Karışımı sürdükten sonra göğüs pedi kapattım rahat bir emzirme sütyeni giydim 3 saat kadar emzirmedim. İyice yıkayıp temizlemek gerekiyor ılık suyla temiz bir tülbentle güzelce sildim. Oğlum emmeye başladığında inanamadım mucize gibiydi. Acı yok gibiydi. Bir kez daha kullandım karışımı bana yetti.
Mutlu emzirme için tavsiyelerim;
Emzirme pozizyonuna çok dikkat ettim göğsümü kahverengi bölümü ile bebeğime vermeye başladım. Emzirme sonrası ılık su ile silip kuruladım. Göğsümü sıkarak birkaç damla sütü meme başına sürdüm kurumusanı bekledim böylece havada almış oldu. Memelerin ilacı yine kendisinde aslında :) Zeytinyağı ile lansinohu her emzirme sonrası sürdüm ve göğüs pedi kullandım. Göğüsler emmeye alıştıkça, temizliğine kuru kalmasına ve bakımına dikkat ederek çatlak ve yara sorununu bir daha hiç yaşamadım. Hamilelik sürecinde emzirmeye hazırlanmanında önemini belirtmek isterim. Bol sütlü, acısız harika emzirmeler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belki doğum yapmışsınızdır bile Geç gördüm ve umarım sağlıklı bir gebelik olmuştur.. Bebek bakımı notlarımı blogda paylaştım bakarsanız belki işinize yarar anneakademi.com

Ayyy çok güzel faydalı bilgiler paylaşmışsın .. Tecrübeli bi anne olarak çoğu şeyi not ettim biz yaşımızdayız da :) ha bu arada çok teşekkürlerrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…