• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 yıldır süren vajinal enfeksiyonum BORİK ASİT sayesinde bitti

Pediatrinurse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Merhaba herkes faydalansın diye bende yaşadıklarımı ve BORİK ASİT sayesinde bu enfeksiyondan nasıl kurtulduğumu paylaşmak istiyorum. Bende yaklaşık 1yılı geçkin süredir bu enfeksiyonla savaşmaktaydım hayatımın hiçbir döneminde buna benzer bir olay yaşamadım, benimde belirtilerim yoğun akıntı(önce sıvı sonraları hep parçalı katı kalıp şekilde) ve kaşıntı ile birlikte başladı şikayetlerim akıntım okadar yoğunduki taşıp kıyafetimi kirletiyordu(günde 7-8kez günlük ped değiştiriyordum enfeksiyon yokken günde 1kez değiştirirdim) akıntım önce beyazdı daha sonra yeşile döndü ve aylarca kaşıntı ile boğuştum akıntı yeşile dönünce kötü kokuda başladı(çürümüş balık kokusu) ve kaşıntım çok şiddetliydi yara olup kanarcasına bir kaşıntıydı doktora gittiğimde kültür aldı ve sonuç candida çıktı mantar ilacı kullandım 2-3gün şikayetlerim geçti ama tekrarladı her 2haftada bir tekrarlıyordu özellikle mens sonrası artıyordu ve sürekli mantar ilaçları kullandım piyasadaki her çeşidini bu süreç yaklaşık 5-6ay sürdü daha sonra başka bir doktora gittim uzman bir doktordu bana bu enfeksiyonu eşimin bulaştırdığını candidanın yanında başka bir enfeksiyonun eşlik ettiğini söyledi yine mantar ilacı verdi kullandım yine tekrarladı ben artık bu candidanın yanında trikomonazis enfeksiyonunun eşlik ettiğini düşünüp antibiyotik kullandım kendi kafama göre antibiyotik sonrası kaşıntı ve tüm belirtilerim geçti fakat 2hafta sonra yine tekrarladı kaşıntım çok hafiflemişti ama öyle yara olurcasına bir kaşıntı daha olmadı sadece yoğun kokulu yeşil renkte parçalı kalıp gibi olan akıntım devam ediyordu artık psikolojik olarak çok yıprandım ve bir dönem tedaviyi bıraktım hiçbir ilaç uzun süreli etki etmediği ve tekrarladığı için eş tedavisi dahi olduk ona rağmen tekrarlıyordu bu şekilde 8-9ay sürdü bu süreç ve bu dönemde eşimin beni aldattığını öğrendim ve boşanma davası açtım kimseyi şüpheye düşürmek istemiyorum ama bu enfeksiyonu bana eşimin bulaştırdığını düşünüyorum gerçekten, bu süreçte tekrar tedaviye başladım boşanma davasından sonra 3ay boyunca ilaçlara rağmen yine tekrarladı enfeksiyonum artık ya bununla yaşamayı öğrenecektim yada başka yöntemler deneyecektim sonra forumda bir kişinin borik asit tedavisi ile iyileştiğini okudum hazırlanış şekline kadar anlatmıştı Allah razı olsun o kişiden o yazı olmasaydı böyle birşeyden haberim olmayacaktı, aslında 6-7ay öncesindede okumuştum bunu ama cesaret edemedim güvenemedim 1yıl boyunca piyasadaki ilaçlara rağmen geçmeyince son çare olarak borik asit denemeye karar verdim yurtdışındada kullanımının yaygın olduğunu ve kullananların çoğunun fayda gördüğünüde okuyunca hemen eczaneden saf borik asit tozu aldım int. Boş kapsül sipariş ettim 0 boyutlu olanlardan içini borik asit ile doldurdum 4gün boyunca her akşam 2kapsül şeklinde kullandım daha ilk kullanımda koku tamamen kesildi 3.gün akıntımdan eser yoktu 5.gün mens olunca ara verdim tekrar edeceğini düşündüm mens sonrası devam ederim dedim çünkü normalde mens dönemindede koku devam ediyordu yoğun şekilde ve mens bittikten 1-2gün sonra tekrarlıyordu akıntı ama bu sefer koku hiç olmadı mens bitti 1hafta geçti üzerinden ve ne koku ne kaşıntı nede o yoğun akıntı tamamen yok oldu (akıntı normalde her kadında olan normal düzeyde akıntı olurya o şekile döndü) ve ben hala inanamıyorum sadece 4gün kullandığım borik asit sayesinde 1yıldır kurtulmaya çalıştığım enfeksiyondan kurtuldum tabiki hala takip sürecindeyim tekrar edecekmi birdaha diye umarım etmez çünkü hayat kalitem tamamen çökmüştü depresyonda gibiydim bunu yaşamayan bilmez bu yüzden çözüm yolu arayanlar için belki kurtuluş olabilir diye paylaşmak istedim yaşadıklarımı. borik asit hazırlayan eczaneler varmış diye okudum ben vakit kaybetmemek için kendim yapmayı tercih ettim denemek isteyenler ona göre bir araştırma yapabilir ve olumlu sonuç alanlar lütfen buraya yazsın herkes bilgilensin.

Son düzenleme:
Back