• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 yaşında bebekle iftar

Cocuklu anneleri cok iyi anliyorum artik. Madem acik oynamiyorlar. Sende acik oynama . Corba plav ve kavurma yap. Asla ve asla cesit cesit yemekler yapma. Arkandan da konusuyorlarmis zaten . Hem konussalar nolcak .takma kafani hep konusurlar

Her ailede bu modellerden numunelik var demek ki. Bizde de kendisi çağırmadığı halde, Ramazan ayında Doğum yapacağım sene iftara çağırmadım diye ardımdan söz eden elti hanım vardı. Bir de abini iftara çağır çağır diye arkadan konuşan, iki bin kilometre uzaklıktaki kv.
Sanki biz görgü kurallarını bilmiyoruz , bebeğiz bize hatırlat.
Hayır madem oğullarına iftara çağır diye emir verebiliyorsun , neden diğer oğluna gelenine tek söz söyleyemiyorsun ?
Şu hayatta öğrendiğim tek şey; terbiyeli , edepli, kavgacı olmayan tiplere herkesin (kendi aileleri dahil) daha fazla yüklendiği. Ne diyelim mazlumun ahı bir şekilde alınıyor..
Siz de hiç oralı olmayın, ailenin safı sizi mi bulmuşlar ? Kendileri çağırsın , iftarda görgü kuralıdır , davet eden ardından davet edilir . Bunlar bir de kendisini zorla davet ettiriyor. Allah kolaylık versin, işiniz zor. Umarım kocanız sizden yana durur

Seni çok iyi anlıyorum benimde 11 aylık bebeğim var ve hiç oturmuyorum bile geçtim yemek yapıp misafir çağırmayı. Ama onlar yabancı değil ya madem sizinle birlikte iftar yapmak istiyorlar biri tatliyı biri bir ceşit yemek yapsın sizde çorbayı yaparsınız . Sizde böyle söyleyin bence tam yerinde :)

Eşimin ailesinde oruç tutan tek kişi benim. Ona rağmen bana iftara gelmek isterlerdi hep :)) geldilerde. Daha vahim durumda olanlarda var yani :-)
Oruç tutmayana saygım var ama oruçlu olmadığı halde iftar daveti bekleyene ben de kızıyorum.
Oruçlu değilsen iftarla işin ne?
Otur evinde,istediğin saatte ye yemeğini.
Allah size sabır versin bu tuhaf eş ailesiyle.

Her ailede bu modellerden numunelik var demek ki. Bizde de kendisi çağırmadığı halde, Ramazan ayında Doğum yapacağım sene iftara çağırmadım diye ardımdan söz eden elti hanım vardı. Bir de abini iftara çağır çağır diye arkadan konuşan, iki bin kilometre uzaklıktaki kv.
Sanki biz görgü kurallarını bilmiyoruz , bebeğiz bize hatırlat.
Hayır madem oğullarına iftara çağır diye emir verebiliyorsun , neden diğer oğluna gelenine tek söz söyleyemiyorsun ?
Şu hayatta öğrendiğim tek şey; terbiyeli , edepli, kavgacı olmayan tiplere herkesin (kendi aileleri dahil) daha fazla yüklendiği. Ne diyelim mazlumun ahı bir şekilde alınıyor..
Siz de hiç oralı olmayın, ailenin safı sizi mi bulmuşlar ? Kendileri çağırsın , iftarda görgü kuralıdır , davet eden ardından davet edilir . Bunlar bir de kendisini zorla davet ettiriyor. Allah kolaylık versin, işiniz zor. Umarım kocanız sizden yana durur
Kendi kayınvalidemi gördüm bi an 😅 o da bizden 15 saat uzaklıkta nerdeyse ama ordan burayı yoneltmeye kalkışır..şu kişi gelecek yemeğe alın şunlar gelecek oraya çaya alın , sanki kendi gelip yapacak herşeyi ev benim evim ama kimi alıp kimi almayacağımı söyler sürekli bana..ben de hıhı der geçerim çağırmam kimseyi😁

Misafir bereketiyle gelir derler. Mübarek ayda sevabina cagirin bence. Bebeginiz uyurken yemeklerinizi bitirebilirsiniz 1 günden birsey olmaz bence. Tabi istemiyorsaniz bisey diyemem. Bu ara da görümcenize de laf arasinda şu günde sana gelelim deyin gülerek. Ayrica iftara gelmek istiyoruz biraz sacma olmus zorla kendilerni davet ettirmisler sanki siz cagirmayi bilmiyosunuz

1yaşında yaramaz bir çocuğunuz olsa heryeri karıştıran durmayan, kaynananızı kayınpederinizi 4 görümcenizi ve çocuklarını iftara çağırır mısınız? Ve hiç yardımcınız yok. Eltime gitmezler ama bana gelmek için can atarlar. Yeni doğum yapmıştım 40ım çıkmıştı bana gelmek istediklerini aöylemişlerdi . Eşim ben çocuga bakarım sen hazırlarsn demişti öyle de oldu ama zaten çocuk çok yoruyor gece uyumuyor sabaha kadar ayakta . Lohusa depresyonundaydım bana iftara gelmek istediler kırmadım buyur ettm.

Eşim ev işlerinde hiç yardım etmez.
Çöp atmaya bile üşenir. Çöp çıkıyor diye söylenir . Ee tabiki çöp çıkacak ne yapalm?
Eşim markete gitmeye bile üşenir duş almaya ble üşenir dışarı gezmeye de çıkarmaz sadece telefonu alıp yatmayı sever

Bebeğimn Uyku düzeni yok bende sahura kadar oturuyorum eşimin işten gelmesnı bekliyorum. Bir de onlara salatasını,tatlısını,çorbasını,ana yemeğini,pilavını yapmak istemiyorum zaten küçük görümcem hariç onlar da çağırmıyor.

Her yıl emrivaki yapılıyor bana. Valla bilirsiniz insan yaramaz çocukla uğraşınca enerjisi kalmıyor. Ee bir de evin temizliği var düzenlemesi var. Onlar gittikten sonra da temizliği bulaşık yerleştirmesi ev süpürmesi var.

Zaten arkamdan konustuklarını duydum, yeni evliyken , perfect iftara çağırmadı diye. Bunu söyleyen görümcem de çağırmıyor kimseyi iftara çağırmıyor zaten ?

Hep gelinlerden hizmet bekleniyor.
Eşm 6 ay işsizdi zaten çalışmadı iş bulamadı . Borca girdik kirayı veremedk daha.Maddi sıkıntıdayız biz de evde çeşit yemekler yemiyoruz.

Ben çağırmasam da iftara gelmek istiyoruz diyorlar her sene aynı şey
Şimdi yine iftara gelmek istiyoruz derlerse ne diyeceğim

Ne demeliyim ne düşünmeliyim
Bilmiyorm . Benm ailem asla öyle emrivaki yapmazlar hatta annem kendin1 çeşit yapar getirir mutlaka . Çünkü çocuk çok yoruyor biliyor bunu
Walla ilkmdiyecektim ki bir kadın tut evini temizlet yarım gün yarım gümde sana mutfakta yardım etsin...ama eşim işsizdi malum hayatta çok pahalı...
İlki seni aradıkşarımda sizde bir çwşit getirin dersin ama baktın oda olmadı...
Yap bir çorba , tavuklu pilav birde tatlı...
Yaniocuğun var para kısıtlı bu kadar olur...
Nasıl olsa az yapsan da beğenmeyecekler çok yapsanda en azından az yapta ne canına yazık olsun nede bütçrn bozulsun....

İftarlar sevap için, birlikte olmak için, gelenekleri yaşatmak huzurlu mutlu olmak için değil mi? Yani sizinkinde hiçbiri kalmamış, çağırsan ne sevap kazanacaksın, ne huzurlu mutlu olacaksın. Hiçbir kazancın yok. O zaman ne diye kendini yıpratıyorsun? Çağırma, geliyoruz diyene de müsait değilim de. Kv sadece kendi ailesiyle gelecekse yani kv, kp, varsa bekar çocuk siz ne yiyorsanız onu yerler özel bir şey yapmaya gerek yok. Başkalarını da çağıracaksa hiç gelmesin.

Ouuu... Allah mekanını cennet etsin babanın 🙏🙏🙏 gerçekten çok terbiyesiz insanlar var. İyi dayanmışsin. Ben olsam muhtemelen kovar ve saldirirdim insanlara. Sanki kendileri hiç yaşamayacakmis gibi yaklaşıyorlar.. Allah boylelerine akıl, fikir , vicdan versin .
Valla kovdum zaten, ama yine kötü ben oldum. Acımı yaşamama bile izin vermediler. O yüzden madem konu sahibinin arkasından konuşacaklar, hiç iftar falan yapıp 10 çeşit yemek hazırlayıp maddi zorlukla kimseyi çağırmasın. Hak etmiyorlar

Valla kovdum zaten, ama yine kötü ben oldum. Acımı yaşamama bile izin vermediler. O yüzden madem konu sahibinin arkasından konuşacaklar, hiç iftar falan yapıp 10 çeşit yemek hazırlayıp maddi zorlukla kimseyi çağırmasın. Hak etmiyorlar
Öyle insanlar seni iyi anacaksa iyi anmasin zaten..uzak olsunlar.. kesinlikle katılıyorum. Sırf ramazan diye bu eziyeti çektirmek bence baslibasina ramazan ruhuna tesr

Zaten artik kendisine AGA diye hitap ediyorum 🙂👏 karı koca gıbı degiliz cok saçma. Çnkü eşim telefonuyla evli
Ev yemeği yemek isteyen yemek yapmayı bilecek, ütülü kıyafet giymek isteyen ütü yapacak , temiz çamaşır giymek isteyen çamaşır makinesini Dr çalıştıracak asacak da , temiz ev isteyen supurecek bunların cinsiyetle ne ilgisi var birisi bunu idrak edememiş beylere ve hanımlara anlatsa keşke.
Valla Allah kolaylık versin diyorum ne diyebilirim ki başka o ağa evlendi ağa oldu da sizin ne olmak için evlendiginizi düşünüyo acaba.

Gelmek isterlerse ne diyeyim kırıcı olmadan
Canım kırıcı olmadan dersinki gorumcene abla biliyorsun maddi açıdan çok zor durumdayız,çok isterim davet etmek ama inan hiç gücümüz yok.Bende çok bitkin ve yorgunum stres ve üzüntüden dolayı.Kusura bakma lütfen,insAllah seneye nasip olur de konuyu kapat Adam olan haklısın canım der,onlar seni çağırır.

İnsanların düşüncesizligi. Simdi insanlar bir corbaya felan razı olsalar neyise. Ama artık iftar sofralar öyle dolduruluyor ki. Insanlar artık ne koyucagini şaşırıyor. Allah kolaylık versin. İnsallah sıkıntılarıniz çabuk gecer
Değil mi?? Çorbası,iki çeşit ana yemek,pilav,tatlı,salata,et yada tavuk daha bide bizde mantı isterler.😤Mübarek davet sofrası oluyor hem maddi hem manevi külfet.Ama bak bir arkadaşım var ilahiyat mezunu gittiğimizde çorba,yemek,pilav,salata olur.Gule eğlene yeriz sohbet ederiz.Ayni şekilde bende onu çağırırım.Ama bazı akrabalar karın doyurup sohbet etmeye değil,sanırsın restoranta geliyorlar.😡

se
1yaşında yaramaz bir çocuğunuz olsa heryeri karıştıran durmayan, kaynananızı kayınpederinizi 4 görümcenizi ve çocuklarını iftara çağırır mısınız? Ve hiç yardımcınız yok. Eltime gitmezler ama bana gelmek için can atarlar. Yeni doğum yapmıştım 40ım çıkmıştı bana gelmek istediklerini aöylemişlerdi . Eşim ben çocuga bakarım sen hazırlarsn demişti öyle de oldu ama zaten çocuk çok yoruyor gece uyumuyor sabaha kadar ayakta . Lohusa depresyonundaydım bana iftara gelmek istediler kırmadım buyur ettm.

Eşim ev işlerinde hiç yardım etmez.
Çöp atmaya bile üşenir. Çöp çıkıyor diye söylenir . Ee tabiki çöp çıkacak ne yapalm?
Eşim markete gitmeye bile üşenir duş almaya ble üşenir dışarı gezmeye de çıkarmaz sadece telefonu alıp yatmayı sever

Bebeğimn Uyku düzeni yok bende sahura kadar oturuyorum eşimin işten gelmesnı bekliyorum. Bir de onlara salatasını,tatlısını,çorbasını,ana yemeğini,pilavını yapmak istemiyorum zaten küçük görümcem hariç onlar da çağırmıyor.

Her yıl emrivaki yapılıyor bana. Valla bilirsiniz insan yaramaz çocukla uğraşınca enerjisi kalmıyor. Ee bir de evin temizliği var düzenlemesi var. Onlar gittikten sonra da temizliği bulaşık yerleştirmesi ev süpürmesi var.

Zaten arkamdan konustuklarını duydum, yeni evliyken , perfect iftara çağırmadı diye. Bunu söyleyen görümcem de çağırmıyor kimseyi iftara çağırmıyor zaten ?

Hep gelinlerden hizmet bekleniyor.
Eşm 6 ay işsizdi zaten çalışmadı iş bulamadı . Borca girdik kirayı veremedk daha.Maddi sıkıntıdayız biz de evde çeşit yemekler yemiyoruz.

Ben çağırmasam da iftara gelmek istiyoruz diyorlar her sene aynı şey
Şimdi yine iftara gelmek istiyoruz derlerse ne diyeceğim

Ne demeliyim ne düşünmeliyim
Bilmiyorm . Benm ailem asla öyle emrivaki yapmazlar hatta annem kendin1 çeşit yapar getirir mutlaka . Çünkü çocuk çok yoruyor biliyor bunu
sen onları ara ve hepsine tek tek arka arkaya kaynananlara görümcelerine iftara size gelmek istiyorum de bir kaç gün yemek derdin olmaz hazır yersin :)

Çağırma,gelmek isteyeni de kabul etme.Bu sene uygun degiliz,durumu biliyorsunuz de..

Çocugumun uyku saati hiç belli değil zaten malesef. maddi sıkıntımız var Geçen ayın kirasını veremedk eşim daha maas almadı işszdi. Ayrıca borcumuz var. Çoğu şeyi kredi kartından aldk. Şmdi sofrayı da güzel kurmak lazım herkes oruçlu. Bir çorba ile de olmaz.
Güzelim sen de biliyorsun ki senin eşin sana o sofrayı kurduracak ve ailesine "iftar daveti veren evlat" olacak. Yeni doğum yapmış ve kirkin cikali birkaç gün olmuşken sana sofralar hazirlatan adam şimdi bebeğin bir yaşında mi sana empati gösterecek? Bence sen kendi kendini hiç doldurma ve sonunda huzursuzlukla yapmak zorunda kalacagin şey için en başından direnme.Aylarca issiz kaldığını da evin kirasının ödenmediğini de esin senden iyi biliyordur eminim ki

Back
X