- 19 Temmuz 2024
- 88
- 75
- 23
-
- Konu Sahibi Kkitaplarvekedilerr
Merhaba hanımlar. Başlıktan anlayacağınız üzere 1 yaşında çocuğum var. Uyku ve beslenme düzenimiz berbat. Son dönemler de asla gece 2-3den önce uyumuyor, gece çok sık uyanıyor ve gündüz de tam uyanması haliyle 12-1 buluyor. Daha çok erken olmasına rağmen uzun süredir de öğlen uykularımız teke düştü. Öğlen 4 gibi uyuyor 5-6 gibi uyanıyor ve gece de çok geç uyuyor. Erken yatırmayı başarabilsem bile (11 civarı) mutlaka 1 saat uyuyup uyanıyor. Geç kalktığımız için ara öğünümüzde 2 ye düştü. Kahvaltı ve akşam yemeği. Öğleye fırsat olmuyor. Gece geç saatlerde genelde bir öğün daha yapıyoruz. Ve asla doğru düzgün bişey yemiyor. Tabağını bitirmesi çok nadirendir. Süreklii emmek istiyor. Abartmıyorum 20 dakika da bir hatta bazen 10 dakikayı buluyor. Memeyi emzik sanıyor artık. Ve gün boyu aşırı derece de huysuz sürekli mızmızlanıyor. Gün boyu uslu durduğu zaman 1 saat bile değildir. 4 yaşında bir oğlum daha var ve inanın tüm düzenim alüst olmuş durumda. Emzirmeyi bırakmalı mıyım sizce? Yemeği ve uykusu düzene girer mi? Bi yandan da çok küçük olduğunu düşünüyorum içim sızlıyor ama böyle de çok bozuk bi düzen içinde oluyoruz. Napacağımı şaşırdım, aynı durumu yaşayan ve atlatan tecrübeli annelerim lütfen bana yardımcı olur musunuz?
Daha çok erken... Temel sorun bence uyku saatleriniz ve gece beslenmesi. Sabah uyanma saatimi erkene almalısınız ve öğle uykusuna daha erken yatmalı.mesela sabah 7 gibi uyansa öğlen 12 civarı uyumalı. Aslında şu an 2 uyku yapar ama tek yapıyorsa da erken uyanmalı.4 te öğle uykusundan uyanan çocuk gece zor uyur ya da uyumaz. O yaş için uyku aralıklarını araştırın erken uyandırın birkaç gün zorlanıp alışır ve gece beslenmesini kesin.gündüz ek gıdayı yedikten sonra emzirin.Merhaba hanımlar. Başlıktan anlayacağınız üzere 1 yaşında çocuğum var. Uyku ve beslenme düzenimiz berbat. Son dönemler de asla gece 2-3den önce uyumuyor, gece çok sık uyanıyor ve gündüz de tam uyanması haliyle 12-1 buluyor. Daha çok erken olmasına rağmen uzun süredir de öğlen uykularımız teke düştü. Öğlen 4 gibi uyuyor 5-6 gibi uyanıyor ve gece de çok geç uyuyor. Erken yatırmayı başarabilsem bile (11 civarı) mutlaka 1 saat uyuyup uyanıyor. Geç kalktığımız için ara öğünümüzde 2 ye düştü. Kahvaltı ve akşam yemeği. Öğleye fırsat olmuyor. Gece geç saatlerde genelde bir öğün daha yapıyoruz. Ve asla doğru düzgün bişey yemiyor. Tabağını bitirmesi çok nadirendir. Süreklii emmek istiyor. Abartmıyorum 20 dakika da bir hatta bazen 10 dakikayı buluyor. Memeyi emzik sanıyor artık. Ve gün boyu aşırı derece de huysuz sürekli mızmızlanıyor. Gün boyu uslu durduğu zaman 1 saat bile değildir. 4 yaşında bir oğlum daha var ve inanın tüm düzenim alüst olmuş durumda. Emzirmeyi bırakmalı mıyım sizce? Yemeği ve uykusu düzene girer mi? Bi yandan da çok küçük olduğunu düşünüyorum içim sızlıyor ama böyle de çok bozuk bi düzen içinde oluyoruz. Napacağımı şaşırdım, aynı durumu yaşayan ve atlatan tecrübeli annelerim lütfen bana yardımcı olur musunuz?
Merhaba benim de 1 yaşında oğlum var ve beslenmesi aynı bu düzendeydi sürekli emmek istiyordu emdiği için iştahı kapanıyor ve yemiyordu. Bir de emerek uyuyor geceleri emmek için sık sık uyaniyordu. Kendi başına uyumayı öğreterek çözüm buldum ben. Zor bir süreç ama istikrarlı olursanız 3 günde alışıyorlar. Saatlerinizi ayarlamalısınız önce çok geç yatıp geç kalkıyor. Bunu Sabah ilk emmek için uyanmasında onu kaldırarak yapabilirsiniz, zor olacaktır mizmizlanacaktır mutlaka ama dışarı çıkarabilirsiniz minimum 2 saat oyalalamaya çalışın iyice uykusu geldiğinde yatırın o ilk uykusu olsun. Bir de uyanır uyanmaz emzirmeyin önce kahvaltı yapsın reddediyorsa bırakın bi yarım saat sonra tekrar teklif edin ama emzirmeyin. Ben bu şekilde çözüm buldum. Acıkınca yiyorlar ama emerse yemiyor ve doymadığı icin de tekrar sık sık emmek istiyor. Gece emzirmeyi kestim şimdi mis gibi uyuyor. Günde 3 4 kez emiyor sadece. Şu ara iştahı eskisi gibi değil genel olarak, o da 1 yaşta olabiliyormuş diye normal karşılıyorum. Bu şekilde yaparsanız bir haftada falan düzen kurarsınız inşallahMerhaba hanımlar. Başlıktan anlayacağınız üzere 1 yaşında çocuğum var. Uyku ve beslenme düzenimiz berbat. Son dönemler de asla gece 2-3den önce uyumuyor, gece çok sık uyanıyor ve gündüz de tam uyanması haliyle 12-1 buluyor. Daha çok erken olmasına rağmen uzun süredir de öğlen uykularımız teke düştü. Öğlen 4 gibi uyuyor 5-6 gibi uyanıyor ve gece de çok geç uyuyor. Erken yatırmayı başarabilsem bile (11 civarı) mutlaka 1 saat uyuyup uyanıyor. Geç kalktığımız için ara öğünümüzde 2 ye düştü. Kahvaltı ve akşam yemeği. Öğleye fırsat olmuyor. Gece geç saatlerde genelde bir öğün daha yapıyoruz. Ve asla doğru düzgün bişey yemiyor. Tabağını bitirmesi çok nadirendir. Süreklii emmek istiyor. Abartmıyorum 20 dakika da bir hatta bazen 10 dakikayı buluyor. Memeyi emzik sanıyor artık. Ve gün boyu aşırı derece de huysuz sürekli mızmızlanıyor. Gün boyu uslu durduğu zaman 1 saat bile değildir. 4 yaşında bir oğlum daha var ve inanın tüm düzenim alüst olmuş durumda. Emzirmeyi bırakmalı mıyım sizce? Yemeği ve uykusu düzene girer mi? Bi yandan da çok küçük olduğunu düşünüyorum içim sızlıyor ama böyle de çok bozuk bi düzen içinde oluyoruz. Napacağımı şaşırdım, aynı durumu yaşayan ve atlatan tecrübeli annelerim lütfen bana yardımcı olur musunuz?