1 yas bebeklerimiz

Hayvansevgisi

Canım Evlatlarim
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2017
170
195
26
1 yas bebeklerimize
Ek gıda olarak neler yediyosunuz ?
Anne sutunden veya mamadan kestiniz mi ?
Eğitici olarak neler yapiyosunuz ?
Nasıl oyunlar oynatiyosunuz ?
Uyku durumu nasıl ?
Yürümesi konuşması nasıl ?

Bilgilerimiz i paylaşalım

Kızım 11 aylik 1 bucuk aydir yuruyor.cok istahli bir bebek degil kahvalti sevmiyor corba cesitleri tuketyor bu aralar cok agresif napcam bilmiyorum hicbir zaman vurmadim kimsedede gormedi tek basima büyutuyorum vurma aliskanligi oldu

Kızım 11 aylik 1 bucuk aydir yuruyor.cok istahli bir bebek degil kahvalti sevmiyor corba cesitleri tuketyor bu aralar cok agresif napcam bilmiyorum hicbir zaman vurmadim kimsedede gormedi tek basima büyutuyorum vurma aliskanligi oldu
Vurma alışkanlığı çocukların genelinde var çizgi filimlerinden aile den etraftan görerek bazende içindeki siniri atmak için yapıyolar iştah için kilosuna dikkat edin kilosu norman olduktan sonra az da yese sorun degil eğer anne sutu alıyorsa veya mama o doyuruyordur iştahını için onun seveceği yemekler yaparsanız zamanla açılır ben kızıma hep sevdiği şeyler yapiyorum ara ara yeni tatlar veriyorum sevmezse sevdiği yemeğe karıştırıyorum mesala bezelye sevmiyosa pilavına katiyrum yiyor pilavı sevdiği için ve sizle sofraya otururun sizi yerken görünce de iştahı açılır oda yemek ister :)

Uyku sorunu varsa yatmadan muhallebi pirinç pilavı gibi tok tutacak şeyler yediriseniz daha çok tok tutar ben kızıma makarna yada eline muz veriyorum yatmadan o tutuyor böylece gece fazla emmeye kalkmıyor agresifliği dişten de olabildi dışını kasiyacagi şeyler verin gün içinde canı yanıyor olabilir

Her uyanma sebebi açlık değildir. Oda sıcaklığı, ıslak bez, gaz, rüya gibi birçok farklı nedene bağlı olarak uyanabilir. Onu sakinleştirdiğinizde yeniden uykuya dalabilir. Eğer her uyandığında onu beslerseniz, beslenme ve uykuyu ilişkilendirir ve bunu her uyandığında talep eder. Fazla beslenmek ise gaz gibi sonuçlar yaratır ve daha çok uyanmasına sebep olur. Neticede bu bir kısır döngüye ve hem bebek hem de anne için çile dolu uykusuz gecelere sebep olur.

Bebekler uykuya dalmak için bir geçiş objesini kullanarak kendilerini güvende hissederler. Bu emzik, uyku arkadaşı, annesinin saçı ya da memesi olabilir. Bu geçiş objesi sizden bağımsız bir obje olursa her uyandığında ona saçınızı, elinizi, memenizi vermek zorunda kalmazsınız. Bu yüzden doğumdan itibaren kokusuna alışabileceği bir obje, tülbent ya da uyku arkadaşını yatağına koyabilirsiniz.

kizim 1 yasinda ek gida olarak hemen hemen herseyi yiyor
bu aralar biraz degisiklik var yemesinde ooyun oynayarak falan zorla yediriyorum yaklasik 1 aydir
tek elinden tutunca yada bir yerlere tutunarak yuruyor desteksizde 4 5 adim atiyor
oyun olarak siselere makarna falan attiriyorum doldur bosalt yapiyoruz
geometrik sekilli oyuncaklari dogru yerlere takmaya calisiyor
pet sise kapaklarini yerine takmaya calisiyor legolari ust uste takabiliyor
saklambac oynuyoruz
komut veriyorum kapiyi ac kapat gibi
konusmada anne baba gel git ciss bivv mama hal (hala) aç bunlar disinda anlamadigim bir dille dedikodu modunda
4.aydan beri aksam 7 en gec 8 de yatar sabah 6.45 de kalkar son 1 aydir gece beslenmesi bitti
gunduzleride artik tek uyku yaklasik 2 2.5 saat civari

bu aralar biraz degisiklik var yemesinde ooyun oynayarak falan zorla yediriyorum yaklasik 1 aydir
tek elinden tutunca yada bir yerlere tutunarak yuruyor desteksizde 4 5 adim atiyor
saklambac oynuyoruz
konusmada anne baba gel git ciss bivv mama hal (hala) aç bunlar disinda anlamadigim bir dille dedikodu modunda
4.aydan beri aksam 7 en gec 8 de yatar sabah 6.45 de kalkar son 1 aydir gece beslenmesi bitti
Maşallah benim kizim da 1 yaşında ama gece 2 kere kalkar yürüyebiliyoruz konuşmamız da güzel yaşına göre kelimeler çıkartıyor aynı sizin gibi mama anne hala abi abla teyze anneanne su gibi şeyler oyun olarak daha çok bizim yüzümuzle oynamak dövmek öpmek samlambacc gibi oyjnlari beraber oyuncaklarıyla kendi başına oynuyor

saklambac oynuyoruz
Gece beslenmeyi nasıl kestiniz ne yaptiniz

Kızım 1 yasinda 1.5 aydir yuruyo
Meme bagimlisi ek gida cok az yiyo tibbi mama bile aldik ama yok
Aktivite masasi falan var ama yasak seyler ilgisini cekiyo kitap okumak istiyorum pek ilgisini cekmiyo daha cok kitaplari kemirmeye odakli su an :KK66:
Şu aralar hasta uykularimiz biraz sorunlu
Konusma dersen kendi kendine soyleniyo ama henuz anlamiyoruz babaaaa dedeee soyluyor kopekler ne diyo diyince havhav kuslar ne diyo diyince cikcik diyo kulagini sorunca gosteriyo opucukler atiyo mama hazirlayalim diyince mutfaga gidiyo ama mamalari da bi yese :KK66:
Allah butun evlatlarimizi korusun

Kızlar çocuklara nasıl bir yemek yapiyosunuz bizimki bu aralar çok seçici oldu ne yapsam yemiyor bide hasta olunca çorba dan bask a bisey yemiyor çorbayla 2 kaşık anca emzirmeden keseli 2 ay oldu ilk zamanlar güzeldi yemesi şimdi bu zamanlar hiç yok ve hemen hastalaniyor ne gibi tarifler onerirsiniz

X