• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 yaş bebek kilosu

meyhos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2024
4
0
1
25
Merhaba kızlar bebeğim kız 13 aylık olacak erken doğdu 2.240 gram şuan da 8.400 kilosu ve ben zayıf mı diye endişe ediyorum sıcaklardan falan çok yemiyor zayıflıyor gibi geliyor bana ya da çevre etkiliyor sanırım beni sizce de zayıf mı sizlerin bebişler kaç kilo ve kilo alması için ne yapmalıyım?

Sagligi yerinde ise hic takilma. Zaten büyüdükçe ilk aylarda ki gibi kilo alimi yogun olmayacak.hele bide yürüme ve hareketlilik başladıysa tamamdir. Surekli hareket etmekten kilo aldiklarj yok. E havalar sicak cocuklar da hakli olarak istahsizlik olabiliyor. Cevredekiler kilo alsa kilolu der yemese zayif der bosver onlar her durumda bi sey bulur konusmaya. herseyi bildiklerini iddia ederler halbuki hadlerini bilseler de anneleri rahat bıraksalar yetecek.. doktoru sagliginda bi sorun görmedikçe ciddi bi kilo kaybı yada düşüklüğü görmedikçe birak akışına illa yiyecekler

Merhaba kızlar bebeğim kız 13 aylık olacak erken doğdu 2.240 gram şuan da 8.400 kilosu ve ben zayıf mı diye endişe ediyorum sıcaklardan falan çok yemiyor zayıflıyor gibi geliyor bana ya da çevre etkiliyor sanırım beni sizce de zayıf mı sizlerin bebişler kaç kilo ve kilo alması için ne yapmalıyım?
Canım benim bebem 12 aylık buguntartildi 10 kg ama önemli olan sağlıklı olması. Yağ bjrikince vücutta ne olacak. Sen doktoru dinle.

Sagligi yerinde ise hic takilma. Zaten büyüdükçe ilk aylarda ki gibi kilo alimi yogun olmayacak.hele bide yürüme ve hareketlilik başladıysa tamamdir. Surekli hareket etmekten kilo aldiklarj yok. E havalar sicak cocuklar da hakli olarak istahsizlik olabiliyor. Cevredekiler kilo alsa kilolu der yemese zayif der bosver onlar her durumda bi sey bulur konusmaya. herseyi bildiklerini iddia ederler halbuki hadlerini bilseler de anneleri rahat bıraksalar yetecek.. doktoru sagliginda bi sorun görmedikçe ciddi bi kilo kaybı yada düşüklüğü görmedikçe birak akı

Haklısınız.Sağlığı falan yerinde tüm değerlerine kemik yapısına vs baktırdım bir şey çıkmadı Allah'a çok şükür doğduğu kiloya göre katedilen yol ve kilosu çok iyi durumda.

Canım benim bebem 12 aylık buguntartildi 10 kg ama önemli olan sağlıklı olması. Yağ bjrikince vücutta ne olacak. Sen doktoru dinle.
Doğru söylüyorsunuz çevredekiler kendilerini doktorlardan daha iyi bilir gördükleri için herşey de bir yorumları oluyor ister istemez sorgulama gereksinimine giriyorum.

Doktorlar bebeklerin 5-6 aylik doğum kilosunun 2 katına 1 yaşında 3 katına çıkmasını bekliyor. yeterli görüyorlar. Sizde çıkıp geçmişiniz. Normal kilosu. Doğum kilosuna göre artışı önemli olan. 😉Sağlığı yerindeyse problem yok. Ben ek gıdaya başladığımdan beri muz tahin pekmez hurma avakado bunlardan vermeye çalıştım. Tavsiye ederim

Back