Çocuk Hastalıkları 1 yaş bebeğimin nefessiz kalması

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Serenad_

Guru
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2013
1.273
1.217
333
Merhaba hanımlar 13 aylık bebegim var bugün gün içinde 3 kez ağlarken katılıp kaldı, çok korktum yarın doktora da götüreceğim ama yine olursa ve kendine gelemezse diye çok korkuyorum. Yürürken düşüyor cani yanıyor sanirim ve sesi gidercesine ağlayıp morardı ve 20 30 saniye surdu ama bana saatler geçti gibi geldi.

Konu hakkında bilgisi olan var mı lütfen başına gelenler, bilgisi olanlar yazsın. Doktorumuza söyledim bazı çocuklar da olabiliyor yarın getirin dedi cok acil bir durum degil dedi ama ben çok endişeliyim

Ağlamaya bağlı katılma nöbetidir bebeklerde olur genelde aileleri çok korkutur ama altından bir şey çıkmaz endişelenecrk bir durum yok gibi ama yine de doktora gidin içiniz rahat esin

Of kiyamam yaa, çok zor ve insani çaresiz bırakan bişey.
Oğlum hasta olduğunda böyle ağlar, uykusunda çok öksürüp uyansa kendini boğacak kadar ağlar..
Kimi çocuk da oluyor, mizaç sanırım.

Düşme, korkma Dr hastalık gibi durumlara karşı aşırı hassas oluyorlar.
Çaresini bulursanız yazarsanız sevinirim.

Merhaba hanımlar 13 aylık bebegim var bugün gün içinde 3 kez ağlarken katılıp kaldı, çok korktum yarın doktora da götüreceğim ama yine olursa ve kendine gelemezse diye çok korkuyorum. Yürürken düşüyor cani yanıyor sanirim ve sesi gidercesine ağlayıp morardı ve 20 30 saniye surdu ama bana saatler geçti gibi geldi.

Konu hakkında bilgisi olan var mı lütfen başına gelenler, bilgisi olanlar yazsın. Doktorumuza söyledim bazı çocuklar da olabiliyor yarın getirin dedi cok acil bir durum degil dedi ama ben çok endişeliyim

Esim olurmus kiyamam korkmayin
1 yas kucuk kiz kardesi var esim ne kdr usluysa o o kdr kudurukmus:D
Abii hadi dovuselim diye ustelermis baba da kara kusak karateci :D
Bir gun cok cosmuslar kv elinde bicak iceri gelmis yemek yapiyormus birakmadan iceri gelmis
Esim gorunce agla agla hastahaneye zor gitmisler
Cok sık olurmus cocuk bu aglar ama insan korkar tabi haklisiniz nasil aglamadan buyurki onun dert anlatma sekli

Evet cocuklarin çoğunda oluyor. Nefessiz kaliyor ama korkacak bisey yok bebek ama nefesini nasil ayarlayacagini otomatik olarak bilirler. Siz sadece oyle bir durumda her ihtimale karsi yuzune hafifce ufleyin bebeginiz nefes alacaktır. Zaten doktorunuzda ayni seyleri söyleyecektir.

Evet cocuklarin çoğunda oluyor. Nefessiz kaliyor ama korkacak bisey yok bebek ama nefesini nasil ayarlayacagini otomatik olarak bilirler. Siz sadece oyle bir durumda her ihtimale karsi yuzune hafifce ufleyin bebeginiz nefes alacaktır. Zaten doktorunuzda ayni seyleri söyleyecektir.
Aynı anda aynı tavsiyeyi yazmisiz 😂😂

Doktora sorarsiniz zaten ama mutlaka bbeklerle cocuklarla ilgili ilk yardim ogrenmeliyiz youtube da var

Esim olurmus kiyamam korkmayin
1 yas kucuk kiz kardesi var esim ne kdr usluysa o o kdr kudurukmus:KK70:
Abii hadi dovuselim diye ustelermis baba da kara kusak karateci :KK70:
Bir gun cok cosmuslar kv elinde bicak iceri gelmis yemek yapiyormus birakmadan iceri gelmis
Esim gorunce agla agla hastahaneye zor gitmisler
Cok sık olurmus cocuk bu aglar ama insan korkar tabi haklisiniz nasil aglamadan buyurki onun dert anlatma sekli
Evet bazı çocuklarda baya oluyormus çok korkutucu bir durum saniyeler geçmiyor

Benimki bebekken çok ağlardı katıla katıla nefesi giderdi. Bir arkadaşım o an suratına üfle hafiften geri nefes alır dedi. Bende uyguladım anammmmm o üfleme ne büyük nimetmis zamanla unuttu tabi şuan öyle bir durumu yok.
Kac yaşındaunuttu acaba sık yapar mıydı

Benim kizim katiliyor. Duzenli demir kullaniyoruz. Eeg cekilmesi gerekir norolojik degil ise davranissaldir. Fakat eeg temiz ciksa bile ayda 4 u geçerse tekrar gelin demisti bize norolog. Bir gunde 3 katilma cok fazla mutlaka cocuk norologu ile gorusun.

Benim kizim katiliyor. Duzenli demir kullaniyoruz. Eeg cekilmesi gerekir norolojik degil ise davranissaldir. Fakat eeg temiz ciksa bile ayda 4 u geçerse tekrar gelin demisti bize norolog. Bir gunde 3 katilma cok fazla mutlaka cocuk norologu ile gorusun.
Kaç yaşında kiziniz bende demire tekrar başlayacağım doktoru ile görüşüp. 3 4 yaşında en geç 6 yaşta bitiyormuş

Benm abm öyleymş.. hatta annem birgün öldü sanmş ama düzelmş hemen.. Eşim de öyleymş..

Benim küçük kızımda ara ara yapıyır zaten çok kolay ağlar ben kucağıma alıp çok hafif bir şekilde yukarıya aşağıya hareket ettiriyorum yani karışmasın dili kaçmasın boğazına diye şarkı söylüyorum dikkati dağılsın diye. Ama hoplatmak değil bakın sakince biraz hareket ettirmek o zaman geçiyor bebek hemşiresi demişti bunu bana ayrıca ağzına üfleyin yazanlar var yapmayın onu ters tepebilir doktorunuz baksın ama nedenini bilmiyorum sadece bizde yaşıyoruz kolay ağladığı için diye düşündümben çok ağlar küçük kızım çünkü

Back