İlköğretim Yorum ve Soruları 1. Sınıfta sınıf ve okul değişikliği

Bunlar okuma yazma öğrenecek pekiştirecekler k harfindeler hızlı olması şart deil ama pekiştirmede zayıf ne yazıkki

Yani kabul etmesek de sınava geleceğe hazırlanmalı ayrıca ödev çocuktaki sorumluluk bilincini geliştirir ödevsiz olmaz şunu tekrar edin diye ödevde Olmaz pekiştirmek geliştirmeli ilgi çekmeli sen şahsen yapıyor musun?evet tabiki fazlasıyla

Bana öğretmeniyim evet ödev konusunda şöyle ne unutturacak kadar az ne bıktıracak kadar çok çünkü çocuklar için ödev yoksa tekrar da yok acil durumlarda okulda yok öğretmenimiz geçen benim kızın dişini kırmışlar öğretmeni yok gibi şeyler

ama işte nerede kırmışlar ya da nasıl

yani teneffüste kırıldı ise o katın sorumlu nöbetçi öğretmeni bakacak

oğlumun arkadaşının parmaklarını bir başka sınıftan bri çocuk bahçede kırmış

hem de hataen üzerine basıp vs değil eliyle

nöbetçi öğretmen elinden almış ama o bahçenin öbür ucundan gelinceye kadar olan olmuş işte

kendi öğretmeni nerede mi imiş öğretmenler odasında

olayı haber verince koşup gelmiş annesini aramışlar vs vs

zira öğretmenin de teneffüsü o da çay içecek çiş yapacak

ki siz öğretmensiniz bunu size söylemek benim haddim değil

tekrara gelince evet gerekli ama günde 9 saat okulda olan aynı harfleri defalarca yazan çocuğa o harflerden 3 satır daha yazdırmak tekrar olmuyor işkence oluyor

onun yerine bir hikaye okusak kendi de değil daha yılın başı anne baba okusa bile daha faydalı bence

evde ders çalışsın sorumluluk olduğunu bilsin derseniz haklısınız

kısa kısa bir şeyler verilip bu senin sorumluluğun denilebilir.

İşte bende onu bıktırmasın ama unutturmaması da lazım okulda yok ne güzel velisin sen öğretmeni böyle güzel savunan görmedim beni de çok sever velilerim ama böyle savunanım yok

Herkese merhaba 1. Sınıfta okuyan bi kızım var.Ama öğretmenimiz sevmedim ben .dikkatli olalım ben.kızım seviyor ama öğretmenimiz biraz umursamaz bu arada bende öğretmenim. Ve ilgisizliğin sonunun ne olacağını ben tahmin edebiliyorum ama kızım çok mutlu öğretmenini değiştirmek istiyorum ama bu büyük bi değişiklik ve herşeyi düzeltmek isterken berbat etmek istemiyorum.
şu anlatımınızdan öğretmen olmanıza şaşırdım kusura bakmayın

amma çok ama ama var diğer yorumlarınızda da çok cümle düşüklükleri..

Oğlunun öğretmeni sayfalar dolusu ödev veriyordu. Çünkü okulda hic birşey yapmiyorlardı. Okul kitapları defterler bombostu. Birde 5.5 yaşında başlamıştı. Gece yarısına kadar oğluma okuma ve yazma öğretmeye çalıştım. Birkac gün okula gittiğimde öğretmen yarım saat 15 dal hep geç geldi. Aynı şeyleri başkalarına söyledi. 1. Sınıfın sonunu zor ettim. Çocuğumu hemen alıp başka okula verdim. Cok da iyi oldu. Yani buna en iyi kararı siz verirsiniz.

İnternetten KARAR
şu anlatımınızdan öğretmen olmanıza şaşırdım kusura bakmayın

amma çok ama ama var diğer yorumlarınızda da çok cümle düşüklükleri..
internetten yazıya bakarak karar verdiysen bende sana saygı duyarım.otobüsteyim kalabalık ve ayaktayım bi daha düşün hatta şans olsa dersime alsam çünkü eleştiriye gelişmeye açık bi öğretmenim.

Bizim öğretmenimiz biraz fazla veriyordu geçen sene 1.siniftayken..
Hergun 4 sayfa fotokopi arkalı önlü,ayrıca kaynak kitaptan 2ser sayfa...
Ben cinnet geçiriyordum bazen çocuklar ne.yapsin? :işsiz:
Ama bu sene daha kaynak almadık,okulun ikinci gününden beri hergun 2 sayfa fotokopi veriyo tabiki geçen senenin yanında hiçbişey :deli:
Bakalım ilerledikçe görücez..

İnternetten KARAR
internetten yazıya bakarak karar verdiysen bende sana saygı duyarım.otobüsteyim kalabalık ve ayaktayım bi daha düşün hatta şans olsa dersime alsam çünkü eleştiriye gelişmeye açık bi öğretmenim.
eleştiriye açık olduğunuz belli!!
burası geniş bir platform ve böyle şeyler sevilmez topluluk okuyor çünkü
keşke daha sakin bir zamanda yazsaydınız

Bence öğretmenle ilgili endişeleriniz yersiz. Evde bir ton ödev yapsanız da hiç yapmasanız da eninde sonunda kızınız diğer yetişkinler gibi okuma yazma ve 4 işlem yapabiliyor olacak. Bunu diğerler çocuklardan önce ya da sonra yapması, dakikada yaşıtlarından şukadar kelime fazla okuyabiliyor olması, genel olarak yaşamında hiçbir pozitif değişikliğe yol açmayacak. Anladığım kadarıyla kızınız için en iyisini isteyen hırslı bir annesiniz, o zaman hazır ikinizinde boş zamanı varken gereksiz ödev yükü peşinde koşmak yerine çocuğunuzu ileride ona fayda sağlayabilecek bir sanat ya da spor dalına yönlendirin. İlerleyen aylarda çocuğun akademik anlamda yaşıtlarından geride kaldığını hissederseniz öğretmenle iletişime geçer önerdiği kaynakla birlikte ekstra çalışmalara başlarsınız. Daha eğitim hayatının ilk ayını tamamlamışken çok gereksiz talepler bunlar. Çocuğun nekadarlık çalışmayla neyi başarabildiğini görme imkanınız olmamıştır ki henüz.

İşte bende onu bıktırmasın ama unutturmaması da lazım okulda yok ne güzel velisin sen öğretmeni böyle güzel savunan görmedim beni de çok sever velilerim ama böyle savunanım yok

Kimseyi özellikle savunmuyorum ki olması gereken yönünde yazıyorum

Sevmek sevmemek değil ki konu

Bu arada mesleğim de savunmak herkes itina ile savunulur

Arkadaşlar vazgeçtim saçmaladığımı farkettim kızım mutlu bir çocuğun sahip olması gereken tek şey. iki fazla problem çözecek, iki ay önce okuma bilecek diye üzmemeye KARAR verdim. Sağolun Fikirleriniz için

bişey yazıldığı zaman neden yazanı eleştirmeye başlanıyor anlamıyorum. bende sınıf değişikliği düşünüyorum.ama çocuğum arkadaşlarından ayrılmak istemiyor.yarış atı gibi görmüyoruz çocuğumuzu. fakat geri kalmasını istemem

X