İlköğretim Yorum ve Soruları 1. Sınıfta sınıf ve okul değişikliği

Aybeyzeyduru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2017
765
511
39
Herkese merhaba 1. Sınıfta okuyan bi kızım var.Ama öğretmenimiz sevmedim ben .dikkatli olalım ben.kızım seviyor ama öğretmenimiz biraz umursamaz bu arada bende öğretmenim. Ve ilgisizliğin sonunun ne olacağını ben tahmin edebiliyorum ama kızım çok mutlu öğretmenini değiştirmek istiyorum ama bu büyük bi değişiklik ve herşeyi düzeltmek isterken berbat etmek istemiyorum.

Kızınız seviyorsa müdahale etmeyin derim. Bende eğitimciyim. İlgisizlik derken ne gibi şeyler ?

Varsa bu tarz sorunlar değiştirin gitsin bizde ikinci sınıftayız matematik yok İngilizce yok böyle giderse bende değiştiricem.

Bazı öğretmenler işin kolayına kaçıyor öğreteyim gibi bi derdi yok bitsede gitsek modunda.

nasıl olmaz?
kaç birinci sınıf çocuğun oldu az kenara geç bakem:KK70:

ya iki kardeşim de öğretmen benim bir kere :anneadayı:

artık 1. sınıfta ödev vermediklerini, sadece tekrar etmelerini hatırlattıklarını söylemişti.

hatta bu ödev meselesi çok sorun olmuştu geçtiğimiz yıllarda. 1. sınıfta 10 dakikayı aşan ödev vermeyin demişti MEB öğretmenlere, dememiş miydi :silah:

artık 1. sınıfta ödev vermediklerini, sadece tekrar etmelerini hatırlattıklarını söylemişti.

hatta bu ödev meselesi çok sorun olmuştu geçtiğimiz yıllarda. 1. sınıfta 10 dakikayı aşan ödev vermeyin demişti MEB öğretmenlere, dememiş miydi :silah:

ahahah ona bakarsan ödev toptan yasak. sadece 1 lere değil.
kardeşlerini öperim :KK60:
seninlede oğlan okula başlayınca görüşelim:KK66:

Geçen sene 1.ci sınıftık saat 5.30 çıkıp gece saat 12 ye kadar süren 6 fotokopi önlü arkalı ve okuma ödevimiz vardı ikili işlemli problemler eldeli toplamalı ödevler ooo say say bitmez kafamda saç kalmadı ne diyon bacım sen bu sene okul değiştirdik taşındığımız için hanımefendi matematikten bi haber biz ortasını bulamadık bu öğretmen milletinin.

ahahah ona bakarsan ödev toptan yasak. sadece 1 lere değil.
kardeşlerini öperim :KK60:
seninlede oğlan okula başlayınca görüşelim:KK66:

valla canım ben kişisel olarak çok ödeve karşıyım, tamam tekrar olur da fazlası çocukları çocuk olmaktan çıkarıyor.
Hani sıpalar okula başlayınca değişik düşünürsün diyorsun şuan içinden sanırım.
onu o zaman görelim dediğin gibi.

Geçen sene 1.ci sınıftık saat 5.30 çıkıp gece saat 12 ye kadar süren 6 fotokopi önlü arkalı ve okuma ödevimiz vardı ikili işlemli problemler eldeli toplamalı ödevler ooo say say bitmez kafamda saç kalmadı ne diyon bacım sen bu sene okul değiştirdik taşındığımız için hanımefendi matematikten bi haber biz ortasını bulamadık bu öğretmen milletinin.

taşlanmadan kaçayım ben en iyisi.

ama demeden de geçemeyeceğim, 6 yaşında bir çocuğun, tüm gün okulda olup, üstüne akşam 4-5 saat ödev yapması bana kalırsa yazıktır günahtır :KK43:

Bizim öğretmenimiz de aynı şekildeydi, 1. sınıfta ödev vermedi hiç hatta 2. sınıfta da ödev yoktu. Tek söylediği tekrar yaptırın ama bu tekrarlar 10-15 dakikayı geçmesin çocuk sıkılmasın sıkındığını anladığınız an bırakın. Çocukların ödevden çok oyun oynamaya ihtiyaçları var. Baskı uygulamayın bırakın çocukluklarını yaşasınlar, öğrenmesi gerekenleri zaten ben okulda öğretiyorum diyordu. Bu sene 3. sınıf oldular yeni yeni ödev veriyor ama ödevler 1-2 sayfayı geçmiyor.

valla canım ben kişisel olarak çok ödeve karşıyım, tamam tekrar olur da fazlası çocukları çocuk olmaktan çıkarıyor.
Hani sıpalar okula başlayınca değişik düşünürsün diyorsun şuan içinden sanırım.
onu o zaman görelim dediğin gibi.

hah aynen onu diyom içimden:KK70:
biz burada yarış atı yetiştiriyoruz ne yazık ki. üstelik her sene düzen değişiyor. çocuklarımı canımın istediği okullara gönderebilmek için evde ders çalışmayı öğrenebilmeleri gerekiyor.
orada durum nasıl bilmiyorum.

ama demeden de geçemeyeceğim, 6 yaşında bir çocuğun, tüm gün okulda olup, üstüne akşam 4-5 saat ödev yapması bana kalırsa yazıktır günahtır :KK43:
Aynen öyle goha en fazla 30 dk hadi 1 saat olsun kitap okumayla beraber, çocuğun zaten psikolojisi hafiften sarsılmıştı o dönemde çok zor bu okul işleri her akşam 45 dk okumamız var şuanda 1dk da 70 kelime üzeri okumalı.

4_5 saat abartı kesinlikle o konuda katılıyorum sana. zaten 1 lerde şu an için birşey yok. harf yaz hece yaz 1 saat anca sürüyor.

Siz branş öğretmeni misiniz

Yani teneffüste ilkokul öğretmeni çocuğa neden baksın ki

Acil bir şey olur müdahale edilir vs de nöbetçi öğretmen teneffüs esnasında göz kulak olacak işte anaokul değil ki orası

Çoğunluk ödevden şikayet ediyor genelde

Oğlum özel okulda okudu onların hafta içi iki gün yazma iki gün okuma ödevi vardı ama toplam yarım saat

Bana öğretmeniyim evet ödev konusunda şöyle ne unutturacak kadar az ne bıktıracak kadar çok çünkü çocuklar için ödev yoksa tekrar da yok acil durumlarda okulda yok öğretmenimiz geçen benim kızın dişini kırmışlar öğretmeni yok gibi şeyler

X