İlköğretim Yorum ve Soruları 1. sınıfta okuyan kızım ve zeka göstergesi

Ayxsxenur Amine Su

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2008
967
8
Merhaba arkadaşlar,
benim kızım 7 yaşında 1. sınıfa gidiyor
geçen hafta eşim kızımızı milli eğitime götürdü zeka testi yapmışlar
"şuan 9 yaş zekası var ama geliştirilebilir,
öğretmenine danışın sizi yönlendirebilir, şubatta milli eğitim tarafından yapılacak sınava hazırlanın ve çocuğu bilimsel veya sanatsal etkinliğe alalım " demişler

öğretmenimize bize yol göstermesini söylediğimizde
kızımızın zeki olduğunu fakat kendi kızının daha iyi olduğunu
kızının 5 yaşında okuma öğrendiğini, sınıfta kimsenin bilmediği soruları kendi kızının
cevapladığını, ve dakikada 150 kelime okuduğunu
bizim kızın dakikada 70-80 kelime okuduğunu
bu nedenle şuan yapabileceğimiz birşey olmadığını söyledi

dakikada okunan kelime sayısı zeka için bir göstergemidir?

biz kızımız çok çok üstün zekalı demiyoruz ama bilimsel konulara çok meraklı olduğunu biliyoruz
bildiğimiz konulara cevap verirken bilemediklerimizde netten araştırıyoruz
cevaplamaya çalışıyoruz

öğretmenimizden bize fayda olmadığı açık
acaba burada bize bilgi verebilecek veli ve öğretmenlerimiz var mı acaba?

şimdiden teşekkürler

ukalalık yapmış canım öğretmen hızlı okumak zeka göstergesi olamaz..sen mutlaka araştır..afferim kuzuyaa..gelecekte böyle beyinlere ihtiyacımız varr...

bu ne enteresan bir yaklaşım yahu
gülsem mi ağlasam mı dedirten türden
ya tamam kendi çocuğu da zeki olsun anladıkta onuda değerlendirsin ne var bunda
önemli olan karşılaştırmak değil doğru yönlendirme yapabilmek
hem zeka onla mı ölçülüyormuş
adamlar boşa çalışıyor deseniz bu konuda
gönderek sizin öğretmene 2 okutsun işlem tamam:eek:klava:

canım senin yaşadığın durumun bir benzerini ablam da yaşadı yalnız anlamadığım bazı öğretmenler neden zeki öğrencilerin zekiliğini kabullenmek istemiyorlar. ben bu konuda şöyle düşünüyorum.sanırım çok fazla veli gelip benim çocuğum zeki şunu yapıyor bunu yapıyor diyor ve eğitimcilerimizde bunlardan bıkmış herkes kendi çocuğunu övüyor bu da onlardan biri diye düşünüyor ama arada gerçekten akıllı zeki değerlendirilmesi eğitilmesi gereken beyinleri atlıyorlar. zekiliğin belli kriterleri var ve bunları eğitimcilerimizin bilmesi gerekir. dk da okunan kelimeyle iş bitmiyor. benim ilk okul 2 ye giden yeğenim ortaokul soruları çözüyor. istiklal marşını 2 günde ezberledi tüm kıtalarını ama gelde anlat......

Merhaba arkadaşlar,
benim kızım 7 yaşında 1. sınıfa gidiyor
geçen hafta eşim kızımızı milli eğitime götürdü zeka testi yapmışlar
"şuan 9 yaş zekası var ama geliştirilebilir,
öğretmenine danışın sizi yönlendirebilir, şubatta milli eğitim tarafından yapılacak sınava hazırlanın ve çocuğu bilimsel veya sanatsal etkinliğe alalım " demişler

öğretmenimize bize yol göstermesini söylediğimizde
kızımızın zeki olduğunu fakat kendi kızının daha iyi olduğunu
kızının 5 yaşında okuma öğrendiğini, sınıfta kimsenin bilmediği soruları kendi kızının
cevapladığını, ve dakikada 150 kelime okuduğunu
bizim kızın dakikada 70-80 kelime okuduğunu
bu nedenle şuan yapabileceğimiz birşey olmadığını söyledi

dakikada okunan kelime sayısı zeka için bir göstergemidir?

biz kızımız çok çok üstün zekalı demiyoruz ama bilimsel konulara çok meraklı olduğunu biliyoruz
bildiğimiz konulara cevap verirken bilemediklerimizde netten araştırıyoruz
cevaplamaya çalışıyoruz

öğretmenimizden bize fayda olmadığı açık
acaba burada bize bilgi verebilecek veli ve öğretmenlerimiz var mı acaba?

şimdiden teşekkürler

milli eğitimde nasıl zeka testi yapıldı anlamadım açıkcası...belki milli eğitim derken başka bir yeri kasettiniz ama size başka bir önerim olacak....okul aracılığı ile okulun bağlı bulunduğu ramdan randevu alınsın....kızınıza zeka testi yapılsın...ancak belirtmek isterim ki velilerin sadece meraktan yaptırdığı testlerden hiç hoşlanmam...ama sizin özel bir durumunuz var anladığım kadarıyla...zaten zeka testi sonucu ram bir rapor yazar ve size de durumu bildirir. ondan sonra da siz gerekli çalışmaları yaparsınız...üstün yetenekli çocukların okuması için bilim ve sanat merkezleri mevcut milli eğitimde.eğer böyle bir raporunuz olursa kimseyle de bu şekilde muhattap olmazsınız ve mecburen yönlendirme yapılır size....

canım çabuk okuması kavramasının fazla oldugunu gösteriyo....
benım kızmda 1.sınıfa gidiyo..okumayı yeni hızlandırdı...dk ne kadr okuyor bilmiyorum okuması normal diyo öğremenı...............

milli eğitimde nasıl zeka testi yapıldı anlamadım açıkcası...belki milli eğitim derken başka bir yeri kasettiniz ama size başka bir önerim olacak....okul aracılığı ile okulun bağlı bulunduğu ramdan randevu alınsın....kızınıza zeka testi yapılsın...ancak belirtmek isterim ki velilerin sadece meraktan yaptırdığı testlerden hiç hoşlanmam...ama sizin özel bir durumunuz var anladığım kadarıyla...zaten zeka testi sonucu ram bir rapor yazar ve size de durumu bildirir. ondan sonra da siz gerekli çalışmaları yaparsınız...üstün yetenekli çocukların okuması için bilim ve sanat merkezleri mevcut milli eğitimde.eğer böyle bir raporunuz olursa kimseyle de bu şekilde muhattap olmazsınız ve mecburen yönlendirme yapılır size....

ben rahatsız olduğum için eşim geçen hafta milli eğitimden randevu almış
önce çocukla bir psikoloğ görüşmüş,
daha sonra zeka testi yapalım demişler
ve bir kaç saat sonra teste almışlar,
dediğiniz gibi bilim merkezine alabilmeleri için şubatta bir sınavın yapılacağını
sanırım sınav iki aşamalı ,bu sınavı geçerse bilim merkezine alınacağını söylemişler,
geçen yıl 700 öğrenci sınava girmiş 150 öğrenci ilk sınavı almış
sonra 40 öğrenciye indirmek için tekrar sınav yapılmış

eşime çocuğu sınava biraz hazırlayın, öğretmenine danışın size yol göstersin demişler
biz öğretmenimize bu nedenle danıştık ama o bizi yanlış anladı galiba

birde ram raporu yok şuan
acaba sınavın öncesinde veya sonrasında mı düzenlenecek?

ve biz çocuk için ne yapabiliriz bilginiz varmı?

X