İlköğretim Yorum ve Soruları 1 sınıfı bitirip 2 ye yeni başlayacakların bulusma yeri

evet yazdıklarınız çok mantıklı.özellikle kırmızı ile çizdiğim yerler aklımda bulunacak ve öğretmeni ile tekrar konuşacağım.çooook teşekkür ederim bizi bilgilendirdiğiniz için.alkisalkisalkis

yazdıklarını okuyunca sanki bizim öğretmeni anlatıyor dedim a.s
çok teşekkür ederim ilginiz ve desteğiniz için.
çok doğru tesbitleriniz var.aklımın bir kenarında kalacak. :lepi:

dün öğleden sonra ve gece boyu internetten sorun vardı.bu nedenle girmedim.kusura bakmayın
ilk önce oğlumla konuştum okula gitmelisin,öğrtemenin sizin iyi insanlar olmanızı istiyor,siz yaramazlık yapınca o da çok sinirlenmiş ve onun için böyle yapmıştır,aslında sizi seviyor ve sizin terbiyeli,çalışkan,ahlaklı çocuklar olmanız için uğraşıyor dedim.bazen bizde sana kızıyoruz ama seni sevmediğimiz için değil.insanız hata yapabiliriz vb...konuştum.ama bu konuşmadan önce onun duygularını anladığımı ,çok üzüldüğünü vb... etkin dinleme yaptım.çocugu rahatlattım.
bu arada öğretemeni kötülemedim çocuga ,çünkü böyle yaparsam çocugum gözünde değeri kalmaz öğretmeninin ve onu saymaz artık.
babasının da konuşmasını sağladım,o da güzelce bir konuştu,sohbet etti.
ve okula gönderdim çocuğumu :)

sonra da gidip direkt öğretmenle konuştum.ilk başta konuşmak istemedi.isteksiz danrandı.işim var falan dedi ama yine de konuştum.
çocuğumun çok üzüldüğünü anlattım.ödevini yaptığını ama geçmiş bir ödev olduğunu düşündüğü için çantasından çıkardığını söyledim.
bayağı bir konuştum güzel güzel.
bir daha bir sorun olursa benimle konuşması gerektiğini söyledim.biz çocugumuzu döverek eğitmiyoruz,konuşarak eğitiyoruz.siz de böyle yaparsanız sevinirim.
ayrıca sizden soğursa ve sizi sevmeyi bırakırsa ne yapacağız o zman hiç çalışmaz ,okuldan bıkar dedim.hımmm anlıyorum dedi....
bana şey dedi bu sene çocuklar çok yaramaz olmuşlar hiç söz dinlemiyorlarmış,çok üzüyorlarmış.çok yorulmuş...

Son düzenleme:
çocuğum okuldan gelince çok mutluydu.bugün öğretmen benimle konuştu dedi.birebir konuşmuş.onu çok sevdiğini söylemiş.güzelce sohbet etmişler.
ders içinde sınıfı dolaşırken saçını okşamış.
derste bir soru sormuş sadece bizimki bilmiş, oda şeker vermiş.
mutlu sonla bittiğine çok sevindim.
inşallah bu olay bize ders olur.ve bir daha yaşanmaz.
umarım kimse yaşamaz.
zamanını ayırıp bana yorum yazan,desteğini esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

bilmiyorum siz ne dersiniz ama ben artık böyle düşünüyorum.
ben bu olaydan şunu öğrendim.asla çocugunun eksiklerini,hatalarını başkasına(özelliklede)öğrtemenine anlatmayacaksın.
ne olursa olsun onun iyi davranışlarından bahsedeceksin.degerli olduğunu hissetireceksin.ki oda deger versin.
ben el üstünde tursam herkes el üstünde tutar ben kızarsam herkes kızar,ben eleştirirsem herkes eleştirir ki bunlar daha çok küçükler.bizim bile bir sürü hatamız,yanlış davranışlarımız oluyorken onlardan mükemmellik bekleyemeyiz.

Harika bir sonuç almışsın arkadaşım.. Çok sevindim..

Bak, bir sır vereyim mi? Gene de iyi bir kişiliği varmış demek ki.. Çünkü eğer bizim geçen seneki öğretmenimiz olsaydı, asla hatasını kabul etmezdi.. Birazda şaşırdım.. Dinlemesine ve uygulamasına..

Umarım daha dikkatli olur bundan sonra..

Benim oğlum da sınıf başkanı seçilmiş.. 19 kişilik sınıfta 16 oy aldım dedi..
Sevinçliydi ama birazda tedirgin..

"Aslında ben başkan olmayı istemediğimi söyledim ama herkes beni yazdı" dedi..
Benim oğlum şu an 6,5 yaşında.. Okumayı yazamayı 4,5 yaşında öğrenince sınıf atlatma olayına girdik..
Kendi küçüklüğünü biraz sorun yapıyor sanırım.. "Onlarla başedemem ben" diyor..

Konu dönüp dolaşıp aynı yere geliyor.. Takıntılı öğretmenlere..

Geçen sene de sınıf başkanı seçilmişti oğlum.. O zaman daha 5,5 yaşındaydı.. ınanılmaz başarılıydı ama diğerlerinden 1 yaş küçük olmasından dolayı biraz zorlanmıştı.. Ama öğretmenimiz her zamanki takıntılarını sürdürdü ve "sen bu işi beceremiyorsun, başkanlığı senden alıyorum" demiş.. Benim oğlum 1 hafta kendine gelemedi.. Gururu incindi sanırım.. Söylemeninde bir usulü var..

Velhasıl, öğretmenin tavırları çok önemli.. Çocuklar öğretmenlerini herkesten daha çok önemsiyorlar..

Onların hatalarını görünce uyarmak ta sanırım biz velilerin görevi olmalı.. Ne de olsa, çocuklarımızı sokakta bulmadık değil mi?

Malesef bir takım sorunlar oluyor benim oglumda sıkılmaya basladı geçen senenin tekrarı cok yavasız gerideyiz matematiklerde duzineleri tekrarlıyorlar çarpma 2 ler yazmıstıbir arkadas biz daha hiç balsamadık sanırım Türkiyenin çok gerisindeyiz (( hayırlısı bakalım bu arada ek yardımcı kitap kullanıyormusunuz yazarsanız sevinirim biz ödevleri ancak yapıyoruz henüz bir kaynak kitap almadım..

Bizde daha çarpmalara geçmedik canım şu anda öğretmen 2 gündür Analizin test kitaplarından ödev veriyor bu hafta geçecez ama öğretmen söylemişti müfredatın gerisinde kaldık çocuklar epey gerilemişler diye.

teşekkür ederim ....nil.
evet çok haklısın.bu da bana bir ders oldu.inşallah öğretmene de olmuştur :))

merhaba kızlar benim kızımda 2. sınıfta sanki bana biraz matamatikte zorlanıyor gibime geliyo bu hafata okulda kurs başladı çgretmen 2 sınıf yapacagım diyor iyi olanlara hızlandırılmış ders vericem diyor öbürlerinede normal ders verecem diyor alt yapıçok önemli saglam başlarsa devamlı öle gider diyo konuştum hızlandırılmış sınıfa alıyım dedi acaba yazdırsammı 3 aylık kurs yoksa erkenmi davranıyorum akıl verin neolur eşime sordum sen nasıl istersen öle olsun yolla diyo o dersler hiç karışmaz hep ben ilgilendigim için bide gene sınıf annesi seçildim kimse almıyo gene sen yap biz sana güveniyoz falan dediler bana gazı verdiler kaldı üstüme artık para için milletin peşinde dolaşırım bizim ögretmen habire fotokopiye çalışıyo degişik kaynaklardan yararlanıp ödevleri onlarla yaptırıyo tabioda para istiyor hızlı başladık busene kursu kızım çok istiyo gitmeyi yollasammı acaba

of kızlar canım cok sııkın bizim ögretmen tüp bebek için ankaraya gitmiş 15 gün yok yeni ögretmen verilmiş oda hiç bişey yaptırmıyo bütün gün kitap okumus resim yapmıslar
tüp bebek tututarsa rapor alacakmıs cocoukların hali neolucak koca yaz tataili gidip ugraşmamış cocoukların morali cok bozuk hepsi aglıyor ögretmenizmiz de ögretmenimiz diye
bu hafta sonu diğer sınıflar etüde baslayacak bizim cocouklar geri kalacak cok kötü olduk bu haberle

gerçektende üzücü bir durum.tam da dersler yeni yeni başlarken.
ben olsam bende kızardım.
sen biraz daha ilgilen çocukla.kaygını çocuga belli etme.

of hepimiz sok olduk gedi bugün ögretmenizmiz gitti nasıl aglıyo hasta olmus diye ögretmeni aradım dedi tüp beb için gidiyoruz nekadar kalacagım belli olmaz sok olduk tabi

gerçektende kötü ve zor bir durum.Allah kolaylık versin.
geçen yılda arkadaşımın çocugunun öyle olmuştu.2.snıf ayeni başadıkları dönemde öğretmen kansere yakalanmış,bu nedenle bırakmak zorunda kalmıştı.

gerçekten çok zor bi durum
bu durumda görev sana düşüyor canım çocuğunla sen ilgilen
çocuklar ilk öğretmenlerini çok seviyolar hemen bağlanıyolar onlar için çok zor bi durum Allah yardımcınız olsun

evet sizin ve çocuklarınızın adına kötü bir durum. ama unuttuğunuz öğretmenin de insan olduğu. belki bütün yaz uğraştı olmadı. ne yapsın yani bir daha ki yaza kadar ara mı versin, vazmı geçsin. birazcık empati kurun lütfen.

yeni gelen öğretmen eğer cidden boş boş oturtuyorsa çocukları gidip müdüre şikayet edin.

bırakın tekrarlasınlar,pekiştirsinlerki temel sağlam olsun sonra binanın katlarını çıktıkça yıkılmasın demi ama..yerimseniben

bizimkilerde tekrardalar,düzinelere,desteler falan..bide geometrik şekillerden sınav oldular..benimkinin puanı pek iyi deil...köşe,ayrıt sayılarını karıştırmış..nasıl bi tepki vereceğimi şaşırdım..bocaladım biraz puanının düşük olduğunu ,yeterli olmadığını üzüldüğümü ama daha çok çalışırsa daha iyi puanlar alabilecek kapasitede olduğunu anlattım.. iyimi yaptım bilmiyorum yaa?...:uhm:

bize öğretmenimiz zambak yayınlarının kitaplarından dağıttı..interaktif cdside var..ben içeriğini anlatımını beğendim ama zorlayıcı deil..:uhm:ökğretmenimiz tudem yayınlarına geçmek istediğini ancak çocukların çoğunun hazır olmadığını ve çok ağır geleceğini söyledi..:sm_confused:

okulistik kullanan var mı???
biz aldık sınıfta 5 6 kişinin var.
öğretmenimiz kont ediyo ve en çok giren soru çözen biz mişiz...

okulistik hiç duymamıştım canım ya ama araştıracağım
bizim öğretmenimiz gün gün matematikte karar kıldı ona başlayacağız