- Konu Sahibi tirtilkurabiye
-
öğretmenin söylemleri sınıfta sorunlu(sorumsuz,kurallara uymayan...) öğrenciler olduğunu düşündürüyor.ödevle ilgili davranışı bencede yanlış ertesi gün getirmesini istemeli,ya da sizi arayıp doğru söyleyip söylemediğini kontrol etmeliydi,ya da yapmış bile olsa yanında bulundurmadığı için ceza vermeliydi,ceza derken sevdiği birşeyden kısa bir süre mahrum etmesini kastediyorum.okula gitmek istememesine gelince öğrenciye öğretmenin tavrının onu üzen öğrencilerden dolayı olduğu,öğretmenini üzmezse onu seveceği vee artık 2.sınıf olduğuna göre okulun isteğe bağlı gidilecek bir yer olmadığı güzel bir diille anlatılmadı aksi taktirde öğrenci sıra arkadaşım beni dürttü:gitme: okula gitmek istemiyorumda diyebiir
Hayır, bence öğretmene anlatamamak gibi bir sorunu olamaz arkadaşımızın.. Neticide bu 2. sınıf.. Ve öğretmen hangi çocukların ödevlerini düzenli olarak yapıp, hangilerinin aksattığını biliyor olmalı.. Tepkisini buna göre vermeli.. Her gün düzenli olarak ödevini yapan bir çocuk, olaki bir gün ödevini yapmamış olsa, bu tepki verilmez..
Bence kesinlikle baştan sona hatalı bir davranış bu.. Ama sizin şanssızlığınız, mükemmeliyetçi bir öğretmene düşmüş olmanız..
Biz geçen sene Bolu'daydık.. Ve aynen dediğiniz gibi mükemmeliyetçi bir öğretmenimiz vardı.. Evet mükemmeldi ama daha 1. sınıf çocuklarından bile olgunca ve mükemmel hareketler bekliyordu.. Haliyle olmuyordu.. Çok sinirleniyordu.. Sürekli kapris içindeydik yani.. Çocuklar çok bocalıyorlardı..
Ama 2. dönem tayinimiz çıktı ve Trabzon'a geldik.. Burada sıradan bir öğretmenimiz var.. Kapris yok.. Takıntı yok.. Rahatladık vallahi.. Çocukta bir güleryüz gördü bu sayede..
Ama bana sorarsanız, diğer öğretmenin eğitimini çok arıyorum.. Eğitmek, öğretmek takıntıydı kadında.. Şimdiki öğretmenimiz daha tecrübeli, olgun ama en azından kendi takıntıları yüzünden, çocukların kendine olan özgüvenlerini hırpalamıyor..
Ben 2 türlü öğretmeni de gördüğüm için, çok iyi kıyas yapma imkanı buldum.. Mükemmel öğretmenler kesinlikle biraz daha takıntılı oluyorlar.. Evet, eğitim çok güzel oluyor ama, çocuklar sınıfta kendilerini asla rahat hissetmiyorlar..
Bence alın karşınıza konuşun.. Anlamamak ne demek.. Şu an çocuğunuzun gördüğü en ufak onur kırıcı hareket, ileride ÖZGÜVENSİZLİK olarak karşısına çıkacak.. Kesinlikle konuşmalısınız.. Konuşmayı reddetse bile ısrarla konuşun..
Araya müdürü sokmanız bence uygun olmaz. Kendinize ve çocuğunuza cephe aldırmayın.. Direk kendisiyle konuşun.. Emin olun anlayacaktır..
Malesef bir takım sorunlar oluyor benim oglumda sıkılmaya basladı geçen senenin tekrarı cok yavasız gerideyiz matematiklerde duzineleri tekrarlıyorlar çarpma 2 ler yazmıstıbir arkadas biz daha hiç balsamadık sanırım Türkiyenin çok gerisindeyiz(( hayırlısı bakalım bu arada ek yardımcı kitap kullanıyormusunuz yazarsanız sevinirim biz ödevleri ancak yapıyoruz henüz bir kaynak kitap almadım..
of kızlar canım cok sııkın bizim ögretmen tüp bebek için ankaraya gitmiş 15 gün yok yeni ögretmen verilmiş oda hiç bişey yaptırmıyo bütün gün kitap okumus resim yapmıslar
tüp bebek tututarsa rapor alacakmıs cocoukların hali neolucak koca yaz tataili gidip ugraşmamış cocoukların morali cok bozuk hepsi aglıyor ögretmenizmiz de ögretmenimiz diye
bu hafta sonu diğer sınıflar etüde baslayacak bizim cocouklar geri kalacak cok kötü olduk bu haberle
of kızlar canım cok sııkın bizim ögretmen tüp bebek için ankaraya gitmiş 15 gün yok yeni ögretmen verilmiş oda hiç bişey yaptırmıyo bütün gün kitap okumus resim yapmıslar
tüp bebek tututarsa rapor alacakmıs cocoukların hali neolucak koca yaz tataili gidip ugraşmamış cocoukların morali cok bozuk hepsi aglıyor ögretmenizmiz de ögretmenimiz diye
bu hafta sonu diğer sınıflar etüde baslayacak bizim cocouklar geri kalacak cok kötü olduk bu haberle
Malesef bir takım sorunlar oluyor benim oglumda sıkılmaya basladı geçen senenin tekrarı cok yavasız gerideyiz matematiklerde duzineleri tekrarlıyorlar çarpma 2 ler yazmıstıbir arkadas biz daha hiç balsamadık sanırım Türkiyenin çok gerisindeyiz(( hayırlısı bakalım bu arada ek yardımcı kitap kullanıyormusunuz yazarsanız sevinirim biz ödevleri ancak yapıyoruz henüz bir kaynak kitap almadım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?