• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 1 sınıfı bitirip 2 ye yeni başlayacakların bulusma yeri

merhaba kızlar kursla ilgili soru sprmuştum kimse cevap vermedi matematik kursuna yollucam ne dersiniz bide bugün ögretmen bize geometrik şekillerle ilgili eve test yollamış çalışma kitabından da ödev vermiş ama kadın kendisi lutfedip derste konuyu anlatmamış siz olsanız naparsınız şaşırdım yani anlatmadan nasıl ödev verir yarın bi konuşuyum bakim ne bahane bulacak

evet sizin ve çocuklarınızın adına kötü bir durum. ama unuttuğunuz öğretmenin de insan olduğu. belki bütün yaz uğraştı olmadı. ne yapsın yani bir daha ki yaza kadar ara mı versin, vazmı geçsin. birazcık empati kurun lütfen.

yeni gelen öğretmen eğer cidden boş boş oturtuyorsa çocukları gidip müdüre şikayet edin.

arkadasım onunda bir insan oldugunu unutmadık tabiki ama toplantı yaptı vs insan demezmi ben gidiyorum s aglık problemlerim var insan sevki alıp kaçar gibi gidermi yazık günah değilmi bu cocouklara dersler boş geçiyor

müdür bana deseydiki diyor en azından okul acıldgında bende ögretmen temin ederdim
ilçede 1 tane norm fazlası varmı onuda ile yollamıslar en azından o ögretmeni okula alırdık şimdi bize bir ögretmenin gelmesi en azından 2-4 ayı bulacak
bu coocuklar 4 ay ne yapacak boş boş oturacaklar diğer 2 sınıf ın seviyesine gelemeyecekler diğer sınıflar hafta sonları etüde basladı
bir care daha bizim ögrencileri 2 sınıfa bölüp dagıtacaklar sınıf sayısı olucak 60
gelinde üzülmeyin

çalışan bır anneyım oğluma annanesi bakıyo)Merhaba Benim 2002 doğumlu oğlum var bu yıl 2 sınıfa gidiyor 1 sınıfta çok problemler yaşadık.Örneğin derse girmeyip oyuna dalması derste sağ soluyla uğraması,okul kurallarına uymakta zorlanması gibi ,Dikkat eksikliği ve hiper aktive var dediler bende onu doktora götürdüm doktarda çok ağır ilaçlar verdi ve çocuk robot gibi oldu sonra ilaçları yavaş yavaş kestim bu şekild 1 sınıfı tamamladık.Bende onu yazın yaz okulana gönderdim kendi istediği için oraya giderken çok mutluydu kurallara uyuyor ve göndermiş olduğum yaz okulunda dıkkat dağınıklığı için test yaptılar herhangı birşey çıkmadı sadece kınestetık çocuk olduğunu söylediler ve zamanla duzelir dediler yaz okulu gayet guzel geçti .Bende oh busene duzelir sandım ama yıne aynı sıkıntılar başladı Öğretmen çok zekı ama yapmak istemiyor ders dinlemediği halde sorulan sorulara cevap veriyor oda şaşırmış durumda nasıl davranacağımı bilmiyorum diyo ama aynı zamanda evde benım kurallarım uyuyor.Okuldan geldımı anne ödevimi yapayım diyo hemen yapmaya başlıyo ,yani sizin anlayacağınız ben nasıl davranacağımı bilmiyorum artık Etüde göndereyim dedim fiyatları özel okullara yakın o parayıda vercek gücüm yok olmazsa hafta sonları özel öğretmen tutacağım bu konuda bana yardım ederseniz çok memnum kalırım

Bana bu konuda akıl veririsenız çok memenun olurum .Sevgilerimle

öncelikle çok geçmiş olsun.
alanında uzman doç veya prof olan çocuk psikiyatristine götür derim.
sen kime götürdün acaba?(hangi doktor yani)
eger böyle bir imkanın yoksa daha önce götürmüş olduğun doktora bir daha götür.yan etkilerini anlat.ilacı değiştirir yada sana bir çözüm yolu sunar.
istersen bu konuyla ilgili bir topic açmıştık takip etmek istersen.
orada bu konuyla ilgili çok paylaşım var
.

http://www.kadinlarkulubu.com/davra...runu-olan-anneler-bilgisi-olanlar-buraya.html

Bana bu konuda akıl veririsenız çok memenun olurum .Sevgilerimle

ayrıca anne baba- öğretmen el kitabı dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu isminde bir kitap tavsiye ederim..
yapa yayınlarından çıkmış.
yazarı dr.özlem sürücü.(çocuk psikiyatrı)
gerçektende şimdiye kadar bu konuyla ilgili okudugum kitaplar içinde en güzeli en faydalısı.
çooook tavsiye ederim. :lepi:

sevgili tırtıl kurabiye yazdıklarını okudum.gerçektende çok üzücü bir durum.ben olsam ben de kızardım.
en azından önceden haber verilseydi böyle olmazdı.
sen çocugunla daha çok ilgilen madem.istersen az da olsa telafi edebilirisin.
en azından 2. sınıf çok zor değil.ya 4 veya 5 .sınıfta bıraksaydı daha da kötü olurdu
.[/

sevgili tırtıl kurabiye yazdıklarını okudum.gerçektende çok üzücü bir durum.ben olsam ben de kızardım.
en azından önceden haber verilseydi böyle olmazdı.
sen çocugunla daha çok ilgilen madem.istersen az da olsa telafi edebilirisin.
en azından 2. sınıf çok zor değil.ya 4 veya 5 .sınıfta bıraksaydı daha da kötü olurdu
.[/

canım 1 okuma ve yazma 2 ve 3 sınıflarda temel eğitimdir sonuçde 2-3 bişey alamazsa cocouk 4-5 de bişey yapamz bocalar hale gelir

okul değişimine karar verdik yarın gidip baska bir okula naklini aldıracagım sorun cıkmaz ise bakalım
ögertemenimiz telefon etme lütfünde bulunmus 15 gün sonra gelip 10 kalıp tekrar gidecekmiş bu şkilde ögretmen görevlendirmesi yapılmazmıs diğer ögretmenlerde 15 günden sonra bizim sınıfı kabul etmeyeceklermiş dersi boş olan ögretmenler girecekmiş
yazık valla yazık diyorum ben artık

cumtersi pazarda etüde yazdırma kararı aldım bakalım hayırlsı olsun hakkımızda:mafoldumben

Doktor 10 dakıka görüşmeden sonra bu tehşisi koydu yan etkılerine gelince geçıcı dedi aman hap attğı zaman çocuk resmen uyuşuyordu haplarımızda ritalin prozac dikkat dağınıklığına gelince evde kurallara uyuyor dışarda uyuyor sadece okulda kurallara uymakta zorlanıyor.Evde ders çalışırken kıtap okuduğu zaman okuduğu kıtabı anlatıyor toplama çıkarma yapıyor aptal bir çocukda değil( ışte çalışan bir anne olduğum için annane bakıyor aynı zamanda acaba ondanmı kaynaklanıyor diyor.)Öğretmene kalırsa doktora götürün düşük dozlarda ilaç versin diyor.Bende şimdi eve veya işime yakın bir okul tercih yapıcam.

(ayrıca anne baba- öğretmen el kitabı dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu isminde bir kitap tavsiye ederim..
yapa yayınlarından çıkmış.
yazarı dr.özlem sürücü.(çocuk psikiyatrı)
gerçektende şimdiye kadar bu konuyla ilgili okudugum kitaplar içinde en güzeli en faydalısı.
çooook tavsiye ederim.)
Bu kıtabı alıcam ilginize teşekkur

merhaba kızlar kursla ilgili soru sprmuştum kimse cevap vermedi matematik kursuna yollucam ne dersiniz bide bugün ögretmen bize geometrik şekillerle ilgili eve test yollamış çalışma kitabından da ödev vermiş ama kadın kendisi lutfedip derste konuyu anlatmamış siz olsanız naparsınız şaşırdım yani anlatmadan nasıl ödev verir yarın bi konuşuyum bakim ne bahane bulacak

geçen yıl geometrik şekiller konusu vardı.konuya başlamdan seviyelerini ölçmek istemiş olabilir öğretmen.

kızlar neler yapıyorsnuz.çalışmalar nasıl gidiyor.
bizimkiler matematikten sayı örüntülerinden yazılı oldular.
eşanlamlı kelimeler üzerinde duruyor ögretmenimiz.
biz 60 lı hikaye seti aldık.her hafta bir hikaye okuyacak çocuklar ve hikayelerden sınav yapacak öğretmenimiz.ama henüz başlamadılar okumaya.

Bizimkilerde çarpmalara geçtiler. Çarpma işlemleri yapıyorlar. Önceki gün türkçeden test tapmış öğretmenimiz. Bugünde matematikten test yapacak. Hayırlısı bakalım. Öğretmene test kitabı almak istediğimi, soruları değişik değişik görmesini istediğimi söylemiştim. Bekleyin biraz demişti. O günlerde sınıfta test usulü birşey yapmıştı matematik türkçe karışık. Kızım birinci olunca iki tane kitap vermiş. Biri türkçe birisi matematik. Ders dışında onları çözüyor birde kızım. Soru var içinde problemler felan. Türkçe de de dilbilgisi agırlıklı. Çok şükür gayet iyiyiz okulda. Allahım tüm evlatlarımıza zihin açıklıgı versin inş. Sevgiyle kalın.

ben de tudemin,zambak'ın yardımcı kitapları var.ayrıca adım adım matematik ve gülen matematik.
bu kaynakları bana bir yakınım verdi,onun çocuğu şimdi 3 e geçti.bizde bu kaynaklardan çalışıyoruz.şuan önceliğim zambak ve adım adım matematik.tavsiye ederim.

Bizimkilerde çarpmalara geçtiler. Çarpma işlemleri yapıyorlar. Önceki gün türkçeden test tapmış öğretmenimiz. Bugünde matematikten test yapacak. Hayırlısı bakalım. Öğretmene test kitabı almak istediğimi, soruları değişik değişik görmesini istediğimi söylemiştim. Bekleyin biraz demişti. O günlerde sınıfta test usulü birşey yapmıştı matematik türkçe karışık. Kızım birinci olunca iki tane kitap vermiş. Biri türkçe birisi matematik. Ders dışında onları çözüyor birde kızım. Soru var içinde problemler felan. Türkçe de de dilbilgisi agırlıklı. Çok şükür gayet iyiyiz okulda. Allahım tüm evlatlarımıza zihin açıklıgı versin inş. Sevgiyle kalın.

kızını tebrik ederim sidelya alkisalkisalkis alkisalkisalkis

kızlar bugün çok şaşırdım oğlumun öğretmeni sürekli sınıf birincisi olduğunu söylüyordu bugün deneme sınavı yaptılar ve sonuç 60 soruda 16 yanlış var çok moralim bozuldu ne yapacağımı şaşırdım oğlumda çok üzüldü

kızlar bugün çok şaşırdım oğlumun öğretmeni sürekli sınıf birincisi olduğunu söylüyordu bugün deneme sınavı yaptılar ve sonuç 60 soruda 16 yanlış var çok moralim bozuldu ne yapacağımı şaşırdım oğlumda çok üzüldü

geçmiş olsun azad :teselli:
hatalar ,yanılmalar hep biz insanlar için.
önemli olan hatalardan ders çıkarabilmek.bundan sonra aynı hataya düşmemek için ne yapabilirimin derdine düşmek.istersen oğluna böyle söyle.
bence önemli olan ders çalışması.ders çalışıyorsa sorun değil.bir gün gelir çok iyi yapar,birgün gelir iyi olmayabilir.çünkü sorularher zman aynı zorlukta olmayabiliyor.hem o anki ruh halide çok önemli.hem bunlar daha çok küçükler.kocaman insanlar ne hatalar ne hatalar yapıyorlar.

sağol canım ya oğlum çok güzel ders çalıyor aslında ama öğretmeni bu aralar dersleri kötü olan çocuklar üzerinde durdu biraz ihmal ettiğini düşünüyorum bense sadece ödevlerini kontrol edebildim 4. sınıfa giden oğluma daha fazla zaman ayırdım onun dersleri daha zor diye ama şimdi onada vakit ayıracağım artık

selam kızlarrrr
benimde kızım 2 ye geçti bu sene
bu sayfayı buğün farkettim sanırım fırsat buldukca ziyaret edicem

benim tek problemim kızım ders yapmaya çok üşeniyor
yapamayacağından değil resmen üşeniyor