İlköğretim Yorum ve Soruları 1 sınıfı bitirip 2 ye yeni başlayacakların bulusma yeri

yansıtıcı dinleme,etkin dinleme yaptım vb..duygularını anlamaya çalıştım.
konuştum vb....
olmuyor.gitmek istemiyorum diyor.
öğretmeninle gelip konuşurum,yanlış nalmışsnız ödevini yapmıştı derim,diyorum ama yine de istemiyor gitemek.
sizce ne yapmalıyım?
acil fikir.
öğretmenin tutumu da canımı sıktı.sizce bu nasıl bir tutum.
aslında benim de içimden gitmek gelmiyor.
çünkü geçen veli toplantısında bir veliyi azarladığını söyledi.(benim de gözüm korktu,hiç sevmem tartışmayı vb....)

canım bence ögretmenle git konus dövmek vurmak ne demek gecen sene bizde böyle bir sorun yasadık okula gitmek istedi vs vs ögretmenle konustum hal ve hareketleri gercekten sinir bozucuydu bende direk müdüre gittim ve bu sorunu çözdük ama oğlaum bir süre hiç okula gitmek istedi sürekli sabahları psikolojik olarak karnı agrı vs ama bizler cocogumuzu dövmesi için değil eğitim vermesi için gönderiyoruz ceza versin ama vurmak ne demek ben bunu kabul edemiyorumm
üzüldüm canım oğlunda içli sanırım biraz benim oğluşum gibi haklılar hiç bir cocouk bunu hakmetmiyor ne yaparsa yapsın

teşekkür ederim tırtıl kurabiye. haklısın.önerilerin için çok teşekkürler canım sağol.
eşimle mi gitsem ne yapsam .
ben kavgadan tartışmadan hiç hoşlanmam.

ya bir de bizi suçluyor bizler sorumsuzmuşuz vb...
geçen veli toplantısında epey azarladı ,kimse de sesini çıkaramadı (

canım ögretmeniniz konusmadan anlamıyorsa müdürle görüş bence en etkilisi ben genelde tek giderim okula ve toplantılara
bizler hepimiz bilinçli anneleriz cocogumuzla yakından ilgileniyoruz gerek ödevleri gerekse diğer ihtiyaçalrı ve hissettikleriyle ögrtemenlerimiz ise bişeyden anlamyan onların dediklerini yapan annler istiyor olay burda zaten

aslında öğretemn anlamayn ve dinlemeyen bir tip değil ama son zmanlarda çok tepki veriyor.
aslında öğretmenimiz çok mükemmeliyetçi.(sorun buradan kaynaklanıyor)
bir önceki sınıfı ( daha önce okuttuğu sınıf)daha mükemmelmiş.anneleri daha sorumlu ve duyarlıymış.bence öfkesi ondan.
birde öğretmenden beklenti çok.neredeyse ilin en iyi öğretmenlerinden biri.herkes ona çocugunu yazdırmak istiyor.kurayla ,zorla :) vb... yöntemlerle çocuklarını onun okutmasını istiyorlar.

ragbet gören bir ögretmen olunca ögrenci ve velillerden beklentilerde farklı olıyor otomatik olarak anladıgım kadarıyla zorcanım ama döverek cocuga şiddetle eğitim olmaz

anaokulundaki öğretmen çok hoşgörülü ve güleryüzlüydü.hiç de kimseyi kırmazdı.keşke onun gibi bir öğretmenimiz olsaydı.
bu da güleryüzlü ama insan korkuyor.güzel güzel konuşurken bir bakmışsın laf sokmuş (
en çok korktuğum da oğlumun öğretmeninninden soğuması,sevmemesi.( bu olayda olduğu gibi)
sevmeyi bırakırsa ders de yapmaz,okuldan da soğur bence...

yani canım zaten cocouk bilgiyi bir sekilde alıyo ama sevgi olmadıkça cocoguk daha farklılasıyor cocogun ögretmeni sevmesi daha basarılı olması demek neşe içinde okula gitmesi demek

düşünü bir hiç sevmediğimiz yada istemediğimiz bir yere giderken ki halimizi ve tavırlarımızı
cocuklar daha duygusal

aynen katılıyorum.çoook haklısın alkisalkisalkis

gerçekten çok üzüldüm canım çocukların hevesini işte böyle kırıyorlar bende öğretmenimizden çok memnun değilim ama yapacak bişey yok
bizim öğretmenimiz bu kadar hakaret etmiyor Allaha şükür
ama bu çocukları döven öğretmenlerin büyük sorunları olduğunu düşünüyorum sonucta çocukları onlara eğitmesi için gönderiyoruz dövmeleri için diil:1no2:​

sınıfla ilgili bir sorun ancak sınıf öğretmeni ile çözülür.öğretmenin anlamadığını düşünüyorsanız anlatamadığınızı da düşünmelisiniz.ayrıca öğretmenin deddiğini yapmanız birşeylerden anladığınızı gösterir.bilinçli bir anne olduğunuzdan şüphem yok ancak lütfen biraz daha anlayışlı olun.naçizane fikrim

öğretmenin söylemleri sınıfta sorunlu(sorumsuz,kurallara uymayan...) öğrenciler olduğunu düşündürüyor.ödevle ilgili davranışı bencede yanlış ertesi gün getirmesini istemeli,ya da sizi arayıp doğru söyleyip söylemediğini kontrol etmeliydi,ya da yapmış bile olsa yanında bulundurmadığı için ceza vermeliydi,ceza derken sevdiği birşeyden kısa bir süre mahrum etmesini kastediyorum.okula gitmek istememesine gelince öğrenciye öğretmenin tavrının onu üzen öğrencilerden dolayı olduğu,öğretmenini üzmezse onu seveceği vee artık 2.sınıf olduğuna göre okulun isteğe bağlı gidilecek bir yer olmadığı güzel bir diille anlatılmadı aksi taktirde öğrenci sıra arkadaşım beni dürttü:gitme: okula gitmek istemiyorumda diyebiir

Hayır, bence öğretmene anlatamamak gibi bir sorunu olamaz arkadaşımızın.. Neticide bu 2. sınıf.. Ve öğretmen hangi çocukların ödevlerini düzenli olarak yapıp, hangilerinin aksattığını biliyor olmalı.. Tepkisini buna göre vermeli.. Her gün düzenli olarak ödevini yapan bir çocuk, olaki bir gün ödevini yapmamış olsa, bu tepki verilmez..

Bence kesinlikle baştan sona hatalı bir davranış bu.. Ama sizin şanssızlığınız, mükemmeliyetçi bir öğretmene düşmüş olmanız..

Biz geçen sene Bolu'daydık.. Ve aynen dediğiniz gibi mükemmeliyetçi bir öğretmenimiz vardı.. Evet mükemmeldi ama daha 1. sınıf çocuklarından bile olgunca ve mükemmel hareketler bekliyordu.. Haliyle olmuyordu.. Çok sinirleniyordu.. Sürekli kapris içindeydik yani.. Çocuklar çok bocalıyorlardı..

Ama 2. dönem tayinimiz çıktı ve Trabzon'a geldik.. Burada sıradan bir öğretmenimiz var.. Kapris yok.. Takıntı yok.. Rahatladık vallahi.. Çocukta bir güleryüz gördü bu sayede..

Ama bana sorarsanız, diğer öğretmenin eğitimini çok arıyorum.. Eğitmek, öğretmek takıntıydı kadında.. Şimdiki öğretmenimiz daha tecrübeli, olgun ama en azından kendi takıntıları yüzünden, çocukların kendine olan özgüvenlerini hırpalamıyor..

Ben 2 türlü öğretmeni de gördüğüm için, çok iyi kıyas yapma imkanı buldum.. Mükemmel öğretmenler kesinlikle biraz daha takıntılı oluyorlar.. Evet, eğitim çok güzel oluyor ama, çocuklar sınıfta kendilerini asla rahat hissetmiyorlar..

Bence alın karşınıza konuşun.. Anlamamak ne demek.. Şu an çocuğunuzun gördüğü en ufak onur kırıcı hareket, ileride ÖZGÜVENSıZLıK olarak karşısına çıkacak.. Kesinlikle konuşmalısınız.. Konuşmayı reddetse bile ısrarla konuşun..

Araya müdürü sokmanız bence uygun olmaz. Kendinize ve çocuğunuza cephe aldırmayın.. Direk kendisiyle konuşun.. Emin olun anlayacaktır..

yorumunuz için teşekkür ederim.evet çok haklısnız.