Reklam.amacli yapiyorlar maalesef. Ne var sadece oyun oynasalar ve sosyallesseler....Okul öncesi öğretmenliği bölümünde okuma yazma öğretimine ilişkin bir ders olmuyor. Zaten MEB 'de okul öncesinde okuma yazma öğretilmesi gibi bir şey istemiyor. Nasıl öyle anaokulunda öğrettiler?
Okul öncesi öğretmenliği bölümünde okuma yazma öğretimine ilişkin bir ders olmuyor. Zaten MEB 'de okul öncesinde okuma yazma öğretilmesi gibi bir şey istemiyor. Nasıl öyle anaokulunda öğrettiler?
Ozeller neler neler öğretiyor bir bilseniz
Biliyorum. Nitelikli bir kuruma gönderilirse, bu tarz şeyler yaşanmaz. Okul öncesi öğretmenliğinde okuma yazma nasıl öğretilir, anlatmıyorlar. Yani sizin çocuklarınıza öğretiliyorsa, anam babam usulü öğretiliyordur.
Bu da çocukta sıkıntıya yol açar.
Okuma yazma olmasa da tüm harfler toplama çıkarma 2 serli ve 5erli sayma hepsini öğreten nitelikli kurum örnekleri verebilirim
Değildir. O kurum öğretmen diye önlisans- Lise çocuk gelişimi mezunu birini çalıştırıyordur. Eğitim olarak müfredatta verilmiyor diyorumBilmediğimiz şeyi nasıl öğretebiliriz ki ? Bilmediği şeyi öğretmeye çalışan bir yer nasıl nitelikli olabilir ki ?
Hatta MEB'in okul öncesi programında harf öğretimi kesinlikle yoktur diye uyarı da var. Ama asıl mevzu, bilmeden öğretiyorlardır. Aynı sizin gibi, anneniz gibi vs.
Okuma yazmaya hazırlık var. Mesela Ekmek ile Eldivenin aynı seslerle başladığını öğretirsin. Ritmik sayma da öğretilir. Ama harf öğretimi falan yok.
Olan yerden kaçarak uzaklaşın derim
Yeni moda trend buymuş kreşlere de geçmesi an meselesiOkul öncesi öğretmenliği bölümünde okuma yazma öğretimine ilişkin bir ders olmuyor. Zaten MEB 'de okul öncesinde okuma yazma öğretilmesi gibi bir şey istemiyor. Nasıl öyle anaokulunda öğrettiler?
Ben de anaokulunda öğretilmesi taraftarı değildim ama bu şekilde sistemleri işliyor. Şuan çok memnunum okulumuzdanOkul öncesi öğretmenliği bölümünde okuma yazma öğretimine ilişkin bir ders olmuyor. Zaten MEB 'de okul öncesinde okuma yazma öğretilmesi gibi bir şey istemiyor. Nasıl öyle anaokulunda öğrettiler?
Öğretmen sorun görmedi şükür sadece cıvıtıyor işte başına oturtmak mesele1 saat çok normal, hatta iyi bence.
Ama öğretmen de sorun var diyorsa göndersin rehberliğe, dikkat eksikliği açısından değerlendirsinler.
Aynen biraz yapıp sohbet biraz yapıp kalemlerle oynamak of neyse şuna daha iyi. Yaşları küçük onlara da hak veriyorum bir yandan1 saat sürüyorsa şükredin bizim 5 saat falanabarttım biraz 3 4 saat 1 sıra yazıyor kalkıyor resim yapıyor sonra 1 sıra daha yazıyor kağıt kesip bir şeyler yapıştırıyor sorun değil yazıyor ya şükürler olsun
Dikkat testi yapıldı bir sorun çıkmadı sadece oyun istiyor ödev sıkıcı geliyor.yaşı da henüz küçük kızamıyorum.tatlı dille halletmeye çalıştık ikinci dönem daha iyiydiYaşına göre dikkat süresini baz alarak ona mola zamanı tanıyın. Daha eğlenceli hale getirmeye çalışın. Söylerken kolay eminim o an çok zorlanıyorsunuzdur ama dikkat eksikliği gibi şüphelendiğiniz bir şeyler varsa dilerseniz bir gösterin psikolog/ psikyatr a belki öğrenme güçlüğü vs olabilir ya da her ne varsa size yol gösterebilirler.