-
- Konu Sahibi Tenceresiz kaldim anne
Benim kızımda ilk öğrenenlerden okuması orta seviyede diyeyim. Çok fazla okumak istemiyor bende sıkmak istemiyorum yoksa kitaptan soğuyacak. Gün gün artırmaya çalışıyorum okumasını bazen hiç okumadığı gün oluyor.Kızlar çocuklarınızın hızlanması için neler yapıyorsunuz oglum okumayı ilk grupta ogrenenlerden ancak hizlanamiyor okuma yarışmasında sinifinda Bir sayfayı 1 dk 40 saniyede bitirenler var benim ki 4 dakikada bitiriyor ogretmen 5 kere okusun diyor ben 7 kere okutuyorum kitap okumada da kavga kıyamet koparıyor 1 dk 40 saniyeyi duyunca biz baya gerideyiz diye dusundum
Dakika da en az 30 kelime diye biliyorum sayfa olarak baz almayınKızlar çocuklarınızın hızlanması için neler yapıyorsunuz oglum okumayı ilk grupta ogrenenlerden ancak hizlanamiyor okuma yarışmasında sinifinda Bir sayfayı 1 dk 40 saniyede bitirenler var benim ki 4 dakikada bitiriyor ogretmen 5 kere okusun diyor ben 7 kere okutuyorum kitap okumada da kavga kıyamet koparıyor 1 dk 40 saniyeyi duyunca biz baya gerideyiz diye dusundum
Bizim öğretmenimiz dakikada 70 okusunlar diyorDakika da en az 30 kelime diye biliyorum sayfa olarak baz almayın
Her öğretmenin kıstası farklı işte benim oğlum 50 okurken öğretmeni begenmiyorduBizim öğretmenimiz dakikada 70 okusunlar diyor
Çıtayı çok yüksek tutuyor bizimki
Oglum 37 kelime okuyor dakikada ama bir hikayeyi 1 dakika 36 saniyede okumak birinci sınıf için çok uc geldi banaDakika da en az 30 kelime diye biliyorum sayfa olarak baz almayın
Aynen oğlumda hiç okumak istemiyor nefret ediyor çocuk kitap okumaktanBenim kızımda ilk öğrenenlerden okuması orta seviyede diyeyim. Çok fazla okumak istemiyor bende sıkmak istemiyorum yoksa kitaptan soğuyacak. Gün gün artırmaya çalışıyorum okumasını bazen hiç okumadığı gün oluyor.
Çokta bunaltmamak lazım iyide istekleri gidiyor ama okumaları da lazım, Allah yardımcımı olsun
7kere okutmak ceza gibi gelmiyor mu ? Bizim öğretmenimiz bir hikayeyi yarıya bölüp veriyor bazen haftasonu iki defa okusunlar diyor da istemediklerini fark edince bıraktırıyorum aynı hikayeyi 2-3—7 defa okuyacağına farklı hikaye okutun 2 taneKızlar çocuklarınızın hızlanması için neler yapıyorsunuz oglum okumayı ilk grupta ogrenenlerden ancak hizlanamiyor okuma yarışmasında sinifinda Bir sayfayı 1 dk 40 saniyede bitirenler var benim ki 4 dakikada bitiriyor ogretmen 5 kere okusun diyor ben 7 kere okutuyorum kitap okumada da kavga kıyamet koparıyor 1 dk 40 saniyeyi duyunca biz baya gerideyiz diye dusundum
Okuduklarını anlamiyorlar ya heceledikleri için..ben okuyup anlamadığı hikayeyi bak şimdi birde benden dinle diyip kendim de okuyorum yüksek sesleAynen oğlumda hiç okumak istemiyor nefret ediyor çocuk kitap okumaktan
Şimdi ödevleri bitirdik yeni .biz biraz geç başlıyoruz ödevlere. Matematik de problemlere yeni geçtik sayılır 3. Problem ödevimi.turkce de zıt anlamlı kelimelerle ilgili ödev yaptıkKizlar nasıl gidiyor dersler matematik te Türkçe de nasıllar:)
Matematikte biz de problemlerdeyizKizlar nasıl gidiyor dersler matematik te Türkçe de nasıllar:)
Bazı soruları bende birkaç kez okuyorum. Nedense farklı geliyor soru stiliBizde de kitap sınavları oluyor her hafta, test çözmeye başladılar. Daha erken değil mi? Okuduğunu anca yeni yeni anlıyor benim kızım. Testlerde zorlanıyor.
Matematik de bizim ogretmenxe bu şekilde ilerliyor ..sinif ortalaması daha hızlı okuyamıyor. Hızlı okumadığı için anlamıyor haliyle okuduğunu anlamadığından problemde zorlanıyorlarMerhaba. Ya bizde dersler çok karışık ilerliyor benim bile kafam karışıyor. Nasıl bir müfredat var çözemedim. Mesela bir ara matematiklerde problemlere geçmiştik. Tekrar toplama çıkarmaya döndü öğretmen. Bu hafta çıkarma yapmaya başladılar problem yok. Ya da Türkçe de konular çok hızlı gidiyor. Aynı günde bir ya da iki konu geçiyor, ertesi gün yeni konu. Neden böyle hızlılar anlamıyorum. Her hafta kitap okuma sınavı yapacakmış öğretmen ilk kitabın sınavı dün oldu
Bizde baya problemlere geçildi matematikte. Hatta türkçede de kitap okuma sonunda testler oluyor.Bizde de kitap sınavları oluyor her hafta, test çözmeye başladılar. Daha erken değil mi? Okuduğunu anca yeni yeni anlıyor benim kızım. Testlerde zorlanıyor.
Bizim sinif ortalaması bir hayli düşükDakikada 60 diyorlar bize de
Ben çok takılmıyorum hızlı yavaş elbet öğrenecekler. Okurken hızlı okucam diye nefes nefese kalıyor bazen çok kelime okumak için yanlış okuyorBizim sinif ortalaması bir hayli düşük