🧮📖1. Sınıf anneleri 🖇️2023-2024📎📚

Bence daha da kolaylaşacak mantığını kavradılar ya. Okumayı nasıl yaptırıyorsun ya azıcık taktik verir misin 🥲
Bizim kaynak kitaplarımız da heceler siyah ve kırmızı olarak renkli .mesela okuyamadiginda.parmaginla siyahı kapat kırmızı yi oku diyorum.

Mesele k harfini aldığında "elekle " ,"kaleli" bunları hece hece okuyup toparlıyordu şimdi kendi yavaş yavaş birleştiriyor hece üzerini kapatmaya gerek kalmıyor

Renklere göre hece olduğunu da galiba öyle kavradi

Bizim kaynak kitaplarımız da heceler siyah ve kırmızı olarak renkli .mesela okuyamadiginda.parmaginla siyahı kapat kırmızı yi oku diyorum.

Mesele k harfini aldığında "elekle " ,"kaleli" bunları hece hece okuyup toparlıyordu şimdi kendi yavaş yavaş birleştiriyor hece üzerini kapatmaya gerek kalmıyor

Renklere göre hece olduğunu da galiba öyle kavradi
Bizim de renkli de yüz kere dedim bak renklere göre ayrı heceler, yine de dikkat etmiyor sıpam.

Bizim de renkli de yüz kere dedim bak renklere göre ayrı heceler, yine de dikkat etmiyor sıpam.
Mesele ilk hece siyah ikinci kırmızı 3. Yine siyahsa.parmagiylq diğerlerini kapatarak ilerlemeyi denesin ..kendi kapatsın okurken okudukça parmağını kaldırsın heceden.

Merhabalar çocuklarijiz ne durumda ? Ezber mi yapıyorlar okurken yoksa birleştirme mi ? Bizim ki ezber yaptığı için şimdi n sesinde kaldı.buguj ogretmen okutmuş okuyamamis.zaten biliyordum n sesini söyleyemiyor bile
Bende öğrendi ama harf geldikçe duraklamaya başladı..

E,l,k,a,i harfleri ile oluşan kelimeleri duraksamadan okuyor ama n sesi onu yavaşlatıyor

Bizimde öyle okuyordu ama ezber olduğu besbelli hece olarak birlestirmiyor .n sesinde zaten hiçbir kelime yok ogretmen hiç okuyamadi deyince canım sıkıldı
Okur daha telaş yapmayın derim. Benim kızımda ezbere gidiyordu. Geçen hafta n harfine geçtiler, yeni yeni mantığını kavrıyor. Er ya da geç okuyacaklar.

Merhaba bende birşey sormak istiyorum. Sizin öğretmenleriniz okuma yazma dışında matematik hayat bilgisi falan işliyor mu? Bizimki şuan sadece okuma yazma ile ilerliyor acaba biraz daha ilerleyince mi basliyorlar digerlerine
İşliyorlar hayat bilgisinde okul kurallarını işlediler, matematik dersinde de 6 rakamına geldiler

Merhaba bende birşey sormak istiyorum. Sizin öğretmenleriniz okuma yazma dışında matematik hayat bilgisi falan işliyor mu? Bizimki şuan sadece okuma yazma ile ilerliyor acaba biraz daha ilerleyince mi basliyorlar digerlerine
Hoca kendi mi söyledi işlemiyorum diye?

Bizim işliyor valla maşallah epey de ilerledi kadın zorluyor gibi geliyor arada ama kapıyor demek ki çocuklar 🤷🏻‍♀️
Matematikte geriye doğru saymaya geçtiler hayat bilgisinde de epey ilerlediler..
Ev ödevi çok veriyor ama çocuklar alıştı tempoya arada ikizlerimden biri mızmızlanıyor ama şükür 🙏🏼

Herkese tekrardan selam. Veli Grubumuz da öğretmenler günü için hediye konusu açıldı. Ben bireysel alınması yönündeyim. Sonuç da çocukların öğretmeni ve onların vermesi daha şık olur. Velhasıl grubun hepsi toplu alınmasından taraf oldu. Bir tek ben bireysel alacağım Sizce çok göze batar mıyım ? Yada öğretmen farklı düşünür mü ?

Selam hanımlar. Canım çok sıkkın, benim kız hem ödev yapmakta, okuma yapmakta istekli değil. Hemde okuyamıyorum diye ağlıyor... Evde birde kardeşi olunca ben işin içinden hiç çıkamaz oldum.
Harfleri birleştirmeyi kavradı ama harf harf okuyor. Mesela kalem yazıyor diyelim, KKK aaa Ka, lll eee le, mmm eklersem lem diyor ya da diyemiyor mesela çok uzatiyor

Herkese tekrardan selam. Veli Grubumuz da öğretmenler günü için hediye konusu açıldı. Ben bireysel alınması yönündeyim. Sonuç da çocukların öğretmeni ve onların vermesi daha şık olur. Velhasıl grubun hepsi toplu alınmasından taraf oldu. Bir tek ben bireysel alacağım Sizce çok göze batar mıyım ? Yada öğretmen farklı düşünür mü ?
Ben olsam uyardım ne zararı var ki, evet artık şova dönüştü bence saçma bu işler ama toplu alınacaksa da uymak ekonomik açıdan daha mantıklk oluyor genelde. Çocuğa da bi resim filan bir şey yaptırın hoca için.

X