- 10 Aralık 2020
- 245
- 286
- Konu Sahibi Tenceresiz kaldim anne
Yok normal 1. Sinif mufredati ama daha yavas isleniyor kucuk olduklari icin. E l a k i n bitti.
Anasınıfında okuma yazma mı öğretiyorlar. Yanlış mı anladım acaba ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yok normal 1. Sinif mufredati ama daha yavas isleniyor kucuk olduklari icin. E l a k i n bitti.
Evet. Ozel okullarin cogu boyle.Anasınıfında okuma yazma mı öğretiyorlar. Yanlış mı anladım acaba ?
Benim kızım da anaokulunu özel okulda okudu. Okuma yazma öğretilmedi. İlginç geldi. 1. Sınıftan önce harflerin öğretilmesini bile istemiyorlardı. Bizim öğretmenimiz anaokulu müfredatını işliyordu.Evet. Ozel okullarin cogu boyle.
Benim gorustuklerim hep boyleydi 4 yasda harfleri ogrendiler. 5 yasda okuma yazma ogreniyorlar.Benim kızım da anaokulunu özel okulda okudu. Okuma yazma öğretilmedi. İlginç geldi. 1. Sınıftan önce harflerin öğretilmesini bile istemiyorlardı. Bizim öğretmenimiz anaokulu müfredatını işliyordu.
Anladım. Biz müfredata uygun gittik hep. Bilginiz olsun diye söyledim. Bize hep erkenden okuma yazma öğrenmesinin doğru olmadığını söylediler. Hangisi doğru bilemiyorumBenim gorustuklerim hep boyleydi 4 yasda harfleri ogrendiler. 5 yasda okuma yazma ogreniyorlar.
Evet. 1 de okuma bilenleri ve bilmeyenleri farkli sinif yapiyorlar. Ona gore mufredatlari daha degisik oluyor.Benim arkadaşım da bilfene yolluyor, onlar da anasınıfında öğrendiler. Tabi şöyle bir durum var onların müfredatı farklı oluyor. Muhtemelen anasıfında öğreten okulların müfredatı farklı yani birinci sınıfta tekrar okuma yazma görmüyorlar.
Evet öyle demişti arkadaşım da Sakıncası yoksa hangi okul? Tedde öğretmediler mesela normal anasınıfı müfredatıydı bizim.Evet. 1 de okuma bilenleri ve bilmeyenleri farkli sinif yapiyorlar. Ona gore mufredatlari daha degisik oluyor.
Benimki dogada ama koc, bilfen, eyuboglu, terakki, bahcesehir, ugur hep boyle diye biliyorum etrafimda cocugu bu okullarda olan arkadaslarim var.Evet öyle demişti arkadaşım da Sakıncası yoksa hangi okul? Tedde öğretmediler mesela normal anasınıfı müfredatıydı bizim.
Doğrudur ben yalnızca bilfeni duymuştum. Ben sonradan yerel özel bir okula geçirdim kızı. Orada da yok. Bakalım ya hayırlısı artık. Çok zor kararlar okul kararları vs.Benimki dogada ama koc, bilfen, eyuboglu, terakki, bahcesehir, ugur hep boyle diye biliyorum etrafimda cocugu bu okullarda olan arkadaslarim var.
İlden ile bile değişiyor sanırım. Benim yaşadığım ilde hiç duymadım. Hep 1. Sınıfta öğreniyorlar.Benimki dogada ama koc, bilfen, eyuboglu, terakki, bahcesehir, ugur hep boyle diye biliyorum etrafimda cocugu bu okullarda olan arkadaslarim var.
Bizim geçen sene anasinifinda yazı olarak değil ama sesli harfleri tanımak amacıyla boyama yaptılar sürekliİlden ile bile değişiyor sanırım. Benim yaşadığım ilde hiç duymadım. Hep 1. Sınıfta öğreniyorlar.
Aynen sesli harf ve isim farkındalığı ile ilgili etkinlik yapmışlardı.Bizim geçen sene anasinifinda yazı olarak değil ama sesli harfleri tanımak amacıyla boyama yaptılar sürekli
Ben kendim yaptırıyordum evde öğretmen istemiyor şimdi yaptırmayın diyor nedenini soramadan başka bir veli araya girdiSürekli istiyor okulda kendi de yaptırıyor verdiği metinleri hep dikte olarak yazdırıyor bakarak yazmiyorlar
Bizim öğretmenimiz sürekli dikte istiyor ve gerçekten dikte çok işe yarıyor ilk defa bir öğretmenin istemediğini duydumBen kendim yaptırıyordum evde öğretmen istemiyor şimdi yaptırmayın diyor nedenini soramadan başka bir veli araya girdi
Hadi ya bizimki de hiç yaptırmadı ev ödevi olarak. Genelde okuma veriyor.Bizim öğretmenimiz sürekli dikte istiyor ve gerçekten dikte çok işe yarıyor ilk defa bir öğretmenin istemediğini duydum
Bize de geliyor dikte odevi. Bakarak yazdiklarini fiti fiti cok kolay yaziyor. Dikte olunca kafa karisiyor. İlke yerine ile yaziyor mesela.Bizim öğretmenimiz sürekli dikte istiyor ve gerçekten dikte çok işe yarıyor ilk defa bir öğretmenin istemediğini duydum
Aynen dikte nin faydası var ogretmen defalar a tembihledj çocuklara dikte yaptırın kendi kendine bakarak yazmasin diyeBize de geliyor dikte odevi. Bakarak yazdiklarini fiti fiti cok kolay yaziyor. Dikte olunca kafa karisiyor. İlke yerine ile yaziyor mesela.
Hergün yaptırıyoruz dikteÖğretmeniniz evde dikte yaptırmanizi istiyormu arkadaşlar