🧮📖1. Sınıf anneleri 🖇️2023-2024📎📚

K harfi işleri bozdu😀. Kelimeler çoğaldı. Karıştırmaya başladı kızım. Sizde durumlar nasıl?
Biz i ‘ye geçtik
İkizlerim var benim,işim iki kat zor ve bazen sınırlarımı zorluyorlar,yapmak istemiyorumlar,sıkıcı bunlar vs vs sesim yükseliyor sonra da vicdan azabı çekiyorum :KK43:

Bizim kız sınıfın en yavaş yazanıymış kızlar. Ne yapayım ya çalıştırmak lazım mı? Ödevleri zor yapıyoruz 🥲
Yavaşlığı için süreli etkinliklerle pekiştirin hızlanır ben okul öncesi öğretmeniyim yavaşları öyle hızlandırıyorum 🤭

Yavaşlığı için süreli etkinliklerle pekiştirin hızlanır ben okul öncesi öğretmeniyim yavaşları öyle hızlandırıyorum 🤭
Süreli etkinlik derken mesela ne yapayım ya biraz örnek verir misiniz 🥲

Bizim kız sınıfın en yavaş yazanıymış kızlar. Ne yapayım ya çalıştırmak lazım mı? Ödevleri zor yapıyoruz 🥲
Benim kızım da çok yavaş yazıyor, öğretmeniyle hep iletişim halindeyiz.Ama çok sorun etmiyorum. Elbet hızlanacak hep böyle yazacak değil.

Benim kızım da çok yavaş yazıyor, öğretmeniyle hep iletişim halindeyiz.Ama çok sorun etmiyorum. Elbet hızlanacak hep böyle yazacak değil.
Ya öğretmenle ne görüşüyorsunuz genel olarak mesela hep iletişimdeyiz diyorsunuz ya? Bana da azıcık tüyolar verin çok acemiyim ben bu konularda.

Süreli etkinlik derken mesela ne yapayım ya biraz örnek verir misiniz 🥲
Mesela bi resim verin dakika tutun şu kadar sürede bitirebileceğini söyleyin her seferinde azaltın süreyi 5-10 sn şeklinde azaltın..
Sonra ödevlerde yapın..
Mesela biz ailelerin gelmesine yakın boyama ya da çizgi çalışması yapıyoruz yavaş olanlar yapmıyordu götüremiyordu eve artık alıştılar hızlandılar yapıp götürüyorlar..

Mesela bi resim verin dakika tutun şu kadar sürede bitirebileceğini söyleyin her seferinde azaltın süreyi 5-10 sn şeklinde azaltın..
Sonra ödevlerde yapın..
Mesela biz ailelerin gelmesine yakın boyama ya da çizgi çalışması yapıyoruz yavaş olanlar yapmıyordu götüremiyordu eve artık alıştılar hızlandılar yapıp götürüyorlar..
Hıımm tamam anladım şimdi, evet biraz sever böyle mücadele olayını. Deneyeyim bunu ben. Çok teşekkür ederimm🙏🙏

Ben gerçekten böyle şeylerde aşırı acemiyim kızlar 🥲

Mesela hoca aylık arama yapıyor. Sormak istediğiniz bir şey var mı diyor. Yok gelmiyor aklıma. Neler sorayım ya? Deneyimli anneler neler soruyorsunuz hocalara, neler konuşuyorsunuz? Nelere dikkat edeyim. Biraz taktik alabilirim.

Ben gerçekten böyle şeylerde aşırı acemiyim kızlar 🥲

Mesela hoca aylık arama yapıyor. Sormak istediğiniz bir şey var mı diyor. Yok gelmiyor aklıma. Neler sorayım ya? Deneyimli anneler neler soruyorsunuz hocalara, neler konuşuyorsunuz? Nelere dikkat edeyim. Biraz taktik alabilirim.
Ben de ilk defa 1.sınıf annesiyim ama arada gidince soruyorum
Nasıllar ilerlemeleri normal mi normalin altındaysa ek kaynak alalım mı ya da fazladan bir çalışma önerir misiniz ? Falan..
Milli eğitim ders kitapları yetersiz olabiliyor set almıştık sınıf için mesela..
Buaralar bir kızım çok tedirgin öğretmen arada bağırıyormuş korkuyorum dedi bunu söyledim mesela..
Diğer kızım sınıftaki kaynaştırma öğrencisinden korkuyor (saldırgan tavırları varmış) onu konuştuk nasıl korkuyu yenebilir diye.. falan.
Çocuğunuzla konuşun sınıfta sevdiği sevmediği tedirgin olduğu şeyleri öğrenin..
Tedirginlikleri korkuları en aza indirebilmek için çabalar derslerine odaklanmalarını sağlar belki yapacağınız bir konuşma..

Ben de ilk defa 1.sınıf annesiyim ama arada gidince soruyorum
Nasıllar ilerlemeleri normal mi normalin altındaysa ek kaynak alalım mı ya da fazladan bir çalışma önerir misiniz ? Falan..
Milli eğitim ders kitapları yetersiz olabiliyor set almıştık sınıf için mesela..
Buaralar bir kızım çok tedirgin öğretmen arada bağırıyormuş korkuyorum dedi bunu söyledim mesela..
Diğer kızım sınıftaki kaynaştırma öğrencisinden korkuyor (saldırgan tavırları varmış) onu konuştuk nasıl korkuyu yenebilir diye.. falan.
Çocuğunuzla konuşun sınıfta sevdiği sevmediği tedirgin olduğu şeyleri öğrenin..
Tedirginlikleri korkuları en aza indirebilmek için çabalar derslerine odaklanmalarını sağlar belki yapacağınız bir konuşma..
İkisi aynı sınıftalar mı kızların yoksa ayrı ayrı mı yazdırdınız ikizleri merak ettim 😁

Bağırılmayan çocuklar ilk başta biraz şok olabiliyorlarmış öğretmen sınıfı susturmak için bağırsa da. Biz de geçen sene onu yaşadık.

Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için mesela bunlar aklıma gelmiyor konuşurken. Aklımın bir köşesine yazayım kasımın başında veli toplantısı var. Orada lazım olur bana 🙏

Aslında kızıma soruyorum ama pek cevap vermiyor. Bazen de aşırı kafadan sıkıyor ya değişik bir çocuk. Geçen anne soba yaktık okulda, odun taşıdık vs vs diye hikaye yazdı resmen. İnanıyordum neredeyse 🥲 Öyle gerçekçi, öyle ayrıntılı.

K harfi işleri bozdu😀. Kelimeler çoğaldı. Karıştırmaya başladı kızım. Sizde durumlar nasıl?
K harfi gelince karıştırmaya başlasın bazen L yi k diye pkuyordu ..yavaş yavaş düzelttik şükür
Biz daha dün A ile tanıştık 🤩
Biraz geride galiba sizin sinif
Kızlar biz o harfine geçtik oglum mantığını kavradi hepsini birlestirebiliyor artık
Sizde çok hızlısınız maşallah :rolleyes:
Bizimkiler de k bitecek haftaya i ye anca geçerler sanırm. Ödevleri zorla yapıyoruz ya 🥺 kendi kendine yaptığı günler ne zaman gelecek?
Ortancanin ödevlerine 2-3 senedir yardım etmiyorum soru cozemezse getiriyor onu bende çözemiyorum:KK70:

X