- Konu Sahibi pink_panther
bence de alın ev..kira öde öde boşa para..yazık yani..kira kadar faiz ödediğinizi düşünün.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Saolun arkadaşlar. Çok güzel yorumlar yazmışsınız hepiniz. 80 bin tl ye en fazla 25 bin faiz gelirmiş eşim diyo. Tabi 5 senelik çekcez. 20bin falan iyide 25bin fazla gibi. Ev harika içini çok beğendik. Tek sorun arka cephe olması. Ama oranında manzarası hoş. Işıl ışıl şehir manzarası. Ben hep yola bakan taraflara alışık olduğum için acaba yolsuz arka şehir manzarasınada alışırmıyım? yoksa bekleyeyimmi
Mrb ben 2 ay sonra 1 yıllık evliliğimi dolduracam. Ve bununla birlikte 900tl lik kredi borcumuzda bitecek. Eşimde bende öğremeniz ve kredi borcunu öderken bile ayda 1500 falan kenara atabildik. Şuana kadar çok paramız yok ama bulunduğum il büyükşehir ve sanki ev fiyatları sürekli artıyor ben evlendiğimde 100bin tlydi daireler şimdi 110bin. Hatta o 110bine satan adamın şuanki inşaatındaki ev fiyatlarıda 125bin. 1 ay sonra başlıycağı konutta 140bin olcakmış. acaba bu artmaya devam edermi ?
Kiramız 400tl. Ben ev için para biriktirip 3-5 yıl sonra faiz ödemeden peşin parayla ev sahibi olalım diyodum ama ev fiyatları uçarsa o zaman sıkıntı olacak. Acaba 3-5 sene kirada oturup para biriktirip gönlümce o zamana mı ev alayım yoksa şimdiden kiradan kurtulup hemen bankadan 5 senelik kredi mi çekeyim? Tecrübeli olanlardan yardım istiyorum. Sizler ne zaman ev sahibi oldunuz_? ne yapmalı??
merhaba bizde bu yıl başında ev aldık çok şükür . . Bizim ev aldığımız çevrede 6 ay öncesinde evler 90 milyarken şimdi 110 milyar olmş .Bende çok şaşırdım bu artışa :26: Sebep ne hiçbir fikrim yok .biz tam 30 aralık günü teslim aldık evimizi 2011 de konut fiyatlarında artış olucağını bldiğimiz için elimizi çabuk tuttuk ve iyikide çok zamn geçmeden almşz . .
Kredi meselesine gelirsek bizde 40 mlyar kredi çektik,5 yıl sonunda 51 milyar olarak geri ödicez .Ama bizim hem kira hem biriktrime gibi imkanımız yoktu . O yüzden hemen alalım dedik .Madem 1500 lira biriktiriyorsunz bence biraz daha sıkın dişinizi .Elinizde daha fazla paranız olsun . Daha az kredi çekmk en mantklısı
Birde sözleşmeyi yapın sorun değil yanlız evi boşaltmadan önce noter vasıtasıyla ev sahibinize 2 yada 3 ay öncedn ihtar çekersiniz olur biter
BENCE ev al arkadaşım biz de önce ev almayalım para biriktirelim dedik olmuyor. 2 yıllık evliydik eşim ev alalım dedi. kenarda para da yoktu . altınlar vardı sadece. gittik bi eve girdik 110 bin tlye aldık. peşinat 30bin verdik. ev daha piyasada yoktu arsa halindeyken aldık. 10 ay sonra evi teslim ettiler. o zaman da ana para olan 80bini çektik kredi. şimdi evimizde oturuyoruz kredimizi ödüyoruz. şu an evimin değeri 150bin tl oldu . düşün 1 yılda 40bin kardayız. evimin muhiti de güzel 163 metrekare. büyüklüğü de güzel. Rabbim sizin de gönlünüze göre bir ev nasip etsin inşallah. bu arda aylık 2000 tl ev kredisi ödüyoruz. biraz fazla ama başka türlü uymadı bizim hesaplara