• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 senelik evliyim şimdiden ev kredisine girip ev almak mı yoksa sonraya bırakmak mı?

Biz de 1,5 senelik evliyken aldık evimizi. Tam 1,5 sene oldu. Üstelik evi aldığımızda henüz araç kredimizi de tamamlamamıştık. Fakat düşündüğümüzün çok çok üzerindeki standartlarda bir daireyi çok uygun bir fiyata bulunca, hızlı hareket ettik, kaçırmak istemedik. Ben biraz çekingenim bu konuda ama eşim gözükaradır. Biz 120 ay vadeli kredi kullandık, bir miktar birikimimiz ve takılarımız vardı. Biraz da elden borçlandık. İlk zamanlar zorlandık. Ama bir şekilde ev alana Allah yardımcı oluyor. Daha sonra da kredimizi yapılandırdık, hem süresini hem faizinde ciddi bir azalma oldu.
Biz İstanbul’da oturduğumuz için kredi ödediğimiz süre boyunca sabit bir kira ödesek (ki bu mümkün değil 8-10 senede kira elbette zamlanır) yine de ancak vereceğimiz kira toplamı kadar faiz ödeyeceğiz. Üstelik de bahsettiğim kira İstanbul için düşük sayılabilecek bir miktar. Bu yüzden ödenen faizi boşa gitmiş görmüyorum ben her halükarda o meblağ cepten çıkacaktı.
Üstelik de her ay mecburiyet olmadığı için ödediğimiz kredi taksidi kadar bir miktarı biz biriktiremeyiz, kendimizi biliyorum.
Kredi faizleri dalgalandıkça bu ev fiyatlarına da yansıyor. Ama örnek teşkil edecekse şöyle bir durumu size anlatabilirim. Biz evimizi 2010 senesi Ocak başında 148 bin TL’ye aldık. Geçtiğimiz ay evimize 180 bin TL teklif ettiler. Bunu da satan adam teklif etti, geri almak için. Kendisi müteahhit olduğu için bu durumu demek daha yüksek bir fiyata satabilecek diye yorumluyorum.
1,5 senede 42 bin tl kazancımız var demek ki. 8 senede ödediğimiz faiz (yapılandırmadan sonra) 68 bin…..Henüz 1,5 yılda %60’ından fazlasını amorti etmişiz. Elbette bu rakamın fazlalığı ilin İstanbul olması ve bizim evi uyguna almamızla da alakalı….
Ayrıca ne yapılırsa gençken yapılıyor. Sorumluluklar arttıkça, masraflar büyüyor, mülk edinmek zorlaşıyor…

Son düzenleme:
cnm biz 3 sene önce 2. yılımızı doldurmadan ev aldık. bizim peşin paramız hiç yoktu hatta araba kredimiz avrdı üzerine. artık para artıramıyorduk ikimizde memuruz çünkü. evin tamamını kredi çektik elimizde olan bir miktar parayla taşındık doğalgazı açtırdık v.s. şu anda iyiki almışız diyoruz. 1500tl kredi ödüyoruz birimizin maaşı direk oraya tek maaşla geçiniyoruz ama çok huzurluyuz inan. 3 senemiz kaldı kredimizi bitmesine. bebek olmadan baya yok katetmiş olduk. bence sizde cesaretinizi toplayıp evinizi alın aylar geçip gidiyor her geçen ayda daha çok seviniyoruz biz inan.

Saolun arkadaşlar. Çok güzel yorumlar yazmışsınız hepiniz. 80 bin tl ye en fazla 25 bin faiz gelirmiş eşim diyo. Tabi 5 senelik çekcez. 20bin falan iyide 25bin fazla gibi. Ev harika içini çok beğendik. Tek sorun arka cephe olması. Ama oranında manzarası hoş. Işıl ışıl şehir manzarası. Ben hep yola bakan taraflara alışık olduğum için acaba yolsuz arka şehir manzarasınada alışırmıyım? yoksa bekleyeyimmi :(

faizler çok yüksek canım benimde akrabam ev almak için 55 bin kredi çekti 85 bin geri ödeyecek oda 5 yıllık

kredi alırsan faizi var ama kiraya da ayda 400 yılda 4800 veriyosun.5 yılda 24000 yapar.bir de zam gelir kiraya tabii.bu da faize eş bir değer olur.o yüzden kredi almak daha mantıklı bence.en azından bir an önce evin olmuş olur.

bizde evliliğimizin ilk yılını doldurduk,10 gün sonra ev aldık.

Kredi çektik 5 ay oldu ödüyoruz...

Bencede evinizi alın daha fazla beklemeyın.

Başladığın herşey biter...

Bu arada kredi ödeyen arkadaşlar Allah hepimizin yardımcısı olsun.

ben de sizle aynı durumdaydım hatta bizim ödemelerimiz daha fazlaydı ona rağmen cesaret edip bir de ev kredisine girdik evliliğin ilk yıllarında girdin girdi bu borca sonra çocuk dersin masraf dersin cesaret edemezsinşuan ayda 1500 tl ödüyoruz onun dışındada başka kredimiz de var borca girmeden olmuyor malesef..allah sağlık versinde kolaylıkla ödeyelim

Mrb ben 2 ay sonra 1 yıllık evliliğimi dolduracam. Ve bununla birlikte 900tl lik kredi borcumuzda bitecek. Eşimde bende öğremeniz ve kredi borcunu öderken bile ayda 1500 falan kenara atabildik. Şuana kadar çok paramız yok ama bulunduğum il büyükşehir ve sanki ev fiyatları sürekli artıyor ben evlendiğimde 100bin tlydi daireler şimdi 110bin. Hatta o 110bine satan adamın şuanki inşaatındaki ev fiyatlarıda 125bin. 1 ay sonra başlıycağı konutta 140bin olcakmış. acaba bu artmaya devam edermi ?
Kiramız 400tl. Ben ev için para biriktirip 3-5 yıl sonra faiz ödemeden peşin parayla ev sahibi olalım diyodum ama ev fiyatları uçarsa o zaman sıkıntı olacak. Acaba 3-5 sene kirada oturup para biriktirip gönlümce o zamana mı ev alayım yoksa şimdiden kiradan kurtulup hemen bankadan 5 senelik kredi mi çekeyim? Tecrübeli olanlardan yardım istiyorum. Sizler ne zaman ev sahibi oldunuz_? ne yapmalı??

BENCE ev al arkadaşım biz de önce ev almayalım para biriktirelim dedik olmuyor. 2 yıllık evliydik eşim ev alalım dedi. kenarda para da yoktu . altınlar vardı sadece. gittik bi eve girdik 110 bin tlye aldık. peşinat 30bin verdik. ev daha piyasada yoktu arsa halindeyken aldık. 10 ay sonra evi teslim ettiler. o zaman da ana para olan 80bini çektik kredi. şimdi evimizde oturuyoruz kredimizi ödüyoruz. şu an evimin değeri 150bin tl oldu . düşün 1 yılda 40bin kardayız. evimin muhiti de güzel 163 metrekare. büyüklüğü de güzel. Rabbim sizin de gönlünüze göre bir ev nasip etsin inşallah. bu arda aylık 2000 tl ev kredisi ödüyoruz. biraz fazla ama başka türlü uymadı bizim hesaplara

merhaba bizde bu yıl başında ev aldık çok şükür . . Bizim ev aldığımız çevrede 6 ay öncesinde evler 90 milyarken şimdi 110 milyar olmş .Bende çok şaşırdım bu artışa :26: Sebep ne hiçbir fikrim yok .biz tam 30 aralık günü teslim aldık evimizi 2011 de konut fiyatlarında artış olucağını bldiğimiz için elimizi çabuk tuttuk ve iyikide çok zamn geçmeden almşz . .
Kredi meselesine gelirsek bizde 40 mlyar kredi çektik,5 yıl sonunda 51 milyar olarak geri ödicez .Ama bizim hem kira hem biriktrime gibi imkanımız yoktu . O yüzden hemen alalım dedik .Madem 1500 lira biriktiriyorsunz bence biraz daha sıkın dişinizi .Elinizde daha fazla paranız olsun . Daha az kredi çekmk en mantklısı
Birde sözleşmeyi yapın sorun değil yanlız evi boşaltmadan önce noter vasıtasıyla ev sahibinize 2 yada 3 ay öncedn ihtar çekersiniz olur biter :49:

valla ihtar çekmekle olmuyor aynı sorunu ben de yaşadım adam sözleşme süresi sonuna kadak kirayı alacam diye tutturdu dava açacam dedi araştırdım ev sahibinin böyle bir hakkı varmış ve biz çok uğraştık o ş..fsiz adamla..dava açmaya kalktı en son depozitomuzu vermedi öyle çıktık evden..aman diyim sözleşme yapma..eğer çıkrsan sözleşme sonun akadar ki kirayı evsahibi senden talep edebilir ve sen mecburen ödemek zorundasın..düşün ev aldık bu ş..fsiz yüzünden sevinemedim o dönem çok üzdü bizi o depoziti de haram ettim

Son düzenleme:
bencede ev alın çoluk çocuk yokken sonra büyüdükçe fazla para biriktiremezsin rabbim yardımcınız olsun:71::71:

Ev almaya karar verdik arkadaşlar. Ev gğzel tek sorun ana yola bakmaması ama şehir kısmına bakıyor ve ışıl ışıl şehir görüntüsü var benm tarafın.. Kayınvalidem kayınbabam manzarayı çok beğendi eşimde öyle. Sakin sessiz balkonu. Ben alışmışım toza gürültüye umarım bu benm için daha hayırlıdır. Zaten balkona salıncak koycaz :) Orda sessiz sakin kitap okurum :)
80 bin tl kredi çekcez ve eşim bütün bankaları araştırdı. 4 yılda 2050 civarında geri ödüycez. yani 17 bin olcak sanrım faizi.

altın fiyatları gün geçtikçe artıyor canım.ev fiyatları yükselebilir ama altında aynı şekilde yükseliyor. ayda 2 500 tl ye altın alır bankada kasada biriktirebilirsniz.3 yılda zaten istediğiniz paraya yakın biriktirirsiniz.faiz derdinizde olmaz.
ancak şunuda düşünün bu para biriktirdiğiniz dönemde ayrıca kira ödeyeceksiniz.kredi ile ev alsanız kendi evinizde oturacaksınız ve o kira parasıda kredi taksidine gidebilir.

hayırlı olsun kararınız. arka tarafta sakin manzara daha iyi zaten, ön taraftaki balkoda hep toz olacak, çamaşır falan assan kirlenir, pencere falan çabuk kirlenir. arka cephe ses açısından da daha iyi, ilerde çocuklar uyuycak rahatsız olmazlar uyku sırasında otomobil sesinden..
haıylı olsun tekrar, darısı başıma:)

BENCE ev al arkadaşım biz de önce ev almayalım para biriktirelim dedik olmuyor. 2 yıllık evliydik eşim ev alalım dedi. kenarda para da yoktu . altınlar vardı sadece. gittik bi eve girdik 110 bin tlye aldık. peşinat 30bin verdik. ev daha piyasada yoktu arsa halindeyken aldık. 10 ay sonra evi teslim ettiler. o zaman da ana para olan 80bini çektik kredi. şimdi evimizde oturuyoruz kredimizi ödüyoruz. şu an evimin değeri 150bin tl oldu . düşün 1 yılda 40bin kardayız. evimin muhiti de güzel 163 metrekare. büyüklüğü de güzel. Rabbim sizin de gönlünüze göre bir ev nasip etsin inşallah. bu arda aylık 2000 tl ev kredisi ödüyoruz. biraz fazla ama başka türlü uymadı bizim hesaplara

Merhaba yazını okuyunca bıraz hevelendık.Eşimle bende memurum aylık 2000 ödemeli bir ödemeli ev bulduk ama korkuyoruz odeyemezmıyız diye.Birde bizim hiç peşinat yok banka evin tamamını bize vermıyor uc gundur ne yapsamda evi kaçırmasam dıye araştryrm ama yol bulamıyorum maalesef:(

cesaret olsun diye yazıyorum canım burada benim gibi birçok arkadaş varmış.bizde 1,5 yıl kirada oturduktan sonra 400 tl kira vermek zor geldi ve bir ev almaya karar verdik.94 000 e ev bulduk pazarlıkla 92 ye anlaştık 20 000 peşin verdik ve kalanın kredi çektik.belki daha çok para koyabilirdik kenara fakat düğün borcumuzu kendimiz ödedik 1,5 yıl borç ödeyince kira ile birlikte ancak başa çıktık.evimizi aldık ayda 950 tl taksitle 8 ay oldu ödüyoruz.bebek yokken bazı şeyleri yapmak daha kolay.ama allah izin verirse şimdi 3 aylık hamileyim ve bebeğim olacak.herşey zamanla oturuyor.allah kolaylık versin sen ve eşin çalışıyorsanız hiç zor gelmez yolunuz açık olsun...:3:

Back