• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 senelik evliyim şimdiden ev kredisine girip ev almak mı yoksa sonraya bırakmak mı?

pink_panther

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2008
626
4
296
Diğer
Mrb ben 2 ay sonra 1 yıllık evliliğimi dolduracam. Ve bununla birlikte 900tl lik kredi borcumuzda bitecek. Eşimde bende öğremeniz ve kredi borcunu öderken bile ayda 1500 falan kenara atabildik. Şuana kadar çok paramız yok ama bulunduğum il büyükşehir ve sanki ev fiyatları sürekli artıyor ben evlendiğimde 100bin tlydi daireler şimdi 110bin. Hatta o 110bine satan adamın şuanki inşaatındaki ev fiyatlarıda 125bin. 1 ay sonra başlıycağı konutta 140bin olcakmış. acaba bu artmaya devam edermi ?
Kiramız 400tl. Ben ev için para biriktirip 3-5 yıl sonra faiz ödemeden peşin parayla ev sahibi olalım diyodum ama ev fiyatları uçarsa o zaman sıkıntı olacak. Acaba 3-5 sene kirada oturup para biriktirip gönlümce o zamana mı ev alayım yoksa şimdiden kiradan kurtulup hemen bankadan 5 senelik kredi mi çekeyim? Tecrübeli olanlardan yardım istiyorum. Sizler ne zaman ev sahibi oldunuz_? ne yapmalı??

Bu arada peşinat olarak versek versek en fazla 30bin tl verebilecez gerisi kredi çekilecek ve 80bin tl çekersenkte 20bin en azından faizi olcak..

900 tl kredi ödediğiniz halde,ayda kenara 1500 tl ayırabiliyorsanız,hemen yeni kredi almayın.
Kredi bitince ayda 2000 tl rahat biriktirirsiniz.Bu birikim,1 yılda 24 000 tl eder.
Böylece peşinatı yüksek tutup,krediyi düşük çekersiniz,fazla faize girmemiş olursunuz.

Bence ev fiyatlarını daha kapsamlı araştırın.
Bir tek firmanın inşaatleri üzerinden kıyas yapmayın.1 yıl içinde fazla fark olacağını düşünmüyorum.

Hayırlısı olsun,Allah kuvvet ve bereket versin.

canım bence alın şimdiden evinizi, büyükler derler ya, al ödenir, sat yenir diye. hayırlısı neyse o olsun hakkınızda.

bence hemen alın. biz evimizi aldığımızda inşşat halindeydi. 120 bine aldık. bitince mutahit 160 bin vereyim bana geri satın dedi. düşünsene 40 bin artmış. bir başkasına satmak istese de üzerine koyacak. faiz ödemeden birşey olmuyor. sen bir sene daha para biriktireyim diye uğraşacaksın. ama ev fiyatları da artacak. boşa kürek çekmek olacak.

Ev fiyatlarının sürekli artacağını sanmıyorum sektörel dalgalanmalar oluyor.
Ev fiyatlarının düştüğü zamanlar oluyor o anları takip ederseniz daha ucuza alırsınız.
Toplu yapılan konutlardada evler daha normal fiyattan satılıyor.

Canım biz 1 yıl önce şansımıza masrafsız tanıdık vasıtasıyla 95000 tl ye ev bulduk ve 90000 e düşürdük güç bela
9 aydır kendi evimizde oturuyoruz 2 yıllık evliyim ve 40000 tl peşinat biriktirmiştik takılarımızla birlikte
50000 tl de 120 ay kredi çektik şu an kira öder gibi 700 tl ödüyoruz ve de hiç koymuyor biraz daha biriktirin derim...
kendi evine ödemek gibisi yok valla...

bir sene boyunca para bırıktırıp ondan sonra 50 bin siz koysanız gerısınıde kredı cekersınız daha karlı bır durum gibi gözüküyor..

cunku 80 bin kredıye suan 40 bin civarı faiz işliyor...

Saolun arkadaşlar. Çok güzel yorumlar yazmışsınız hepiniz. 80 bin tl ye en fazla 25 bin faiz gelirmiş eşim diyo. Tabi 5 senelik çekcez. 20bin falan iyide 25bin fazla gibi. Ev harika içini çok beğendik. Tek sorun arka cephe olması. Ama oranında manzarası hoş. Işıl ışıl şehir manzarası. Ben hep yola bakan taraflara alışık olduğum için acaba yolsuz arka şehir manzarasınada alışırmıyım? yoksa bekleyeyimmi :(

mütahitle anlaşıp topraktan girebilirsiniz 50 bin civavarı peşinatınız olsa gerisini taksitelndirme yapıyorlar 2000 tl ödeseniz ayda mütahite
benim kuzenim ve bir komşumuz o şeklide ev aldı
tabi toprakdan girdiğiniz içinde ev yapılana kadar bekliyorsunuz en kötü ihitmal evde 1 yıl içinde tamamlanır

pardon canım evet 5 yıla 20 bın tl olur dosya masrafıyla en fazla 21 bın olur :)

10 yıla yaklasık 40 bın faız ıslıyo .

faiz çok fazla degıl zaten 5 yıl içinde aldıgnız evın degerıde artıcak ödedıgınız faiz ileride kar olarak zaten dönucek sıze evınız degerlenmıs olucak..

ah ah birde biz bir ev alabilsek ama ingilterede mumkunati yok,sadece ruyalarimizda aliriz.biktim artik her ay kira paramin buhar olup ucmasina az buz degil 2000 tl oduyoruz ayda.

konu sahibi arkadasim oduyeceginize eminseniz hemen alin evi derim,sonucta kira oder gibi odeyeceksiniz. insanin kendi evine odemesi bir baskadir.

canım bence ev alın derim ben çükkü artık borçtan sıkılıp tekrer çok güzel bi miktar biriktiremeyebilirdiniz ve bebek olduğunda emin ol hiç para biriktiremezsiniz biz polisis ev almadık ama şimdiden çok güzel bi araba aldık ve kredi çektik çünkü baktık tam istediğimiz parayı biriktiremiyoruz bizde çekelim zorunlu ödensin dedik tabi sizi senden başka kimse tanıyamaz mesela ben eger kredi ödemeseydik bu yaz tatil diye tuttururdum ve yine birikmezdi ama şims
di istemesekte birikiyor

bence kredi çek evini al gönlünce de evini yaptır canım.duşa kabinmiş vs onlarda sonuçta hep olucak en azından krediyle evi alır sonrasını biriktirip biriktirip yaparsın.daha çok gençsiniz sanırım 5 yılda şipşak ödenir. aracınız var mı bilmiyorum ve bebek düşünüyor musunuz var mı yok mu onuda yazmamışsın sanırım yok.yani bir araba lazım olucak ve kenarda yine paranız olsun bence.arabanızı peşin alırsınız birşey olmaz.büyükşehir derken ankara mı istanbuldan mı alacaksın.özellikle değerlenicek kesimlerden alın derim.ben de ankaradayım ev fiyatları çok değişken .benim beğendiğim ev en az 200 bin tl .ama toki vs düşünürsende hem yatırımlı hem de ödemesi kolay olur ve kredi olarak görünmez hanenize.arka cepheli ev alma arkadaşım.önü açık olsun .bir sefer alacaksın 10 bin fazla olsun önü açık olsun güneş girsin ne bilim balkona dikkat et.birbirine bakan balkonlu ev tercih etme.otoparkı olmasına dikkat et .bunlar kücük ayrıntı gibi görünsede çok önemli.

Ayda 1500 tl kenara atabiliyorsan kredi çekip o kadar faiz ödemenin ne gereği var?
Bence biriktir ve öyle alın krediye girmeyin bile...
Ev fiyatları artsa bile krediye ödeyeceğin faiz kadar mı artacak?

Son düzenleme:
cnm ben evlenmeden ev sahıbı oldum eşimin baba malıyla ama yınde de fıkır vereyım kıraya 5 yılda zaten sırf ev kıranız artış olmadan 24 mılyar yapıyo az buz para değil buda sızın faızınız zaten bence ev kredısı alabılırsın en azından kendı evınde oturursun şimdi gençsınız belkı cocugunda yok daha o yuzden bır anönce bu işi halledın

ev almak için fazla gecikme.
alırsan gençken çoluk cocuk yokken ödemek daha iyi.

gerci her ay bayaa bi para atıyormuşsun kenara.
bunu biriktirip peşinatı yüksek tutarsan daha az kredi çekmiş olursun.

yani her ihtimallerde bişeklide evini rahat rahat alırısın....

Arkadaşlar çok teşekkür ederim bana kalacak olsa aceleyi sevmiyorum ama gelecek aya kira kontratı yenileniyo ve ona imza atarsak 1 sene daha kira ödemek zorundayız. Acaba kira kontratını imzaladıktan 2-3 ay sonra ev alırsak sözleşme fesh edilirmi yoksa bizi kira ödemeye mecbur mu bırakırlar?
Ben evi çokk beğendim içi kesinlikle güzel. Tek sorun yola bakan taraf değil arkaya bakıyor. Ama arkasıda bütün şehiri gösteriyo. Kafam çooooook karışık...:18: karar vermem lazmmm
Herhalde en güzeli civardaki bütün evleri dolaşmak..

merhaba bizde bu yıl başında ev aldık çok şükür . . Bizim ev aldığımız çevrede 6 ay öncesinde evler 90 milyarken şimdi 110 milyar olmş .Bende çok şaşırdım bu artışa :26: Sebep ne hiçbir fikrim yok .biz tam 30 aralık günü teslim aldık evimizi 2011 de konut fiyatlarında artış olucağını bldiğimiz için elimizi çabuk tuttuk ve iyikide çok zamn geçmeden almşz . .
Kredi meselesine gelirsek bizde 40 mlyar kredi çektik,5 yıl sonunda 51 milyar olarak geri ödicez .Ama bizim hem kira hem biriktrime gibi imkanımız yoktu . O yüzden hemen alalım dedik .Madem 1500 lira biriktiriyorsunz bence biraz daha sıkın dişinizi .Elinizde daha fazla paranız olsun . Daha az kredi çekmk en mantklısı
Birde sözleşmeyi yapın sorun değil yanlız evi boşaltmadan önce noter vasıtasıyla ev sahibinize 2 yada 3 ay öncedn ihtar çekersiniz olur biter :49:

Back