1 senede birikim

Clarkkent

Bir kedi annesi...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2017
3.516
5.895
158
29
Sevgili kk kadınları,
Ücretli ögretmenliğe başladım. Seneye atama bekliyorum inşallah. Ama tabi atama için; ev kiralama, eşya vs. icin paraya ihtiyacım olacak. Bu yüzden ucretli yaparken küçük küçük her ay 300 500 birikim yapmak istiyorum.
Zarar etmeden en karlı nasıl biriktireyim? Gram mi alayım, çeyrek mi ? Yoksa direk banka hesabında nakit olarak mı tutayim, döviz mi alayım? Zarar etmeden parama az da olsa değer kazandırmak mümkün mü?
Simdiden yardımlarınız için tesekurler.

görevin hayırlı olsun, Allah utandırmasın.
birikim konusunda çok tecrübeli değilim ama buradan öğrendiğim ve araştırdığım kadarı ile uzun vade de en karlı yatırım altın
ama sen 1 yıl sonra bozduracaksın onun için çeşit yap
her ay maaşını alınca önce 1 çeyrek al. daha fazla ayırabileceksen onu da vadeli hesaba koy.
kendine bir kumbara yap. her maaş zamanı kumbaranı açıp onunla da banka hesabından gram altın al. banka hesabından küsüratlı alım yapabilirsin onun için bankayı tercih et.
birden fazla yatırım aracını kullanırsan 1 yıl sonra ihtiyaçların doğrultusunda bunları sırayla kullanabilirsin.
mesela önce vadelideki nakitin, o yetmezse gram hesabını en son çeyreklerini kullanırsın.
bereketli birikimlerin olsun

Cnm arkadaşla hemen hemen aynı yoldayız ben kuzım için birikim yapmak istiyorum
Biley sormak istiyorum ama.
Tavsye edebileceğin bi banka varmı. Biraz baktımda ing bankın e-turuncu diye bi hesabı /13.75 faiz veryomuş

Tavsye edebileceğin bi banka varmı. Biraz baktımda ing bankın e-turuncu diye bi hesabı /13.75 faiz veryomuş
ing ile bir süre çalıştım ben ama yakınında şube/atm olmadığı için şu an enparayı tercih ediyorum.

ing ile bir süre çalıştım ben ama yakınında şube/atm olmadığı için şu an enparayı tercih ediyorum.

denizbanka açtım ben de vadeli hesabımı, %14 hoşgeldin faizi ile koydum paramı bankaya....

Kızlar yazik günah değil mi size.faizden uzak durun.Rabbim bereketini verir paranizin.Kuranda hiçbir günah için Allaha savaş açmaktır diye bisey yok faiz dısında.çunkü kul hakkidır.benim isim yok.esimin bi maaşı var.bi ev alabilmek icin para biriktirmeye caliyoruz.kiradayiz.kredi çekmeyi düsünmuyoruz.ev alamadikca her sene ev fiyatlari yükseliyor ama olsun.yeter ki helal parayla alalım.lütfen sizde bunu düsünün.

kredi çekmeden nasıl alacaksınız evi, düşünceniz nedir?

kredi çekmeden nasıl alacaksınız evi, düşünceniz nedir?
Herkes bu soruyu soruyor.biriktirerek tabiki.biz evlenirken çok eşya almadık.borca girmedik.düğün yapmadık.mevlüt okuttuk.hep idare ettik.yine ediyoruz.daha çocuğum yok.4 senelik evliyim.çocuk olmadan bir ev almayı düşünüyoruz.tabi ben istanbulda ev almayı değil.malatyada ev almayı düsünüyorum.fiyatlar da ona göŕe daha uygun olacaktır.

ewet ben de sordum çünkü ben de Allah nasip ederse bir ev sahibi olmayı istiyorum ama bunu kredi çekmeden yapmamız mümkün değil
onun için kredi çekmeden ev nasıl alınabilir merak ettim
biriktirerek ev almak benim için hayal bile değil istanbuldayım ben
ev parasını biriktirene kadar ödediğim kira zaten faizden fazla olur düşüncesindeyim

Allah yardim eder.inan ediyor da.çok pahalı evlere bakmaya calısma.mesela 1+1 al once.otur kira vermezsin.sonra kiraya vereceğin parayı ve gelirinizi 3 sene biriktirin.o sırada diğer evlere de bakın.sonra o evi satar biriktirdiginizi de ekler iyi bi ev alirsiniz.bu arada esiniz ne is yapiyor.siz calisiyormusunuz

Çok şükür rabbim hiç bir kulunu darda bırakmaz
ev için sizin gibi düşünmüyorum
ben para biriktirene kadar istediğim evin fiyatı sabit kalmayacak
onun için birikim yapacağım diye ayıracağım parayı da kredi ödemesi olarak ayırıp elimde olanı peşinat verip kalanı için kredi çekip daha düzgün bir ev almayı tercih ederim. nasip olursa öyle de yapmak niyetindeyim. kredi ödemesi yıllar içerisinde sabit kalacak ama ev fiyatları aynı olmayacak.
evet çalışıyoruz ikimiz de
siz?

Ev fiyatlari artacak her sene.kira da ödicez evet ama faize girmek beni daha cok huzursuz ediyor.varsin kira ödiyim.varsın hic evim olmasin ama kredi çekmiyim.bu arada ben çalısmiyorum.esim calisiyor sadece.benim kredi borcumu da ödüyoruz.yani çifte kira gibi giderlerimizde cok ama yapacak bisey yok.Rabbim huzurumuzu bozmasin.

İyi akşamlar
Denizbank hoşgeldin faizini kaç ay veriyor yani başta 14 verip sonra düşürüyormu
inanın hiç bilgim yok, amacım faiz almaktansa para elimin altında durup harcanmasın..sadece bu amaçla bankaya yatırdım, o sebeple sormadım..önceden altın alarak yatırım yapıyordum ama altın çok artınca bir süre nakit birikime karar verdim, evde ya da vadesiz hesapta harcandığını gördüm, en azından vadelide olunca bulaşamıyoruz..bu ayın 17 sinde yine gideceğim, o zaman sorar bildiririm...

Teşekkürler

biriktirdiğiniz para her geçen gün değer kaybediyor. dünyadaki ekonomi sistemi bir nevi birbirine bağlıdır.
Ev inşaatını düşünün.
Bu sene bir ev yapılırken maliyet 100 bin tl ise
Seneye maliyet artıyor
Neden?
Dolar yükseliyor dolarla alınan ithal malzemeler de fiyatı artıyor
Benzin artıyor iş makineleri daha pahalıya çalışıyor vs vs

E bu durumda 100 binlik maliyeti olan ev ne oldu?
150 bin diyelim
E müteahhit de kar edecek
125 e satacağına 175 e satacak

Siz para biriktirirken maaşınıza kaç para zam olacak?

Bir yerde birikiminiz yoksa bir mal sahibi olmak için kredi ve faiz işine girmek zorundasınız.

Ben kirada oturuyorum ve düğün vs yapmadığımdan altınım yok, ailemden gelen bir miras da yok.
Elimdeki tek şey maaşım.
Kira verirken para biriktiremiyorum haliyle
Senede 20 bin tl biriktirsem oturduğum şehirde 1+1 ler 150 bin tl civarı

8 senede 160 bin biriktirdim diyelim
8 sene sonra ev kaç para olacak bi de bunu düşünmek lazım.

Benim birikimim o kadar yıl sonra pul olacak zaten.
Üstelik herkes faizin haram olduğunu düşünmüyor olabilir

Haram kişinin düşüncesine göre bisey değildir.Allahın emir ve yasaklarıdir onun tarafından konulmuştur.inancı olmayan bundan muaf olacak diye bisey yok.
Gelelim yaptığıniz hesaba.alintiladığınız msjimda zaten belirttim ev fiyatları her sene artacak diye.evet 8 senede paranız pul olacak hesabiniza göre.bu hesapları ben bilmiyor muyum.Allah bilmiyor mu.kuran eski zamanlara mi hitap ediyor sadece.günümüzün çarkından haberi yok mu.
Sen ben ve diğerleri bu sistemin carkina su tasıdıkça çark döner.
Diyelim az bi paranız var.20 bin tl.gider tokiye yazilirsiniz.sonra taksitle ödersiniz.sonra onu satar biriktirdiginizi üstune ekler daha iyi bi ev alırsınız.bizim burda toki yok derseniz insaattan bi eve girer.az bi pesinat verir.taksit ödersiniz.ev almanin bi cok yolu var.yeterki arastırın.bicok tanidığım böyle ev sahibi oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…